X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri, jest boska :)

Suri97 lubi tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri, jaka piękna śpiąca Królewna!! Śliczności :)

Suri97 lubi tę wiadomość

• Laurka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri wow! Spi jak dorosla! ;-D

Penelope no to nie czuje sie teraz osamotniona w moich odczuciach.

AsiaSzw mnie nie bolaly ani na poczatku ani teraz. Za to znowu mi sie cos wkreca w pipke. Co za dziwne uczucie! Matko, az myslec nie chce, ze mi to dziecko wyjdzie tamtedy! Jeszcze to do mnie nie dociera :-O

Penelope, dorocia2324 lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri Kornelia jest przesłodka.

Mnie piersi aż tak nie bolą ale zrobiły mi sie teraz pełniejsze i cięższe.
    Mnie też coraz częsciej kłuje coś w szyjce,że czasami mam problem,żeby się załatwic.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri <3 <3 pieknosci!!!

Laurka haha to jak wypchnac grapefruita przez nos :)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane życzę Wam szybkich, bezproblemowych porodów, a tym ,które juz mają swoje pociechy po tej stronie brzuszka gratuluję! Dokonałyście wielkiej rzeczy! Dużo zdrówka i cierpliwości :)
    Życzy Majóweczka 2015 :)

AsiaSzw, LadyDi, Angélique89, kasia_1988, Maarta:), Penelope, Sue, dorocia2324, Aagnieszkaa, Topola, słoneczna 85, przedszkolanka:), MoniaP, Fedra lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, wreszcie Was nadrobiłam.

Śliczne macie dzieciaczki dziewczyny. Same słodkości :)
    Mój też był czarnulek jak się urodził, potem wszystkie włoski wypadły (a wypadały zaczynając od czubka głowy i wyglądał jak Gargamel :) Potem urosły włoski blond.

U mnie po porodzie krew leciała z 6 tygodni :( dramat. Przy czym ze 3 tygodnie jak w najgorsze dni okresu. Nie nadążałam ze zmianą podkładów (do podpasek przeszłam duuużo później).

Mój maluszek też płakał bardzo w pierwszych dniach po porodzie. Dopiero potem odkryłam, że potrzebował bliskości! Jak mógł ssać pierś i się do mnie tulić, to mu to pomagało. No i przyznaję - spał ze mną. On był zadowolony i ja wyspana. A ja z tych matek, które nie mają nic przeciwko rozpieszczaniu dzieciaczków :)

A u mnie dziś dzień wrażeń. Całe dopołudnia dzidziuś mi się nic nie ruszał. Ani po śniadaniu, ani po 2 śniadaniu, ani po słodyczach. Leżałam na boku, ruszałam brzuchem i nic! Wystraszyłam się i pojechaliśmy na IP. Tam na KTG spędziłam z 1,5 godziny. Tętno ok, ale śpioch był straszny i nie można go było dobudzić. Ale w końcu się udało na szczęście. Szyjka ok, USG ok (dziś ważył 3100 g). Skurcze na poziomie 60-80, potem dobiły 100 w odstępach 10-20 min. Dobrze, że wszystko ok, bo już dziś ze łzami w oczach jechałam do tego szpitala (a staram się nie panikować).

Gosiak, megg, dorocia2324, Fedra lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    Gosiak, a czy zamawiałaś już może jakieś bluzecki albo bluzę z tych do karmienia?
    Nie, jeszcze nie zamawiałam.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi1982 wrote:
    Jejku, wreszcie Was nadrobiłam.

Śliczne macie dzieciaczki dziewczyny. Same słodkości :)
    Mój też był czarnulek jak się urodził, potem wszystkie włoski wypadły (a wypadały zaczynając od czubka głowy i wyglądał jak Gargamel :) Potem urosły włoski blond.

U mnie po porodzie krew leciała z 6 tygodni :( dramat. Przy czym ze 3 tygodnie jak w najgorsze dni okresu. Nie nadążałam ze zmianą podkładów (do podpasek przeszłam duuużo później).

Mój maluszek też płakał bardzo w pierwszych dniach po porodzie. Dopiero potem odkryłam, że potrzebował bliskości! Jak mógł ssać pierś i się do mnie tulić, to mu to pomagało. No i przyznaję - spał ze mną. On był zadowolony i ja wyspana. A ja z tych matek, które nie mają nic przeciwko rozpieszczaniu dzieciaczków :)
    Przede wszystkim dziecka do 3-4 miesięcy nie można rozpieścić ani nauczyć złych nawyków. A właśnie wtedy potrzebuje naszej bliskości jak niczego innego. Ja też będę tulić cały czas i łóżeczko jest dostawką do naszego łóżka w sypialni, więc cały czas będziemy mieć bliski kontakt.

LadyMK lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri zakochałam sie w twojej śpiącej królewnie :* juz nie mogę się doczekać kiedy utulę swoją :)

Laurka ja równiez nie będę tęskniła za brzuchem ;)

Co do połogu to po cc jakoś dużo i długo mi nie leciało na szczęscie, ale każda z Nas jest inna i każda inaczej wszystko przechodzi :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Przede wszystkim dziecka do 3-4 miesięcy nie można rozpieścić ani nauczyć złych nawyków. A właśnie wtedy potrzebuje naszej bliskości jak niczego innego. Ja też będę tulić cały czas i łóżeczko jest dostawką do naszego łóżka w sypialni, więc cały czas będziemy mieć bliski kontakt.

Właśnie o to mi chodzi :)
    Tylko ja pozwalam młodemu do tej pory na przychodzenie do nas w nocy. No jakoś nie umiem odmówić, jak przychodzi taki słodziak zaspany. Już niedługo zacznie dojrzewać i się skończy tulenie z mamunią :(

Gosiak lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ja już jestem po spotkaniu z doulą i jestem strasznie zadowolona - powiedziała, że jakby cokolwiek się działo co mnie zaniepokoi czy nie będę pewna co się dzieje, mam od razu dzwonić, ona doradzi, a nawet przyjdzie i pomoże, zobaczy czy to już to czy jeszcze nie. Więc sytuacja dla mnie mega komfortowa.
    Ustaliłyśmy, że za szybko do szpitala nie jedziemy - no chyba, że coś złego się zacznie dziać.
    Zobaczyła butelkę Medela Calma i stwierdziła, że widzi, że świadomie się przygotowuję do karmienia piersią - trochę o tym porozmawiałyśmy. Jest też doradcą laktacyjnym, więc może pomóc i w tej kwestii jak będzie potrzeba. Porozmawiałyśmy o tym co ja zauważyłam, że jest tendencja, że położne mówią, że dziecko za mało przybiera na piersi i każą dokarmiać MM, tak samo lekarze jak zobaczą małą krostkę, to diagnozują skazę białkową i zalecają przestawienie się na MM. Mówiła, żeby do tego podchodzić z dystansem, mówiła, że ma wagę dziecięcą i może do mnie przychodzić z nią i mi pomóc jak mnie coś będzie niepokoiło.
    No po prostu nic tylko rodzić. Potem mnie nauczy wiązania chusty.
    Ma dwie córeczki - jedna ma 3 latka, druga 17 miesięcy i jej lekarką jest moja ginekolog prowadząca :D
    Coś czuję, że się zaprzyjaźnimy :)

AsiaSzw, Pia Gizela, justta, asia888, Sue, dorocia2324, agaaa28, Topola, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Szyjka zgładzona. Rozwarcie na palec. Ciąża donoszona. Można rodzić.
    A ja nie wiem co mam myśleć ?!

Gosiak, ash, megg, Angélique89, Lara 82, Penelope, asia888, Sue, dorocia2324, agaaa28, słoneczna 85, przedszkolanka:), Patrycja20, Fedra lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia szykuj sie zaraz bomba może wybuchnąć!!! :)

Gosiak, dorocia2324, agaaa28 lubią tę wiadomość

• ash Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia na kiedy masz termin??

Wszystkie dzieciaczki słodkie i prześliczne!!!!

ug3715nmrb0zdbvc.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak super :)

Pia no co masz myslec?? Nic juz nie powinno cie zaskoczyc jak coś :)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ja nie jestem gotowa ;(

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam żeby Brzuszkowy jeszcze sobie bezpiecznie w brzuszku posiedział.

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    Pia na kiedy masz termin??

Wszystkie dzieciaczki słodkie i prześliczne!!!!

na 20 lutego!

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Jeju ja nie jestem gotowa ;(
    Pia, ja coś takiego usłyszałam równo 2 tyg. temu od lekarza... Cath to samo - i co? I nic :P
    Spokojnie :)

LadyMK lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 2118 2119 2120 2121 2122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ