X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mysle moze mu jeszcze nalesnikow nasmazyc?:))

ok ide prasowac:))

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja dziś się relaksuję, kilka razy dziennie będę robić ćwiczenia oddechowe, przejrzę torby, zrobiłam listę zakupów na jutro. Dziś mega wypasiony obiadek - będzie łosoś z grilla z ryżem, surówkami i rukolą.
    I wieczorem SPA w wannie.

Kurde, mnie nosi po domu. Energia mnie rozpiera wręcz!! Jeszcze takie piękne słońce jest, że aż mi żal w domu siedzieć :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M. się strasznie stresuje, bo 16.02 ma mega ważne prezentacje przed wszystkimi świętymi i jeszcze meetingi z Irlandią i same ważne rzeczy. Także chciałabym urodzić do 16.02

derii84 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, mój P. właśnie pojechał do Kalisza. Widziałam jego przerażenie w oczach, no ale przecież nic się nie dzieje, a jakby co, to przyjedzie szybko :)
    Najwyżej urodzę w domu :) - zawsze mnie zastanawiało, dlaczego w filmach jak był poród w domu, to krzyczeli "przynieś ręczniki i gorącą wodę" :P

Dziewczyny, kupujecie coś mężom/narzeczonym/partnerom/chłopakom z okazji narodzin dziecka?

Angélique89 lubi tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta dzięki. Bo juz zaczęła schizowac ze jeszcze mi takich problemów brakuje.

Słoneczna to nic tylko czekać. Oby się rozkrecilo

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• derii84 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Mój M. się strasznie stresuje, bo 16.02 ma mega ważne prezentacje przed wszystkimi świętymi i jeszcze meetingi z Irlandią i same ważne rzeczy. Także chciałabym urodzić do 16.02

Także mi zależy, żeby urodzić przed 16.02,bo wtedy moja mama ma urodziny, a jak nie to między 17 a 21,zależy mi na tym, ponieważ chciałabym pobyć w domu z syneczkiem chociaż parę dni, zanim te dziadki poprzylatuja....

Słoneczna jedź na ip i zdawaj relacje :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja nic mojemu nie kupuje, sama licze na prezent, a najlepiej jakiś konkretny, coś ze złota może być :D Katalog apartu leży na ławie w salonie już tydzień. Może się domyśli :D

mala_mi1982, Fedra, Lara 82 lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od tamtej pory tych tych wieści mam baby bluesa czy cokolwiek to jest. Nie śpię po nocach, patrzę czy oddycha, udaje mi się do dwóch godzin max. Ciągle się boje. Jestem wykończona I płaczę dzień i noc. Cały czas mam nadzieję że w domu będzie lepiej. Mam nadzieje zamienić się z mężem na opiekę i pospać trochę. Teraz będziemy minimum 11 dni we trójkę non stop. Mój mąż jak mnie widzi ze łzami to sam ma łzy, mówi ze się mną zaopiekuje, że zrobi mi kąpiel, zajmie się małym żebym spała. Wiem ze tak będzie, trafił mi się akurat opiekuńczy egzemplarz :)

Januszkowa lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no jeszcze nie jade!! spokojnie dziewczyny!!!!!:)))

nie ma co jechac na falstart;) kurcze ale jakis skurcz moglby byc......

ok ide dalej ogarniac bo teraz to mam wene:))

Gosiak to zabieraj sie za sprzatanie. odkurzaqnie i mycie podlog!!!! masz jeszcze prawie 3 dni:))

Sue, ash lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope masz cudownych facetów! Koniec płakania, czas na radość i uśmiech! <3

Gosiak, Fedra, Penelope lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • LadyMK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ja głupia, ja głupia!
    tylko pluć w twarz sobie mogę!
    po co mówiłam rodzicom, że zastanawiamy się nad nieszczepieniem małego bądź przesunięciem szczepień??
    po co poruszałam temat chrzcin??

teraz trują, marudzą...i się kłócą!
    wyszło tyle, że nie mam swojego zdania i jestem coraz głupsza.
    Supcioooo...
    sielanka się skończyła. Teraz zazdroszczę niektórym z Was, że rodzinę mają daleko...

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • ash Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja liczę ruchy. Dostałam kartkę i mam zapisywać. Przez całą godzinę mam liczyć, oczy mi sie zamykają i chyba zasnę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 14:10

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Gosiak to zabieraj sie za sprzatanie. odkurzaqnie i mycie podlog!!!! masz jeszcze prawie 3 dni:))
    Jak 3 dni jak jutro do szpitala? Może zaproponuję, że w szpitalu podłogi umyję :P
    A tak w ogóle, to ja nie lubię sprzątać i nie chce mi się ;)

asia888, Penelope, Angélique89 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, trzymaj się kochana, to na pewno minie. Musicie to przetrwać, masz takie wsparcie w mężu, na pewno szybko się uda! Trzymam kciuki!

Penelope lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zrób inaczej przez jeden dzień nie dostawiać jej tylko odciągając pokarm i tym co odciągnięte podawaj w butelce zobaczysz ile odciągacz... Odciągaj przed karmieniem i zobaczysz ile tego masz i spróbuj nie dawać mm bo może Twoja dzidzia woli butle bo tak łatwiej leci mleczko i może nie ciągnie cyca jak należy...
    Tylko pamiętaj o spokoju bo im bardziej jesteś zestresowana tym gorzej z laktacja...

I pamiętaj nie wszystkim mleko płynie szerokim strumieniem u mnie nie leci wcale a nie widzę by moje dziecko z tego powodu cierpiało ;)
    bella84 wrote:
    Czytam was i nienwiem juz co janrobie zle... Przystawiam mala przed kazdym karmieniem na 30 min potem mm a potem laktator 30 min w trybie 753 i dalej u mnie dupa jest z laktacja.. Nie rozkrecila sie i popadam w rozpacz.. A u was wszystkich czy po sn czy cc laktacja widze pelna geba...:(((

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia gratuluje i witamy Adę po tej stronie :)
    Mama teraz niech nabiera sił :)
    Gosiak wrote:
    Mam info od Angelci:
    Z powodu braku postepu porodu na 2cm rozwarciu po podaniu calodniowej oxy, skurczach co 2/3min trwajace tez po tyle podjeto decyzje o cc ze wzgledu na to, ze umieralam z bolu. O 21.45 urodzils sie Ada 10/10pkt 2780g i mierzy 54cm. Prosze was kochane w razie w o kontakt sms bo nie msm sily buszowac po necie :( o 9.30 pionizacja. Co u was? Kto urodził?

Napisała jeszcze, że wody jej odeszły prawdopodobnie z powodu infekcji, bo miała podwyższone CRP, a organizm wcale nie był gotowy do porodu, bo szyjka miała 1cm i rozwarcie na jeden palec.

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    A zrób inaczej przez jeden dzień nie dostawiać jej tylko odciągając pokarm i tym co odciągnięte podawaj w butelce zobaczysz ile odciągacz... Odciągaj przed karmieniem i zobaczysz ile tego masz i spróbuj nie dawać mm bo może Twoja dzidzia woli butle bo tak łatwiej leci mleczko i może nie ciągnie cyca jak należy...
    Tylko pamiętaj o spokoju bo im bardziej jesteś zestresowana tym gorzej z laktacja...

I pamiętaj nie wszystkim mleko płynie szerokim strumieniem u mnie nie leci wcale a nie widzę by moje dziecko z tego powodu cierpiało ;)
    To ja jeszcze raz wkleję linka o tym, że laktatorem nie można zmierzyć ilości mleka, nie mam doświadczenia, ale wydaje mi się sensowny:
    http://www.hafija.pl/2013/10/uniwersalny-przyrzad-do-mierzenia-ilosci-mleka-w-piersi.html

Laktator nigdy nie ściągnie tego co naprawdę możemy dać dziecku. Najlepszym urządzeniem do mierzenia ilości mleka w piesiach jest dziecko.

Czego nie ma laktator?

Laktator nie działa na zmysły mamy takie jak:
    węch – laktator nie pachnie dzieciątkiem, zapach dziecko działa mlekopędnie,
    dotyk - laktator nie pogładzi piersi, nie chuchnie na skórę, bodźce dotykowe działają mlekopędnie
    laktator nie wydziela śliny – ślina daje piersi sygnał że trzyma ją w buzi mały człowiek i trzeba pracować,
    wzrok – laktator nie wygląda jak nasze piękne dziecko do całowania po główce i miziania, kobiety na sam widok dziecka potrafią tryskać mlekiem
    Te wszystkie czynniki wspomagają wypływ i produkcję mleka. Kiedy ich braknie organizm może nie poddać się zabiegom odciągania martwą maszynką i mamy to słynne „20ml”.

20ml pokutuje w głowach matek. Jest to jakaś symboliczna ilość oznaczająca, ze masz mało mleka.

A jak jest naprawdę? Jak podczas karmienia zapas mleka w piersi się skończy (taki skrót myślowy) to zaczyna się produkcja na bieżąco. Takie mleko produkowane od ręki wypływa nieco wolniej i wymaga sprawnego ssaka. Nie jest tak łatwo ściągać pokarm z piersi.

Sue, mala_mi1982, Fedra, Lara 82 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Słoneczna :) jeśli się zaczyna powoli to jutro już będziesz po :)
    Najwyższy czas dziewczyny, terminy przeleciały a Wy co?

Ja właśnie wróciłam ze spaceru na śniegu,a raczej łażeniu na słońcu i po schodach trochę :)
    Moje gąski chyba będą się szykować na jakieś jajko bo samczyk tańczył przy dziewczynce :D poczuły trochę słońca i już im się zachciało :D

Piękna pogoda,prawie do porodu :)
    Aż się lepiej człowiekowi patrzy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 14:25

Gosiak, słoneczna 85, Sue, Fedra, Penelope, asia888 lubią tę wiadomość

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Jak 3 dni jak jutro do szpitala? Może zaproponuję, że w szpitalu podłogi umyję :P
    A tak w ogóle, to ja nie lubię sprzątać i nie chce mi się ;)

aj zapomnialam !!!!!

no to tylko dzis:))

bo w szpitalu to sie nie narobisz:)

u mnie podlogi juz schna:))

Gosiak, Penelope lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, dobrze ze zle chwile juz za wami.

tez bym sie zaplakala.

Penelope lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 2320 2321 2322 2323 2324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ