X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem zla! Dzis lekarz zakwalifikował mnie do wyjścia ze szpitala ale jeszcze przyszla pani pediatra i mowi ze ja nie mogę jeszcze wyjść bo młoda ma skurcze te nadkomorowe! I chce ja poobserwować do jutra! Jezu ja w tym szpitalu jestem bardziej chora niż powinnam byc! Tak mnie te szwy ciągną masakra! :/

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas wyprawka, lekarze, badania myślę, że kosztowała ok. 8 tysięcy, a w tym mamy też zabudowaną w półkach wnękę garderobową, za 2 tys., co na razie się nie przyda, ale woleliśmy te półki zrobić zanim się dziecko urodzi niż potem z dzieckiem remont robić.
    Nie mogę słuchać takich głupot.

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath nie denerwuj sie. Dla dobra malej powinnas zostac. A jak jest mozliwosc to zyczyc sobie konsultacji kardiologa dziececego. Ja mam wade serca i nie wyjde ze szpitala puki malego nie obejzy kardiolog!

Wodzianke pozostawie bez komentarza :/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rodzina się teraz obudziła i pytają co nam kupić :D A my już wszystko mamy i nic nie potrzebujemy ;) Jak oni myśleli, że ja będę czekać z zakupem niani, monitora oddechu czy łóżeczka aż mi się zaofiarują, to niech się ugryzą :D Nie oczekiwałam nic od nikogo więc kupiłam co chciała i mam takie jak mi się podobało i na co mnie stać było :)

derii84, megg, Gosiak lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• derii84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath wyluzuj, ciesz się, że jednak są zatroskani o Konstancje,lepiej dmuchać na zimne,niech sprawdzą wszystko dokładnie. A jutro wyjdziecie, akurat tak miło,przy piątku.

Wyprawka za 30tys?? przecież to roczna pensja, gdzie zarabia się ok 2500mies.... Ja pierd...

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, jeden dzień, wytrzymaj :* Wiadomo w domu to w domu, ale jak mus to mus ...

relg9vvjrtqik460.png

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale co sie dziwic wodziance z takim poziomem inteligencji nie potrafila sama listy zweryfikowac, a sprzedawca wyczul sytuacje i pewnie ladna premie dostal:p mnie np cena 80zl za polarkowy pajacyk w sklepie z wyprawka przerazila i tam z ubran to skarpetki i rajstopki kupilam

Cath ja tez mam awersie do szpitali i jak sobie pomysle o pobycie dluzszym niz 3 dni to najchetniej bym w swojej wlasnej wannie urodzila, ale lepiej ze malutka przebdaja tam niz bys miala potem w kolejkach do specjalisty czekac, wazne ze cora z toba juz jest

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra miło się czyta takie wiadomości o opiece nad dzidziusiem :)

U mnie noc przebiegła dobrze, tylko 2 pobudki do WC i czuję się już zdrowsza :) Myślę, że w weekend mogłabym rodzić :)

Powodzenia życzę dzisiejszym rodzącym i wizytującym :)

derii84, Fedra lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath spokojnie, ważne ze o Was dbają. Niech dobrze zbadają Niunie.
    Jeden dzien i będziecie w domku

derii84 lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś wychodzimy do domku :)

derii84, angelstw, megg, ash, Gosiak, Pia Gizela, Penelope, Lara 82, dorocia2324, Patrycja20, Januszkowa, Bietka, kasia_1988, Maarta:), Laurka, Sue, juska19, pudel22, Angélique89, Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was!

ja też bardzo dużo wydałam na wyprawkę.. ok 10tys łącznie z meblami, wózkiem... Tak to jest jak się szalało i gały brały, bo wszystko było śliczne! Teraz wiem, że wyrobiłabym się spokojnie w 5,5tys :/ no cóz, mądry polak po szkodzie.

Ja już po wizycie.
    -pod żadnym pozorem nie godzić się na lewatywe od położnych, ani na czopki dopochwowe. Dlaczego? Mam urodzic w 100% naturalnie, a do lewatywy niektóre uprzejme położne dolewają jakiś mikstur :/
    -żel na poślizg to ściema, wyrzucanie pieniędzy w błoto. Jak paniom tak bardzo zależy na poślizgu to mają dać żel do USG - jest taki sam.
    -nie dawać za wszelką cene chronić krocza, lepiej naciąć i mieć 2 szwy niż pęknąć jak stara betoniara.
    -jak zacznie się coś u mnie dziać to dzwonić do gina, mimo, ze ma urlop - on zadzwoni do lekarza dyżurującego i każe się dobrze zająć <3 - najważniejsze!

Tyle z czysto porodowych wieści.
    -jeśli akcja nie rozwinie się do 12/02 to mam jechać na kontrolne ktg i badanie i będzie decyzja czy zostawiają czy wracam do domu - zadzwonic do gina i dalsza decyzja.
    -16/02 ewentualne wywoływanie ;]

Za godzinke mam do niego zadzwonic zeby dal mi namiar na jakies dobre USG, zebym wiedziala ile Okruszka waży :)

derii84, megg, Penelope, Lara 82, dorocia2324, Sue, Angélique89, Fedra lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu mi sue post skasowal.

Bietka gratulacje;))
    Rudasku kciuki;))

A ja mam i parowki i truskawki;))

Gosiak, Bietka lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam wrzucić zdjęcie literek ale z telefonu nie umiem :P

794781image_tn.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 11:31

Penelope, derii84, Lara 82, słoneczna 85, dorocia2324, megg, Patrycja20, Fedra, pudel22 lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angecia, to konkretne wiadomości :)

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospałam, miałam skurcz - ale w nogę, żeby było śmieszniej :P
    Moja macica dalej nic ;)

Penelope, derii84, Lara 82, megg, słoneczna 85, Angélique89, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah, i najgorsze! Jeśli waga będzie <4100g to CC i koniec. Z jednej strony to jutro już bym mogła mieć Córę przy sobie przy takiej informacji, z drugiej strony.. Nie chcę CC, jednak mogę jej nie uniknąć więc... I tak źle i tak niedobrze.

• asia888 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia to chyba dobrze ze przy duzej wadze cc, u mnie w szpitalu dopiero powyzej 4,5kg

Rudasku kciuki!

Suri mi nie wyswietla zdjecia :(

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    dzięki Lara, masz racje chyba to wina jakiegos wew stresu
    musi byc ok

poprostu ma charakterek i ma wszytko w d... :)

i nie lubi jak mu krew do głowy uderza :-)

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu no dobrze, ale wolałabym uniknąć takiej ingerencji w organizm :) u mnie cięzko się goi nawet zadrapanie więc rana po CC może być katorgą.

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath szybko cie chcieli wypisać. Urodzilas pare godzin po mnie i jeszcze przez cc, a u mnie od poczatku mówią o piątku do wyjścia i tez jak wszystko będzie ok.

‹‹ 2179 2180 2181 2182 2183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ