X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Bietka a to nie ma zadnej kontroli po zszyciu?
    tez sie boje tego

chyba obejrze sobie te szwy w lusterku i pojde do mojego gina na nastepny dzien ( chyba ze akurat weeknd bedzie) albo pokaze poloznej zeby ocenila czy to jest dobre zszycie.

bo lepiej poprawic nastepnego dnia ( odswiezyc rany) niz pozniej ma sie okazac ze sie rozeszlo.a przy drugim porodzie przeciez nie tna w tym sammym miejscu.
    chyba ze obok i podciagna i to..

jestem zalamana jak czytam o tym nacieciu.

a u mnie znow sluz z krwia.
    chyba dzis pojedziemy! no bo dziwne ze jest i nic sie nie dzieje

atdcqtkf2affvuei.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna miałaś racje z tym obiadem w szpitalu. Dzis ryba.
    Smaczna nawet, nie mogę narzekać.

Jezuuuuu jak ja wytrzymam tyle dni jeszcze. Juz bym chciała mieć syneczka przy sobie!

słoneczna 85, derii84 lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie cos znalazlam ;p

Aneta, 19.11.2011 23.03
    » zgłoś nadużycie » ODPOWIEDZ
    Ja miałam termin na 10-15 kwietnia tego roku 18 zgłosiłam się do szpitala, a ponieważ był okres świąteczny (zbliżała się Wielkanoc) lekarze olewali wszystko i nie spieszyli się z pomocą. 25kwietnia w niedzielę wielkanocną dostałam kroplówkę z oksytocyny, która wywołała drobne skurcze ale jak zeszła - akcja ustała... Usłyszałam - widocznie jeszcze nie Twój czas... Kilka dni później usłyszałam przepis.... Sporządziłam miksturę (oto jej składniki): 1/2 litra soku brzoskwiniowego + 3łyżki stołowe oleju rycynowego + 3łyżeczki olejku migdałowego (do ciasta) + 3krople werbeny pospolitej + szklanka szampana (wszystko razem zmieszać i wypić) !!! Podziałała rewelacyjnie!!! W niecałą godzinę po wypiciu tej mieszanki (wypiłam ją o 15:00)odpowiednio się wypróżniłam - górnie i dolnie(wiadomo o co chodzi). Wieczorem (po 23) zaczynałam odczuwać skurcze, które nie pozwalały już zasnąć, z czasem się nasilały. Ulgę przyniósł prysznic, który przyspieszył tylko rozwój wydarzeń - wychodząc spod niego odchodziły mi już wody... Cała akcja trwała 46minut, w trakcie której urodziłam własnymi siłami zdrową córcię ważącą 5020:))) Dzisiaj Olivka ma już ponad 6miesięcy. Polecam!!! i dodam, że sprawdziło ją po mnie już kilka osób:))) Powodzenia i 3mam kciuki :)))

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/porod/wywolywanie-porodu-metody-indukcji-porodu_36624.html

atdcqtkf2affvuei.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomóżcie. Jak to jest z tym krwawieniem po porodzie? Ja mialam takie umiarkowane od początku, a ostatnio nawet przez jakis czas (po 2 godziny np. ) nie było nic. Az tu nagle wczoraj zaczelo mnie zalewac. Jak taki mocno obfity okres. Bardziej niż na początku pologu :/ Kolor taki ciemnoczerwony, brzydkiego zapachu raczej tez brak. Czytałam, że można się tym niepokoić, albo i nie, przecież to dopiero 10 dni po porodzie. Jak jest u was?

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    Słoneczna miałaś racje z tym obiadem w szpitalu. Dzis ryba.
    Smaczna nawet, nie mogę narzekać.

Jezuuuuu jak ja wytrzymam tyle dni jeszcze. Juz bym chciała mieć syneczka przy sobie!

ash no w pt jest najlepszy obiad:))

nie jest najgorsze to jedzenie. tylko sniadanie i kolacja takie marne z bulka poznanska taka:) a masla tyle co kot naplakal ale wystarczy na 3 kromki.

ja chyba ostatnio bylam tydzien:)) a wczesniej w 6 tyg chyba tez tydzien:))

oby nikogo nie dorzucili na weekend.
    :)

atdcqtkf2affvuei.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Bietka, no niestety chyba każdą z nas to czeka :) Lada moment przejdzie :)
    a kilogramami się nie przejmuj, nawet sie nie obejrzysz i się ich pozbędziesz :*

Zgadzam się z Sue. Każdą nas będą łapać jakieś doły, a to laktacja, a to zmęczenie, a to brak zrozumienia... Itp

Jak na razie jestem dobrej myśli, ale to może się zmienić, wiec doskonale Cie rozumiem Bietka

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, alk i olej rycynowym w moim przypadku na pewno odpada. Czytałaś o oleju rycynowym więcej? Bardzo nie polecają go.

Wywoływane przez olej rycynowy bolesne skurcze bardzo często zamiast indukować poród, utrudniają go. A to dlatego, że kobieta, czując dodatkowy ból, nie może się rozluźnić. Napięcie, ból i stres nie pomagają w przyspieszaniu porodu. Nawet jeśli dojdzie do skurczów nieco wcześniej pod wpływem oleju rycynowego (skurcze brzucha przenoszą się także na macicę i wypychają dziecko), kobieta musi zmagać się nie tylko z samym porodem, skurczami i bólem, ale także z bólem wywołanym skurczami brzucha, które pojawiły się po wypiciu oleju rycynowego. Zwykle poród po przyjęciu oleju rycynowego jest dużo bardziej stresujący i bolesny zarówno dla matki, jak i dla dziecka.

Olej rycynowy: Nawet jeśli słyszałaś od przyjaciółki, że to dobry sposób na wywołanie porodu, lekarze odradzają stosowanieoleju rycynowego. Olej rycynowy działa na perystaltykę jelit, a co za tym idzie może wywołać skurcze. Jednak skurcze przy niedojrzałej i długiej szyjce macicy nie są w stanie wywołać porodu. To może zakłócić jedynie akcję oddechową dziecka, które powinno od razu być poddane badaniu KTG. Innymi skutkami ubocznymi oleju są nudności, biegunka, kolki jelitowe. Stosowanie oleju rycynowego jest więc - mimo jego dużego rozpowszechnienia - niewskazane.

Angélique89 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no wiem- tez bym sie bala ale jednak stosuja.

kurcze.......

zjadlam i brzuch mnie kreci......

nie no chyba urodze w Walentynki!!!!

Gosiak, Pia Gizela, Angélique89 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak moja znajoma tez pila ten olej rycynowy i tak samo opisywala, mega szybka akcja porodowa, bardzo zadowolona itd

ale ja jednak sie boje tego sposobu, jest tyle negatywnych opinii jednak

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    tak moja znajoma tez pila ten olej rycynowy i tak samo opisywala, mega szybka akcja porodowa, bardzo zadowolona itd

ale ja jednak sie boje tego sposobu, jest tyle negatywnych opinii jednak

ja tez sobie daruje bo pewnie bym sie zasrala i zarzygala- doslownie;))

Sue, Stokrota :) lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też słyszałam, że olej rycynowy raczej nie jest wskazany. Sama o nim pisałam, ale od razu dodałam, że raczej odradzają.
    Ja właśnie rozmawiałam z synem, uczę go śpiewać "sto lat", musi umieć, skoro rodzi się w urodziny tatusia ;)

Lara 82 lubi tę wiadomość

• asia888 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chociaz ostatnio czytalam na necie chyab na parenting.pl artykul gdzie polecaja herbate z lisci malin,sex i te znane ogolnie naturalne sposoby i obok tego lyzke oleju rycynowego dziennie w ostatnich tyg ciazy wiec mozna zglupiec

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    ja tez sobie daruje bo pewnie bym sie zasrala i zarzygala- doslownie;))

Słoneczna, ja tak samo. Narzygałam się dość w tej ciąży, a Ty to już w ogóle ;)

Jakie macie plany na dziś?

Ja muszę ogarnąć mieszkanie, chcę tak wyniuniać, żeby porządeczek był jak nie wiem.
    Jakiś spacer koniecznie.
    Pojechałabym też do miasta na zakupy, ale nie wiem czy ryzykować podróż taką :/

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o BOze chyba pojedziemy dzis! Sue a Ty jedziesz???

brzuch w dole zacyzna bolec i mam duzo sluzu ze smuzkami.

no i dwojka od razu po jedzieniu....

czysci mnie.

ide ogarnac troche mieszkanie i wyprasuje koszulki mezowi.
    moze zdaze odkurzyc a potem zabiore sie za depilacje:))

Sue, Gosiak, asia888, ash, mala_mi1982, Bietka, LadyDi, Boroniówka, Fedra, Angélique89 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko zeby po polnocy:)))

Gosiak, Sue, Angélique89 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Jakie macie plany na dziś?
    Ja dziś się relaksuję, kilka razy dziennie będę robić ćwiczenia oddechowe, przejrzę torby, zrobiłam listę zakupów na jutro. Dziś mega wypasiony obiadek - będzie łosoś z grilla z ryżem, surówkami i rukolą.
    I wieczorem SPA w wannie.

derii84, słoneczna 85, dorocia2324, Pia Gizela, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    o BOze chyba pojedziemy dzis! Sue a Ty jedziesz???

brzuch w dole zacyzna bolec i mam duzo sluzu ze smuzkami.

no i dwojka od razu po jedzieniu....

czysci mnie.

ide ogarnac troche mieszkanie i wyprasuje koszulki mezowi.
    moze zdaze odkurzyc a potem zabiore sie za depilacje:))

Słoneczna, czyżby się zaczynało!! Jej, trzymam kciuki, żeby to było to.
    U mnie cisza na morzu, nawet ani jednej chmurki :)
    Jedź na IP, może rzeczywiście się coś zaczyna dziać :)
    Aż mnie w brzuchu zakręciło z ekscytacji!

Gosiak, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna świetny plan rodzenia masz, dla mnie też jest idealny :)

Lara gratulacje!!!

słoneczna 85, Lara 82 lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi odchody połogowe mogą się zatrzymać i po paru godz czy nawet dniach znowu wystąpić, więc tak jak mówisz że nie są dziwne i dziwnie nie pachną to jest ok, tak mi ostatnio położna na wizycie mówiła i ja tak mam do teraz, że są dni suche i dni takie że leci dużo ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie , zdaze. maz ok 15 wroci i zobaczymy jak sie rozkreci:)

ok ide porobic te rzeczy zeby sie ogarnac w razie czego ze wszytskim.

a od 19 dyzur ma nasza polozna wiec dobrze by bylo:)

moze rzeczywiscie to bedzie maly Walenty?:) taka niespodzianke chce zrobic moj synek!

bo jesli to nie to to sie wsciekne!!!!!!

Gosiak, Sue, mala_mi1982, derii84, Januszkowa, LadyDi, Angélique89 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 2319 2320 2321 2322 2323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ