Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiak, ja caly czas teraz lezalam z tymi skurczami na sofie- nic nie czulam procz skurczy i bolu w krzyzu. Nie czulam ze cos ze mnie "leci".
Wstałam, poszlam do lazienki zrobilam siusiu- wycieram sie i patrze a tam na papierze ciagnie mi sie sluz caly we krwi. Tak poporstu. Gesty jak bialko kurze. Nic nie czuje ze sie cos wiecej wydostaje.
Pewnie zbierze sie wieksza ilosc i wyleci reszta.Gosiak, słoneczna 85, Angélique89 lubią tę wiadomość
-
Ja wykapana, czekam na gości i ide spac:)
Ja myslalam, ze ten czop śluzowy to tak wyglada jak korek z butelki wina:)
Francuska, trzymam kciuki za rozwój akcji!!
Kasia, jakbym nie miała czasu rano, to juz dzis życze powodzenia!! Trzymam kciuki za pomyślne cc! Daj znac koniecznie jak bedziesz miała troszkę siły:)
Buziaki :*kasia_1988 lubi tę wiadomość
-
A mnie złapał mega dół!
Moze z plusów to tak młoda jest cudowna napatrzeć sie na nią nie mogę, a jak czasem otworzy te piękne ślepia to juz wgpolozna jedna byla zmianę konczyla to przyszla z tymi co zmianę zaczynaly i mowi do mnie ze przyszla pokqzac tylko koleżankom wyjątkowo urodziwego niemowlaczka.
no mile to. Moj mąż jest w młodej zakochany. Nie boi sie przebierać itp. Mloda dzis ważyła 3370g czyli spadek o równe 300 g od dnia porodu!
no i mam mleko w cyckach! Udalo mi sie rozkręcić laktacje mimo cc. Położne mnie chwalą. Bardzo przeszkadzają mi szwy. Ciągną strasznie szczególnie jedna strona!
masakra jedna wielka. Konstancja oficjalnie na arytmię serca! Za trzy tygodnie jestesmy umówione z dr Chojnickim z klifmedu on tez patrzył na serduszko gdy bylam w ciąży. I mimo karmienia piersią bardzo boli mnie obkurczanie macicy przy czym jak akrmie mam więcej nawet tych odchodów porodowych! Masakra! Ale pytalam sie to mowis ze to normalne niestety. W szpitalu czuje sie bardziej chora niż jestem!
nie umiem w pełni cieszyć sie z tego szczęścia! Dzis caly dzien plakalam, wczoraj tez. Obwiniam siebie za cesarskie cięcie! Nie wiem zupełnie czemu!
-
Cath to hormony. Bedzie dobrze! Konstancja byla tyle czasu wyczekiwana, ale to i tak jest wielka, wielka zmiana i przystosowywanie. Dacie rade.
Ja dzisiaj tylko dwoch ciekawostek sie dowiedzialam w trakcie mojej ekspresowej wizyty:
1) To czy sie czuje skurcze z krzyza zalezy od ulozenia dziecka, a chodzi o takie ulozenie buzka w gore - wtedy ponoc skurcze wychodza z krzyza.
Moje malenstwo patrzy sie w gore, wiec teraz chyba tego bede oczekiwac...
2) W USA nie ma zadnych odwiedzin poloznych czy pielegniarek. To europejski zwyczaj. Tutaj cos w ten desen odbywa sie, tylko w specjalnych przypadkach, a przez specjalne mamy na mysli margines. Doktor powiedzial, ze jak ma 19-latke w czwartej ciazy, ktora nie wiem kto jest ojcem, to wtedy taka pomoc bedzie jej udzielona.
No i nadal zadaje pytania o skurcze, bo mnie kutwa tak wszystko boli na dole non stop w piczy i pachwinach + nogi, ze kazdy krok wywoluje grymas i prawie lzy wyciska. Wiec jak slysze, ze skurcz to bol, ktory zgina w pol lub wbija w kanape, to sie nadal zastanawiam jak ja sie skapne, skoro mnie boli non stop :[08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Dobry...
Nadrobiłam ponad 100 stron i teraz mam z mózgu sieczkę
Przedewszystkim Sue wszystkiego najlepszego na nowej/starej drodze życia i bez nerwów dacie radę
Gratuluje wszystkim Mamusia rozpakowanym, za rozpakowywujace trzymam kciuki a za przeterminowane-strasznie mnie ten termin rozbawił trzymam kciuki podwójne
Co do formalności które załatwiał mój maz a wiec szpital wysyłał do USC info o narodzeniu dziecka wtedy Tatuś idzie z aktem małżeństwa i dowodami osobistymi obu rodziców celem zarejestrowania dziecka wydają standardowo jeden akt urodzenia...
Meldować nie trzeba dziecku standardowo przypisywany jest adres matki...
Po około miesiącu można się do urzędu miasta zgłosić po odbiór nr pesel (na to się czeka najdłużej bo wnioski o nadanie idą do Warszawy) ale wniosku o nadanie nr pesel tez się nie zgłasza idzie z automatu...
Jeśli ktoś mieszka w bloku należy do spółdzielni mieszkaniowej zgłosić fakt pojawienia się dziecka w rodzinie celem podniesienia opłaty czynszowej
I to chyba tyle z formalności o których pamietam
Co do krwawień to ja podkładów używałam tylko w szpitalu w domu zamieniłam je na największe podpaski bela są dużo wygodniejsże zreszta ze mnie się nie leje tak strasznie może dlatego wole te mniejszea plamie nadal ale to chyba już końcówka...
I nie zapomniałam o Was po prostu czuje się na tyle dobrze ze ogarniam przy Małej i w domu już wszystko sama to i czasu na forum jest mniej...
Ze zdjęciem nadal mam problem z tel dodać się nie da a tablet mi świruje ale postaram się cos w tym temacie zrobićPenelope, derii84, Lara 82, Gosiak, mala_mi1982, słoneczna 85, megg, Laurka lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Penelope wyjścia nie mam mój wraca do pracy już w przyszłym tygodniu a teraz tez musi trochę odpocząć... Mnie nikt przy dziecku nie pomoże wiec od początku muszę uczyć się radzić sobie samej
trochę to wysiłku kosztuje ale widzę tego plusy
Penelope, Gosiak, słoneczna 85 lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Cath co do baby blusa to wiem ze jest to stan wielce upierdliwy bo sama przez niego przechodziłam... Siedziałam i ryczałem bez powodu najlepiej tak by maz nie widział do tego raz miałam myśli ze zaraz nie wytrzymam i zeby to dziecko odemnie zabrać było to w chwili gdy Młoda nie spała z ok 5 godzin przysypiała i się budziła chciała cyca potem nie za chwile darła się w niebogłosy i tak w kółko miałam dość myślałam ze jej cos zrobię zeby się tylko uciszyła potem się poryczalam ze w ogóle tak pomyslałam zawołałam mojego by ja zabrał a ja się położyłam na 30 min i jakoś ja się uspokoiłam a i Młoda u Taty się uspokoiła...
Niestety stany te są ciężki mam nadzieje ze Ci szybko to minie i będziesz mogła na spokojnie cieszyć się macierzyństwem17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Słoneczna i Francuska widzę,że u was ładnie się rozkręca,u mnie teraz tylko delikatneskurcze,więcejnic nie wylazi.
Cath,skoro diagnoza jest postawiona,zapewne dzisiaj wypuszcza was do domu,a arytmia zanikniesamoistnie. Nie martw się,bo Konstatacja będzie wyczuwac twój stres.
Laurka,niektórychskurcze wybijają inne nie,ale na pewno będziemy wiedzieć,kiedy są te właściwe.
Freda Niunia sweet jak cukiereczek:-)Fedra lubi tę wiadomość