X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    A za tydzień Tłusty Czwartek !!! <3
    mi teściowa na niedzielę faworki szykuje <3

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, ja miałam plan właśnie, że w niedziele zrobię faworki, ale niestety plany się zmieniły. A męża nie mam zamiaru wykorzystywać, ma i tak sporo na głowie przeze mnie. Ale mama moja będzie pączki robiła właśnie w niedzielę, więc pewnie podrzucą nam :)

LadyMK lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Asiu ja bede tylko zla jak okaze sie, ze mimo prob sn skonczy sie cc :) ale to juz glupota, bo na to nie ma wplywu niestety. Jakbym byla w stanie przewidziec, ze za 2 tyg i tak bedzie czekala mnie cesarka to ubłagałabym o nią już w tym momencie.

Gosiak ja miałam ten tekst 2 dni temu, motywująąąąącyyyyy, aż spać się chce.

Penelope lubi tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale powiem wam jakby mi powiedzieli, że jutro mam cc, to bym w nocy oka nie zmrużyła. Ja to z tych niecierpliwców jestem ;) I na prezenty też nie lubię czekać :D

derii84, megg lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja smazylam wlasnie nalesniki- podwojna porcja- az nogi mi spuchly:))

zaraz pojde sie ogarnac przed wizyta.
    chociaz wizyta dopieor 20,20 a znajac zycie to wejde o 21.....

smoczek wyparzylam- tak jak mowilyscie to i ja tak zrobilam i wezme:)

a co do diety Lady- to tak to co wklejone to od nas ze sr- ale jak bede w spzitalu to wezme to i to co Asia Szw wklejala i popytam poloznej co ona radzi na poczatek.

chcialabym miec tez motywacje by zrucic kg- wiec to tez dobrze mi zrobi.

musze popytac czy dzemy mozna wszystkie i platki.

atdcqtkf2affvuei.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia i Ty musisz tak lezec do terminu? ja troche nie rozumiem czemu lekarz kazal Ci lezec w donoszonej ciazy?

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Gosiak ja miałam ten tekst 2 dni temu, motywująąąąącyyyyy, aż spać się chce.
    To chyba był podobny, ale jednak trochę inny tekst, bo masz młodszą ciążę od mojej. U mnie też tydzień temu było coś, że dziecko może jeszcze sobie siedzieć... ;)
    A co do porodu, to fakt, najgorsza chyba opcja dla mnie to męczyć się sn aż do rozwarcia 10 i potem mieć cesarkę :/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ciężko będzie oczy zmruzyc tym bardziej ze jesteśmy w 3 na sali i wszystkie jutro cc.

Powiem Wam newsa ze moja szyjka dwa tygodnie temu była zgladzona i rozwarcie na jeden pale. tydzień później to samo a dzisiaj ma jakieś 2 cm i zero rozwarciA. Gdyby nie zwapnione i stare łożysko po zastrzyoach które biorę codziennie i dlatego musi być cc To na ip babeczka powiedziała mi ze przenosilwbym ciążę spokojnie.

Pytałam się jak to z ta szyjka ze było rozwarcie i nie ma a jeszcze się wydłUzyla? Powiedziała mi tylko ze szyjki na końcówce jak ktoś się nie oszczędza to takiego psikusa robią.

Pia Gizela lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Powiem Wam newsa ze moja szyjka dwa tygodnie temu była zgladzona i rozwarcie na jeden pale. tydzień później to samo a dzisiaj ma jakieś 2 cm i zero rozwarciA. Gdyby nie zwapnione i stare łożysko po zastrzyoach które biorę codziennie i dlatego musi być cc To na ip babeczka powiedziała mi ze przenosilwbym ciążę spokojnie.

Pytałam się jak to z ta szyjka ze było rozwarcie i nie ma a jeszcze się wydłUzyla? Powiedziała mi tylko ze szyjki na końcówce jak ktoś się nie oszczędza to takiego psikusa robią.
    To tak jak u mnie - dokładnie ta sama sytuacja, 20.01 rozwarcie już było, a 03.02 zero rozwarcia... zamknęła się w sobie :P

słoneczna 85, Pia Gizela, kasia_1988 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po cesarce moj P i moja mama byli ze mna 2 godziny :))

ash lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    To tak jak u mnie - dokładnie ta sama sytuacja, 20.01 rozwarcie już było, a 03.02 zero rozwarcia... zamknęła się w sobie :P

to cviekawe jak u mnie dzis...
    moze tez sie zamknie w sobie?:)))

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po kosmetyczce:) jestem wypieszczona za wszystkie czasy!
    Nóżki, rączki, henna rzęs, w przyszłym tygodniu jeszcze henna brwi.
    Teraz mam cukierkowe różowe paznokcie i zastanawiam sie czy jeszcze w przyszłym tygodniu nie zrobic nowych, zeby miec świeże:)
    Mam też próbny make up na jutro:)

Spotkałam koleżankę, która miała termin na 02.02 i jeszcze chodzi. Mowila, że próbowała już wszystkiego i nic tej jej małej uparciuszki nie rusza :) wiec chyba wszystkie lutowe dzieciaki takie uparte:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 15:15

Gosiak, derii84, Pia Gizela, kasia_1988, słoneczna 85, Penelope, Patrycja20, megg, Lara 82, asia888, Angélique89, Fedra, pudel22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak mnie się wydaje, że te teksty są rzucane losowo. Szkoda, że nie da się podczytać poprzednich dni, tak samo tygodni, bo do przodu już raczej nie mamy czego szukać.

Nie mogłyśmy się doczekać tego czasu przez jakieś 8 miesięcy, a teraz chyba jest najgorszy typ czekania :)

Mój problem tygodnia - nie dziala mi przycisk lubie to! Tragedia ;]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 15:17

Gosiak, derii84, Sue, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    Pia i Ty musisz tak lezec do terminu? ja troche nie rozumiem czemu lekarz kazal Ci lezec w donoszonej ciazy?

Bo Brzuszkowy wg niego jest za mały :/ A wg 1 USG termin porodu mam na 26 luty i to dla niego jest wyznacznik zasadniczy.

relg9vvjrtqik460.png

• juska19 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w piekny czwartek :D
    Dzis zaliczylam ostatnia wizyte w szpitalu insulina oczywiscie poszla w gore ..
    za tydzien na 6 45 mam byc wszpitalu :D cc zrobia jak juz beda mogli z tego co kobietka powiedziala do 24 moge pic i jesc normalnie :D przypuszczam ze wtedy bede zyla w stresie wiec nic mi nie wejdzie :P
    U nas od niedzieli nie ciekawie Daniel ma zapalenie pluc wiec siedzimy w domu i sie kuruje mi idzie zab madrosci spuchlam jak nie wiem ledwo co buzie otwieram zeby cos zjesc ....

kasia_1988, Penelope, megg, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, te szyjki mają poczucie humoru! Specyficzne!

Gosiak, derii84, Lara 82, asia888 lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, moj nawet nie sprawdza ile wazy mały.
    I pisza dziewczyny o tym łożysku, ze mało wód i jakies zwapnienia, zastanawiam sie czy nie iść gdzies na usg sprawdzic czy wszystko ok.

• derii84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu ja proszę tego mojego Olafa, żeby do 22go wyszedł....ale jak tak patrzę na niektóre kobitki,to nie jest takie proste :-(

Faktycznie te nasze lutowe dzieciaczki uparte są niesamowicie

megg lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue o ktorej jutro ten wielki moment?:)
    dzis nic nie rob zeby Tomus nei chcial isc z wami:))

derii84, Sue, Lara 82 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    a ja smazylam wlasnie nalesniki- podwojna porcja- az nogi mi spuchly:))

zaraz pojde sie ogarnac przed wizyta.
    chociaz wizyta dopieor 20,20 a znajac zycie to wejde o 21.....

smoczek wyparzylam- tak jak mowilyscie to i ja tak zrobilam i wezme:)

a co do diety Lady- to tak to co wklejone to od nas ze sr- ale jak bede w spzitalu to wezme to i to co Asia Szw wklejala i popytam poloznej co ona radzi na poczatek.

chcialabym miec tez motywacje by zrucic kg- wiec to tez dobrze mi zrobi.

musze popytac czy dzemy mozna wszystkie i platki.
    słoneczna...dla mnie dieta jest wlaśnie motywacją do schudnięcia. A z dżemów to pewnie odpadają truskawkowe, brzoskwiniowe

tę dietę co wklejałyście to mam zapisaną, myślałam, że ktoś jeszcze jakąś rozpiskę dietową trzymał z sr :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
‹‹ 2182 2183 2184 2185 2186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ