Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sue wrote:Ja właśnie wolałabym nie przyzwyczajać małego do zasypiania przy jakichś odgłosach. Widzę na tej grupie na fb, że mamy, które właśnie tak usypiały dzieci, teraz mają mega problem - jak wyłączają odkurzacz, to dziecko się budzi, itd.
-
Ewelina.Irl wrote:Nie moge wyslac do ciebie wiadomosci . Polecam bio oil jest super sama sie zmagam z rostempami wyszly mi po porodzie , na udach ,brzuchu ,bokach i posladkach rozstempy po tym jasnieja a nie takie mega czerwone jakie mialam
przekazałaś mi info telepatycznie, bo kupiłam akurat bio oilEwelina.Irl lubi tę wiadomość
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Ja juz w sypialni, lampki wyłączone i z łoża małżeńskiego życzę wszystkim spokojnej nocy.
Jestem jakaś dziwnie zmęczona i plecy bardzo mnie bolą, wiec korzystam ze słabości i spróbuje podążyć do krainy snu... DobranocGosiak lubi tę wiadomość
-
Rozmowa z pediatrą Medicover (pani z Gdańska de facto)
Dąbrowska Anna pediatra
wszystkie szczepienia sa platne . mamy szczepionki skojarzone ,nowoczesne i bezpieczne [ np krztusiec bezkomórkowy]
Pozwala to na zaszczepienie dziecka na max ilość chorób w minimaln ilości wkłuć
Podstawowy komplet najczęściej wybierany przez pacjentow to 6 w jednym [ blonica ,tężec krztusiec ; polio ;hemofilus inf i żółtaczka tb] + pneumocoki
Ja
czyli jeśli chcę szczepić dziecko podstawowymi, refundowanymi przez NFZ, nieskojarzonymi szczepionkami, to muszę dziecko zapisać do innej przychodni?
Dąbrowska Anna pediatra
tak
-
no to nieciekawie Sue, że tak robią...
przecież to spora dawka dla malucha!!Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
-
juz nie wspominając o tym, że skoro nie dają innej opcji to jeszcze każą za to płacić...Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
-
bella84 wrote:No cos przelyka ale nie za kazdym razem nieraz wogole a nieraz to i jej sie odbije
Jesli chcesz rozbujac laktacje t nawet to 1,5 godz powinnas uruchamiac laktator na 10 min na kazda piers i niestety w nocy tez...
Po drugie przy kp wystepuje takie dziwne zjawisko ze jesli siara sie konczy i pojawia to wlasciwe mleko to rzez jakas chwile mozesz miec wrazenie ze jest tego mniej, jesli odciagany pokarm jest koloru zoltego i zaczyn byc go mniej mozliwe ze przechodzi w stan mleczny
Niestety ja nie odcisgalam w nocy i laktacja zanikla z dnia na dzien...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Już mam przychodnię blisko domu, do której zapiszę malucha
Wiadomo, że pediatra czy inny lekarz to medicover, bo mam też wizyty domowe.
Słoneczna, ja nie chcę szczepić tymi skojarzonymi szczepionkami. Niby więcej wkłuć, ale chyba mniej na raz. Wkurza mnie to, że lekarze nie maja swojego zdania na ten temat, tylko polecają to, skąd dostają profity
jeszcze zostaje kwestia dobrego pediatry, który nie będzie wciskał na byle katar antybiotyku..
-
bella84 wrote:Truskawka u mnie tydzien przed porodem szacowana waga 3030 a po tygodniu jak urodzilam to bylo 2640 urodzeniowa wiec przyjmij granice bledu +/- 500 g tak tez mi lekarz mowil ze jednak to tylko usg i taki blad pomiaru nalezy przyjac
unCath tez mislo byc > 4 kg a bylo okn500 g mniej
a nieraz jest wiecej
Sue, Januszkowa lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi