X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjecie ok... Slabo organizacyjnie tylko bo w poczekalni np byla babka ktora juzz 2 inne bez kolejki wpuscila a musiala jeszcze mnie.... Sekretaka byla niemila dla mnie za to bylam bez kolejki jakby to moja wina byla ze tak mi kazal. Powiedziala ze sa tumludzie z goraczkujacymi dziecmi w domu itd itp... To mowie jej ze mam tygodniowe dziecko w domu a lekarz mi tak kazal przyjsc... Na co wckoncu kazala mi wejsc do gabinetu obok i sie przygotowac a jego powiadomila... Przyszedl dosc szybko... Zrobil zdazylam zapytac o to czy moge pas stosowac,.moge... I jaka masc.. Mowil ze rana ladnie wyglada i nic nie musze stosowac... Ale sie uparlam to pozwolil contractubex od razu ew plastry od poniedzialku... Mowil ze masc lepsza... Sprawdze... Do poniedzialku stosuje contractubex kilka razy dziennie potem na 3 dni plastry i tak na zmiane bede:) jak cos mam plastry sutricon - maja bsb opinie :) tez z gemini of course... A masc jest bez recepty :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się właśnie karmilismy i idziemy dalej spaciu ;)

Vel gratuluję córeczki ;);)

No mamuśki do boju!

A ja musiałam odwołać sesje walentynkową młodego, bo wczoraj po zdjęciu szwów trafiłam na IP coś mi się sączylo z blizny, na szczęście okazało si. Ze to tylko płyn surowiczy, ktory zbiera się pod skórą w jakieś naczynka i pęka i wylatuje i musi wylecieć - zalecona pielęgnacja i opatrunki i lezenie! Także nie ruszam

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja witam znad cycka. Gratuluję nowym rozpakowanym:)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okres ciąży to jednak duże poświęcenie ze strony kobiety..najpierw bezsenność przed porodem później bezsenność po porodzie :) a mój mąż ma problem żeby wstać do pracy.

Gratuluję nowym mamą, tyle się tu ostatnio dzieje, że z trudem ogarniam kto urodził :) widzę tylko wciąż wydłużającą się listę. :)

dorocia2324 lubi tę wiadomość

Laureczka25
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara dobrze ze zostałaś w szpitalu będziesz spokojniejsza :)
    Laurka fajnie ze napisałaś czekałyśmy na to.

U mnie 6h snu jestem zadowolona;)

Która dzis rodzi?

promoszka lubi tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam info od Angelci:
    Z powodu braku postepu porodu na 2cm rozwarciu po podaniu calodniowej oxy, skurczach co 2/3min trwajace tez po tyle podjeto decyzje o cc ze wzgledu na to, ze umieralam z bolu. O 21.45 urodzils sie Ada 10/10pkt 2780g i mierzy 54cm. Prosze was kochane w razie w o kontakt sms bo nie msm sily buszowac po necie :( o 9.30 pionizacja. Co u was? Kto urodził?

Napisała jeszcze, że wody jej odeszły prawdopodobnie z powodu infekcji, bo miała podwyższone CRP, a organizm wcale nie był gotowy do porodu, bo szyjka miała 1cm i rozwarcie na jeden palec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 07:06

LadyDi, derii84, angelstw, megg, Patrycja20, dorocia2324, Sue, Angélique89, Fedra, Lara 82, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Oczywiście noc standardowo poszarpana, z bólem pleców i podbrzusza. I dalej boli :/

Laurka, dobrze, że napisałaś :)

Lara, miejmy nadzieję, że szybciutko we tróję wrócicie do domu :)

Ja się powoli zbieram na badanka.
    W planie na dziś mam łazanki, przesadzanie kwiatków, pranie i robótki ręczne. I kosmetyczkę.

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelci gratuluję Ady! Mam nadzieję, że szybko wróci do sił.

Angelcia, dzielna kobieto ciesz się Adą i wracajcie do sił! Gratulacje:)

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak a u ciebie jak? Negocjujecie z Janinką ;)

relg9vvjrtqik460.png

• derii84 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u nas jak zasnelismy w dwupaku, tak się obudzilismy :-)

Oczywiście doigralam się kaszlu znowu i ledwo mowie, już mąż zdążył mnie opiepszyc i kazał się kłaść do łóżka :-P

Angelcia gratuluję, dzielna kobieta z Cb,najważniejsze, że w końcu się zdecydowali na cc,a Ty i Ada jesteście całe i zdrowe.

Gosiak trzymam kciuki za aku, może tym razem coś wywoła?

Dzisiaj moja wymarzona data, a tu cisza... Heh, coś czuje, ze będę ostro przeterminowana :-P

Gosiak lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Gosiak a u ciebie jak? Negocjujecie z Janinką ;)
    Córka dziś dała pospać, zaraz zabieram ją na igły ;) Ponegocjuję z nią, że ma wybór - wychodzi dziś albo jutro :P

Pia Gizela, dorocia2324, Angélique89 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, telefon fajny. Mniejszy niż mój wcześniejszy, ale ok :) Mąż mówi, ze jest banalny w obsłudze ;) Dla mnie początkowo był skomplikowany, ale jest ok. Robi bardzo fajne zdjęcia i ma takie fajne filtry do zdjęć i to mi się w nim podoba. I jest biały, to mi się podoba najbardziej :D

No to jadę na te badania.

Dobrego dnia wszystkim!

derii84, Gosiak, słoneczna 85, Sue lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela gratuluje. Masz juz Adusie przy sobie szczesciaro :-)

Gosia no ciekawe czy te igly przemowia do cory twej.

Lara trzymam za was kciuki oby jak najszybciej :-)

Bella no wiem ze slabo tak wchodzic bez kolejki jak ja bylam wieczorem u niego to tez jedna pani wchodzila ale ja wiem o co chodzi no sila wyzsza nie ma co.
    Sluchaj nie stresuj sie tak tym karmieniem. Przeciez jak sie okaze ze nie mozesz karmic to przez okno nie wyskoczysz! Mala bedzie szczesliwsza jak dostanie flache mm niz jak ma dostac zestresowanego cycka mamy. Bella na spokojnie. W tych genach cos jest chociaz nie zawsze ale troche zapewne.
    Co do blizny to Palmers ma taki olejek na blizny podobny skladem do contratubexu podobno bardziej skoncentrowany.

Ja mialam noc koszmar. Od 3 z minutami nie spalam i udalo mi sie zasnac po 5 dopiero a 6.30 budzik zadzwonil. Cjyba zaczynam sie stresowac.

A no i mam cos z hydraulika. Tak leci mi z cyckow ze na przescieradle plama od jednego cycka a koszulka mokra od drugiego. Jak ja podnioslam to samo cieklo. Ja boje sie tylko laktacji " po " cc bo troche gorzej rusza ale reszty nie bo ja za pierwszym razem 3 dzieci bym wykarmila. Mialo to tyle plusow co minusow.

jakie plany na dzis macie.

Ja o 10 kosmetyczka - henna musi byc na swiezo :-)
    potem Swibno bo mojemu gamoniowi musze pojechac po czesci do jakiegos " parcha " jak on to mowi :-)
    no i Empik bo tasiemki do albumu mi sie koncza a zostaly mi tylko 2 dni na robienie wiec chce jak najwiecej.

Fedra lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne ze nie wyskocze :) poprostu wydaje mi sie ze skoro mam pokarm i Nawet po karmieniu jej 1,5 h moge te 20 ml sciagnac a udawalo sie nawet 30 to tylko to rozbujac trzba... Polozne mowily ze jak jest pokarm to nie ma sily by sie nie udalo dlatego sie tego trzymam.... Do tego wczoraj np siedzialam sobie ubierajac stanina nagle mi samo wycieklo z obu troche... Wiec walcze... Jestem strasznym uparciuchem i z reguly jak sobie jakis cel postawie to daze na maxa by go osiagnac... Do tej pory zawsze osiagalam to do czego dazylam uparcie dlatego nie umiem sie tak latwo poddac:) zobaczymy :) bede walczyc poki mi i cyckom starczy siln:)

AsiaSzw, Angélique89 lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosia no ciekawe czy te igly przemowia do cory twej.
    One generalnie działają - tylko pewnie trzeba by zacząć lekko wcześniej, w Niemczech zaczynają 4 tygodnie przed terminem i jeden zabieg na tydzień, ja mam przyspieszone tempo i to na finiszu samym.
    Ale samo to, że po poniedziałkowym zabiegu ewidentnie skróciła się szyjka i rozwarcie się zrobiło na palec... no i po aku zawsze mam w nocy skurcze - wcześniej mogłam sobie o tym pomarzyć. No i te nakłucia w część krzyżową ponoć też osłabią ból porodowy ;)
    Kwestia czy te 3 razy wywołają poród czy tylko przygotują lepiej do niego.
    Edit: no i jak mi wbija tych kilka igieł w z tyłu w plecy, zaraz nad linią majtek, to czuję szyjkę ewidentnie i brzuch. I tak ma być ponoć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 07:47

derii84, Pia Gizela, dorocia2324 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam ze wczesniej potrzebowalam 10 h by sie wyspac a teraz 5 h z przerwami i nie jest zle :)

Fedra lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara przepraszam, zapomniałam napisać, że trzymam kciuki za was :-)

Bella grunt to się nie poddawa.Jeżeli mogę coś zasugerować, to nie karm mm tylko pierś, tzn nie dokarmiaj, niech mała zje z piepiersi,po ok 20min weź lsktator i wtedy ściągaj, organizm dostanie sygnał, że trzeba więcej produkować mleka.
    Pisze to z własnej autopsji.Jak urodziłam Tymka, musiałam wrócić do szkoły i tak robiłam,laktacji mi się pięknie utrzymywała, po miesiącu z jednej piersi sciagalam ponad 200ml po nie całej godzinie karmienia Tymka.
    Mam nadzieję, że też Ci się uda

p19uskjok4jap6fv.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia gratulacje! dobrze ze juz jestes po i masz malutka przy sobie :)

ja od 5:00 nie spie i krece sie po domu niewiem nigdy co robic o takich porach ;)

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella grunt to dobre nastawienie. Tak trzymaj!!!

Gosia powodzenia

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    One generalnie działają - tylko pewnie trzeba by zacząć lekko wcześniej, w Niemczech zaczynają 4 tygodnie przed terminem i jeden zabieg na tydzień, ja mam przyspieszone tempo i to na finiszu samym.
    Ale samo to, że po poniedziałkowym zabiegu ewidentnie skróciła się szyjka i rozwarcie się zrobiło na palec... no i po aku zawsze mam w nocy skurcze - wcześniej mogłam sobie o tym pomarzyć. No i te nakłucia w część krzyżową ponoć też osłabią ból porodowy ;)
    Kwestia czy te 3 razy wywołają poród czy tylko przygotują lepiej do niego.
    Edit: no i jak mi wbija tych kilka igieł w z tyłu w plecy, zaraz nad linią majtek, to czuję szyjkę ewidentnie i brzuch. I tak ma być ponoć.

Najważniejsze, że coś ta aku wnosi do twojego życia i następują pozytywne zmiany, choćby te rozwarcie czy nocne skurczochy.
    Jeżeli nie wywoła porodu, a będziesz go przechodzić lżej, myślę, że warto. W końcu i tak na dniach utulisz Janeczke, ponieważ to już przesądzone :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
‹‹ 2313 2314 2315 2316 2317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ