Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wow cóż za ekspres gratuluje serdecznie i witam Igorka na świecie kawał chłopakalaureczka25 wrote:Urodziłam! poród ekspresowy o 4.15 odeszły mi wody na łóżku na patologii a o 6.30 maluszek juz był na świecie..bolało strasznie, trochę pękłam..darlam się tak że aż mnie gardło boli bo poród był bez znieczulenia bo juz nie było czasu..ale się ciesze ze mam już to za sobą
Igorek 3900 i 58 cm.
Trzymam kciuki za reszte dzisiejszych porodów..ja juz leżę wykapana i wietrze kroczeco za ulga być juz bez brzucha
laureczka25 lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Gosiak serdecznie gratuluje i witam Janeczke na świecie
Skoda ze się tak umeczylas...Gosiak wrote:Po 14 godzinach mega wielkich bóli i 3kroplówkach oksy, ordynator zadecydował, że robi cesarkę. Janeczka ma 10/10, 3400 i 54 cm. Jest cudowna!17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Ale się dzisiaj posypało
Ja Was czytam kiedy mogę dlatego czasem nie wchodzę z tematem
Mojej Małej cos się porobiło od 11 nie spotyka przysypia i po 10 min się drze ehh
Obiadu nie zjadłam ale Was doczytam...
Komunikat kciuki za jeszcze ńie rozpakowane
A i mojej chyba najpóźniej pępek odpad bo dokładnie po 3 tygWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 15:36
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
dzien dobry
u mnie słoneczko! juhuuu
wczoraj wieczorem skurcze miałam kilka co 5minut średnio, te takie u góry macicy, kurcze! nie wiem co to za skurcze. Na tej wysokości co macica skurcze łapała to kręgosłup mnie bolał + parcie na 2, ale to wszystko takie delikatne, w sensie znośne. Tylko ten kręgosłup mnie ćmił i to nie było przyjemne.
Ale co to za skurcze? przecież to mają być skurcze w podbrzuszu i jeśli kręgosłup boli podczas skurczy, to chyba gdzieś w okolicy lędźwiowej??Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
gratulacje wszystkim nowym mamusiom :*
dałyście czadu w weekend!Januszkowa lubi tę wiadomość
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
LadyDi wrote:Oj rudasek, wspolczuje. Moja śpi zazwyczaj od 21 do 2, potem ok. 7 pobudka, a później różnie bywa. Teraz śpi od 13, wiec pewnie niedlugo wstanie i matka nie zdąży zjeść obiadu, bo dopiero ziemniaki dochodzą.
O, wlasnie się zesrala, a stęka przy tym jak stara :p
ja mojego budze co 3,5h jeśli sam sie nie obudzi
a moj też stęka tak ze ja padam ze smiechu D i do tego robi takie zabójcze miny ze mistrzostwo swiata:) -
kafabi wrote:Derii się wyluzowała i własnie napisała,że się zaczęło i czeka na heliopter
Trzymamy kciuki za Was :*
Hahaha, jak szybko podzialaloniepokorzystala z ostatnich chwil wolności za dlugo
derii kciukam !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 16:27
derii84 lubi tę wiadomość
-
Fedra wrote:Ale się dzisiaj posypało
Ja Was czytam kiedy mogę dlatego czasem nie wchodzę z tematem
Mojej Małej cos się porobiło od 11 nie spotyka przysypia i po 10 min się drze ehh
Obiadu nie zjadłam ale Was doczytam...
Komunikat kciuki za jeszcze ńie rozpakowane
A i mojej chyba najpóźniej pępek odpad bo dokładnie po 3 tyg -
Stokrota :) wrote:OOO Jeeeny ja tez mam dzisiaj armagedon z małą. Cały dzień dzisiaj krzyczała, wierzgała nóżkami i rączkami. Tak jak zwykle po karmieniu usypiała tak dzisiaj nic...walka od rana aleusnęła 40 min temu....jak mi błogo teraz....
Nie wiem czy ta pogoda tak na nich nie wpływa. Moj tez w nocy niespokojny i dziś też, Na szczescie nie krzyczy...cos tam popłakuje alecichutko sobie kwili, ale też nie spał. Nakamiłam Go ok 15 i kima..wiec zaraz bedzie pobudka i cyc...ehhh -
Gratuluje kolejnym rozpakowanym mamom! Laureczka to w takim razie musi byc prawda, ze z kazdym kolejnym dzieckiem idzie szybciej!
Ja sie witam poniedzialkowo. Slonce swieci, na dworze -21'C, temperatura ODCZUWALNA -32!! Kurna NY a mam wrazenie, ze mieszkam na AlasceDobrze, ze nie musimy nigdzie wychodzic!
Wczoraj mielismy cala zgraje gosci. Rodzina zwalila sie ogladac mala. Szwagierka przywiozla walentynkowe czekoladki oraz dwa wielkie gary sosu z pulpecikami dla wszystkich. Luna dostala troche ciuszkow, a ja te slodka bransoletke w awatarze - bardzo mily gest!
Ja mam karmic do dwie godziny dopoki moje dziecko nie dobije spowrotem do wagi porodowej. W praktyce wychodzi mi co 3 lub 3,5 godziny, bo jak ona ssie okolo 35-45 minut, to ledwo bym ja odlozyla znowu bym musiala przystawiac wedlug tej codwugodzinnej instrukcji. Glupota straszna dla mnie. Ja bym byla wsciekla jak by mnie ktos na sile zmuszal do jedzenia co dwie godziny i wybudzal co chwile w tym celu. Takze sie nie przejmuje zbytnio tymi madrymi zaleceniami.laureczka25, dorocia2324 lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
kafabi wrote:Na wyspie Træna na północy Norwegii
Edit.
Juz sprawdzilam. Nieźle ja wywialo.ciekawe co tam robi i jak się tam znalazla
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 17:34
kafabi, derii84 lubią tę wiadomość
-
kafabi wrote:Na wyspie Træna na północy Norwegii
no patrząc na to gdzie to jest faktycznie,tylko helikopter zostaje w takich nagłych sytuacjach
czekam na wiesci jak jej poszło
widzę, że wszystkie ciężarówki ucichły i zostalam na placu boju sama wśród Was takich szczęśliwych mamale bym już chciała tak jak Wy, mieć Skarb przy sobie i być już po porodzie,którego tak sie strasznie boję