Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Stokrota :) wrote:Mi na Brochowie Michalinę po porodzie ubrali w szpitalne ubranka. Nie wiem czy tak jest tylko tuż po porodzie czy potem dają też do przebrania coś. Ja w każdym razie przebrałam ją później w swoje ubranka bo te szpitalne strasznie sztywne są, sprane i dziurawe
Chciałam żeby prezentowała się z godnością
Zawijają też w szpitalny rożek i szpitalne sztywne tetry. Rożek i tetry też wzięłam swoje.
Stokrota, a kąpali małą? Bo ja nie chcę kąpać w szpitalu dziecia.
Ja właśnie nad rożkiem wciąż się zastanawiam, bo mam otulacz Mothercare, ale chyba rożek będzie praktyczniejszy - dziecko będzie zawinięte, łatwo będzie go brać takiej niedoświadczonej mamie jak ja, tym bardziej jak będę po porodzie zmęczona
-
Hej. Od wczoraj w domu. Badanie moczu u Malego jalowe...wszystko ok. Mam sprawdzic za jakis czas powtorke badania. Mnie 2 x kolka w szpitalu nerkowa dopadla. jestem zmierzla, niewyspana. Wygladam jak cpun. Tyle sie dzialo ale nie pamietam co poszczegolnego dnia.Pokarm az kapie z piersi. Szok. Oby tak zostalo. Nie moge zrezygnowac ze specjalizacji na ktora sie dostalam przed trafieniem pod szyndzielnie do szpitala koncem listopada. Musze ja robic. 6.02 mam zajecia...Mam dalej zastoj w prawej nerce. Nie wiem gdzie z tym isc... Ale to za jakies 2 miesiace...jakis urolog, nefrolog...
Albo moze mam jakas wade albo niedoleczone zapalenie czy kamien. Maly cos dostal ode mnie..Jutro polozna do nas przychodzi. Maly wczoraj mial super nocke a ja z nin... Darl.sie 3 godziny. Nic nie pomagalo...Az w koncu oboje padlismy i spalismy 6 godzin. Myslalam ze wyskocze przez okno juz z tej bezsilnosci.. Poczulam sie okropna i wyrodna matka, ktora krzywdzi swoje dziecko... Bolal go brzuch, nie potrafilam mu pomoc, zaden sposob nie pomagal...
Dziwnie czuje sie bez brzuszka... Ciaza jednak fajna byla... Ehhh... A teraz. Smutny polog. Hormony wala do glowy... Nie mozna tego powstrzymac...
I jak pomysle ze ta moja Kochana i Mala Dziecina kiedys urosnie i mnie zostawi... Zaczynam wycehh...
truskawkax25, Fedra lubią tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 14:51
megg, AsiaSzw, Sue, Stokrota :), Januszkowa, Suri97, słoneczna 85, Bietka, Lara 82, kasia_1988, dorocia2324, Maarta:), maja35, kafabi, asia888, justta, Angélique89, angelstw, ash, LadyDi, juska19, agaaa28, truskawkax25, Patrycja20, LadyMK, Fedra lubią tę wiadomość
-
Sue wrote:Januszkowa, ja nie wiem, gdzie Tobie się to dziecko mieści!! Taki maleńki masz ten brzuszek, jakby to 5-6 miesiąc był!
Idę odgrzać obiad i zbieram się do miasta, bo niestety Rossmann sam do mnie nie przyjdzie.
Mogliby wpaść na świetny pomysł i zrobić sklep online.
Agnieszka, może maluch Ci gdzieś po prostu uciska jakieś nerwy? Spróbuj się dobrze porozciągać - na siedząco albo na piłce. Powiem Ci, że to naprawdę pomaga. Ja całą noc śpię praktycznie w jednej pozycji ale też staram się rano i wieczorem porozciągać dobrze i nic nie boli.
Ja kładę matę przy ścianie, siadam w szerokim rozkroku i jadę z koksemDodatkowo rozciągam i ćwiczę mięśnie dna miednicy czy jak się to tam nazywa.
Może już jestem nudna z tymi ćwiczeniami, ale na każdą moją dolegliwość mi pomagały (no, może poza wymiotami, na to nie pomagało prawie nic:P)
Ale zazdroszczę Ci Twojego zaparcia do ćwiczeń. Ja na początku trzeciego trymestru, odpuscilam, i teraz to już wogole nie mam na to siły ani ochoty. Ale nie mogę się doczekać już momentu kiedy będę mogła pójść pobiegać. Ciekawe jak będzie mi się biegalo z fabryką mlekaSue lubi tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
bella84 wrote:Ok juz jestem spokojna:) powiedziala ze te 5 dni roznicy nie robi po skonczonym 38 tc i to czy 3 czy 8 to zadna roznica.. Wiec jutro
sorki za zasmiecanie smeceniem...ale wiadomo kazdy chce najlepiej dla dzidzki
bella ja mniej wiecej w tym samym okresie co ty bd maila CC, nawet dzien czy dwa wczesniej i musi byc ok:)
powodzenia jutro! a teraz sie relaksuj
o ktorej masz cc?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 15:04
-
marcela29 wrote:A orientuje się ktoś jak długo po porodzie trzeba nosic podkłady/podpaski? Mi się wydawało ze gora 3-4 dni, ale zielona w tym temacie jestem????? Nie wiem jak duże zapasy robic
-
Aagnieszkaa wrote:Sue, już jest dużo lepiej, od rana jestem w ruchu, cały czas pracuje ta ręka.
Ale zazdroszczę Ci Twojego zaparcia do ćwiczeń. Ja na początku trzeciego trymestru, odpuscilam, i teraz to już wogole nie mam na to siły ani ochoty. Ale nie mogę się doczekać już momentu kiedy będę mogła pójść pobiegać. Ciekawe jak będzie mi się biegalo z fabryką mleka
Zrobi się bita śmietanaBędziemy się dopingować razem, bo ja też nie mogę się doczekać pierwszego wybiegania po ciąży
-
Groszek wrote:Hej. Od wczoraj w domu. Badanie moczu u Malego jalowe...wszystko ok. Mam sprawdzic za jakis czas powtorke badania. Mnie 2 x kolka w szpitalu nerkowa dopadla. jestem zmierzla, niewyspana. Wygladam jak cpun. Tyle sie dzialo ale nie pamietam co poszczegolnego dnia.Pokarm az kapie z piersi. Szok. Oby tak zostalo. Nie moge zrezygnowac ze specjalizacji na ktora sie dostalam przed trafieniem pod szyndzielnie do szpitala koncem listopada. Musze ja robic. 6.02 mam zajecia...Mam dalej zastoj w prawej nerce. Nie wiem gdzie z tym isc... Ale to za jakies 2 miesiace...jakis urolog, nefrolog...
Albo moze mam jakas wade albo niedoleczone zapalenie czy kamien. Maly cos dostal ode mnie..Jutro polozna do nas przychodzi. Maly wczoraj mial super nocke a ja z nin... Darl.sie 3 godziny. Nic nie pomagalo...Az w koncu oboje padlismy i spalismy 6 godzin. Myslalam ze wyskocze przez okno juz z tej bezsilnosci.. Poczulam sie okropna i wyrodna matka, ktora krzywdzi swoje dziecko... Bolal go brzuch, nie potrafilam mu pomoc, zaden sposob nie pomagal...
Dziwnie czuje sie bez brzuszka... Ciaza jednak fajna byla... Ehhh... A teraz. Smutny polog. Hormony wala do glowy... Nie mozna tego powstrzymac...
I jak pomysle ze ta moja Kochana i Mala Dziecina kiedys urosnie i mnie zostawi... Zaczynam wycehh...
Aż w końcu o 6 rano przełamałam się i położyłam ją obok siebie w łóżku i przytuliłam. Wtedy zasnęła chociaz nie chcę jej tak uczyc ale byłam już zdesperowana
-
Sue wrote:Stokrota, a kąpali małą? Bo ja nie chcę kąpać w szpitalu dziecia.
Ja właśnie nad rożkiem wciąż się zastanawiam, bo mam otulacz Mothercare, ale chyba rożek będzie praktyczniejszy - dziecko będzie zawinięte, łatwo będzie go brać takiej niedoświadczonej mamie jak ja, tym bardziej jak będę po porodzie zmęczona -
Angelique moja lekarka na ostatniej wizycie powiedziała, że do terminu porodu nie dotrwam, ale nie wierze jej
Z jednej strony chciałabym już urodzić, a z drugiej nie wiem dlaczego, ale jak ktoś mi mówi- "To już na dniach" to jestem zła
Sue w moim brzuszku podobno jest 3200 g małej dziewczynkiTzn. tyle było w czwartek.
Bella- Liliana pięknie i jakoś mi do Ciebie pasuje
Groszku Gabryś jest śliczny!Sue, Angélique89 lubią tę wiadomość
-
jaki termometr bezdotykowy polecacie??
wiem, ze juz byl taki temat, ale poprosze o infoktory najlepszy
u nas Stokrota nic nie pomagalo, ale fakt spalam z Małym... zasnal obok mnie, podstawilam mu flaszke pusta z zatkanym wylotem, anatomiczna i tak ssajac nerwowo zasnal... niby kolki pozniej, ale wydaje mi sie ze to byly jakies gazy, bo prezyl sie, nozki przykurczał itd.no coz, bedziemy sie uczyc... ale humor mam okropny... Kocham go strasznie
-
Januszkowa wrote:Koleżanka mi mówiła, że przez miesiąc chodziła w podpaskach"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Groszek - Gabrys sliczny!!
Suri - gratulacje!! Super dalas rade i jaka relacja piekna
Ja juz po wizycie u gina. Wszystko nadal szczelnie zamkniete, wiec nadal spokojnie czekamy. W piatek mam spotkanie z polozna. Niedlugo musze sie brac za obiad. Dzis hamburgery wlasnej robotysłoneczna 85, Januszkowa, megg, agaaa28 lubią tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Przyszła pensja - chyba zakupię jakieś bluzki/bluzy do karmienia i polar dla matki i dziecka w chuście
Wszystko można od jednego sprzedawcyKtoś wczoraj podsyłał - od Pentelki.
w nocy miałam okresowe odczucia - u mnie w nogi wchodziło zawsze, że się robiły jak z waty, i teraz w ciągu dnia znowu się włączyło...Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Ja do szpitala spakowałam 2xBella mama i jedne z Canpolu. W domu mam jeszcze 4 tych pierwszych i 2 tych drugich. Wolę żeby się zostało niż zabrakło. Teraz tylko myślę, czy nie dopakować do szpitala jeszcze 1 paczki bella mama.
Bella nasz synek też dostanie imię po porodzie
Groszku ładne to twoje dzieciątko! -
Groszku masz pieknego synka, zobaczysz ze wszystko bedzie dobrze! Jestesmy z Toba, tak pieknie nam pisalas zaraz po porodzie i to na pewno do Ciebie wroci taka pozytywna energia. Badz dobrej mysli i glowa do gory.
Angelcia chyba obiore tez Twoja strategie liczenia dni do porodu. Jedno jest pewne w tym miesiacu nasze maluszki beda juz z nami:)
Wspolczuje niektorym z Was, ze musicie az tyle rzeczy brac do szpitala bo to kilka walizek wychodzi masakra jakas. W Niemczech na szczescie nie musze brac zadnych podpasek podkladow majtek siatkowych pampersow dla dziecka i ubranek tez nie, jedynie na wyjscie. Mam nadzieje ze w Polsce tez kiedys tak bedzie!
Zrobilam obiad i padam.
Widze ze sie przygotowujcie do porodu intensywnie kosmetyczka, fryzjer a ja siedze w chacie jak zakleta i czasem mam takie dni ze nawet mi sie wlosow nie chce myc albo placze nie wiem sama czemu.