X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, a Ty bierzesz herbatę z liści malin na porodówkę?

• Sue Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, mój P. się tak urodził :) I pani położna powiedziała jego mamie "Oj będą się za nim dziewczyny oglądać" - niby taki przesąd jest.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Gosiak, a Ty bierzesz herbatę z liści malin na porodówkę?
    Nie, no już bez przesady ;) ja na nią patrzeć nie mogę - a na początku mi smakowała. Na porodówkę biorę kilka małych butelek wody, zupę mocy w termicznym kubku, wodę kokosową i ten napój z przepisu douli - ale to jest na bazie malinowej hetbaty z owoców malin - czerwonej. Szukałam dobrej malinowej herbaty ostatnio i większość ma kilka procent maliny - a na pierwszym miejscu hibiskus itp... Znalazłam taką co ma 44 procent maliny i żurawinę.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ja też właśnie nie lubię spać po południu, bo potem jestem taka z dupy przez resztę dnia.

Aga, powiem Ci, że mam tak prawie co weekend od prawie 6 lat, więc już się przyzwyczaiłam :) Co prawda zawsze mi smutno jak wyjeżdża, ale jak wraca to jest jeszcze lepiej :) Twój mąż teraz też poza domem, więc pewnie wiesz o czym mówię ;)
    On się bardzo stresuje, że go nie ma w domu teraz, ale dostał ode mnie polecenie kupienia whisky kolegom z zespołu z okazji naszych zaślubin, więc może się trochę wyluzuje :)
    Ja też już się przyzwyczaiłam, choć u nas to dopiero pół roku. Tylko mamy odwrotnie, bo jesteśmy razem w weekendy, a w tygodniu niestety jesteśmy osobno.
    Na szczęście już do porodu ze mną zostanie. Choć póki co to ja się nim zajmuję, taki z niego choraczek :-(

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Aga, mój P. się tak urodził :) I pani położna powiedziała jego mamie "Oj będą się za nim dziewczyny oglądać" - niby taki przesąd jest.
    Ja na szkole rodzenia dowiedziałam się o tych dzieciach urodzonych w czepku, i nie obrazilabym gdyby właśnie w szpitalu wody mi odeszły.

Już widzę że z tymi wodami to różnie bywa i wolałabym nie jeździć do szpitala tam i z powrotem :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie moge spac. Maly strasznue sie kreci i boli mnie na dole, spina sie.
    Kurcze jak nie dzis to jutro pewnie. Bol brzucha jak na @.
    Zwariuje zanim sie rozpakuje!!!

atdcqtkf2affvuei.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ha! I potwierdza moje info o 3h masażu sutków, czytałam jakąś wypoowedź lekarza o tym, a teraz już nie mogłam jej znaleźć.
    To nie będzie mój sposób na poród, chyba bym po 10 minutach zwariowała. Jutro biegam po schodach :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, ponoć herbata z liści malin pomaga w tej I fazie porodu.

A zobacz co właśnie przeczytałam - jest jakaś alternatywa dla ananasa:

"Niektóre owoce tropikalne, takie jak mango, kiwi i ananas, zawierają enzym, który może przyspieszyć poród."

Robimy jutro sałatkę owocową? :)

Aga, mój P czasami też wyjeżdża już w czwartek i wraca we wtorek - czasami są takie miesiące, że częściej go nie ma, niż jest. Taka praca.

Gosiak lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę pod prysznic i zajrzę do Was z łóżka już :)

Gosiak, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Nie, no już bez przesady ;) ja na nią patrzeć nie mogę - a na początku mi smakowała. Na porodówkę biorę kilka małych butelek wody, zupę mocy w termicznym kubku, wodę kokosową i ten napój z przepisu douli - ale to jest na bazie malinowej hetbaty z owoców malin - czerwonej. Szukałam dobrej malinowej herbaty ostatnio i większość ma kilka procent maliny - a na pierwszym miejscu hibiskus itp... Znalazłam taką co ma 44 procent maliny i żurawinę.
    Hihi...z tą herbatą malinowa to niezły przekręt. Ja wczoraj poprosiłam moja siostrę żeby jadąc do mnie kupiła mi herbatę malinowa. W sklepie był tylko lipton - skład, to aronia, jabłko, jakieś śmieci i 2%malin!!!!

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja,przed chwilą na wyspie był helikopter,bo ciężarna zaczęła rodzic, jak widać nie ja, ale telefony do męża się rozdzwonily, co nie miara :-)
    Oczywiście, zazdroszczę dziewczynie, że już jutro będzie trzymać dzieciaczka niespodziankę w swoich ramionach

Gosiak, Pia Gizela, Aagnieszkaa, Sue, Lara 82, megg, dorocia2324 lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Ja nie moge spac. Maly strasznue sie kreci i boli mnie na dole, spina sie.
    Kurcze jak nie dzis to jutro pewnie. Bol brzucha jak na @.
    Zwariuje zanim sie rozpakuje!!!
    Słoneczna nie wariuj!! Masz jakieś objawy poza bólem brzucha jak na @?

Mąż i Żona od 31 maja
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Ale jaja,przed chwilą na wyspie był helikopter,bo ciężarna zaczęła rodzic, jak widać nie ja, ale telefony do męża się rozdzwonily, co nie miara :-)
    Oczywiście, zazdroszczę dziewczynie, że już jutro będzie trzymać dzieciaczka niespodziankę w swoich ramionach
    Derii, po Ciebie też przyleci helikopter!?

Mąż i Żona od 31 maja
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 15 stej mam ciągle 4 cm, za dwie godziny kolejne badanie. Nie ma pewności że do rana urodzę. Trochę śpię. Dwie godziny temu wymiotowałam, tak nagle że ledwo z pojemnikiem dobiegli. Rwało mnie niemiłosiernie. Potem zasnęłam. Czemu ja???? No tak, a czemu nie ja...

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Derii, po Ciebie też przyleci helikopter!?

Tak Agnieszka,to będzie extreme poród :-)

Aagnieszkaa, Sue, PatrycjaP lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Od 15 stej mam ciągle 4 cm, za dwie godziny kolejne badanie. Nie ma pewności że do rana urodzę. Trochę śpię. Dwie godziny temu wymiotowałam, tak nagle że ledwo z pojemnikiem dobiegli. Rwało mnie niemiłosiernie. Potem zasnęłam. Czemu ja???? No tak, a czemu nie ja...
    O kurczę, Penelope, a co Ci powiedzieli lekarze. Czemu tak powoli rozwiera Ci się szyjka? Może stresusze się za bardzo, i stąd nie ma postępów w rozwarciu.
    Ale mi Cię szkoda, musisz być już bardzo zmęczona.

Mąż i Żona od 31 maja
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, Penelope, ale się męczysz, bidulko. Kurczę, trzymam kciuki, żeby to już jak najkrócej trwało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 23:40

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mogę spać. Wszystko mnie boli i swędzi.

Ja kupiłam coś takiego jeśli chodzi o herbatę malinową
    http://allegro.pl/malina-eko-100g-susz-przeziebienia-grypa-i4998295560.html.
    Myślę, że będzie ok. A w domu mam jeszcze sok z malin od babci w słoiczkach.

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Penelope Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie stresuje się, tak się nieraz zdarza, padło na mnie. Jak wykorzystają wszelkie możliwe sposoby i nic się nie ruszy to cesarka

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, ja to cię podziwiam! Dzielna jesteś. Dasz radę! :*

Penelope lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 2243 2244 2245 2246 2247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ