WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj na obiad mam pomidorowke z makaronem, nie mam weny na nic innego.

Oczy maluje jedynie tuszem i eyelinerem jesli mam wenę, a ostatnio o to u mnie trudno... Ciezko mi do tych moich bladości dopasować cokolwiek.

Cath ja jestem konsultantką i w Avonie i w Oriflame i zamawiam tam nieraz jakieś głupoty, ale juz sie wyleczylam z tego troszke :) Bo zawsze kosmiczne sumki tam zostawialam, a nie wspomne, ze niejednokrotnie zamowienia byly niekompletne wiec sie zawiodlam :/

Megg a jaki dokładnie ten kremik? Bo widze, ze w ofercie maja wiele roznych.

Sue ja mam taka fioletową, tylko raz uzylam na chrzciny czulam sie jak clown!

Co do revlona mojej mamie bardzo on pasuje, a u mnie jest tragedia! Ciemnieje mi bardzo na twarzy, zostawia smugi (nie wazne czy dam bazę czy nie, czy wklepie, wsmaruje, czy naloze gąbką...) no i wysusza nawet ten do skóry suchej. Nie wiem, może ciąza tak wplywa na moja cere.

Dla mnie najwazniejsze jest, aby podkład był kryjący - mam w jednym miejscu pęknięte naczynko i kiepsko to wygląda. Do tego róż, bo moja bladość zabija :) Rozmyslam jedynie czy tuszu nie kupić brązowego, bo w tym momencie wyglądam jak Mortycja z Adamsów i będzie wyglądał sztucznie. Że tak powiem - chyba kupuję kosmetyki, aby wyjść jak laska ze szpitala, to nic, że z nadwagą :)

• Sue Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Revlon ma też super podkłady, pudry, itp.
    Ja mam mieszaną cerę i długo szukałam dobrego podkładu - testowałam HR double agent i wiele innych z najwyższej półki - nic mi tak nie matowało cery jak Revlon colorstay.

Gosiak, to dla zmatowenia polecam puder transparentny art deco. Nie jest drogi, ale rewelacyjny!!
    Mnie Colorstay wysuszyl twarz mimo kremów pod. U mnie idealnie sprawdza sie clinique even better + puder art deco i bronzer też art deco:)
    I akurat to kosmetyki, ktore pomogła mi dobrać babeczka w douglasie, wiec czasami warto skorzystać z ich pomocy :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash to w sumie dobrze. Ciekawe co tam u mnie wyjdzie..
    Moglby mnie zbadac 4go... To bym juz nie szla na wizyte.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, to jak masz blada cerę, to nie wybieraj kolorów porcelanowych. I dobry bronzer, najlepiej jakis brzoskwiniowy :)
    Róż u mnie pogłębia tylko wrazenie bladosci :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja używam ziemi egipskiej jako brązera - jakiś czas temu mi koleżanka poleciła - droga impreza - bo jednorazowo trzeba kupić jeszcze pędzel do niej koniecznie, żeby dobrze nakładać, ale starcza na lata :)

Lara 82 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue dokladnie, nie powinno sie przy bladosci wybierać porcelany, bo zazwyczaj ma dodatki różowego pigmentu :)

Mnie róż akurat rozpromienia, a bronzer przytłacza - chyba, że ma drobinki złota, ale to raczej jest dobre na lato, a nie na taką smutną pogodę jak teraz. Jednak ja w lecie zawsze jestem "bobokiem" i się nie maluję, ewentualnie nakładam krem, bo jestem taka spalona. No, teraz mogę powiedzieć, że bywałam, bo w tym roku już się na to nie nastawiam. Jednak łóżka w solarium będę kochać pewnie tak bardzo jak swoje własne.

• bella84 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a po porodzie cc jakie podpaski powinam miec? Bo mam takie standardowe always normal plus, starcza czy maja byc jakies specjalne?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak tez mam ziemie egipska jako bronzer. Juz mam pewnue ze 2 lata i konca nue widac. Kupilam na allegro. Mama tez uzywa

Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła pensja - chyba zakupię jakieś bluzki/bluzy do karmienia i polar dla matki i dziecka w chuście ;)
    Wszystko można od jednego sprzedawcy :) Ktoś wczoraj podsyłał - od Pentelki.

Januszkowa, LadyMK lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella moja kuzynka myslala, ze po CC jej wystarcza zwykle podpaski, ale polozna szybko wyprowadzila ją z błedu - bella mama. To pewnie tez indywiualna sprawa jak komu stamtąd cieknie, ale chyba warto jednak kupić te belle - wydatek stosunkowo niewielki, a może uniknąć stresówki i latania za tym.

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella mysle ze sie niepotrzebnie zadreczasz. Juz wszyscy ci mowili ze rodzisz dziecko w terminie. Niektore dzieci jeszcze wczesniej na swiat przychodza naturalnie i nic im nie jest maja sie dobrze. Mysle ze twojej corce bardziej przeszkadza twoj stres i latanie co chwile po lekarzach.

Ja w domu w koncu. Grzeje rosol <3

Sue, słoneczna 85, Lara 82, asia888 lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Dziewczyny a po porodzie cc jakie podpaski powinam miec? Bo mam takie standardowe always normal plus, starcza czy maja byc jakies specjalne?

No też się zastanawiałam. I nie wiem nadal. Tak samo z pasem po cc chodzi mi o takie gatki które można ścisna czy kupować czy nie. Bo są sprzeczne opinie.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadłam spagetti z wczoraj i idę odkurzać.
    Smacznego, Asia! :)

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam makaron ze szpinakiem, też z wczoraj :)

Bella, ja sie zgadzam z Asia - niepotrzebnie już biegasz od lekarza do lekarza. Lekarz też nigdy nie da Ci 100% pewności. Lepiej ten czas spędzić na relaksie, kąpieli, spacerze z mężem :*

A tu cos nowego od sroka o

http://www.srokao.pl/2015/02/zanim-siegniesz-po-emolienty.html?m=1

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zjadłam na obiada jabłko i banana :) nie mam na nic ochoty przez to przeziebienie...ani nie mam ohocty nic gotować...do tego mam biegunkę, chyba już przezywam jutrzejszy szpital :)
    a zaraz ide po drugie dani do apteki :) musze cos zakupić bo umre :)

co do kosmetyków to ja mam podklad clinique :) ale przez ciaze mam tak ładną cere ze nie uzywałam go w ogóle, wystarczy mi krem BB i to wszystko :)
    co do cieni to moja Sis robi rewelacyjne makijaze i jeszcze lepiej w nich wyglada, ja nie umiem...u mnie kreska i mocno wytuszpowane rzesy, ewentualnie rozjasnienie w kąciku...co do szminki to tez chodza za mna mocne kolory ale nie wiem czy mi pasuja...mam ochote kupić poki co taki pomarańczowy, jest w avon taka szminka w mazaku/kredce i ma własnie taki odcien koralowy...zbieram sie zeby ją kupić:)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszalam ze po cc troche mniej " leci ". Ja mam kupione podklady canpolu i podpaski always nocne te dlugie, ale cienkie.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na SR położna mowila ze co prawda po CC leci mniej, ale macica tez się oczyszcza i zwykle podpaski się nie sprawdza, ja tez kupilam dwie paczki podkładów poporodowych canpol i mimo ze są gigantyczne to wole ich używać niż ma mnie zalać, podpasek nie mam wcale spakowanych, najwyżej M wysle jak będzie trzeba:p a i kupilam siateczkowe majtki bo chyba te podkłady trzeba w cos wklieic a u mnie w szpitalu nie pozwalają zwykłych zakladac

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Slyszalam ze po cc troche mniej " leci ". Ja mam kupione podklady canpolu i podpaski always nocne te dlugie, ale cienkie.
    To dlatego miałaś tak dużo miejsca w walizce ;)
    Te bella mamma zajmują pół walizki :P

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc to ja już nawet nie pamiętam co gdzie mam w torbie! :/

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ale te Bella mama to woole jak lotnisko sa. Ja na mojej liscie do szpitala mialam ze podklady canpol wiec nawet nie wiedzialam ze takie bella mama sa.

Ja znowu sie naganialam, ale powiem wam ze wole jak czas mi szybciej leciał chyba :)

Bella zazdraszczam ci troszke tego jutra :)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 2111 2112 2113 2114 2115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ