X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    co wchodzę to nowe dziecię na świecie, ale super! Gratulacje! :)

Haa a ja dziś miałam ból podbrzusza okresowy ze skurczem na caaałym brzuchu, haa :D ale się cieszę. Nawet bolesny byl, no dobra... odczuwalny :P

Dziewczynki, które chodziły na szkołę rodzenia... mogłybyście opisać diety dla karmiących jakie Wam polecały położne??
    Bardzo mi się przyda!

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze,ze w domu nie jestem bo bym pewnie tv rozwalila przy tej lasce ;) ja co prawda nie chce nawet liczyć ile poszlo na wszystko,ale najwięcej zabraly nam wizyty i badania,bo wyprawke ciuszkowa dostalam w spadku po znajomych,troche kupilam sama,troche nam sprezentowali,wozki mam 2 z czego jeden po mnie i siostrze w idealnym stanie,taki retro,wiec z wielkich wydatków to łóżeczko pochłonęło trochę i remont pokoju Małego;) na prawdę nie wiem na co Ci ludzie pieniądze wydają,wystarczy przeciez troche poszperać w necie i wszystko można taniej kupić.

Cath,nie martw się jeden dzień to na prawde niewiele,a z Malutką musi być wszystki dobrze,dacie sobie rade :)

mialam ktg i dzis 2 skurcze na 60,ale twardniejace wiec zupelnie co innego niż wczoraj w nocy,moja macica jest dla mnie zagadką...

megg lubi tę wiadomość

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie oczy łzawią, przemywam wodą, okłady z herbaty i nic. Nie wiem z czego to :/

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie oczy łzawią, przemywam wodą, okłady z herbaty i nic. Nie wiem z czego to :/

relg9vvjrtqik460.png

• LadyMK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wkroczyłam w nowy tydzień :) to już 39!

Gosiak, Januszkowa, Pia Gizela, AsiaSzw, dorocia2324, Penelope, Lara 82, megg, derii84, LadyDi, Fedra, pudel22 lubią tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba sie zbiore i pojade po stanik do karmienia do triumpha w Faschion House. Musze sie tylko zwlec z wyra, a tak fajnie jest..

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:

Pia nie wiem czy to objaw ciąży ale jakiś czas temu cały czas swędziały mnie oczy. Już się zastanawiałam czy to jakieś zapalenie spojówek ale nie. A teraz czasem jak wstanę mam tak zaropiałe oczy, że szok. A najlepsze, że tylko czasem. Ja już wszystko ciążą tłumaczę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 13:23

relge6yd3cl8y0me.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, właśnie się zastanawiam czy to nie zapalenie spojówek, ale niby skąd?!

AsiaSzw, wizytujesz wieczorem;>

relg9vvjrtqik460.png

• ash Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam dzis Porody na którymś kanale i tak mnie zastanowiło. Po cc pokazali tylko matce dziecko, ojciec chwile potrzymal w ramionach i juz. Kazali mu iść do domu i przyjść następnego dnia. Dziecko pojechało na sale noworodków. Masakra!
    Jak było u Was po cc lutówki!???

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK ja mogę Ci tylko wkleić coś takiego, skopiowałam sobie do worda. To już było tyle razy wałkowane tu na forum, że chyba nie chce się nam poruszać tego tematu od nowa ;-)
    Ale pamiętaj, że w tym jedzeniu przy KP najważniejszy jest zdrowy rozsądek :-)

Ja to wzięłam chyba od słonecznej :-)

CO mozna jesc:

Pieczywo:
    -ciemne pieczywo ( bez karmelu, bez miodu)
    -jasne pieczywo, bulki, grahamki

nabial:
    maslo prawdziwe, plaster bialego sera, szklanka mleka ( moze byc jako zupa mleczna + makaron, kasze)
    -jogurt naturalny
    - ser zolty zwykly bez dodatkow o obnizonej zawartosci tluszczu- z 2 palstry na dzien
    -topiony naturalny serek
    - 1 raz w tyg jajko

Warzywa:
    marchewka, buraki, brokuły, ziemniaki

Owoce:
    jablka, banany, suszone sliwki

CYTRUSOW NIE

co do picia:

herbata, kawa zbozowa Inka, kompot z jablek, sok z jablek z woda, sok z porzeczki czarnej z woda

zielonych herbat nie wolno, kawy.

Zupy:
    z brokułow, z marchewka, na kurczaku lub indyku
    z kasza ( 7 kasz)
    rosol, kwasnych nie

slodycze:
    biszkopty, sucharki
    bez kremow!

inne:
    1 raz w tyg ryba - najlepiej mintaj- z rusztu, gotowany ( bez panierki)
    Miodu nie!
    kakao nie!

z przypraw: sol, kminek, majeranek

w 3 tyg do 1 mies zycia u dziecka wytwarza sie flora jelitowa. Potem mozna stopniowo wprowadzac:
    -mieso cielece- np pulpety i obserwacja 2 dni czy nic sie nie dzieje
    -mieso czerowne wolowe ( mozna sprobowac z zurawina) - obserwowac 2 dni..

NIe wprowadzac 2 produktow na raz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 13:30

Pia Gizela, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie brzuch, ale jakoś dziwnie, w jednym miejscu kłuje najbardziej (cały czas) tak nisko czuje ból @ i trochę jakby na "2". Brzuch twardnieje. Czy taki skurcz już porodowy idzie od samej góry brzucha? Bo ja u góry nic nie czuję.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka mamusie te z brzuszksmi i te bez;) mi flak został... Mam nadzieję, że szybko się skóra zregeneruje :)

Poród opisze już w domu, bo z tel ciężko jest pisać. Ogolnie nie było tragicznie, skurcze parte bolały mnie jak s*syn, krzyczałam jak kojot, chyba do kksiężyca;) i wbijalam ręce w męża nogi:p

Co do nacięcia to zgadzam się z Angelcia, ja pierwotnie planowalam, zachować je całe, hale polozna uświadomiła mnie, że mogę popekać jak rozgwiazda to się szybko zdecydowałam na nacięcie.

Pozdrawiam i życzę szcz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 13:36

Lara 82, słoneczna 85, dorocia2324, Fedra lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Ja chyba sie zbiore i pojade po stanik do karmienia do triumpha w Faschion House. Musze sie tylko zwlec z wyra, a tak fajnie jest..
    Przypomniałaś mi o stanikach do spania - jakimiś bez fiszbin... zamówiłam jeden na próbę z Naturany.

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia u Was w FashionHouse też taka lipa ze wszystkim czy jakoś to wygląda? U mnie jest i wygląda gorzej niż lumpeks, nienawidzę tej "galerii".

Jutro o 15:40 USG z oceną wagi <3 a później już do zobaczenia na żywo Córeczko <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 13:44

asia888, słoneczna 85, dorocia2324 lubią tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa no ja już z tymi skurczami to zgłupiałam. Wszyscy mówią, że porodowe są od góry w dól.
    Ja skurczów miałam już setki, ale wszystkie startują z dołu brzucha w górę, więc na odwrót, Mam też przy nich parcie na 2 i nawet ściska mi cewkę, ale czy ja wiem czy przy nich boli ? no może wczoraj były z dwa takie bardziej odczuwalne i nawet trochę na plecach poczułam, no ale ja czekam, żeby konkretnie napierdzielało, no i kilka razy pod rząd, a nie ciągłym bólem.

Taki ciągły ból też miałam wczoraj ale po spacerze takim dłuższym więc chyba t normalne, bo czuje jak pochodzę, że młody na spojenie naciska. Ale patrząc i dotykając moją kość łonową, a potem jadąc w górę ręką na brzuch zastanawiam się cały czas jak on przejdzie pod tą kością :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nt. skurczów nie wypowiadam, mnie jak łapie to w połowie brzucha i cały brzuch potem twardnieje.

relg9vvjrtqik460.png

• Maarta:) Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzis z rana mialam lekkie bole okresowe ale minely, wiec czekam dalej.

Na razie mam tylko dwa staniki do karmienia, jak bylam w triumphie babka powiedziala ze najlepiej kupic tydzien po porodzie, a jak przed to taki zeby jeszcze piastka w staniku sie zmiescila. Hmm zastanawia mnie czy ma racje.

Zrobilam nalesniki z 3 farszami szpinak, pieczarki z cebulka i bialy ser na slodko.
    Padam.

Ide pozniej do sklepu po ananasy, bede pic ten sok choc wiem ze i tak nie pomoze na wywolanie, bo na mnie nic nie dziala... moj M. mowi zebym nie wariowala i czekala spokojnie do terminu... ale badz tu kobieto spokojna.

oar843r8kh12ukn4.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 ja tez sie zastanawiam jak dzidzia przejdzie przeciez wszystko takie male miedzy nogami a glowka jednak jest spora... Chcialabym miec juz to za soba

Pia Gizela a u mnie jest tak ze twardnieje czyli do tego jeszcze ma byc mega bol okresowy i znaczy ze juz wtedy sie naprawde dzieje?

oar843r8kh12ukn4.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj szły w dol od krzyża po pachwiny,najgorsze bylo to uczucie goraca takie nieprzyjemne ..ale nie bolalo mnie jak na @,juz oszalalam,nie wiem jakiego bolu i uczucia sie spodziewac :/ mnie tez zastanawia jak ta glowka sie zmieści... Znów sie negatywnie nakręcam,chyba czas przestc myslec ;)

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIa tak wizytuje o 19.45 :-)

Gosia spoko mi kumpela przypomniala. Dlatego wlasnie koncze obiad i robie wypad.

Angelcia u nas to zalezy do jakiego sklepu wejdziesz. Ale ja umiem zrobic tam zakupy. Ubieram sie raczej mlodziezowo i wygodnie i jest w czym wybierac.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 2180 2181 2182 2183 2184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ