Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa dzisiaj na obiad mam pomidorowke z makaronem, nie mam weny na nic innego.
Oczy maluje jedynie tuszem i eyelinerem jesli mam wenę, a ostatnio o to u mnie trudno... Ciezko mi do tych moich bladości dopasować cokolwiek.
Cath ja jestem konsultantką i w Avonie i w Oriflame i zamawiam tam nieraz jakieś głupoty, ale juz sie wyleczylam z tego troszkeBo zawsze kosmiczne sumki tam zostawialam, a nie wspomne, ze niejednokrotnie zamowienia byly niekompletne wiec sie zawiodlam
Megg a jaki dokładnie ten kremik? Bo widze, ze w ofercie maja wiele roznych.
Sue ja mam taka fioletową, tylko raz uzylam na chrzciny czulam sie jak clown!
Co do revlona mojej mamie bardzo on pasuje, a u mnie jest tragedia! Ciemnieje mi bardzo na twarzy, zostawia smugi (nie wazne czy dam bazę czy nie, czy wklepie, wsmaruje, czy naloze gąbką...) no i wysusza nawet ten do skóry suchej. Nie wiem, może ciąza tak wplywa na moja cere.
Dla mnie najwazniejsze jest, aby podkład był kryjący - mam w jednym miejscu pęknięte naczynko i kiepsko to wygląda. Do tego róż, bo moja bladość zabijaRozmyslam jedynie czy tuszu nie kupić brązowego, bo w tym momencie wyglądam jak Mortycja z Adamsów i będzie wyglądał sztucznie. Że tak powiem - chyba kupuję kosmetyki, aby wyjść jak laska ze szpitala, to nic, że z nadwagą
-
Gosiak wrote:Revlon ma też super podkłady, pudry, itp.
Ja mam mieszaną cerę i długo szukałam dobrego podkładu - testowałam HR double agent i wiele innych z najwyższej półki - nic mi tak nie matowało cery jak Revlon colorstay.
Gosiak, to dla zmatowenia polecam puder transparentny art deco. Nie jest drogi, ale rewelacyjny!!
Mnie Colorstay wysuszyl twarz mimo kremów pod. U mnie idealnie sprawdza sie clinique even better + puder art deco i bronzer też art deco:)
I akurat to kosmetyki, ktore pomogła mi dobrać babeczka w douglasie, wiec czasami warto skorzystać z ich pomocy
-
nick nieaktualnySue dokladnie, nie powinno sie przy bladosci wybierać porcelany, bo zazwyczaj ma dodatki różowego pigmentu
Mnie róż akurat rozpromienia, a bronzer przytłacza - chyba, że ma drobinki złota, ale to raczej jest dobre na lato, a nie na taką smutną pogodę jak teraz. Jednak ja w lecie zawsze jestem "bobokiem" i się nie maluję, ewentualnie nakładam krem, bo jestem taka spalona. No, teraz mogę powiedzieć, że bywałam, bo w tym roku już się na to nie nastawiam. Jednak łóżka w solarium będę kochać pewnie tak bardzo jak swoje własne.
-
nick nieaktualnyBella moja kuzynka myslala, ze po CC jej wystarcza zwykle podpaski, ale polozna szybko wyprowadzila ją z błedu - bella mama. To pewnie tez indywiualna sprawa jak komu stamtąd cieknie, ale chyba warto jednak kupić te belle - wydatek stosunkowo niewielki, a może uniknąć stresówki i latania za tym.
-
Bella mysle ze sie niepotrzebnie zadreczasz. Juz wszyscy ci mowili ze rodzisz dziecko w terminie. Niektore dzieci jeszcze wczesniej na swiat przychodza naturalnie i nic im nie jest maja sie dobrze. Mysle ze twojej corce bardziej przeszkadza twoj stres i latanie co chwile po lekarzach.
Ja w domu w koncu. Grzeje rosolSue, słoneczna 85, Lara 82, asia888 lubią tę wiadomość
-
bella84 wrote:Dziewczyny a po porodzie cc jakie podpaski powinam miec? Bo mam takie standardowe always normal plus, starcza czy maja byc jakies specjalne?
No też się zastanawiałam. I nie wiem nadal. Tak samo z pasem po cc chodzi mi o takie gatki które można ścisna czy kupować czy nie. Bo są sprzeczne opinie. -
Ja mam makaron ze szpinakiem, też z wczoraj
Bella, ja sie zgadzam z Asia - niepotrzebnie już biegasz od lekarza do lekarza. Lekarz też nigdy nie da Ci 100% pewności. Lepiej ten czas spędzić na relaksie, kąpieli, spacerze z mężem :*
A tu cos nowego od sroka o
http://www.srokao.pl/2015/02/zanim-siegniesz-po-emolienty.html?m=1
-
a ja zjadłam na obiada jabłko i banana
nie mam na nic ochoty przez to przeziebienie...ani nie mam ohocty nic gotować...do tego mam biegunkę, chyba już przezywam jutrzejszy szpital
a zaraz ide po drugie dani do aptekimusze cos zakupić bo umre
co do kosmetyków to ja mam podklad cliniqueale przez ciaze mam tak ładną cere ze nie uzywałam go w ogóle, wystarczy mi krem BB i to wszystko
co do cieni to moja Sis robi rewelacyjne makijaze i jeszcze lepiej w nich wyglada, ja nie umiem...u mnie kreska i mocno wytuszpowane rzesy, ewentualnie rozjasnienie w kąciku...co do szminki to tez chodza za mna mocne kolory ale nie wiem czy mi pasuja...mam ochote kupić poki co taki pomarańczowy, jest w avon taka szminka w mazaku/kredce i ma własnie taki odcien koralowy...zbieram sie zeby ją kupić -
U mnie na SR położna mowila ze co prawda po CC leci mniej, ale macica tez się oczyszcza i zwykle podpaski się nie sprawdza, ja tez kupilam dwie paczki podkładów poporodowych canpol i mimo ze są gigantyczne to wole ich używać niż ma mnie zalać, podpasek nie mam wcale spakowanych, najwyżej M wysle jak będzie trzeba:p a i kupilam siateczkowe majtki bo chyba te podkłady trzeba w cos wklieic a u mnie w szpitalu nie pozwalają zwykłych zakladac"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
nick nieaktualny
-
Gosiak ale te Bella mama to woole jak lotnisko sa. Ja na mojej liscie do szpitala mialam ze podklady canpol wiec nawet nie wiedzialam ze takie bella mama sa.
Ja znowu sie naganialam, ale powiem wam ze wole jak czas mi szybciej leciał chyba
Bella zazdraszczam ci troszke tego jutra