X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue szczerze to nawet nie wiedzialam ze sa takie plastry zapytam moze jutro w aptece :)
    Ciekawe co u Penelope :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Jutro o 19:00 :)
    O Gosiaku, to zabierasz się za temat porządnie :-) Może Janinka podsłuchuje jak Zdziebad u Penelope...i sama postanowi się wyprowadzić.
    Trzymam kciuki. U mnie totalna cisza. Mały jest tylko jakiś spokojniejszy niż zwykle i mnie nie okopuje.
    To chyba nie jest żaden objaw, . ja zaczynam się denerwować...ech...

Gosiak lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się zapytam tej koleżanki jak one się nazywały, chociaż myślę, że w aptece Ci farmaceuta też je poleci.

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z win najbardziej kocham Białe australijskie chardonnay. Tylko ja je tak lubię, że jak zasiądę to cała flaszka ;-) więc jeszcze sobie poczekam ;-)

Ja też uciekam spać miłej nocki :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az mam slinotok na te wina.
    Ja jeszcze libie Australijska PORTADE mmmm...

I tym wspanialym akcentem mowie wam dobranoc drogie panie :-)

Sue, Gosiak lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie idziecie spać, a ja tu biedna sama zostanę :( Może wezmę prysznic i coś poczytam w łóżku :)

My dostaliśmy w piątek dobre wino czerwone, więc jak już będę mogła, to na pewno otworzymy :)

Jak kręcę biodrami kółka na piłce, to czuję kłucie w szyjce. W sumie, dziecko ma tam głowę, jakby mi ktoś jeździł gumą po głowie, to też bym się zdenerwowała :)

Dziewczyny, mamy już 26 mamuś :) Czekam na info od Penelope, ciekawe czy już tuli Zdziebąda :)
    No i ciekawe, która będzie 30 mamusią :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy dla 30-tej przeiwidziana jest jakaś nagroda? ;) a dla 50-tej?
    Ja też jeszcze spać nie idę, ale już leżę w łóżku.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Czy dla 30-tej przeiwidziana jest jakaś nagroda? ;) a dla 50-tej?
    Ja też jeszcze spać nie idę, ale już leżę w łóżku.

Gosiak, nagroda jest przewidziana dla każdej - 1, 5, 14 i 27 :) A nagrodą główną w tym konkursie jest dzieciaczek :)

megg, Gosiak, Lara 82, Pia Gizela, Fedra, AsiaSzw lubią tę wiadomość

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Wszystkie idziecie spać, a ja tu biedna sama zostanę :( Może wezmę prysznic i coś poczytam w łóżku :)

My dostaliśmy w piątek dobre wino czerwone, więc jak już będę mogła, to na pewno otworzymy :)

Jak kręcę biodrami kółka na piłce, to czuję kłucie w szyjce. W sumie, dziecko ma tam głowę, jakby mi ktoś jeździł gumą po głowie, to też bym się zdenerwowała :)

Dziewczyny, mamy już 26 mamuś :) Czekam na info od Penelope, ciekawe czy już tuli Zdziebąda :)
    No i ciekawe, która będzie 30 mamusią :)
    Sue, ja z Tobą zostaje. Ostatnio chodzę późno spać. Chyba nie chcę przespać porodu! :-)

Mąż i Żona od 31 maja
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dziś rozkladam folie :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Sue, ja z Tobą zostaje. Ostatnio chodzę późno spać. Chyba nie chcę przespać porodu! :-)

Uff, ja się bujam na piłce od godziny :) Spałam dziś po południu, więc cholera wie, o której zasnę...

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Uff, ja się bujam na piłce od godziny :) Spałam dziś po południu, więc cholera wie, o której zasnę...
    Ja też zaliczyłam dziś popołudniowa drzemkę. Nie lubię tych drzemek bo potem jestem jak snieta ryba. Ale oczy same mi się zamykają.
    A Ty Sue przyznaj się ze nie możesz spać bo męża nie ma obok?! :-)

Mąż i Żona od 31 maja
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu taki wpis z przymrużeniem oka - pisząca była chyba na podobnym etapie do nas:

http://verybadmother.blox.pl/2011/11/Naturalne-sposoby-wywolywania-porodu.html

Gosiak lubi tę wiadomość

• asia888 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarta:) wrote:
    Mikrodermabrazja swietna sprawa:)
    A moj juz zbalamucony i postepow brak ;)

W Niemczech raczej nie ma oksytocyny tylko dostaje sie tabletki na wywolanie, ktore niby na zoladek dzialaja a skutkiem ubocznym sa skurcze tez tego nie chce, chce naturalnie rodzic...

w belgii tez tak jest, rozmawialam z dziewczna ktora miala tak wywolywany porod, wyrazala sie bardzo pozytywnie

angelcia lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia kciuki zeby termin sie sprawdzil
    Gosiak powodzenia na akpunkturze moze Janke igielki wykurza ;)
    dobranoc

Gosiak lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    No i dziś rozkladam folie :-)
    Przekonałaś mnie, idę po podkład.

Aagnieszkaa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Januszkowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia1201 Twój Jaś to prawdziwy słodziak :)
    Rudasku Staś również uroczy!

Jutro mam termin porodu :) Nic się nie zapowiada. O 8 rano mam KTG, to będzie moje pierwsze. Jestem tym bardzo podekscytowana :)
    Stwierdziliśmy z moim J. że jutro nie pójdzie do pracy, musi mnie zawieźć i przywieźć ze szpitala, a gdyby się coś rozkręciło to warunki na drogach kiepskie więc powrót do domu długo by trwał.
    Nie wiem jak Wasi mężowie/partnerzy, ale mój jest w temacie ciąży wyedukowany na piątkę :) Wie już wszystko o rozwarciach, skurczach itd. :D

Dzisiaj przełamałam się i pościeliłam łóżeczko Natalki, skoro Synek Penelope postanowił się wymeldować jak miał już takie cudnie przygotowane wyrko to i może moja córcia się przełamie :)

No właśnie- Penelope- Czekamy na wiadomość !

Asiaa1201, Angélique89, Fedra, angelcia lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Ja też zaliczyłam dziś popołudniowa drzemkę. Nie lubię tych drzemek bo potem jestem jak snieta ryba. Ale oczy same mi się zamykają.
    A Ty Sue przyznaj się ze nie możesz spać bo męża nie ma obok?! :-)

Ja też właśnie nie lubię spać po południu, bo potem jestem taka z dupy przez resztę dnia.

Aga, powiem Ci, że mam tak prawie co weekend od prawie 6 lat, więc już się przyzwyczaiłam :) Co prawda zawsze mi smutno jak wyjeżdża, ale jak wraca to jest jeszcze lepiej :) Twój mąż teraz też poza domem, więc pewnie wiesz o czym mówię ;)
    On się bardzo stresuje, że go nie ma w domu teraz, ale dostał ode mnie polecenie kupienia whisky kolegom z zespołu z okazji naszych zaślubin, więc może się trochę wyluzuje :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    A tu taki wpis z przymrużeniem oka - pisząca była chyba na podobnym etapie do nas:

http://verybadmother.blox.pl/2011/11/Naturalne-sposoby-wywolywania-porodu.html
    Ha! I potwierdza moje info o 3h masażu sutków, czytałam jakąś wypoowedź lekarza o tym, a teraz już nie mogłam jej znaleźć.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Przekonałaś mnie, idę po podkład.
    Stwierdziłam ze skoro pomyślałam dziś o tej folii, to spanie bez niej to już igranie z losem. Ale coś czuje ze Fryderyczek będzie dzieciaczkiem urodzonym w czepku, i wody odejdą mi dopiero podczas porodu.

Gosiak lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
‹‹ 2242 2243 2244 2245 2246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ