Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
*Sylwia wrote:u mnie z waga ie nie pomylili. Przed porodem było 3600 a po porodzie 3500 ;]
bella - karmienie jest w głowie
Ja tez mam problemu z wybudzaniem. Jak przysypia to staraj się szturchac nosek, drapać za uchem, pod brodą. Jak to nie pomaga to rozbieraj sukcesywnie z ubrań az do papmersa. Możesz łaskotać stopy i wziąc mokra szmatke i zwilżac główke nózli. Cos w końcu za działa. U mnie podziałało. Oczywiście są gorsze dni ale jest tez tak że prawie w ogóle nie musze zachęcać - w każdym razie walka trwa. Od biedy mozna potrząsnac dzieckiem - tak robiły poożne w szpitalu jak nie mogłam młodego dobudzić. Ja się nie odważyłam
mi polozna powiedziala bardzo ciekawa rzecz a mianowicie ze laktacja ma podloze genetyczne mieli nawet taki przypadek ze kobieta po miesiacu stracila pokarm potem sie okazalo ze jej matka babka i ciotka mialy to samo...
A i w madrej ksiazce przeczytalam ze dziecko jesli zasypia przy jedzeniu nie powinno sie wybudzac bo widocznie nie bylo glodne lub sie najadlo bo dziecko potrafi w chwile oproznic piers gdzie innfmu zajmie to kilkanascie minut...
A i polozna tez mowila zeby nie wybudzac dziecka na karmienie co 3-4 godziny ze dziecko samo sie obudzi jak bedzie glodne oczywiscie nie dotyczy to dzieci z zoltaczka ktore wybudzac nalezy...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
kafabi wrote:Dzosisj o 1:03 Oliwka opuscila swoj apartament ❤️ Okruszyna wazy 3275g i 50 cm dlugosci
czujemy sie dobrze jsk narazie i pozdrawiamy
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Ewelina.Irl wrote:Hej jestem siostra Juski
Adas jest juz z nami
Dzień dobry Mam na imię Adaś ważę 3050 gram Urodziłem się dzisiaj o 9:32
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/90761df63674.jpg17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Vel wrote:hej
chcialam napisac na szybko ogolnie zeby nie pisac z osobna
jeszcze jestem w szpitalu
urodzilam we wtorek 10.02 rowno 41tydz+0dni o 21:10 SN ze znieczuleniem
mala Liwia 3235g , 56cm, 10 pkt w skali apgar
wszystkim z trojmiasta polecam kliniczna, to najlepsze miejsce do jakiego moglam trafic
jutro nas wypisuja17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
No nadrobilam...
A ja bede szczepic skojarzonymi wedlug rozpiski i nic odwlekac nie bede chyba ze Mala bedzie chora...
Z tego co wiem wszystkie skojarzone szczepionki sa plane a Medicover tak jak LM to placowki prywatne moze dlatego nie ma u nich tych szczepien na NFZ...
Co do obecnosci przy badaniach w szpitalu ja bylam tylko jak badali bioderka to byl dzien wypisu, zgode wyrazalam na badania przesiewowe choc moze cos jeszcze podpisalam ale tego nie pamietam...
W szpitalu szczepilam szczepionkami od nich przy okazji rozmawialam z poloznymi o szczepieniach i byly bardzo zdziwione ze pytam o rtec w szczepionkach i powiedzialy ze rteci nie ma...
Co do pozniejszych szczepien powiedzialy ze wazne by zaszczepic mniej wazne czy pojedynczymi czy zbiorowkami...
My pierwszy spacer mamy juz za soba
Trzymam kciuki za rodzace i te jeszcze oczekujaceJanuszkowa, Penelope lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
No a ja sie witam noca ze szpitalnego loza :-p
Wizyta ok mlody dzis sie wsciekl tak sie ruszal, w porownaniu do tego co bylo wczoraj i przedwczoraj. Pozalilam sie ostro. No z malym ok, ale przeplywy stednie niestety sie pokazaly wiec dla bezpieczenstwa jestesmy tutaj. I juz mysle ze wyjdziemy z m i synciem w trojke.
Mysle,ze do pon nie bede miala oxy tylko obserwacja, a dopiero od pon jak nic sie nie ruszy.
Szyjki brak rozwarcie ok 3cm i cisza.
Wiem ze w domu najlepiej ale czuje sie bezpieczna ze tu jestem.
Ok ide spac bo o 6 pobudka na tetno.megg, Pia Gizela, derii84, asia888, dorocia2324, Angélique89, Fedra lubią tę wiadomość
-
Lara, to trzymam kciuki, żeby akcja rozwinęła się sama
Może się szykuje na dziś - piątek 13stego? A może będzie Walentynkowy chłopczyk
Najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką i już nie musisz się martwić, że nie zdążysz do szpitala.
Tym bardziej wkurza mnie to, że nie mam usg - bo ja nie wiem jakie u mnie przepływy, ile wód. Nie wiem czy moje dziecko może jeszcze w tym moim brzuchu siedzieć. Jeśli nic się nie ruszy do poniedziałku, to zapytam położnej, dlaczego taka polityka dziwna, żeby przez 2 miesiące nie sprawdzić. No ale jak gina zapytałam, czy zrobi usg, to powiedział, że nie ma potrzeby
Idę spać. Mój P. jak zwykle poza domem, w tym tygodniu jeszcze nie było wieczoru, który spędzilibyśmy razem. fajnie, że niedługo będzie Tomek i nie będzie mi tak samo w tym domu.
Dobranoc!
Angelcia - daj znać!
-
Czytam was i nienwiem juz co janrobie zle... Przystawiam mala przed kazdym karmieniem na 30 min potem mm a potem laktator 30 min w trybie 753 i dalej u mnie dupa jest z laktacja.. Nie rozkrecila sie i popadam w rozpacz.. A u was wszystkich czy po sn czy cc laktacja widze pelna geba...
((
-
Moze nie dawaj jej mm tylko przystawiaj? Moze jesli ona najada sie mm, to nie pobudza wystarczająco piersi do produkcji odpowiedniej ilości? Dzieci normuja laktacje i pozniej nasz organizm wie, ile pokarmu wyprodukować?
Kiedy masz tego doradcę laktacyjnego?
Nie poddawaj sie, dasz rade
-
A ja Bella uważam, że Ci się uda. U mnie przy pierwszym dziecku było podobnie, rozkręcałam laktacje zdecydowanie dłużej niż tydzień (a u ciebie ledwo tydzień minął od narodzin). Czy jesteś pewna, że małą się nie najada twoim mlekiem? Może ją więcej przystawiaj, jak masz mało mleka - 15 min jedna piers, 15 min druga i tak w kółko. U mnie to działalo, z tym że moje dziecko mogło ssać godzinami. A jak się nie najadał to dopiero mm.
-
Juz chyba nigdy w zyciu nie nadorbie Internetu!
Nie wiem komu gratulowac. Penelope, Kathy's, gusia, agaaa, pudel, Agnieszkaa, Vel, megg, kafabi, juska - witam w gronie swiezo upieczonych mam!
Przeczytalam te strone i coz widze? - nasza sytuacje! Lunka duzo spi i zasypia przy piersi. Stracila juz na wadze, ale miejmy nadzieje poprawi jej sie, bo mam juz teraz mleko. Troche meczarnia z tymi cyckami. Powiem wam, ze teorie sprzed porodu to czesto mozna sobie o kant dupy potluc! Dalam smoka na drugi dzien i juz sie nie moge doczekac przestawiania na butle... Ale dziecie jest przeslodkiePenelope, megg, AsiaSzw, laureczka25, asia888, Januszkowa, dorocia2324, Sue, Fedra lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
A ja nie śpie!
Obudziłam sie na siku i juz!!
Myśle czy wszystko spakowalam do szpitala, czy wszystko gotowe mamy na przybycie synka.
No nic, poturlam sie po łóżku jeszcze trochę i pójdę sie kąpać, golić i myć włosy. Przynajmniej jakoś czas zleci i możemy jechać.
Uschnę na tym oddziale przez tyle dni!!!!! -
Laurka fajnie ze napisalas. W koncu masz wolne od pracy
pochwal sie swoja coreczka.
Bella jak po zdjeciu szwow. Nie zalamuj sie ta laktacja. Na pewno przyjdzie. A jak bylo u twojej mamy z karmieniem ??
Ja mam przerwe kurna chyba stresa zaczynam lapac -
Moja mama wogole nie karmila piersia bo zamiast mleka miala wide...
Juz sama mie wiem dzis probuje tj piszecie czyli ciagle cyc, ilekroc zachce +!kangurowanie
Wczoraj po 17 bylabdokarmiona butla z mm a potem juz ciagle na cycu mi wisiala chyba z godzine-1,5 h jak nie dluzej i potem polosylam sie z nia obok i tak kimslysmybto obudzila sie jeszcze po 20 na cyca i dalam jej 15 min to potem do polnocy spala jak zabita... O polnocy obudzila sie jesc to maz ja dokarmil mm 50 ml inzaczela ostro ulewac... Wiec moze cos u mnie podjadla? Pomyym wszystkim o polnocy jeszcze odciagalam ale bylo tylko 20 ml i jakby tylko z lewego cyca z prawego jakby wydoila do dna...eh ... Doradce mam w sobote o 9 rano i sie nie moge doczekac juz