X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Mi na Brochowie Michalinę po porodzie ubrali w szpitalne ubranka. Nie wiem czy tak jest tylko tuż po porodzie czy potem dają też do przebrania coś. Ja w każdym razie przebrałam ją później w swoje ubranka bo te szpitalne strasznie sztywne są, sprane i dziurawe ;) Chciałam żeby prezentowała się z godnością :D Zawijają też w szpitalny rożek i szpitalne sztywne tetry. Rożek i tetry też wzięłam swoje.

Stokrota, a kąpali małą? Bo ja nie chcę kąpać w szpitalu dziecia.
    Ja właśnie nad rożkiem wciąż się zastanawiam, bo mam otulacz Mothercare, ale chyba rożek będzie praktyczniejszy - dziecko będzie zawinięte, łatwo będzie go brać takiej niedoświadczonej mamie jak ja, tym bardziej jak będę po porodzie zmęczona :)

• Groszek Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Od wczoraj w domu. Badanie moczu u Malego jalowe...wszystko ok. Mam sprawdzic za jakis czas powtorke badania. Mnie 2 x kolka w szpitalu nerkowa dopadla. jestem zmierzla, niewyspana. Wygladam jak cpun. Tyle sie dzialo ale nie pamietam co poszczegolnego dnia.Pokarm az kapie z piersi. Szok. Oby tak zostalo. Nie moge zrezygnowac ze specjalizacji na ktora sie dostalam przed trafieniem pod szyndzielnie do szpitala koncem listopada. Musze ja robic. 6.02 mam zajecia...Mam dalej zastoj w prawej nerce. Nie wiem gdzie z tym isc... Ale to za jakies 2 miesiace...jakis urolog, nefrolog...
    Albo moze mam jakas wade albo niedoleczone zapalenie czy kamien. Maly cos dostal ode mnie..Jutro polozna do nas przychodzi. Maly wczoraj mial super nocke a ja z nin... Darl.sie 3 godziny. Nic nie pomagalo...Az w koncu oboje padlismy i spalismy 6 godzin. Myslalam ze wyskocze przez okno juz z tej bezsilnosci.. Poczulam sie okropna i wyrodna matka, ktora krzywdzi swoje dziecko... Bolal go brzuch, nie potrafilam mu pomoc, zaden sposob nie pomagal...

Dziwnie czuje sie bez brzuszka... Ciaza jednak fajna byla... Ehhh... A teraz. Smutny polog. Hormony wala do glowy... Nie mozna tego powstrzymac...
    I jak pomysle ze ta moja Kochana i Mala Dziecina kiedys urosnie i mnie zostawi... Zaczynam wyc :-( ehh...

truskawkax25, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to moje MAŁE WIELKIE Szczęscie !!!

Gabryś- 3200 gramów, 55 cm długości :)

ebf9d42a8a3b014fmed.jpg

a2c2eb4287371075med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 14:51

megg, AsiaSzw, Sue, Stokrota :), Januszkowa, Suri97, słoneczna 85, Bietka, Lara 82, kasia_1988, dorocia2324, Maarta:), maja35, kafabi, asia888, justta, Angélique89, angelstw, ash, LadyDi, juska19, agaaa28, truskawkax25, Patrycja20, LadyMK, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Januszkowa, ja nie wiem, gdzie Tobie się to dziecko mieści!! Taki maleńki masz ten brzuszek, jakby to 5-6 miesiąc był! <3

Idę odgrzać obiad i zbieram się do miasta, bo niestety Rossmann sam do mnie nie przyjdzie.
    Mogliby wpaść na świetny pomysł i zrobić sklep online.

Agnieszka, może maluch Ci gdzieś po prostu uciska jakieś nerwy? Spróbuj się dobrze porozciągać - na siedząco albo na piłce. Powiem Ci, że to naprawdę pomaga. Ja całą noc śpię praktycznie w jednej pozycji ale też staram się rano i wieczorem porozciągać dobrze i nic nie boli.
    Ja kładę matę przy ścianie, siadam w szerokim rozkroku i jadę z koksem ;) Dodatkowo rozciągam i ćwiczę mięśnie dna miednicy czy jak się to tam nazywa.
    Może już jestem nudna z tymi ćwiczeniami, ale na każdą moją dolegliwość mi pomagały (no, może poza wymiotami, na to nie pomagało prawie nic:P)
    Sue, już jest dużo lepiej, od rana jestem w ruchu, cały czas pracuje ta ręka.
    Ale zazdroszczę Ci Twojego zaparcia do ćwiczeń. Ja na początku trzeciego trymestru, odpuscilam, i teraz to już wogole nie mam na to siły ani ochoty. Ale nie mogę się doczekać już momentu kiedy będę mogła pójść pobiegać. Ciekawe jak będzie mi się biegalo z fabryką mleka :-)

Sue lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:

Megg a jaki dokładnie ten kremik? Bo widze, ze w ofercie maja wiele roznych.

ja zamowilam taki:
    http://allegro.pl/ava-krem-na-rozstepy-skorne-i-blizny-i4970367508.html

mam nadzieje ze pomoze

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku jakiego masz slicznego syneczka!!! Dasz rade kochana. Nie mysl zle o sobie. Musicie sie siebie nauczyc a to troszke czasu musi uplynac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 14:57

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Ok juz jestem spokojna:) powiedziala ze te 5 dni roznicy nie robi po skonczonym 38 tc i to czy 3 czy 8 to zadna roznica.. Wiec jutro :) sorki za zasmiecanie smeceniem...ale wiadomo kazdy chce najlepiej dla dzidzki :)

bella ja mniej wiecej w tym samym okresie co ty bd maila CC, nawet dzien czy dwa wczesniej i musi byc ok:)

powodzenia jutro! a teraz sie relaksuj
    o ktorej masz cc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 15:04

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela29 wrote:
    A orientuje się ktoś jak długo po porodzie trzeba nosic podkłady/podpaski? Mi się wydawało ze gora 3-4 dni, ale zielona w tym temacie jestem????? Nie wiem jak duże zapasy robic
    Ja zuzyłam chyba z 5 paczek w szpitalu. Połowa poszła na odchodzące wody bo lało się ze mnie jak z kranu. Potem na odchody połogowe druga połowa. Dużo tego leci a też zmieniałam często ze względu na higienę. Zresztą ja miałam cc, po sn jest tego podobno więcej. po tygodniu uzywałam już zwykłych podpasek bella maxi a teraz 2 tyg po porodzie uzywam normalnych alwaysów normal bo już bardzo mało tego leci. Teraz już bardziej jest to wydzielina podbarwiona lekko krwią.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Sue, już jest dużo lepiej, od rana jestem w ruchu, cały czas pracuje ta ręka.
    Ale zazdroszczę Ci Twojego zaparcia do ćwiczeń. Ja na początku trzeciego trymestru, odpuscilam, i teraz to już wogole nie mam na to siły ani ochoty. Ale nie mogę się doczekać już momentu kiedy będę mogła pójść pobiegać. Ciekawe jak będzie mi się biegalo z fabryką mleka :-)

Zrobi się bita śmietana :) Będziemy się dopingować razem, bo ja też nie mogę się doczekać pierwszego wybiegania po ciąży ;)

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    Hej. Od wczoraj w domu. Badanie moczu u Malego jalowe...wszystko ok. Mam sprawdzic za jakis czas powtorke badania. Mnie 2 x kolka w szpitalu nerkowa dopadla. jestem zmierzla, niewyspana. Wygladam jak cpun. Tyle sie dzialo ale nie pamietam co poszczegolnego dnia.Pokarm az kapie z piersi. Szok. Oby tak zostalo. Nie moge zrezygnowac ze specjalizacji na ktora sie dostalam przed trafieniem pod szyndzielnie do szpitala koncem listopada. Musze ja robic. 6.02 mam zajecia...Mam dalej zastoj w prawej nerce. Nie wiem gdzie z tym isc... Ale to za jakies 2 miesiace...jakis urolog, nefrolog...
    Albo moze mam jakas wade albo niedoleczone zapalenie czy kamien. Maly cos dostal ode mnie..Jutro polozna do nas przychodzi. Maly wczoraj mial super nocke a ja z nin... Darl.sie 3 godziny. Nic nie pomagalo...Az w koncu oboje padlismy i spalismy 6 godzin. Myslalam ze wyskocze przez okno juz z tej bezsilnosci.. Poczulam sie okropna i wyrodna matka, ktora krzywdzi swoje dziecko... Bolal go brzuch, nie potrafilam mu pomoc, zaden sposob nie pomagal...

Dziwnie czuje sie bez brzuszka... Ciaza jednak fajna byla... Ehhh... A teraz. Smutny polog. Hormony wala do glowy... Nie mozna tego powstrzymac...
    I jak pomysle ze ta moja Kochana i Mala Dziecina kiedys urosnie i mnie zostawi... Zaczynam wyc :-( ehh...
    Groszek takiego maluszka chyba jeszcze brzuszek nie boli, nie obwiniaj się . Podobno wszelkie bóle i kolki zaczynają się dopiero od 3 miesiąca bo wtedy układ pokarmowy jest już dojrzały i zaczyna trawić. Ja z moją niunią też zarywam nocki, Ostatnio spaliśmy tylko między 6 a 8 rano. Całą noc kwękała, stękała, marudziła i popłakiwała. Jak się ja wzięło na rączki - spokój. jak tylko wylądowala w łóżku czy bujaczku - krzyk :D Aż w końcu o 6 rano przełamałam się i położyłam ją obok siebie w łóżku i przytuliłam. Wtedy zasnęła chociaz nie chcę jej tak uczyc ale byłam już zdesperowana ;)

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Stokrota, a kąpali małą? Bo ja nie chcę kąpać w szpitalu dziecia.
    Ja właśnie nad rożkiem wciąż się zastanawiam, bo mam otulacz Mothercare, ale chyba rożek będzie praktyczniejszy - dziecko będzie zawinięte, łatwo będzie go brać takiej niedoświadczonej mamie jak ja, tym bardziej jak będę po porodzie zmęczona :)
    Ja w szpitalu byłam długo bo 5 dób ze względu na cc i to, że mała nie przybierała na wadze. Wzięli mi ją do kąpania pierwszy raz w 3 dobie i potem w piatej też.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelique moja lekarka na ostatniej wizycie powiedziała, że do terminu porodu nie dotrwam, ale nie wierze jej :) Z jednej strony chciałabym już urodzić, a z drugiej nie wiem dlaczego, ale jak ktoś mi mówi- "To już na dniach" to jestem zła :)

Sue w moim brzuszku podobno jest 3200 g małej dziewczynki :) Tzn. tyle było w czwartek. :)

Bella- Liliana pięknie i jakoś mi do Ciebie pasuje :)

Groszku Gabryś jest śliczny! <3

Sue, Angélique89 lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaki termometr bezdotykowy polecacie??
    wiem, ze juz byl taki temat, ale poprosze o info :) ktory najlepszy :)

u nas Stokrota nic nie pomagalo, ale fakt spalam z Małym... zasnal obok mnie, podstawilam mu flaszke pusta z zatkanym wylotem, anatomiczna i tak ssajac nerwowo zasnal... niby kolki pozniej, ale wydaje mi sie ze to byly jakies gazy, bo prezyl sie, nozki przykurczał itd. :( no coz, bedziemy sie uczyc... ale humor mam okropny... Kocham go strasznie <3

relge6yd309xm1zq.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam MIcrolife NC 150

atdcqtkf2affvuei.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Koleżanka mi mówiła, że przez miesiąc chodziła w podpaskach :/
    O cholera, a ja myslalam ze to pare dni!!! Stara jestem a taka niedouczona:/ fajnie bylo nie miec @ tyle czasu, ale widac w przyrodzie nic nie ginie, anemi chyba dostane po miesiecznym krwawieniu... Plan na jutro- napad na dzial z podpaskami!!

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku, jaki śliczny syneczek :)
    Przejdzie Ci ten hormonalny dół, ważne, żebyś miała teraz dużo wsparcia męża :*

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek - Gabrys sliczny!!

Suri - gratulacje!! Super dalas rade i jaka relacja piekna :)

Ja juz po wizycie u gina. Wszystko nadal szczelnie zamkniete, wiec nadal spokojnie czekamy. W piatek mam spotkanie z polozna. Niedlugo musze sie brac za obiad. Dzis hamburgery wlasnej roboty :)

słoneczna 85, Januszkowa, megg, agaaa28 lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Przyszła pensja - chyba zakupię jakieś bluzki/bluzy do karmienia i polar dla matki i dziecka w chuście ;)
    Wszystko można od jednego sprzedawcy :) Ktoś wczoraj podsyłał - od Pentelki.
    Gosiak daj znać jak już zamówisz jak z jakością, ja planuję zakupić te bluzę i sukienkę, które podsyłałam.

w nocy miałam okresowe odczucia - u mnie w nogi wchodziło zawsze, że się robiły jak z waty, i teraz w ciągu dnia znowu się włączyło...

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szpitala spakowałam 2xBella mama i jedne z Canpolu. W domu mam jeszcze 4 tych pierwszych i 2 tych drugich. Wolę żeby się zostało niż zabrakło. Teraz tylko myślę, czy nie dopakować do szpitala jeszcze 1 paczki bella mama.

Bella nasz synek też dostanie imię po porodzie :)

Groszku ładne to twoje dzieciątko!

relg9vvjrtqik460.png

• Maarta:) Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku masz pieknego synka, zobaczysz ze wszystko bedzie dobrze! Jestesmy z Toba, tak pieknie nam pisalas zaraz po porodzie i to na pewno do Ciebie wroci taka pozytywna energia. Badz dobrej mysli i glowa do gory.

Angelcia chyba obiore tez Twoja strategie liczenia dni do porodu. Jedno jest pewne w tym miesiacu nasze maluszki beda juz z nami:)

Wspolczuje niektorym z Was, ze musicie az tyle rzeczy brac do szpitala bo to kilka walizek wychodzi masakra jakas. W Niemczech na szczescie nie musze brac zadnych podpasek podkladow majtek siatkowych pampersow dla dziecka i ubranek tez nie, jedynie na wyjscie. Mam nadzieje ze w Polsce tez kiedys tak bedzie!

Zrobilam obiad i padam.

Widze ze sie przygotowujcie do porodu intensywnie kosmetyczka, fryzjer a ja siedze w chacie jak zakleta i czasem mam takie dni ze nawet mi sie wlosow nie chce myc albo placze nie wiem sama czemu.

oar843r8kh12ukn4.png
‹‹ 2114 2115 2116 2117 2118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ