WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri gratulacje! Az sie wzruszylam czytajac Twoj wyczerpujacy post.

Witam sie poniedzialkowo-ch****o. Moje dziecie caly weekend bylo nad wyraz leniwe, ale tylko sie wczoraj polozylam do lozka, to zaraz zaczelo sie wypychac na wszystkie strony. I znowu kilka razy poczulam to dziwne wiercenie gdzies w szyjce czy gdzies. Noce sa dla mnie koszmarami, nos od miesiecy mam zatkany, oddychac nie moge, a jak tylko przysne, to albo maz mnie budzi, bo tak strasznie chrapie, albo moje chrapanie mnie sama wybudza! Pachwiny mnie bola, nogi i stopy bola, czekam tylko godziny, zebym mogla wstac.

Do pracy jazda w zamieci snieznej. Wygladalo na to, ze malo kto przyjedzie, ale mimo to pacjenci sa od rana.

Suri97 lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się wybrała chętnie do kosmetyczki, fryzjera ect. Ale siedzę w domu, nie kuszę za wcześnie losu :D

U mnie dziś na obiad łosoś z wczoraj. Już czekam na męża, bom głodna :D

A na 16.00 gin. Ciekawe co powie.

relg9vvjrtqik460.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz mega glupie pytanie, blagam nie smiejcie sie ze mnie.
    Zakladajac, ze nie bede miala skurczy z krzyza, to gdzie je bede miala??? Gdzie Wy czujecie skurcze? Czy one sciskaja brzuch, podbrzusze czy nizej? No w nocy dotarlo do mnie, ze ja nawet nie wiem GDZIE skurcze wystepuja.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie maly ma czkawke- czyli porodu dzis nie bedzie ;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :)

Suri gratuluję <3 piękny opis tego dnia :)

trzymam kciuki za wizyty i czekam na kolejne dzieci :)
    moja dzisiaj od kilku godzin buszuje przy szyjce aż promieniuje na nogę :O miała tak któraś ? :O

o takich pysznościach tu piszecie... ja sobie skromnie budyń zrobię :
    a żeby śmieszniej było to napiszę - w 9 miesiacu robię praktyki w szkole, dzisiaj zaczęłam... nienormalna jestem :O

Suri97 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    jaki termometr bezdotykowy polecacie??
    wiem, ze juz byl taki temat, ale poprosze o info :) ktory najlepszy :)

u nas Stokrota nic nie pomagalo, ale fakt spalam z Małym... zasnal obok mnie, podstawilam mu flaszke pusta z zatkanym wylotem, anatomiczna i tak ssajac nerwowo zasnal... niby kolki pozniej, ale wydaje mi sie ze to byly jakies gazy, bo prezyl sie, nozki przykurczał itd. :( no coz, bedziemy sie uczyc... ale humor mam okropny... Kocham go strasznie <3
    Ja też miałam małego dołka jak nie chciala jeść. płakać mi się chciało, niby wiedzialam , że musze byc cierpliwa i damy radę ale te hormony tak czy siak robią swoje i trzeba przez to przejść. Na pocieszenie powiem Ci, że teraz po dwóch tygodniach jest już lepiej psychicznie. Padam na twarz czasem z niedospania ale nie mam już dołków :)

1usajw4zbiudzgxg.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane

Ja też jeszcze nie ogarniam za bardzo wszystkiego, chodzę jak zoombi ;-) karmię piersią i dokarmiam mm mam nadzieję że Leoś szybko przybierze na wadze i wtedy będzie już samo KP, tak naprawdę to nie wiem ile mam tego pokarmu ale zawsze jeszcze doje z butelki, mam nadzieję, że nie zaniknie mi pokarm

Groszku piękny syneczek <3 dziewczyny rozpakowane gratulacje i czekamy na następne

pozdrowionka od Leośka

1eeaf52ee7091bd9med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 15:48

dorocia2324, Stokrota :), przedszkolanka:), Januszkowa, Laurka, megg, Angélique89, Maarta:), Suri97, słoneczna 85, angelstw, Lara 82, Penelope, gusiaa, ash, juska19, LadyDi, AsiaSzw, marcela29, kasia_1988, Bietka, agaaa28, mala_mi1982, Asiaa1201, Aagnieszkaa, Topola, MoniaP, Patrycja20, Fedra lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, podziwiam!!!

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta Leoś słodki!!!

justta lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta Leos sliczny :) Trzymam kciuki za KP, zeby sie bardziej rozkrecilo

justta lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutowe dzidziusie są śliczne <3

przedszkolanka:), dorocia2324, justta lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Przedszkolanka, podziwiam!!!

haha dziękuję :)
    ale szczerze? dzisiaj zabieram męża do sypialni, bo masakra jest tam siedzieć...tzn.nie jest źle, daję radę ale jestem tak zmęczona/znużona a w domu wiadomo też robota się znajdzie i gdzie tu odpocząć przed porodem :O

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro o 7 mam byc na ip;) powiedziec ze mam skurcze i dalej mamy gdzies tam zjechac malzu wie co i jak, podlaczaja pod oxy i przed 10 ma byc cc, niby ok 30 min ma trwac, teraz jeszcze dopakowuje torbe jestem pewna ze czegos zapomne, zastanawiam sie np ile tych pieluch brac ze soba, bede miala ok 50 w razie w malzu dowiezie :) chyba az takim zasrancem mala nie bedzie :)
    Co do imienia ja tez upoeram sie na lilke i pewnie stanie na moim jak zawsze :p mam dzis tyle jeszcze do zrobienia, a planuje szybciej isc spac :) pobudke robimy ok 430-5 i lewatywka blee:/

Januszkowa, kasia_1988, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    U mnie maly ma czkawke- czyli porodu dzis nie bedzie ;))

u mnie dzisiaj bez czkawki :P

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jussta Leos jesz uroczy!

Pia Gizela powodzenia na wizycie ciekawe czego sie dowiesz:) Ja sie dzis dowiedzialam ze postepow nie ma takze czeekam.

Bella84 sama robisz lewatywe? Czopki zastosujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 15:56

justta lubi tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku jaki słodki Spiderman ;-)
    Justta, Twoje maleństwo tez słodkie.
    Z jednej strony to zazdroszczę, ze macie to za sobą a z drugiej mi się smutno zrobiło jak pomyślałam, ze w tym tygodniu zrobię prawdopodobnie ostatnie zdjęcie do mojego ciążowego, cotygodniowego albumu.

Jak czytałam Wasze posty co macie w planach dziś zrobić to aż mnie złość zalewa, ze ja tak nie mam chęci. Szczególnie Gosiak Ty babo jedna z tymi listami co masz w planie zrobić! :-P
    Ale wiecie co?Dziś dopadła mnie jakaś przedziwna energia. Mam tyle siły, wcale nie czuję brzucha (zobaczymy wieczorem ;-P), mogę się bez problemu schylić, aż nie wierzę ;-) Korzystam póki mogę bo jak wrócę ze szpitala chce mieć czysto. Mąż (MĄŻ ha! :-D) stara ale ja chcę mieć czysto po babsku a nie po męsku ;-)

Gosiak, justta lubią tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczne macie te dzieciaczki :)

Moze jutro uda mi sie wstawic tu jakies zdj.

Ja tez mam oczy z niewyspania takie ze szkoda gadac .
    Teraz Kornelie usypia tatus wiec mam chwilke wolnego :)
    Ogolnie dzidzia zasypia i spi jak aniolek. Zobaczymy czy w domu tez taka bedzie.
    Narazie wszystko jest dla nas nowe, wszystkiegovsie uczymy i pewnie jeszcze nam troche zajmie czasu odrozniac placze dziecka. Dopiera druga dobe jest z nami a ja swiata po za nia widze. Chyba dopiero wczoraj kiedy moglam ja utulic, potrzymac, nakarmic poczulam prawdziwa bezgraniczna milosc. Dopiero wczoraj poznalam czym jest naprawde taka milosc do dziecka. Jestem w niej zakochana <3

Narazie odciagam siare laktatorem i staram sie jak nawiecej podawac malej w butelce ale pila juz tez MM. Jezeli mala.nie bedzie miala problemow z brzuszkiem to zostaniemy przy tym Bebilon Pronutra. Po przybyciu do domku bede juz karmic tylko mm.
    W ciagu tego pierwszego dnia wypila jakies 360ml. Karmienie tak co 3godz. :) Mimo ze jiekarmie piersia to uwazan to za cudowny czas matki z dzieckiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 16:05

dorocia2324, Lara 82, Angélique89, AsiaSzw, mala_mi1982, Fedra lubią tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelique ja się łączę z tobą ;)

Angélique89 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :) ale drukujecie w życiu Was nie nadrobię :) Zaglądam tylko i szukam aktualnej listy aby sprawdzić która z Was już rozpakowana :) Gratuluje nowym mamusią :*
    U nas coraz lepiej Olivier ssie ładnie cycucha :) Powoli się poznajemy :) I powiem Wam szczerze że takiej miłości nie znałam ! Coś wyjątkowego ! Każdy uśmiech tego bobasa jest tak cuuuuuuuudowny że aż nie mogę się nadziwić :) Pozdrawiamy i życzymy szybkich porodów mamuśki :)

bella84, Januszkowa, dorocia2324, Sue, Bietka, asia888, Fedra lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarta lewatywe robie sama z mezem :p on mi pewnie wstrzyknie.. , lekarz kazal w domu zrobic wiec nie mam wyjscia :)
    No to torba spakowana szlafrok jeszcze schnie, pozostalo sie wykapac i spokojnie isc spac...jestem przerazona i podejscytowana jednoczesnie.. Tak jakby nie dociera do mnie ze bede mama, ze jestem w ciazy i wogole... Jakos to sie wydaje takie nierealne ze moj umysl chyba dalej tego jeszcze nie przyswoil :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
‹‹ 2115 2116 2117 2118 2119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ