X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    słoneczna...dla mnie dieta jest wlaśnie motywacją do schudnięcia. A z dżemów to pewnie odpadają truskawkowe, brzoskwiniowe

tę dietę co wklejałyście to mam zapisaną, myślałam, że ktoś jeszcze jakąś rozpiskę dietową trzymał z sr :)

moze maja i nie chca dac?:)))

dzem pewnie jablkowy mozna :))

mi te brokuly cos nie pasuja- zpaytam jak juz urodze:D

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimno na dworze. Tez bym nie wychodzila na miejscu dzieciaczkow. :D

My chyba bedziemy musieli zmienic MM bo mala cos rzadko kupki robi a jak zrobi takie zbite i twarde :/
    Dzisiaj byla u nas polozna i ona tez uwaza ze najlepiej jak sprobojemy zmienic mleko bo mala nie noze sie tak meczyc przy kazdej kupce.

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    moze maja i nie chca dac?:)))

dzem pewnie jablkowy mozna :))

mi te brokuly cos nie pasuja- zpaytam jak juz urodze:D
    i tak myślę, że malinowe dżemy również mogą być... chyba:P

no właśnie z tymi brokułami to dziwna sprawa, bo i mama i teściowa i sąsiadka są zdziwione jak mówię o brokułach w diecie:P

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja W Sobotę Robie Sobie Tłusty Czwartek :)

Dżem podobno jabłko lub brzoskwinia i chyba owoce leśne

A płatki kukurydziane. ?

Pia Gizela, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Sue Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, na 12:30:)
    Odebraliśmy wlasnie obrączki :) piekne, proste, klasyczne, takie jak chcieliśmy:)
    Jedna wchodzi w druga, pan, ktory je robił stwierdził, ze to dobra wróżba ponoc, ze na szczescie i to znaczy, ze sie idealnie dobralismy:) oby! Poki co wiedziałam to i bez obrączek :)

Dzis relaks totalny, peeling tylko musze zrobic i wymoczyć sie w wannie:)
    Nie mogę się jutra doczekać.

P jak zobaczył obrączke stwierdził "ja chcę ją już założyć" :)

Gosiak, Laurka, Pia Gizela, LadyMK, Lara 82, mala_mi1982, słoneczna 85, Januszkowa, asia888, Angélique89, przedszkolanka:), Fedra, pudel22 lubią tę wiadomość

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    płatki owsiane pewnie tak, ale czy kukurydziane to nie wiem, jednak mój mózg mi podpowiada, że nie widzi przeciwwskazań :)

Sąsiadka mi podpowiedziała, żeby pić piwko karmi i herbatę zbożową, ale nie Inkę tylko Caro, ponieważ również zawiera słód jęczmienny
    Niedługo jedziemy z mężem na zakupy do Kauflanda, piwko Karmi jest w promocji :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3523x2t.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue powodzenia juro :) i duuuuzo milosci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 16:00

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, ja nie powiem, mój USG dokładnie robi, zawsze dostaję wydruk taki jak na USG prenatalnym, a te przepływy to ostatnio bardzo dokładnie oglądał, aż się martwiłam, ale powiedział, że jest ok. No i nawet wiem, że mam AFI 11,5 :D

Sue, to piękna wróżba w takim układzie!

relg9vvjrtqik460.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze Wam powiem mi dluzyl sie tylko pierwszy trymestr. Moja kuzynka mi powiedziala "zobaczysz jak Ci sie kazdy dzien bedzie ciagnal od 37. tygodnia". Mi sie dni nie ciagna, leca jak szalone, tylko zapowiedzi porodu u siebie nie obserwuje ;-P

A w ogole Sue historia Twojego wlasnego porodu jest mistrzowska! Moglabym cos takiego opowiadac przy kazdej okazji ;]]]]

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg mnie rozum podpowiada też, że płatki kukurydziane będą ok.

megg lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• justta Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane

Która dzisiaj w kolejce do rozpakowania?

My po kontroli Leoś ładnie przybiera dzisiaj ma już 2750 więc to ostatnia wizyta u tego lekarza ;-) teraz już wizyty standardowe nas czekają

Ja po cc czuję się już rewelacyjnie, nie powiem początki po operacji nie były za kolorowe, ale dało się przeżyć, zwłaszcza mając taką kruszynkę u boku.

Z karmieniem u nas jak narazie ok, mam coraz więcej pokarmu, a synuś wisi na cycu coraz częściej, praktycznie teraz to co godz- dwie je

pozdrowionka dla wszystkich i czekam na następne maluszki ;-)

megg, Lara 82, słoneczna 85, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dzem pomaranczowy tez bedzie niewskazany - niby sporadycznie spotykany, ale jednak widzialam go ostatnio w biedronce :).

Ja na laktację kupiłam Femaltiker - niebagatela, 32zł za 12 saszetek w aptece stacjonarnej, a o 16zł w Gemini, różnica kolosalna. Zalecany jest od 2 doby po porodzie po 1-2 saszetki dziennie rozpuszczane w mleku, jogurcie, no... można też w wodzie.

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj zrobiłam pierwsze danie pod kątem diety karmiącej...
    rosół na ćwiartkach z kurczaka, a potem te ćwiartki na patelnie w rosole, dorzuciłam włoszczyznę mrożoną i koperek. Niestety musiałam to zagęścić mąką. I teraz zastanawiam się czy można tę mąkę pszenną w okresie karmienia, czy nie...

zatem miałam i rosół i sos do kaszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 16:15

3523x2t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK na pewno nie dałaś dużo tej mąki więc bez obaw. Chleb czy bułki to też produkty mączne. Wszystko z umiarem i będzie ok!

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, chyba można mąkę pszenną, skoro można białe pieczywo (bo można tak?)

relg9vvjrtqik460.png

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm... czyli jakby można było mąkę pszenną to znaczy, że można by też naleśniki jeść?:))

3523x2t.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie przebadana od gory do dolu,. Czekalam 1,5godz na mojego lekarza i juz miałam do domu iść z tych nerwów:-\ w szpitalu było dziś oblężenie na IP aż im łóżek zabrakło i położna i lekarz mówił, ze juz dawno takiego tłoku nie było.
    Na ktg jakieś skurcze niby, ale nie więcej niż 50%, mała miała czkawke i kopnela 22 razy przez 30min. Rozwarcie jakieś tam mam, podczas USG brzuch twardnial i w ogóle po tej wizycie rozbolal jak cholera. Wg lekarza mam rodzic w weekend, ale to pewnie wróżenie z fusow;) W pn w dzień terminu mam się zgłosić na IP z torba i dr planuje mnie zostawić. Mam nadzieje, ze naprawdę widzi u mnie rychły poród i nie będę leżeć tydzień czy dwa na patologii:-\ Strasznie nie lubię szpitali i dziś mnie taki lek i smutek ogarnął, ze za parę dni będę musiała tam zostać.

Kupilam dziś sobie lody bakaliowe i grejfrjta jako ostatnie przedporodowe zachcianki, a w weekend planuje z mężem zakupy żeby mu lodówkę uzupełnić:) i jakąś pizamke ze spodniami bo jak mi przyjdzie parę dni na poród w szpitalu czekać to mi wygodniej będzie....
    ...a tłusty czwartek miałam w niedziele:)

megg, Lara 82 lubią tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Przyjemną i zdrową odmianą może być wymiana jednego składnika w ulubionym daniu na inny. I tak, naleśniki zamiast wyłącznie z mąki pszennej, można przygotować z dodatkiem odżywczej mąki orkiszowej. Z kolei smakowite smażone na oliwie racuszki można z powodzeniem przygotować z mąki kukurydzianej."

hu huuu muszę poszukać jednak..

3523x2t.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno naleśniki mozna

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    płatki owsiane pewnie tak, ale czy kukurydziane to nie wiem, jednak mój mózg mi podpowiada, że nie widzi przeciwwskazań :)

Sąsiadka mi podpowiedziała, żeby pić piwko karmi i herbatę zbożową, ale nie Inkę tylko Caro, ponieważ również zawiera słód jęczmienny
    Niedługo jedziemy z mężem na zakupy do Kauflanda, piwko Karmi jest w promocji :)
    No właśnie z tym piwem ja też słyszałam ale nie mogę jakoś się przemóc bo jednak ono ma te 0,5% alkoholu. Niby taka ilość się nie wchłania ale....wolałam się zaopatrzyć w ten femaltiker zamiast w piwo bo on jest na bazie tego słodu jęczmiennego. Tylko uwaga....wypiłam jedna saszetkę i zamiast popędzić laktację to popędziło mnie do kibelka i to tak konkretnie ;p

1usajw4zbiudzgxg.png
‹‹ 2183 2184 2185 2186 2187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ