Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Powiem Wam ze teraz czujac ruchy juz za nimi tesknie... Wiem ze majac malenstwo przy sobie bedzie to najcudowniejsza chwila.. Jednak te ruchy.. Brzuszek... Jest czyms w czym jestem zakochana teraz i smutno mi ze musze sie z tym rozstac
mam nadzieje ze za rok znowu bede miala brzuszek
-
nick nieaktualnyBella kochana, gdybym ja była na Twoim miejscu to położyłabym się chyba już spać! Tak bym się nie mogła doczekać.. Pomyśl sobie, że za 24h będziesz już miała prawdopodobnie Lilkę u swego boku. Patrząc z perspektywy czasu, że za rok planujesz mieć znowu brzuszek to potraktuj jutrzejszy dzień jako konieczne doświadczenie, aby wiedzieć czego się spodziewać przy drugim porodzie. Już jutro będziecie w 100% spełnionymi rodzicami :)Zazdroszczę..
bella84 lubi tę wiadomość
-
Suri, ogromne gratulacje , świetny opis porodu, miło że tak go będziesz pamiętać pomimo tylu godzin rodzenia
BELLA, TRZYMAM KCIUKI NA JUTRO I SZCZĘŚLIWEGO ROZWIĄZANIA ŻYCZĘWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 17:53
bella84, Suri97 lubią tę wiadomość
-
Justta, Twoj synek jest prześliczny !! Zakochać się można :*
Bella, jutro o tej porze będziesz tulić Maleńką, każda z nas Ci tego zazdrosci:)
Dziś postaw na relaks, moze jakies przytulanie z mężem
My dziś jedziemy się spotkac z położną, może się uda, że będzie z nami przez cały porod!!!bella84, justta lubią tę wiadomość
-
Bella zaciskam strasznie mocno kciuki za jutro!! Dzis odpoczywaj!!
Laurka ja mialam bole krzyzowe i one dla mnie rozpoczynaly sie wlasnie od krzyza i przechodzily na caly brzuszek, on wtedy zrobil sie bardzo twardy.
A bole tylko z brzuszka to chyba spina Ci caly brzuszek.
Z reszta kazda z nas przezywa i odczuwa roznie skurcze. Jak bedziesz je miala to na pewno bedziesz wiedziala, ze to to. -
Laurka podejrzewam ze w dole brzucha beda skurcze;))
Nie dodal sie moj wpis o tym ze wszystkie dzueci taki czarniutkie;) ja tez chce takiego czarnulka;))
Wy lub mezowie macie ciemna karnacje i wlosy? Czy tak sie trafia?
A moze listonosz taki ciemny?) haha;)
Laurka, Sue, dorocia2324, justta, ash, Penelope lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLaurka helou, Ty chyba nie czytasz moich postow! Ja nie bede tesknic za brzuchem na milion procent. Wrecz Bogu podziekuje, ze to juz koniec.
A moze moja Ada bedzie ruda? ;] Sama bylam rudzielcem jak bylam mala, teraz mi wlosy troche pociemnialy (taki mam swoj kolor jak dodałam na drugie forum zdjecia z wesela). W sumie fajnie byloby miec rudą Kinderke, a z drugiej strony dzieci jej pewnie beda dokuczacPenelope lubi tę wiadomość
-
Bella rozumiem to trzymamy kciuki za jutro, bedzie wszystko super zobaczysz.
Laurka ja mam te skurcze Braxtona to objawia sie tak ze brzuch twardnieje co jakis czas, taki twardy jak kamien.
A skurcze te prawdziwe czesto zaczynaja sie w krzyzu - z tylu na dole plecow i promieniuja na brzuch tak jak na okres i sa coraz silniejsze. Albo nie ma ich w krzyzu tylko brzuch boli, podobno to tak jakby ktos sciskal brzuch jakims metalem. Wiem to z opowiesci i tego co pisaly inne ciezarne:) Pamietaj ze nie jest to takie pobolewanie brzucha jak mamy teraz ze czasem cos kluje czy ciagnie tylko naprawde zaczyna bolec mocniej i mocniej. Dlatego jak sie zacznie trzeba liczyc jak dlugo trwaja i z jaka czestotliwoscia wystepuja.
Ja taka obcykana niby a ciekawa jestem bardzo jak to bedzie u mnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 16:52
-
AsiaSzw wrote:Gosiak czy mozesz mi napisac ile taka doula sobie zyczy za porod??
Dla mnie bomba - bo ja chciałam babkę od chustonoszenia zapraszać osobno na indywidualne spotkanie do domu i ona bierze 200-250zł za dwie takie wizyty dwugodzinne w odstępie tygodnia.
Ta moja pierwsza nie ma w pakiecie tych wizyt poporodowych, tylko jedną, krótką na kontrolę krocza i bierze 600zł.
Tu masz taki przykładowy cennik: http://szkolarodzenia-majka.pl/ofertaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 16:55
AsiaSzw lubi tę wiadomość
-
Bella, trzymam kciuki!!!
Kurcze, tak sobie myślę, że też bym chciała znać dokładnie termin kiedy zacznę rodzić - z jednej strony macie fajnie z wyznaczonym terminem. Bo ja się śmieję, że siedzę teraz na tykającej bombieAngélique89 lubi tę wiadomość
-
Maarta:) wrote:Gosiak a oprocz douli Twoj maz tez bedzie przy porodzie?