X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri śliczna dziewczynka :-*

Boziu wszystkie te nasze dzieciaczki są takie śliczne, słodkie i jakie "kudlate ".

Mi zaczął czop odchodzić, ale nic specjalnego, biały. Wiec Olafek będzie w terminie. Nie wiem czy któraś z naszych Asiek tak nie miała?

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja widzę Wasze avatarki ;)

Wróciłam z Milusińskim ze spaceru - połaziliśmy chyba z 40 min, myślałam, że przegonię moją 2 do porządku, ale zaparcia dalej dają się we znaki. Boję się też tak na siłę przeć, bo mam wrażenie, że Młodą wypcham - taka o, moja fanaberia.

Jedyny + tego spaceru to, to, że widziałam piękny, cały księżyc! ;]

Ja też bardzo chciałabym mieszkać nad morzem - kocham wodę, plaże, piasek... Chyba dlatego, że jestem typem leniwca. Mnie chodzenie po górach nie rajcuje. Lubię sobie wjechać na górę kolejką linową i to na tyle. Byłam w górach? Byłam. :D

Co do Brioszek... jadłam co prawda tylko te sklepowe, bo mój Tato wozi takie rzeczy - bułeczki mleczne zwykłe i z czekoladą, brioszki z budyniem, torty Sachera, sękacze, muffinki, chleby tostowe, pumpernikle itp. Nieraz jeśli jest źle nabita data produkcji to taki towar może sobie kupić np 3 zł za opakowanie bułek mlecznych, gdzie w sklepie są po 8zł, albo cały karton chleba tostowego za 30zł ;) - zalezy jak duza ilosc w partii jest wadliwie wydrukowana to taka cena. Wiec jesli ktoras z Was by chciala to moge zalatwic ;] zawsze jest czym poczęstować niespodziewańców, a swoją drogą - dzieci uwielbiaja te bulki mleczne!

Ogolnie jest to cos na zasadzie fabryki Zotta w Opolu.

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Agaa no ominelo cie.

Katis urodziła
    Kasia urodziła
    Bella urodziła
    Cath rodzi ...

O matko, to faktycznie niezły dzień !!!
    Widzę, że dzieci wzięły sobie do serca, że mamy już luty :)

AsiaSzw, Lara 82 lubią tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak sie urodzilam to bylam kompletnie lysa, a moja glowa byla idealnym kolkiem xD Ciekawa jestem czy moje dziecko bedzie mialo podobnie. Bujnej czupryny jakos nie umiem sobie wyobrazic ;]

Maarta tak, do samego porodu + rychly powrot do pracy po 6 tygodniach.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my załatwiliśmy wszystko, ufff! Jak wyszliśmy z domu o 10:45, tak dopiero teraz wróciliśmy. Padam na zęby, a właściwie na kanapę.
    Napiłabym się kawy, ale nie wiem czy nie za późno.

Zamówiłam bukiet, taki z różowych róż (taki słodki różowy) i na taki kolor pomaluję paznokcie :)

A i kupiłam w auchan kapcie do szpitala. Kapcie są oczojebnie różowe :) Będę zauważalna na porodówce :)

Rolnicy naprawdę strajkują, bo chcą dostać rekompensaty za zniszczenia dzików? Seriously? Szukam cały czas szczegółów tego strajku, ale nigdzie nic nie ma!

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga przepraszam Miała Mi urodziła, bo KAsia to sie chyba wczoraj pochwaliła. Ha i jest 1 na liscie szybkoscia porodu. :)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Aga przepraszam Miała Mi urodziła, bo KAsia to sie chyba wczoraj pochwaliła. Ha i jest 1 na liscie szybkoscia porodu. :)

Nr 1? Ile trwał poród?

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Rolnicy naprawdę strajkują, bo chcą dostać rekompensaty za zniszczenia dzików? Seriously? Szukam cały czas szczegółów tego strajku, ale nigdzie nic nie ma!
    Tak, wczoraj mówiłam to mojemu M. i nie mógł uwierzyć.

Zdaniem rolniczych OPZZ, rząd przez tydzień nie chciał ustosunkować się do postulatów ustanowionych podczas zjazdu członków tej organizacji. Chodziło o szereg rekompensat, między innymi za uprawy zniszczone przez dziki, a także dwuletni zakaz uboju rytualnego czy niskie ceny rynkowe surowców.
    http://wiadomosci.wp.pl/kat,8771,title,Rolnicy-zablokuja-drogi-w-calej-Polsce-Najpierw-krajowa-dwojke,wid,17223359,wiadomosc.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 18:14

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    Nr 1? Ile trwał poród?

3h :)

nasza expresowa mamuska :)

Ja dzis na kolacje serwuje hamburgery domowej roboty :) zapraszam

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Tak, wczoraj mówiłam to mojemu M. i nie mógł uwierzyć.

Zdaniem rolniczych OPZZ, rząd przez tydzień nie chciał ustosunkować się do postulatów ustanowionych podczas zjazdu członków tej organizacji. Chodziło o szereg rekompensat, między innymi za uprawy zniszczone przez dziki, a także dwuletni zakaz uboju rytualnego czy niskie ceny rynkowe surowców.
    http://wiadomosci.wp.pl/kat,8771,title,Rolnicy-zablokuja-drogi-w-calej-Polsce-Najpierw-krajowa-dwojke,wid,17223359,wiadomosc.html

Nie wierzę... Wszyscy plują na frankowiczów, że domagają się pomocy państwa (prawnej, a nie finansowej!), a tu taki absurd...

To tak, jakby domagać się od państwa rekompensaty, bo ogórki zeżarła bakteria..
    Chyba się trzeba poważnie zastanowić nad wyjazdem stąd.

Gosiak lubi tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuu nie mówcie mi nawet o hamburgerach, pizzach bo ja w szpitalu jestem! Ale mam ochotę! Chociaż powiem Wam że sąsiadka z łóżka obok dziś kebaba zamówiła hehe wyszłam bo poprostu wodospadu śliny dostałam!

Ja dalej w dwupaku, jutro mam nie jeść śniadania to może mój doktorek coś planuje ;)

słoneczna 85, Lara 82 lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh wychodzi na to, ze w dniu w którym pisalam o nie ciśnieniu na poród miałam pierwsza akcje przedporodowa, ironia losu :p wzielam ciepła kąpiel i przeszlo...a paniki narobilam ze nawet maz wczesniej ciut wrócił i nie zapanował auta na jutro do pracy bo jak to z drabina na dachu do szpitala jechać;) młoda psikusa zrobiła rodzicom...mam nadzieję ze przy prawdziwej akcji nie będę miała stracha, bo teraz to chyba zielona byłam

Ps co do rolników to wkurza mnie ta pretensjonalna grupa społeczna, zakładają firmy i płacą śmieszne składki, do tego dotacje z uni za to ze jakiegoś lasu nasadza czy rzepaku, składki zdrowotne tez śmieszne, za urodzenie dziecka tez więcej dostają, za przepisanie ziemi na dzieci na renty i emerytury przechodzą a ja mam płacić podatki na rekompensatę zniszczeń ich plonów i dokładać do leczenia, rent i emeretur...jakoś nikt mi rekompensat nie płaci jak zastój na rynku w mojej branży się robi:-\ jak im tak źle to niech się z krusu do zusu przeniosła droga wolna

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Nie wierzę... Wszyscy plują na frankowiczów, że domagają się pomocy państwa (prawnej, a nie finansowej!), a tu taki absurd...

To tak, jakby domagać się od państwa rekompensaty, bo ogórki zeżarła bakteria..
    Chyba się trzeba poważnie zastanowić nad wyjazdem stąd.
    Wczoraj też gdzieś czytałam, że rolnicy są jedną z grup, która najwięcej zyskała na wejściu do Unii i że dostali łącznie 54 mln dofinansowania i ich przychody się podwoiły.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rolnikach i górnikach nie bede sie wypowiadać w świetle frankowiczów.

Asiaaa biedna ale was tam wymęczą. Może doktorek cc ci zrobi bo to przeciez ileż można. Jednego hamburdzia będę miała w zanadrzu dla ciebie!!

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia mój mąż jest fanem bułeczek mlecznych :D Może nie mieć miejsca na jedną normalną kanapkę, ale 4-5 bułeczki mleczne z nutellą/miodem/dżemem mu wejdą w mig :D

Asiu więc trzymam kciuki za jutro!

relg9vvjrtqik460.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    O rolnikach i górnikach nie bede sie wypowiadać w świetle frankowiczów.

Asiaaa biedna ale was tam wymęczą. Może doktorek cc ci zrobi bo to przeciez ileż można. Jednego hamburdzia będę miała w zanadrzu dla ciebie!!

Wyślij mi pocztą! Błagam! Haha ;)

AsiaSzw lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdzielę po prostu!!

Powiem Wam tak, jak w Pl ogłaszają te durne żałoby narodowe to traci mój P., bo są odwoływane wszystkie imprezy kulturalne - kiedyś przez żałobę narodową stracił 2,5 tysiąca złotych, bo odwołali mu tyle grań. Nikt się nie pytał czy ma pieniądze na ratę! I jakoś muzycy nie protestowali. Może przykład słaby, bo wiadomo, tragedie się zdarzają, ale jakieś dziki czy opady gradu to co!

Przepraszam, że tak wjechałam z polityką, nie chcę broń boże zaczynac dyskusji, obejrzałam panoramę i mną zatrzęsło!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 18:33

Gosiak lubi tę wiadomość

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jest w Krus i nie narzeka. Składki niższe się płaci owszem, ale żeby być w Krus trzeba mieć ziemię od której trzeba zapłacić podatek- niemały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 18:39

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka bidulka wspolczuje Ci ale to jest chore ze musisz pracowac do samego porodu a co jak w pracy urodzisz?! A po 6tyg. kto sie zajmie dzidzia? Boze nie wyobrazam sobie tego. Jestem z Toba...

oar843r8kh12ukn4.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue muzyk tak jak i malarz to artysta, wolny zawod. Tacy nie maja zwiazkow itp. itd Taki lajf.

Maarta urodzenie w pracy jest najlepszym z mozliwych scenariuszy, bo pracuje w szpitalu. I rodze w szpitalu, w ktorym pracuje. Takze tego najbardziej na swiecie sobie zycze! Z tym, ze chetnie przed terminem, bo - i tu wracamy do punktu wyjscia - musze pracowac az urodze!
    I sama nie wiem co to bedzie po tych 6 tygodniach. Ale tak musielismy sobie z mezem urzadzic grafiki, zeby jak jedno jest w pracy, to drugie w domu i na odwrot. No nie powiem, nie jest to latwe, ale kazdy tak kombinuje w zyciu, zeby jakos wiazac koniec z koncem.

Jem lunch, moje dziecko wierci sie i czka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 18:41

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
‹‹ 2142 2143 2144 2145 2146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ