Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiak wrote:Ja dziś się relaksuję, kilka razy dziennie będę robić ćwiczenia oddechowe, przejrzę torby, zrobiłam listę zakupów na jutro. Dziś mega wypasiony obiadek - będzie łosoś z grilla z ryżem, surówkami i rukolą.
I wieczorem SPA w wannie.
Kurde, mnie nosi po domu. Energia mnie rozpiera wręcz!! Jeszcze takie piękne słońce jest, że aż mi żal w domu siedzieć
-
Gosiak, mój P. właśnie pojechał do Kalisza. Widziałam jego przerażenie w oczach, no ale przecież nic się nie dzieje, a jakby co, to przyjedzie szybko
Najwyżej urodzę w domu- zawsze mnie zastanawiało, dlaczego w filmach jak był poród w domu, to krzyczeli "przynieś ręczniki i gorącą wodę"
Dziewczyny, kupujecie coś mężom/narzeczonym/partnerom/chłopakom z okazji narodzin dziecka?Angélique89 lubi tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Mój M. się strasznie stresuje, bo 16.02 ma mega ważne prezentacje przed wszystkimi świętymi i jeszcze meetingi z Irlandią i same ważne rzeczy. Także chciałabym urodzić do 16.02
Także mi zależy, żeby urodzić przed 16.02,bo wtedy moja mama ma urodziny, a jak nie to między 17 a 21,zależy mi na tym, ponieważ chciałabym pobyć w domu z syneczkiem chociaż parę dni, zanim te dziadki poprzylatuja....
Słoneczna jedź na ip i zdawaj relacje
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Sue ja nic mojemu nie kupuje, sama licze na prezent, a najlepiej jakiś konkretny, coś ze złota może być
Katalog apartu leży na ławie w salonie już tydzień. Może się domyśli
mala_mi1982, Fedra, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Ja od tamtej pory tych tych wieści mam baby bluesa czy cokolwiek to jest. Nie śpię po nocach, patrzę czy oddycha, udaje mi się do dwóch godzin max. Ciągle się boje. Jestem wykończona I płaczę dzień i noc. Cały czas mam nadzieję że w domu będzie lepiej. Mam nadzieje zamienić się z mężem na opiekę i pospać trochę. Teraz będziemy minimum 11 dni we trójkę non stop. Mój mąż jak mnie widzi ze łzami to sam ma łzy, mówi ze się mną zaopiekuje, że zrobi mi kąpiel, zajmie się małym żebym spała. Wiem ze tak będzie, trafił mi się akurat opiekuńczy egzemplarz
Januszkowa lubi tę wiadomość
-
nie no jeszcze nie jade!! spokojnie dziewczyny!!!!!
))
nie ma co jechac na falstart;) kurcze ale jakis skurcz moglby byc......
ok ide dalej ogarniac bo teraz to mam wene:))
Gosiak to zabieraj sie za sprzatanie. odkurzaqnie i mycie podlog!!!! masz jeszcze prawie 3 dni:))Sue, ash lubią tę wiadomość
-
o ja głupia, ja głupia!
tylko pluć w twarz sobie mogę!
po co mówiłam rodzicom, że zastanawiamy się nad nieszczepieniem małego bądź przesunięciem szczepień??
po co poruszałam temat chrzcin??
teraz trują, marudzą...i się kłócą!
wyszło tyle, że nie mam swojego zdania i jestem coraz głupsza.
Supcioooo...
sielanka się skończyła. Teraz zazdroszczę niektórym z Was, że rodzinę mają daleko...Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
słoneczna 85 wrote:Gosiak to zabieraj sie za sprzatanie. odkurzaqnie i mycie podlog!!!! masz jeszcze prawie 3 dni:))
A tak w ogóle, to ja nie lubię sprzątać i nie chce mi sięasia888, Penelope, Angélique89 lubią tę wiadomość
-
A zrób inaczej przez jeden dzień nie dostawiać jej tylko odciągając pokarm i tym co odciągnięte podawaj w butelce zobaczysz ile odciągacz... Odciągaj przed karmieniem i zobaczysz ile tego masz i spróbuj nie dawać mm bo może Twoja dzidzia woli butle bo tak łatwiej leci mleczko i może nie ciągnie cyca jak należy...
Tylko pamiętaj o spokoju bo im bardziej jesteś zestresowana tym gorzej z laktacja...
I pamiętaj nie wszystkim mleko płynie szerokim strumieniem u mnie nie leci wcale a nie widzę by moje dziecko z tego powodu cierpiałobella84 wrote:Czytam was i nienwiem juz co janrobie zle... Przystawiam mala przed kazdym karmieniem na 30 min potem mm a potem laktator 30 min w trybie 753 i dalej u mnie dupa jest z laktacja.. Nie rozkrecila sie i popadam w rozpacz.. A u was wszystkich czy po sn czy cc laktacja widze pelna geba...((
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Angelcia gratuluje i witamy Adę po tej stronie
Mama teraz niech nabiera siłGosiak wrote:Mam info od Angelci:
Z powodu braku postepu porodu na 2cm rozwarciu po podaniu calodniowej oxy, skurczach co 2/3min trwajace tez po tyle podjeto decyzje o cc ze wzgledu na to, ze umieralam z bolu. O 21.45 urodzils sie Ada 10/10pkt 2780g i mierzy 54cm. Prosze was kochane w razie w o kontakt sms bo nie msm sily buszowac po necieo 9.30 pionizacja. Co u was? Kto urodził?
Napisała jeszcze, że wody jej odeszły prawdopodobnie z powodu infekcji, bo miała podwyższone CRP, a organizm wcale nie był gotowy do porodu, bo szyjka miała 1cm i rozwarcie na jeden palec.17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra wrote:A zrób inaczej przez jeden dzień nie dostawiać jej tylko odciągając pokarm i tym co odciągnięte podawaj w butelce zobaczysz ile odciągacz... Odciągaj przed karmieniem i zobaczysz ile tego masz i spróbuj nie dawać mm bo może Twoja dzidzia woli butle bo tak łatwiej leci mleczko i może nie ciągnie cyca jak należy...
Tylko pamiętaj o spokoju bo im bardziej jesteś zestresowana tym gorzej z laktacja...
I pamiętaj nie wszystkim mleko płynie szerokim strumieniem u mnie nie leci wcale a nie widzę by moje dziecko z tego powodu cierpiało
http://www.hafija.pl/2013/10/uniwersalny-przyrzad-do-mierzenia-ilosci-mleka-w-piersi.html
Laktator nigdy nie ściągnie tego co naprawdę możemy dać dziecku. Najlepszym urządzeniem do mierzenia ilości mleka w piesiach jest dziecko.
Czego nie ma laktator?
Laktator nie działa na zmysły mamy takie jak:
węch – laktator nie pachnie dzieciątkiem, zapach dziecko działa mlekopędnie,
dotyk - laktator nie pogładzi piersi, nie chuchnie na skórę, bodźce dotykowe działają mlekopędnie
laktator nie wydziela śliny – ślina daje piersi sygnał że trzyma ją w buzi mały człowiek i trzeba pracować,
wzrok – laktator nie wygląda jak nasze piękne dziecko do całowania po główce i miziania, kobiety na sam widok dziecka potrafią tryskać mlekiem
Te wszystkie czynniki wspomagają wypływ i produkcję mleka. Kiedy ich braknie organizm może nie poddać się zabiegom odciągania martwą maszynką i mamy to słynne „20ml”.
20ml pokutuje w głowach matek. Jest to jakaś symboliczna ilość oznaczająca, ze masz mało mleka.
A jak jest naprawdę? Jak podczas karmienia zapas mleka w piersi się skończy (taki skrót myślowy) to zaczyna się produkcja na bieżąco. Takie mleko produkowane od ręki wypływa nieco wolniej i wymaga sprawnego ssaka. Nie jest tak łatwo ściągać pokarm z piersi.
Sue, mala_mi1982, Fedra, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
no Słoneczna
jeśli się zaczyna powoli to jutro już będziesz po
Najwyższy czas dziewczyny, terminy przeleciały a Wy co?
Ja właśnie wróciłam ze spaceru na śniegu,a raczej łażeniu na słońcu i po schodach trochę
Moje gąski chyba będą się szykować na jakieś jajko bo samczyk tańczył przy dziewczyncepoczuły trochę słońca i już im się zachciało
Piękna pogoda,prawie do porodu
Aż się lepiej człowiekowi patrzy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 14:25
Gosiak, słoneczna 85, Sue, Fedra, Penelope, asia888 lubią tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Jak 3 dni jak jutro do szpitala? Może zaproponuję, że w szpitalu podłogi umyję
A tak w ogóle, to ja nie lubię sprzątać i nie chce mi się
aj zapomnialam !!!!!
no to tylko dzis:))
bo w szpitalu to sie nie narobisz:)
u mnie podlogi juz schna:))
Gosiak, Penelope lubią tę wiadomość