X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, ja jutro rano mam KTG i wizytę, całkiem zapomniałam z tego wszystkiego :P

Pia Gizela, Sue lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie jestem jedyna bez szyjki z rozwarciem?

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia a przy Tobie brzuszkowy nie będzie bezpieczny? Będzie jak najbardziej, już jest donoszony. 1 palec = 2cm. Niektóre z takim rozwarciem chodzą od 30tc. KTG wychodza książkowe, bądź tylko gotowa, że to może już nadejść :)

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Jeju ja nie jestem gotowa ;(
    Jesteś, tylko jeszcze o tym nie wiesz ;-D Będzie dobrze :-*

relgwn15ilhiioyg.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego wszystkiego mąż zażyczył sobie listę z rzeczami, które ma zrobić w domu po urodzeniu Brzuszkowego :D

Gosiak, dorocia2324 lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja odwołuję, że mogę rodzić. Właśnie zadzwonił mój G. że pęk mu pasek klinowy w samochodzie ale samochód jedzie. Znaczy się jechał bo jak zgasił silnik to już nie może odpalić. Ten pasek jest od ładowania akumulatora. Stoi gdzieś na środku drogi, zepchnąć auto pomogły mu jakieś kobitki bo nagle na ulicy zabrakło mężczyzn. Nie dojedzie do pracy, zostawi auto tam gdzie jest i wróci do domu autobusem. Teraz się dopiero boję co by było gdyby zaczęła teraz rodzić. Jutro wizyta u lekarza. Tego paska nie nie ma gdzie zrobić do jutra ;-/
    Masakra, synek musi posiedzieć w brzuchu jeszcze...

relgwn15ilhiioyg.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela spokojnie moze byc ze zaraz urodzisz a moze dotrwasz do terminu, znajoma z takim rozwarciem chodzila ponad 3 tyg. i urodzila w termine:) Takze roznie bywa.

Suri piekna corcia, chce juz swoja miec obok siebie:)

Gosiak, Pia Gizela, Suri97 lubią tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri, Jussta słodkie są wasze maleństwa!!!!

Gosiak zazdroszczę Ci tej douli! JA własnie też ciągle słyszę, ze dzieci za mało przybierają i trzeba dokarmiać...a ja bym tak nie chciała.

Mnie piersi nie bolą, ani swędzą.

Pia potwierdzam słowa poprzedniczek, rozwarcie nie świadczy o rychłym porodzie, także spokojnie :)

Ja na ktg skurczy nie miałam... dosłownie nic, nie wiem co o tym myśleć, muszę porozmawiać a tym moim pierworodnym by najpóźniej do niedzieli się zdecydował, bo nie chce indukcji. Jak nic się nie ruszy, to w poniedziałek zostaje mi IP i patologia ciąży.
    Dzisiaj jak wracałam do domu to stwierdziłam, ze takie piękne słoneczko trzeba wykorzystać i wysiadłam 3 przystanki wcześniej i spacerkiem wróciłam do domu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 19:07

Pia Gizela, Suri97, agaaa28 lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri masz małego myśliciela ;-) Śpi tak poważnie jakby o czymś intensywnie rozmyślała ;-)

Gosiak, Suri97 lubią tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet sobie mąż na listę wpisał "zamontować fotelik w samochodzie" bo mówi, że się boi, że zapomni :D

Gosiak, megg lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że jeszcze trochę pochodzę w dwupaku mimo wszystko. I że nie mają racji ci lekarze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 19:10

relg9vvjrtqik460.png

• Boroniówka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri ,piękność urodziłaś :)

Pia widzę,że nie ja jedna jeszcze nie jestem gotowa na porodówkę.. też się boje jak cholera,może jeszcze z tydzień chociaz poczekają?

Własnie wróciłam ze swojego pierwszego ktg i póki co skurcze delikatne, niewielkie, Mały szalał :) namęczył mnie ten wyjazd, no ale już jesteśmy w domu i jemy :)

Któraś pojechała rodzić?:)

Suri97, megg lubią tę wiadomość

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka spaceru zazdroszczę!

Bietka lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszzz ale mam zgage :(

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, Agaaa gdzie parkujecie samochod jak jedziecie na ktg?
    Byłam tylko raz w praskim na początku ciazy i postawiłam na zakazie! Wtedy było mi wszystko jedno, martwiłam sie plamieniami, a nie mandatem.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• asia888 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri gratulacje!!!! cudowna slicznotka!!!! i opis porodu bardzo pozytywny, bardzo przyjemnie sie to czytalo i dobrze mnie nastroilo psychicznie:)

Bella powodzenia jutro! Liliana najladniejsze imie z tych co podalas

Ja dzis bylam na wizycie, przedostatniej juz, ostatnie badania krwi (do zzo) i GBS negatywny, wszystko ok, 37 tydz lekarka stwierdzila ze od tego tyg moge juz urodzic w kazdej chwili, choc na dzien dzisiejszy nic sie nie zapowiada
    maluszek moj ostatnio bardziej ruchliwy i kopal w glowice do usg nie dal sie pomierzyc

zdjec nie daje sobie zrobic od 2 trymestru, teraz i pomierzyc sie nie pozwala, co to za charakter bedzie to ja niewiem :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 19:30

Lara 82, Gosiak, LadyDi, Sue lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakis mega kryzys. Nie wiem czy to hormony mi uderzaja na koniec, zmeczenie, zima czy wszystko naraz, ale siedze i chlipie jak durna.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella pewnie niedługo idziesz spać Wiec teraz życzę pomyślności i dużo siły. Jutro wielki dzień. Życzę zdrówka dla Ciebie i maleństwa.

bella84 lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelique- no to abyscie szybko znalezli jakiego mechanika. My zawsze mamy z tym problem bo tutaj na wszystko jest czas;)

Ja sie ogarnelam- wyszlam dopiero co z wanny. Powiem Wam ze golenie to nie lada wyczyn w tych ostatnich dniach! Jak nie urodze to w piatek mam ostatnia wizyte u poloznej i pewnie skieruja mnie na wywolanie. Robie co moge by urodzic i nic nie dziala na mojego uparciucha;)

Angélique89 lubi tę wiadomość

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska25 wrote:
    Angelique- no to abyscie szybko znalezli jakiego mechanika. My zawsze mamy z tym problem bo tutaj na wszystko jest czas;)

Ja sie ogarnelam- wyszlam dopiero co z wanny. Powiem Wam ze golenie to nie lada wyczyn w tych ostatnich dniach! Jak nie urodze to w piatek mam ostatnia wizyte u poloznej i pewnie skieruja mnie na wywolanie. Robie co moge by urodzic i nic nie dziala na mojego uparciucha;)

No dokładnie. W Polsce zaraz by się szybko wszystko załatwiło, tutaj na wizytę u mechanika to trzeba się umawiać jak do Papieża ;-D
    Na szczęście mamy pewnego znajomego, który ma warsztat i zgodził się, żeby jutro wstawić auto a da nam zastępcze. Oby tylko udało się mu dojechać do domu (jak odpali na kable) i naładować akumulator na tyle by dojechać te 30 km do warsztatu.

Co do golenia, mam ten sam problem ;-) Efekt nawet po długich staraniach wygląda jak przy awarii prądu w godzinach wieczornych ;-)

relgwn15ilhiioyg.png
‹‹ 2119 2120 2121 2122 2123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ