Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
W sobote tesciowa ma ponoc przyjechac z takim wozkiem
http://www.gtbaby.com/icoo_for_baby/icoo_Targo_2011.html
Mam nadzieje, ze sie nie zawiode na tym produkcie. Ja cos czuje, ze moje dziecko nie przyjdzie na swiat, bo czeka na wozek i fotelik ;]08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
u mnie ruchliwie nawet i nadal się obraca a to na prawo a to na lewo dupeczkę czuję, ma to po mamusi!
czkawkę do niedawna miał 3-4razy dziennie, a teraz ? czasami raz, czasami 2. Chyba już się naczkał
Laurka też tak sobie mówiłam, że Malutek czeka na fotelik - fotelik przyszedł i... jakieś okresowe pobolewania również. ALE to jeszcze niiic... Czekamy na moc skurczy!
ps wiecie co jest okropne? jak brzucha nie mam napiętego i czuję wtedy ile tego sadełka jestMalutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
a ja nie bede jechac na samym kurczaku, jest jeszcze indyk, kaczka, krolik i schab z rekawa. Do warzyw dorzucic mozna jeszcze salate. Pamietac trzeba ze sklepowy kurczak to caly arsenal hormonow i trzeba uwazac tez. A ja jutro zrobie sobie faworki i oponki, na paczki sie nie decyduje bo za tridne dla mnie i te przepisy na bardzo duzo ilosc sa
-
czytam różne fora i artykuły i często spotykam brokuły w diecie karmiącej, więc git!Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
-
Suri odnosnie kupki zobaczysz jak zmienisz mleko, ale powiem Ci ze kazde fziecko ma trz swoj rytm. Kuzynka dwoje dzieci karmila piersia, diety miala przy tym takie same. Statszy syn kupki robil kazdego dnia, coreczka od poczatku zadko, raz na tydzien i to jeszcze musiala sie starac o ta kupke. I caly czas jej truli a malej tak zostalo do roczku i taka jej natura ze zadziej chodzi do wc niz syn.
Aha no i podobno przy karmieniu mm jak mała ma problemy z 2 mozesz ja przepajac woda przegotowana. To podobno pomaga. -
http://zapodaj.net/72ca777dc9474.jpg.html
kopiuj BBCode a nie html
a najlepiej wrzuć na iv.pl i tam jest możliwość wyboru kodu na forumWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 17:46
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
-
nick nieaktualnyKasia zaladuj zdj na iv.pl i tam potem ci bedzie wyswietlalo kilka linkow i trzeba skopiowac ten "Miniatura na forum"
Lara82 dzieki. poczytam jeszcze o tej wodzie
Powiem wam ze troche mi sie was zal robi nie urazajac.nikogo ale.serio te diety dla KP ....Chyba bym oci*ala jakbym miaka sie tak bawic co moge zjesc a co nie.
No ale mleko mamy najlepsze wiec pewnie warto sie poswiecic.
-
LadyMK wrote:W ciąży można pić wino - czerwone, wiadomo, że nie dużo, tylko powiedzmy niecałe pół lampki raz na jakiś czas, więc tak sobie logikuję, że to Karmi w porównaniu do wina to nie ma nic alko.
Przynajmniej ja nic nie czułama jak wypiłam 1/3lampki wina to czułam się chwilowo pijana
http://www.badaniaprenatalne.pl/alkohol_w_ciazyLadyDi, AsiaSzw lubią tę wiadomość
-
Jutro w pytaniu na sniadanie w tvp2- "jak urodzic bez bolu- kolo porodowe, specjalna chusta i magiczny zel" - ciekawie to kolo wygladalo w zapowiedzi programu
Jutro zmieniam kanal z ddtvn na 2:)"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
A moja ma czkawke tak samo często jak miala w brzuchu. Się męczy bidulka.
A z ta dieta nie jest tak źle. Można wszystko tylko z umiarem i trzeba obserwować dziecko. Jedyne co to tlustych rzeczy nie jeść i wzdymajacych. Ja codziennie jem po kilka mandarynek i jest wszystko ok.tak samo jeden/dwa cukierki czekoladowe dziennie. No i nie ma co ukrywać, szybciej się schudnie
Gosiak, asia888 lubią tę wiadomość
-
Ja nie będę pić żadnych herbatek, karmi na laktację, bo po prostu w to nie wierzę.
Nie neguję, ale po prostu jakoś nie wierzę w takie cudaZresztą, położna, która przychodziła do mojej kumpeli powiedziała, że te herbatki na latkację to trochę placebo jest - ekstrakt ze słodu jęczmiennego, melisy, sacharoza i karmel. Dziękuję, wolę zjeść dobry obiad.
A teraz wymyślają suplementy diety na wszystko - jak usłyszałam dziś w radiu reklamę Limiktów dla dzieci, to stwierdziłam, że to już nieetyczne jest!
A co do diety karmiącej, to ja się tak odżywiam na co dzień. Jedyne co muszę wyeliminować, to cytrusy, bo uczulają, ale myślę, że stopniowo będę wprowadzać do diety.
Trzeba uważać na początku po prostu, a później stopniowo wprowadzać nowe rzeczy i tyle. Poza tym, każde dziecko jest inne i nie ma jednej diety dla karmiącej
Gosiak, marcela29 lubią tę wiadomość
-
Moje dziecko to pewnie podczas porodu bedzie czkalo na zlosc mamie, bo czkawka strasznie mi na nerwy dziala:/ a do tego kopie okrutnie, juz na pierwszym usg dr mowil ze karateka rosnie... Oj cos czuje ze da nam popalic.,"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Sue wrote:Ja nie będę pić żadnych herbatek, karmi na laktację, bo po prostu w to nie wierzę.
Nie neguję, ale po prostu jakoś nie wierzę w takie cudaZresztą, położna, która przychodziła do mojej kumpeli powiedziała, że te herbatki na latkację to trochę placebo jest - ekstrakt ze słodu jęczmiennego, melisy, sacharoza i karmel. Dziękuję, wolę zjeść dobry obiad.
A teraz wymyślają suplementy diety na wszystko - jak usłyszałam dziś w radiu reklamę Limiktów dla dzieci, to stwierdziłam, że to już nieetyczne jest!
A co do diety karmiącej, to ja się tak odżywiam na co dzień. Jedyne co muszę wyeliminować, to cytrusy, bo uczulają, ale myślę, że stopniowo będę wprowadzać do diety.
Trzeba uważać na początku po prostu, a później stopniowo wprowadzać nowe rzeczy i tyle. Poza tym, każde dziecko jest inne i nie ma jednej diety dla karmiącej
Dokladnie Sue, tak samo mysle i tez bede tak robic jak napisalas. Nie dajmy sie zwariowacGosiak, Sue lubią tę wiadomość