X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosuak ja nic nie czulam dopiero na papierze glut;)
    I potem drugi raz bo oczom nie wierze i takie krwiste bialko kurze jakby

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, ja caly czas teraz lezalam z tymi skurczami na sofie- nic nie czulam procz skurczy i bolu w krzyzu. Nie czulam ze cos ze mnie "leci".

Wstałam, poszlam do lazienki zrobilam siusiu- wycieram sie i patrze a tam na papierze ciagnie mi sie sluz caly we krwi. Tak poporstu. Gesty jak bialko kurze. Nic nie czuje ze sie cos wiecej wydostaje.

Pewnie zbierze sie wieksza ilosc i wyleci reszta.

Gosiak, słoneczna 85, Angélique89 lubią tę wiadomość

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na wyjsciu ze szpitala na pewno powiedza czy oni zglaszaja czy nie.
    Wtedy zacznemy kaskade zalatwiania;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzięki, to już coś więcej wiem... Może mi też coś na dniach odejdzie ;)
    Tymczasem idę spać, dobranoc!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 23:50

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli widze podobnie mamy - czyli to jednak nie od siemienia?;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak dobranoc! Ja chyba tej nocy nie zasne;)

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siemię pije i nic, żadnych oznak porodu. Ja pije je na noc na zgagę, trochę pomaga a to juz sukces!

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.interia.pl/mamdziecko/news,nId,1602496 Mleko matki a ćwiczenia fizyczne. Oczywiście nie śpię...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wykapana, czekam na gości i ide spac:)

Ja myslalam, ze ten czop śluzowy to tak wyglada jak korek z butelki wina:)

Francuska, trzymam kciuki za rozwój akcji!!

Kasia, jakbym nie miała czasu rano, to juz dzis życze powodzenia!! Trzymam kciuki za pomyślne cc! Daj znac koniecznie jak bedziesz miała troszkę siły:)

Buziaki :*

kasia_1988 lubi tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie złapał mega dół!
    Moze z plusów to tak młoda jest cudowna napatrzeć sie na nią nie mogę, a jak czasem otworzy te piękne ślepia to juz wg <3 polozna jedna byla zmianę konczyla to przyszla z tymi co zmianę zaczynaly i mowi do mnie ze przyszla pokqzac tylko koleżankom wyjątkowo urodziwego niemowlaczka. :) no mile to. Moj mąż jest w młodej zakochany. Nie boi sie przebierać itp. Mloda dzis ważyła 3370g czyli spadek o równe 300 g od dnia porodu! :) no i mam mleko w cyckach! Udalo mi sie rozkręcić laktacje mimo cc. Położne mnie chwalą. Bardzo przeszkadzają mi szwy. Ciągną strasznie szczególnie jedna strona! :/ masakra jedna wielka. Konstancja oficjalnie na arytmię serca! Za trzy tygodnie jestesmy umówione z dr Chojnickim z klifmedu on tez patrzył na serduszko gdy bylam w ciąży. I mimo karmienia piersią bardzo boli mnie obkurczanie macicy przy czym jak akrmie mam więcej nawet tych odchodów porodowych! Masakra! Ale pytalam sie to mowis ze to normalne niestety. W szpitalu czuje sie bardziej chora niż jestem! :/ nie umiem w pełni cieszyć sie z tego szczęścia! Dzis caly dzien plakalam, wczoraj tez. Obwiniam siebie za cesarskie cięcie! Nie wiem zupełnie czemu! :(

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath to hormony. Bedzie dobrze! Konstancja byla tyle czasu wyczekiwana, ale to i tak jest wielka, wielka zmiana i przystosowywanie. Dacie rade.

Ja dzisiaj tylko dwoch ciekawostek sie dowiedzialam w trakcie mojej ekspresowej wizyty:

1) To czy sie czuje skurcze z krzyza zalezy od ulozenia dziecka, a chodzi o takie ulozenie buzka w gore - wtedy ponoc skurcze wychodza z krzyza.
    Moje malenstwo patrzy sie w gore, wiec teraz chyba tego bede oczekiwac...

2) W USA nie ma zadnych odwiedzin poloznych czy pielegniarek. To europejski zwyczaj. Tutaj cos w ten desen odbywa sie, tylko w specjalnych przypadkach, a przez specjalne mamy na mysli margines. Doktor powiedzial, ze jak ma 19-latke w czwartej ciazy, ktora nie wiem kto jest ojcem, to wtedy taka pomoc bedzie jej udzielona.

No i nadal zadaje pytania o skurcze, bo mnie kutwa tak wszystko boli na dole non stop w piczy i pachwinach + nogi, ze kazdy krok wywoluje grymas i prawie lzy wyciska. Wiec jak slysze, ze skurcz to bol, ktory zgina w pol lub wbija w kanape, to sie nadal zastanawiam jak ja sie skapne, skoro mnie boli non stop :[

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam kolke pierwszy raz od wrzesnia kurwa jaki bol to madakra. Czuje szpilki w calym brzuchu najgorsze ze nie wiem po czym no magia juz nie wiem co z tym zrobic :-(

relge6yd3cl8y0me.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry...

Nadrobiłam ponad 100 stron i teraz mam z mózgu sieczkę ;)

Przedewszystkim Sue wszystkiego najlepszego na nowej/starej drodze życia i bez nerwów dacie radę ;)

Gratuluje wszystkim Mamusia rozpakowanym, za rozpakowywujace trzymam kciuki a za przeterminowane-strasznie mnie ten termin rozbawił trzymam kciuki podwójne ;)

Co do formalności które załatwiał mój maz a wiec szpital wysyłał do USC info o narodzeniu dziecka wtedy Tatuś idzie z aktem małżeństwa i dowodami osobistymi obu rodziców celem zarejestrowania dziecka wydają standardowo jeden akt urodzenia...
    Meldować nie trzeba dziecku standardowo przypisywany jest adres matki...
    Po około miesiącu można się do urzędu miasta zgłosić po odbiór nr pesel (na to się czeka najdłużej bo wnioski o nadanie idą do Warszawy) ale wniosku o nadanie nr pesel tez się nie zgłasza idzie z automatu...
    Jeśli ktoś mieszka w bloku należy do spółdzielni mieszkaniowej zgłosić fakt pojawienia się dziecka w rodzinie celem podniesienia opłaty czynszowej ;)
    I to chyba tyle z formalności o których pamietam :)

Co do krwawień to ja podkładów używałam tylko w szpitalu w domu zamieniłam je na największe podpaski bela są dużo wygodniejsże zreszta ze mnie się nie leje tak strasznie może dlatego wole te mniejsze ;) a plamie nadal ale to chyba już końcówka...

I nie zapomniałam o Was po prostu czuje się na tyle dobrze ze ogarniam przy Małej i w domu już wszystko sama to i czasu na forum jest mniej...
    Ze zdjęciem nadal mam problem z tel dodać się nie da a tablet mi świruje ale postaram się cos w tym temacie zrobić :)

Penelope, derii84, Lara 82, Gosiak, mala_mi1982, słoneczna 85, megg, Laurka lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok fotka jest w avatarze bo tylko tak mogłam dodać zdjęcie ;)

Penelope, Sue, asia888, Lara 82, LadyDi, Gosiak, Angélique89, Bietka lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, ja mam nadzieję że to to chwilowy baby blues u Ciebie i zaraz radość wróci :)

Fedra, super że już tak świetnie sobie radzisz :)

Fedra lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 01:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wyjścia nie mam mój wraca do pracy już w przyszłym tygodniu a teraz tez musi trochę odpocząć... Mnie nikt przy dziecku nie pomoże wiec od początku muszę uczyć się radzić sobie samej :) trochę to wysiłku kosztuje ale widzę tego plusy ;)

Penelope, Gosiak, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath co do baby blusa to wiem ze jest to stan wielce upierdliwy bo sama przez niego przechodziłam... Siedziałam i ryczałem bez powodu najlepiej tak by maz nie widział do tego raz miałam myśli ze zaraz nie wytrzymam i zeby to dziecko odemnie zabrać było to w chwili gdy Młoda nie spała z ok 5 godzin przysypiała i się budziła chciała cyca potem nie za chwile darła się w niebogłosy i tak w kółko miałam dość myślałam ze jej cos zrobię zeby się tylko uciszyła potem się poryczalam ze w ogóle tak pomyslałam zawołałam mojego by ja zabrał a ja się położyłam na 30 min i jakoś ja się uspokoiłam a i Młoda u Taty się uspokoiła...
    Niestety stany te są ciężki mam nadzieje ze Ci szybko to minie i będziesz mogła na spokojnie cieszyć się macierzyństwem :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna i Francuska widzę,że u was ładnie się rozkręca,u mnie teraz tylko delikatneskurcze,więcejnic nie wylazi.

Cath,skoro diagnoza jest postawiona,zapewne dzisiaj wypuszcza was do domu,a arytmia zanikniesamoistnie. Nie martw się,bo Konstatacja będzie wyczuwac twój stres.

Laurka,niektórychskurcze wybijają inne nie,ale na pewno będziemy wiedzieć,kiedy są te właściwe.

Freda Niunia sweet jak cukiereczek:-)

Fedra lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 03:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie śpię. Zjadłam właśnie płatki i sobie siedzę na kompie. Ale żadnej akcji to póki co nie wiedać.

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz nie spie od godziny, ta bezsennosc mnie dobija!

mi herba z lisci bardzo smakuje, ale siemienia lnianego zniesc nie moge i zaprzestalam picia

Francuska kciuki za akcje!

Fedra sliczne malenstwo :)

Fedra lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
‹‹ 2192 2193 2194 2195 2196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ