X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem zla! Dzis lekarz zakwalifikował mnie do wyjścia ze szpitala ale jeszcze przyszla pani pediatra i mowi ze ja nie mogę jeszcze wyjść bo młoda ma skurcze te nadkomorowe! I chce ja poobserwować do jutra! Jezu ja w tym szpitalu jestem bardziej chora niż powinnam byc! Tak mnie te szwy ciągną masakra! :/

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas wyprawka, lekarze, badania myślę, że kosztowała ok. 8 tysięcy, a w tym mamy też zabudowaną w półkach wnękę garderobową, za 2 tys., co na razie się nie przyda, ale woleliśmy te półki zrobić zanim się dziecko urodzi niż potem z dzieckiem remont robić.
    Nie mogę słuchać takich głupot.

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath nie denerwuj sie. Dla dobra malej powinnas zostac. A jak jest mozliwosc to zyczyc sobie konsultacji kardiologa dziececego. Ja mam wade serca i nie wyjde ze szpitala puki malego nie obejzy kardiolog!

Wodzianke pozostawie bez komentarza :/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rodzina się teraz obudziła i pytają co nam kupić :D A my już wszystko mamy i nic nie potrzebujemy ;) Jak oni myśleli, że ja będę czekać z zakupem niani, monitora oddechu czy łóżeczka aż mi się zaofiarują, to niech się ugryzą :D Nie oczekiwałam nic od nikogo więc kupiłam co chciała i mam takie jak mi się podobało i na co mnie stać było :)

derii84, megg, Gosiak lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• derii84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath wyluzuj, ciesz się, że jednak są zatroskani o Konstancje,lepiej dmuchać na zimne,niech sprawdzą wszystko dokładnie. A jutro wyjdziecie, akurat tak miło,przy piątku.

Wyprawka za 30tys?? przecież to roczna pensja, gdzie zarabia się ok 2500mies.... Ja pierd...

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, jeden dzień, wytrzymaj :* Wiadomo w domu to w domu, ale jak mus to mus ...

relg9vvjrtqik460.png

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale co sie dziwic wodziance z takim poziomem inteligencji nie potrafila sama listy zweryfikowac, a sprzedawca wyczul sytuacje i pewnie ladna premie dostal:p mnie np cena 80zl za polarkowy pajacyk w sklepie z wyprawka przerazila i tam z ubran to skarpetki i rajstopki kupilam

Cath ja tez mam awersie do szpitali i jak sobie pomysle o pobycie dluzszym niz 3 dni to najchetniej bym w swojej wlasnej wannie urodzila, ale lepiej ze malutka przebdaja tam niz bys miala potem w kolejkach do specjalisty czekac, wazne ze cora z toba juz jest

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra miło się czyta takie wiadomości o opiece nad dzidziusiem :)

U mnie noc przebiegła dobrze, tylko 2 pobudki do WC i czuję się już zdrowsza :) Myślę, że w weekend mogłabym rodzić :)

Powodzenia życzę dzisiejszym rodzącym i wizytującym :)

derii84, Fedra lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath spokojnie, ważne ze o Was dbają. Niech dobrze zbadają Niunie.
    Jeden dzien i będziecie w domku

derii84 lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś wychodzimy do domku :)

derii84, angelstw, megg, ash, Gosiak, Pia Gizela, Penelope, Lara 82, dorocia2324, Patrycja20, Januszkowa, Bietka, kasia_1988, Maarta:), Laurka, Sue, juska19, pudel22, Angélique89, Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was!

ja też bardzo dużo wydałam na wyprawkę.. ok 10tys łącznie z meblami, wózkiem... Tak to jest jak się szalało i gały brały, bo wszystko było śliczne! Teraz wiem, że wyrobiłabym się spokojnie w 5,5tys :/ no cóz, mądry polak po szkodzie.

Ja już po wizycie.
    -pod żadnym pozorem nie godzić się na lewatywe od położnych, ani na czopki dopochwowe. Dlaczego? Mam urodzic w 100% naturalnie, a do lewatywy niektóre uprzejme położne dolewają jakiś mikstur :/
    -żel na poślizg to ściema, wyrzucanie pieniędzy w błoto. Jak paniom tak bardzo zależy na poślizgu to mają dać żel do USG - jest taki sam.
    -nie dawać za wszelką cene chronić krocza, lepiej naciąć i mieć 2 szwy niż pęknąć jak stara betoniara.
    -jak zacznie się coś u mnie dziać to dzwonić do gina, mimo, ze ma urlop - on zadzwoni do lekarza dyżurującego i każe się dobrze zająć <3 - najważniejsze!

Tyle z czysto porodowych wieści.
    -jeśli akcja nie rozwinie się do 12/02 to mam jechać na kontrolne ktg i badanie i będzie decyzja czy zostawiają czy wracam do domu - zadzwonic do gina i dalsza decyzja.
    -16/02 ewentualne wywoływanie ;]

Za godzinke mam do niego zadzwonic zeby dal mi namiar na jakies dobre USG, zebym wiedziala ile Okruszka waży :)

derii84, megg, Penelope, Lara 82, dorocia2324, Sue, Angélique89, Fedra lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu mi sue post skasowal.

Bietka gratulacje;))
    Rudasku kciuki;))

A ja mam i parowki i truskawki;))

Gosiak, Bietka lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam wrzucić zdjęcie literek ale z telefonu nie umiem :P

794781image_tn.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 11:31

Penelope, derii84, Lara 82, słoneczna 85, dorocia2324, megg, Patrycja20, Fedra, pudel22 lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angecia, to konkretne wiadomości :)

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospałam, miałam skurcz - ale w nogę, żeby było śmieszniej :P
    Moja macica dalej nic ;)

Penelope, derii84, Lara 82, megg, słoneczna 85, Angélique89, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah, i najgorsze! Jeśli waga będzie <4100g to CC i koniec. Z jednej strony to jutro już bym mogła mieć Córę przy sobie przy takiej informacji, z drugiej strony.. Nie chcę CC, jednak mogę jej nie uniknąć więc... I tak źle i tak niedobrze.

• asia888 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia to chyba dobrze ze przy duzej wadze cc, u mnie w szpitalu dopiero powyzej 4,5kg

Rudasku kciuki!

Suri mi nie wyswietla zdjecia :(

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    dzięki Lara, masz racje chyba to wina jakiegos wew stresu
    musi byc ok

poprostu ma charakterek i ma wszytko w d... :)

i nie lubi jak mu krew do głowy uderza :-)

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu no dobrze, ale wolałabym uniknąć takiej ingerencji w organizm :) u mnie cięzko się goi nawet zadrapanie więc rana po CC może być katorgą.

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath szybko cie chcieli wypisać. Urodzilas pare godzin po mnie i jeszcze przez cc, a u mnie od poczatku mówią o piątku do wyjścia i tez jak wszystko będzie ok.

‹‹ 2179 2180 2181 2182 2183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ