X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, a Ty bierzesz herbatę z liści malin na porodówkę?

• Sue Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, mój P. się tak urodził :) I pani położna powiedziała jego mamie "Oj będą się za nim dziewczyny oglądać" - niby taki przesąd jest.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Gosiak, a Ty bierzesz herbatę z liści malin na porodówkę?
    Nie, no już bez przesady ;) ja na nią patrzeć nie mogę - a na początku mi smakowała. Na porodówkę biorę kilka małych butelek wody, zupę mocy w termicznym kubku, wodę kokosową i ten napój z przepisu douli - ale to jest na bazie malinowej hetbaty z owoców malin - czerwonej. Szukałam dobrej malinowej herbaty ostatnio i większość ma kilka procent maliny - a na pierwszym miejscu hibiskus itp... Znalazłam taką co ma 44 procent maliny i żurawinę.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ja też właśnie nie lubię spać po południu, bo potem jestem taka z dupy przez resztę dnia.

Aga, powiem Ci, że mam tak prawie co weekend od prawie 6 lat, więc już się przyzwyczaiłam :) Co prawda zawsze mi smutno jak wyjeżdża, ale jak wraca to jest jeszcze lepiej :) Twój mąż teraz też poza domem, więc pewnie wiesz o czym mówię ;)
    On się bardzo stresuje, że go nie ma w domu teraz, ale dostał ode mnie polecenie kupienia whisky kolegom z zespołu z okazji naszych zaślubin, więc może się trochę wyluzuje :)
    Ja też już się przyzwyczaiłam, choć u nas to dopiero pół roku. Tylko mamy odwrotnie, bo jesteśmy razem w weekendy, a w tygodniu niestety jesteśmy osobno.
    Na szczęście już do porodu ze mną zostanie. Choć póki co to ja się nim zajmuję, taki z niego choraczek :-(

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Aga, mój P. się tak urodził :) I pani położna powiedziała jego mamie "Oj będą się za nim dziewczyny oglądać" - niby taki przesąd jest.
    Ja na szkole rodzenia dowiedziałam się o tych dzieciach urodzonych w czepku, i nie obrazilabym gdyby właśnie w szpitalu wody mi odeszły.

Już widzę że z tymi wodami to różnie bywa i wolałabym nie jeździć do szpitala tam i z powrotem :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie moge spac. Maly strasznue sie kreci i boli mnie na dole, spina sie.
    Kurcze jak nie dzis to jutro pewnie. Bol brzucha jak na @.
    Zwariuje zanim sie rozpakuje!!!

atdcqtkf2affvuei.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ha! I potwierdza moje info o 3h masażu sutków, czytałam jakąś wypoowedź lekarza o tym, a teraz już nie mogłam jej znaleźć.
    To nie będzie mój sposób na poród, chyba bym po 10 minutach zwariowała. Jutro biegam po schodach :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, ponoć herbata z liści malin pomaga w tej I fazie porodu.

A zobacz co właśnie przeczytałam - jest jakaś alternatywa dla ananasa:

"Niektóre owoce tropikalne, takie jak mango, kiwi i ananas, zawierają enzym, który może przyspieszyć poród."

Robimy jutro sałatkę owocową? :)

Aga, mój P czasami też wyjeżdża już w czwartek i wraca we wtorek - czasami są takie miesiące, że częściej go nie ma, niż jest. Taka praca.

Gosiak lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę pod prysznic i zajrzę do Was z łóżka już :)

Gosiak, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Nie, no już bez przesady ;) ja na nią patrzeć nie mogę - a na początku mi smakowała. Na porodówkę biorę kilka małych butelek wody, zupę mocy w termicznym kubku, wodę kokosową i ten napój z przepisu douli - ale to jest na bazie malinowej hetbaty z owoców malin - czerwonej. Szukałam dobrej malinowej herbaty ostatnio i większość ma kilka procent maliny - a na pierwszym miejscu hibiskus itp... Znalazłam taką co ma 44 procent maliny i żurawinę.
    Hihi...z tą herbatą malinowa to niezły przekręt. Ja wczoraj poprosiłam moja siostrę żeby jadąc do mnie kupiła mi herbatę malinowa. W sklepie był tylko lipton - skład, to aronia, jabłko, jakieś śmieci i 2%malin!!!!

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja,przed chwilą na wyspie był helikopter,bo ciężarna zaczęła rodzic, jak widać nie ja, ale telefony do męża się rozdzwonily, co nie miara :-)
    Oczywiście, zazdroszczę dziewczynie, że już jutro będzie trzymać dzieciaczka niespodziankę w swoich ramionach

Gosiak, Pia Gizela, Aagnieszkaa, Sue, Lara 82, megg, dorocia2324 lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Ja nie moge spac. Maly strasznue sie kreci i boli mnie na dole, spina sie.
    Kurcze jak nie dzis to jutro pewnie. Bol brzucha jak na @.
    Zwariuje zanim sie rozpakuje!!!
    Słoneczna nie wariuj!! Masz jakieś objawy poza bólem brzucha jak na @?

Mąż i Żona od 31 maja
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Ale jaja,przed chwilą na wyspie był helikopter,bo ciężarna zaczęła rodzic, jak widać nie ja, ale telefony do męża się rozdzwonily, co nie miara :-)
    Oczywiście, zazdroszczę dziewczynie, że już jutro będzie trzymać dzieciaczka niespodziankę w swoich ramionach
    Derii, po Ciebie też przyleci helikopter!?

Mąż i Żona od 31 maja
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 15 stej mam ciągle 4 cm, za dwie godziny kolejne badanie. Nie ma pewności że do rana urodzę. Trochę śpię. Dwie godziny temu wymiotowałam, tak nagle że ledwo z pojemnikiem dobiegli. Rwało mnie niemiłosiernie. Potem zasnęłam. Czemu ja???? No tak, a czemu nie ja...

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Derii, po Ciebie też przyleci helikopter!?

Tak Agnieszka,to będzie extreme poród :-)

Aagnieszkaa, Sue, PatrycjaP lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Od 15 stej mam ciągle 4 cm, za dwie godziny kolejne badanie. Nie ma pewności że do rana urodzę. Trochę śpię. Dwie godziny temu wymiotowałam, tak nagle że ledwo z pojemnikiem dobiegli. Rwało mnie niemiłosiernie. Potem zasnęłam. Czemu ja???? No tak, a czemu nie ja...
    O kurczę, Penelope, a co Ci powiedzieli lekarze. Czemu tak powoli rozwiera Ci się szyjka? Może stresusze się za bardzo, i stąd nie ma postępów w rozwarciu.
    Ale mi Cię szkoda, musisz być już bardzo zmęczona.

Mąż i Żona od 31 maja
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, Penelope, ale się męczysz, bidulko. Kurczę, trzymam kciuki, żeby to już jak najkrócej trwało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 23:40

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mogę spać. Wszystko mnie boli i swędzi.

Ja kupiłam coś takiego jeśli chodzi o herbatę malinową
    http://allegro.pl/malina-eko-100g-susz-przeziebienia-grypa-i4998295560.html.
    Myślę, że będzie ok. A w domu mam jeszcze sok z malin od babci w słoiczkach.

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Penelope Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie stresuje się, tak się nieraz zdarza, padło na mnie. Jak wykorzystają wszelkie możliwe sposoby i nic się nie ruszy to cesarka

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, ja to cię podziwiam! Dzielna jesteś. Dasz radę! :*

Penelope lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 2243 2244 2245 2246 2247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ