Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale jestem zla! Dzis lekarz zakwalifikował mnie do wyjścia ze szpitala ale jeszcze przyszla pani pediatra i mowi ze ja nie mogę jeszcze wyjść bo młoda ma skurcze te nadkomorowe! I chce ja poobserwować do jutra! Jezu ja w tym szpitalu jestem bardziej chora niż powinnam byc! Tak mnie te szwy ciągną masakra!
-
Nas wyprawka, lekarze, badania myślę, że kosztowała ok. 8 tysięcy, a w tym mamy też zabudowaną w półkach wnękę garderobową, za 2 tys., co na razie się nie przyda, ale woleliśmy te półki zrobić zanim się dziecko urodzi niż potem z dzieckiem remont robić.
Nie mogę słuchać takich głupot. -
U nas rodzina się teraz obudziła i pytają co nam kupić
A my już wszystko mamy i nic nie potrzebujemy
Jak oni myśleli, że ja będę czekać z zakupem niani, monitora oddechu czy łóżeczka aż mi się zaofiarują, to niech się ugryzą
Nie oczekiwałam nic od nikogo więc kupiłam co chciała i mam takie jak mi się podobało i na co mnie stać było
derii84, megg, Gosiak lubią tę wiadomość
-
Cath wyluzuj, ciesz się, że jednak są zatroskani o Konstancje,lepiej dmuchać na zimne,niech sprawdzą wszystko dokładnie. A jutro wyjdziecie, akurat tak miło,przy piątku.
Wyprawka za 30tys?? przecież to roczna pensja, gdzie zarabia się ok 2500mies.... Ja pierd... -
Ale co sie dziwic wodziance z takim poziomem inteligencji nie potrafila sama listy zweryfikowac, a sprzedawca wyczul sytuacje i pewnie ladna premie dostal:p mnie np cena 80zl za polarkowy pajacyk w sklepie z wyprawka przerazila i tam z ubran to skarpetki i rajstopki kupilam
Cath ja tez mam awersie do szpitali i jak sobie pomysle o pobycie dluzszym niz 3 dni to najchetniej bym w swojej wlasnej wannie urodzila, ale lepiej ze malutka przebdaja tam niz bys miala potem w kolejkach do specjalisty czekac, wazne ze cora z toba juz jest"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Fedra miło się czyta takie wiadomości o opiece nad dzidziusiem
U mnie noc przebiegła dobrze, tylko 2 pobudki do WC i czuję się już zdrowszaMyślę, że w weekend mogłabym rodzić
Powodzenia życzę dzisiejszym rodzącym i wizytującymderii84, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam Was!
ja też bardzo dużo wydałam na wyprawkę.. ok 10tys łącznie z meblami, wózkiem... Tak to jest jak się szalało i gały brały, bo wszystko było śliczne! Teraz wiem, że wyrobiłabym się spokojnie w 5,5tysno cóz, mądry polak po szkodzie.
Ja już po wizycie.
-pod żadnym pozorem nie godzić się na lewatywe od położnych, ani na czopki dopochwowe. Dlaczego? Mam urodzic w 100% naturalnie, a do lewatywy niektóre uprzejme położne dolewają jakiś mikstur
-żel na poślizg to ściema, wyrzucanie pieniędzy w błoto. Jak paniom tak bardzo zależy na poślizgu to mają dać żel do USG - jest taki sam.
-nie dawać za wszelką cene chronić krocza, lepiej naciąć i mieć 2 szwy niż pęknąć jak stara betoniara.
-jak zacznie się coś u mnie dziać to dzwonić do gina, mimo, ze ma urlop - on zadzwoni do lekarza dyżurującego i każe się dobrze zająć- najważniejsze!
Tyle z czysto porodowych wieści.
-jeśli akcja nie rozwinie się do 12/02 to mam jechać na kontrolne ktg i badanie i będzie decyzja czy zostawiają czy wracam do domu - zadzwonic do gina i dalsza decyzja.
-16/02 ewentualne wywoływanie ;]
Za godzinke mam do niego zadzwonic zeby dal mi namiar na jakies dobre USG, zebym wiedziala ile Okruszka ważyderii84, megg, Penelope, Lara 82, dorocia2324, Sue, Angélique89, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny