Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sue wrote:Gosiak, a Ty bierzesz herbatę z liści malin na porodówkę?
ja na nią patrzeć nie mogę - a na początku mi smakowała. Na porodówkę biorę kilka małych butelek wody, zupę mocy w termicznym kubku, wodę kokosową i ten napój z przepisu douli - ale to jest na bazie malinowej hetbaty z owoców malin - czerwonej. Szukałam dobrej malinowej herbaty ostatnio i większość ma kilka procent maliny - a na pierwszym miejscu hibiskus itp... Znalazłam taką co ma 44 procent maliny i żurawinę.
-
Sue wrote:Ja też właśnie nie lubię spać po południu, bo potem jestem taka z dupy przez resztę dnia.
Aga, powiem Ci, że mam tak prawie co weekend od prawie 6 lat, więc już się przyzwyczaiłamCo prawda zawsze mi smutno jak wyjeżdża, ale jak wraca to jest jeszcze lepiej
Twój mąż teraz też poza domem, więc pewnie wiesz o czym mówię
On się bardzo stresuje, że go nie ma w domu teraz, ale dostał ode mnie polecenie kupienia whisky kolegom z zespołu z okazji naszych zaślubin, więc może się trochę wyluzuje
Na szczęście już do porodu ze mną zostanie. Choć póki co to ja się nim zajmuję, taki z niego choraczekMąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Sue wrote:Aga, mój P. się tak urodził
I pani położna powiedziała jego mamie "Oj będą się za nim dziewczyny oglądać" - niby taki przesąd jest.
Już widzę że z tymi wodami to różnie bywa i wolałabym nie jeździć do szpitala tam i z powrotemGosiak lubi tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Gosiak wrote:Ha! I potwierdza moje info o 3h masażu sutków, czytałam jakąś wypoowedź lekarza o tym, a teraz już nie mogłam jej znaleźć.
Gosiak lubi tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Gosiak, ponoć herbata z liści malin pomaga w tej I fazie porodu.
A zobacz co właśnie przeczytałam - jest jakaś alternatywa dla ananasa:
"Niektóre owoce tropikalne, takie jak mango, kiwi i ananas, zawierają enzym, który może przyspieszyć poród."
Robimy jutro sałatkę owocową?
Aga, mój P czasami też wyjeżdża już w czwartek i wraca we wtorek - czasami są takie miesiące, że częściej go nie ma, niż jest. Taka praca.Gosiak lubi tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Nie, no już bez przesady
ja na nią patrzeć nie mogę - a na początku mi smakowała. Na porodówkę biorę kilka małych butelek wody, zupę mocy w termicznym kubku, wodę kokosową i ten napój z przepisu douli - ale to jest na bazie malinowej hetbaty z owoców malin - czerwonej. Szukałam dobrej malinowej herbaty ostatnio i większość ma kilka procent maliny - a na pierwszym miejscu hibiskus itp... Znalazłam taką co ma 44 procent maliny i żurawinę.
Gosiak, Sue lubią tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Ale jaja,przed chwilą na wyspie był helikopter,bo ciężarna zaczęła rodzic, jak widać nie ja, ale telefony do męża się rozdzwonily, co nie miara
Oczywiście, zazdroszczę dziewczynie, że już jutro będzie trzymać dzieciaczka niespodziankę w swoich ramionachGosiak, Pia Gizela, Aagnieszkaa, Sue, Lara 82, megg, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:Ja nie moge spac. Maly strasznue sie kreci i boli mnie na dole, spina sie.
Kurcze jak nie dzis to jutro pewnie. Bol brzucha jak na @.
Zwariuje zanim sie rozpakuje!!!Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
derii84 wrote:Ale jaja,przed chwilą na wyspie był helikopter,bo ciężarna zaczęła rodzic, jak widać nie ja, ale telefony do męża się rozdzwonily, co nie miara
Oczywiście, zazdroszczę dziewczynie, że już jutro będzie trzymać dzieciaczka niespodziankę w swoich ramionachMąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Od 15 stej mam ciągle 4 cm, za dwie godziny kolejne badanie. Nie ma pewności że do rana urodzę. Trochę śpię. Dwie godziny temu wymiotowałam, tak nagle że ledwo z pojemnikiem dobiegli. Rwało mnie niemiłosiernie. Potem zasnęłam. Czemu ja???? No tak, a czemu nie ja...
-
Penelope wrote:Od 15 stej mam ciągle 4 cm, za dwie godziny kolejne badanie. Nie ma pewności że do rana urodzę. Trochę śpię. Dwie godziny temu wymiotowałam, tak nagle że ledwo z pojemnikiem dobiegli. Rwało mnie niemiłosiernie. Potem zasnęłam. Czemu ja???? No tak, a czemu nie ja...
Ale mi Cię szkoda, musisz być już bardzo zmęczona.Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
A ja nie mogę spać. Wszystko mnie boli i swędzi.
Ja kupiłam coś takiego jeśli chodzi o herbatę malinową
http://allegro.pl/malina-eko-100g-susz-przeziebienia-grypa-i4998295560.html.
Myślę, że będzie ok. A w domu mam jeszcze sok z malin od babci w słoiczkach.Gosiak lubi tę wiadomość