Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
słoneczna 85 wrote:Najbardziej sie boje ze zaczne nagle rodzic- wody itd i zanim zadzownie do meza ( najgorsze co moze byc to w godzinach szczytu- a maz pracuje w centrum)
zanim przyjedzie i zanim dojedziemy do spzitala....
boje sie ze nie zdaze:)
lepiej by bylo na wieczor lub nad ranem rodzic:)
Zawsze możesz wezwać taksówkę i z mężem się ostatecznie w szpitalu spotkać...
-
słoneczna 85 wrote:nie GBS ujemny.
no jak beda korki to pewnie tak- chcoiaz walizki w aucie:)) heh:)
Akurat tym się nie stresuj, na pewno jakoś to ogarniecie.
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Słoneczna może jeszcze się wyrobiłsz do walentynek
Mnie wkurzyła ostatnio kuzynka z fochem do mnie dlaczego ona jeszcze n i e ma odemnie inf kiedy mam cc. No bez jaj
wiec jej napisałam ze musi poczekać i dostanie info ale p osłoneczna 85, Sue, Fedra lubią tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:jakos to bedzie:)
chociaz czytalaam jak Pani czekala na polozna i czula glowke w spodniach) no ale czekac trzeba;p
słoneczna 85, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Penelope super wiesci
tez slyszalam same ochy i achy o Epiduralu, partych znajoma tez nie czula i wiekszosc porodu przegadala przez tel
Patrycja pokoik przepiekny
ja po schodach zaczynam chodzenie od jutra, a pojutrze wypucuje podlogi i okna ;p
Penelope lubi tę wiadomość
-
Słoneczna, nic a nic się u mnie nie dzieje. Ani czopu nie widzę, ani żadnych skurczy, nawet twardnienia. Cisza kompletna.
Jedyne co to czuję ból jak na @, ale to już od kilku dobrych tygodni i też nie jest to skurczowe. Spóznialski ten mój syn. Po tatusiu ;PWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 17:57
-
słoneczna 85 wrote:Topola to strasznie wkurzajace..
ja mowie ze dam znac jak urodze........
albo jak ktos pyta co slychac? to mowie ze odezwe sie za pare dni...
jak ktos pyta czy juz urodzilam to mowie ze nie , termin dopiero za tydzien:)
ktos mowi- daj znac jak bedziecie jechac na porodowke to mowie - dam znac jak juz urodze i wysle zdjecie:)
Słoneczna, to odpowiadaj "Daj mi spokój, a ja Ci dam dwa" - mój tata tak zawsze mówiTopola, słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość
-
Słoneczna, może sprawdzi się to, co mówiłyśmy, że będziemy rodzić razem w Walentynki
Penelope, dzielna kobieta jesteś! Już niedługo.
Teraz ze znieczuleniem pewnie pójdzie szybciej, bo się rozluźnisz, uspokoisz
Cały czas trzymam kciuki
A co do telefonów, opowiem Wam, co własnie zrobił mój mąż (ależ to pięknie brzmi) - zasnęłam teraz na 2 godziny, w międzyczasie padła mi bateria w telefonie i nie mógł się do mnie dodzwonić. Tu na osiedlu mieszka nasz bardzo dobry kolega, który w razie W ma mnie zawieźć do szpitala. I P. do niego zadzwonił, żeby przyszedł do mnie i sprawdził czy wszystko ok. Na szczęście się obudziłam szybciej i z nim rozmawiałam, a ten "No to zawracam do domu". Dobrze, że ma do nas kilka kroków.
No i dzwonię do tego mojego zestresowanego małża, a on mówi, że myślał, że już w szpitalu jestem. Gamoń
Jak ja zacznę rodzić, to on na zawał mi tam zejdzie chybaPia Gizela, megg, Penelope, dorocia2324, słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość
-
Topola, to pytanie o ruchy to jest w ogóle super denerwujące! Może wytłumacz, żeby Cię nie pytali o takie rzeczy, bo niepotrzebnie się stresujesz, a to na pewno nie jest korzystne dla Ciebie teraz.
Albo napisz na fb takiego posta jak Penelope kilka dni temu
-
No powiem Wam, ze ja tez pomimo strachu chcialabym miec to juz za soba bo czuje sie bardzo zmeczona juz. No ale tak jak wam pisalam ja mam termin z reguly na 12 a z OM i z USG sie pokrylo na 10. Ciekawe co to bedzie. Widzicie mnie nic nie odchodzi jak sobie normalnie chodze tylko jak ide na 2 to wtedy mam jakies skurcze no i mam sluz troszke gestszy i taki moze bardziej jak plodny no ale watpie zeby to byl czop. W czasie ciazy jest wiecej wydzieliny niz normalnie wiec to raczej to.
Sluchajcie ja juz nie mam czucia w palcach prawej reki masakra. -
Penelope, teraz już będzie z górki!
Znajomi poszli. Ale po godzinie miała dośćI nie spodziewałam się tekstu "Daj znać zaraz jak urodzisz" Sic!!!
"A pokaż pokój. A dlaczego nie cesarka? A Poślubiony będzie przy porodzie? A czemu?".
Mnie to już chyba wszystie okołociążowe pytania denerwująprzedszkolanka:), Penelope, derii84, Fedra lubią tę wiadomość
-
Pia, coś w tym jest
Dlatego ja się cieszę, jak spotykam się z moją jedną przyjaciółką, bo ona mnie tak nie męczy pytaniami o ciążęJak się z nią spotykam, to czuję się tak bardzo normalnie
Zawsze jej mówię "jak urodzę i mi padnie na mózg, to mnie walnij". Pewnie Wam pisałam, że spotkałam się z dwiema koleżankami i w ogóle nie było normalnej rozmowy, tylko ciągle o dzieciach. I to wyglądało tak, że ja zaczęłam jakiś temat, jedna zaczęła odpowiadać i w połowie zdania zaczęła mówić o zaparciu swojej córki po dyni.
Mam nadzieję, że jak urodzę, to ludzie dalej będą mnie traktować jak mnie, a nie jak matkę-polkę.
Dziś na fb na stronie "Moda na brzuszek" jakaś laska zapytała czy może iść na solarium, jeśli karmi piersią, to laski się na nią rzuciły, że jak ona może myśleć o sobie, np. "Głupota ludzka nie ma granic... To tylko moje zdanie, jak się chce tylko pięknie wyglądać nie myśląc poważnie o swoim najdroższym skarbie to nie powinno się zostawać matką. Przykre ale prawdziwe".
I później się dziwić, że młode matki mają depresję...
-
A ja sie naogladalam porodow na ipla.tv a moj M. mowi po co ja to ogladam, zazdroszcze wszystkim, ktorzy maja juz porod za soba.
Kolezanka do mnie napisala masz rozwarcie ja mowie ze chyba nie a ona mowi "to sobie zrob haha" szkoda ze mnie to nie bawi tak samo jak inne pytanie czy juz rodze a jak mowie ze nie to kiedy, a co ja wrozka Semira...