X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri, jest boska :)

Suri97 lubi tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri, jaka piękna śpiąca Królewna!! Śliczności :)

Suri97 lubi tę wiadomość

• Laurka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri wow! Spi jak dorosla! ;-D

Penelope no to nie czuje sie teraz osamotniona w moich odczuciach.

AsiaSzw mnie nie bolaly ani na poczatku ani teraz. Za to znowu mi sie cos wkreca w pipke. Co za dziwne uczucie! Matko, az myslec nie chce, ze mi to dziecko wyjdzie tamtedy! Jeszcze to do mnie nie dociera :-O

Penelope, dorocia2324 lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri Kornelia jest przesłodka.

Mnie piersi aż tak nie bolą ale zrobiły mi sie teraz pełniejsze i cięższe.
    Mnie też coraz częsciej kłuje coś w szyjce,że czasami mam problem,żeby się załatwic.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri <3 <3 pieknosci!!!

Laurka haha to jak wypchnac grapefruita przez nos :)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane życzę Wam szybkich, bezproblemowych porodów, a tym ,które juz mają swoje pociechy po tej stronie brzuszka gratuluję! Dokonałyście wielkiej rzeczy! Dużo zdrówka i cierpliwości :)
    Życzy Majóweczka 2015 :)

AsiaSzw, LadyDi, Angélique89, kasia_1988, Maarta:), Penelope, Sue, dorocia2324, Aagnieszkaa, Topola, słoneczna 85, przedszkolanka:), MoniaP, Fedra lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, wreszcie Was nadrobiłam.

Śliczne macie dzieciaczki dziewczyny. Same słodkości :)
    Mój też był czarnulek jak się urodził, potem wszystkie włoski wypadły (a wypadały zaczynając od czubka głowy i wyglądał jak Gargamel :) Potem urosły włoski blond.

U mnie po porodzie krew leciała z 6 tygodni :( dramat. Przy czym ze 3 tygodnie jak w najgorsze dni okresu. Nie nadążałam ze zmianą podkładów (do podpasek przeszłam duuużo później).

Mój maluszek też płakał bardzo w pierwszych dniach po porodzie. Dopiero potem odkryłam, że potrzebował bliskości! Jak mógł ssać pierś i się do mnie tulić, to mu to pomagało. No i przyznaję - spał ze mną. On był zadowolony i ja wyspana. A ja z tych matek, które nie mają nic przeciwko rozpieszczaniu dzieciaczków :)

A u mnie dziś dzień wrażeń. Całe dopołudnia dzidziuś mi się nic nie ruszał. Ani po śniadaniu, ani po 2 śniadaniu, ani po słodyczach. Leżałam na boku, ruszałam brzuchem i nic! Wystraszyłam się i pojechaliśmy na IP. Tam na KTG spędziłam z 1,5 godziny. Tętno ok, ale śpioch był straszny i nie można go było dobudzić. Ale w końcu się udało na szczęście. Szyjka ok, USG ok (dziś ważył 3100 g). Skurcze na poziomie 60-80, potem dobiły 100 w odstępach 10-20 min. Dobrze, że wszystko ok, bo już dziś ze łzami w oczach jechałam do tego szpitala (a staram się nie panikować).

Gosiak, megg, dorocia2324, Fedra lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    Gosiak, a czy zamawiałaś już może jakieś bluzecki albo bluzę z tych do karmienia?
    Nie, jeszcze nie zamawiałam.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi1982 wrote:
    Jejku, wreszcie Was nadrobiłam.

Śliczne macie dzieciaczki dziewczyny. Same słodkości :)
    Mój też był czarnulek jak się urodził, potem wszystkie włoski wypadły (a wypadały zaczynając od czubka głowy i wyglądał jak Gargamel :) Potem urosły włoski blond.

U mnie po porodzie krew leciała z 6 tygodni :( dramat. Przy czym ze 3 tygodnie jak w najgorsze dni okresu. Nie nadążałam ze zmianą podkładów (do podpasek przeszłam duuużo później).

Mój maluszek też płakał bardzo w pierwszych dniach po porodzie. Dopiero potem odkryłam, że potrzebował bliskości! Jak mógł ssać pierś i się do mnie tulić, to mu to pomagało. No i przyznaję - spał ze mną. On był zadowolony i ja wyspana. A ja z tych matek, które nie mają nic przeciwko rozpieszczaniu dzieciaczków :)
    Przede wszystkim dziecka do 3-4 miesięcy nie można rozpieścić ani nauczyć złych nawyków. A właśnie wtedy potrzebuje naszej bliskości jak niczego innego. Ja też będę tulić cały czas i łóżeczko jest dostawką do naszego łóżka w sypialni, więc cały czas będziemy mieć bliski kontakt.

LadyMK lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri zakochałam sie w twojej śpiącej królewnie :* juz nie mogę się doczekać kiedy utulę swoją :)

Laurka ja równiez nie będę tęskniła za brzuchem ;)

Co do połogu to po cc jakoś dużo i długo mi nie leciało na szczęscie, ale każda z Nas jest inna i każda inaczej wszystko przechodzi :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Przede wszystkim dziecka do 3-4 miesięcy nie można rozpieścić ani nauczyć złych nawyków. A właśnie wtedy potrzebuje naszej bliskości jak niczego innego. Ja też będę tulić cały czas i łóżeczko jest dostawką do naszego łóżka w sypialni, więc cały czas będziemy mieć bliski kontakt.

Właśnie o to mi chodzi :)
    Tylko ja pozwalam młodemu do tej pory na przychodzenie do nas w nocy. No jakoś nie umiem odmówić, jak przychodzi taki słodziak zaspany. Już niedługo zacznie dojrzewać i się skończy tulenie z mamunią :(

Gosiak lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ja już jestem po spotkaniu z doulą i jestem strasznie zadowolona - powiedziała, że jakby cokolwiek się działo co mnie zaniepokoi czy nie będę pewna co się dzieje, mam od razu dzwonić, ona doradzi, a nawet przyjdzie i pomoże, zobaczy czy to już to czy jeszcze nie. Więc sytuacja dla mnie mega komfortowa.
    Ustaliłyśmy, że za szybko do szpitala nie jedziemy - no chyba, że coś złego się zacznie dziać.
    Zobaczyła butelkę Medela Calma i stwierdziła, że widzi, że świadomie się przygotowuję do karmienia piersią - trochę o tym porozmawiałyśmy. Jest też doradcą laktacyjnym, więc może pomóc i w tej kwestii jak będzie potrzeba. Porozmawiałyśmy o tym co ja zauważyłam, że jest tendencja, że położne mówią, że dziecko za mało przybiera na piersi i każą dokarmiać MM, tak samo lekarze jak zobaczą małą krostkę, to diagnozują skazę białkową i zalecają przestawienie się na MM. Mówiła, żeby do tego podchodzić z dystansem, mówiła, że ma wagę dziecięcą i może do mnie przychodzić z nią i mi pomóc jak mnie coś będzie niepokoiło.
    No po prostu nic tylko rodzić. Potem mnie nauczy wiązania chusty.
    Ma dwie córeczki - jedna ma 3 latka, druga 17 miesięcy i jej lekarką jest moja ginekolog prowadząca :D
    Coś czuję, że się zaprzyjaźnimy :)

AsiaSzw, Pia Gizela, justta, asia888, Sue, dorocia2324, agaaa28, Topola, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Szyjka zgładzona. Rozwarcie na palec. Ciąża donoszona. Można rodzić.
    A ja nie wiem co mam myśleć ?!

Gosiak, ash, megg, Angélique89, Lara 82, Penelope, asia888, Sue, dorocia2324, agaaa28, słoneczna 85, przedszkolanka:), Patrycja20, Fedra lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia szykuj sie zaraz bomba może wybuchnąć!!! :)

Gosiak, dorocia2324, agaaa28 lubią tę wiadomość

• ash Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia na kiedy masz termin??

Wszystkie dzieciaczki słodkie i prześliczne!!!!

ug3715nmrb0zdbvc.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak super :)

Pia no co masz myslec?? Nic juz nie powinno cie zaskoczyc jak coś :)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ja nie jestem gotowa ;(

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam żeby Brzuszkowy jeszcze sobie bezpiecznie w brzuszku posiedział.

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    Pia na kiedy masz termin??

Wszystkie dzieciaczki słodkie i prześliczne!!!!

na 20 lutego!

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Jeju ja nie jestem gotowa ;(
    Pia, ja coś takiego usłyszałam równo 2 tyg. temu od lekarza... Cath to samo - i co? I nic :P
    Spokojnie :)

LadyMK lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 2118 2119 2120 2121 2122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ