Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella współczuję przeżyć. Miejmy nadzieję zebwiecej się to nie powtórzy.
Cath moja Lila tez miała trądzik niemowlęcy na całym ciałka ale położna poradziła nam kąpiele dwa razy dziennie raz w Kali i raz w krochmalu i po dwóch dniach Wszystko zniknęło.
U nas piękna pogoda za Godzinkę zamykamy na spacer. -
Tomek mi spadł z wagi
zryczalam sie jak głupia, ze zła ze mnie matka, ze własnego dziecka nie potrafię nakarmić ;(
I musze go dokarmiać! Żółtaczka schodzi za wolno, wszystko nie tak!!!
Teraz go bede co 2 godziny budzić na cycka!
Źle, źle, źle..... ;(
-
Hejjjjjjjj
u naas od wczoraj wrzask i pisk...niby pierdziochy sa, kupka tez choć mniej niż ostatnio ale coś jest nie tak. Noc w miare przespał ale co 2h cyc...takze ja mam oczy jak zoombie, ledwo widze...jak sie obudził o 5 tak zero spania, zasnał na chwilke ok 7 i tyle...do teraz.. znów wrzask i krzyk brzuszek niby miekki wiec nie wiem o co mu chodzi. Dałam mu espumisan i zasnał..chyba też sie zmeczył krzykiem! ciekawe ile pośpi...
LadyMK powodzenia -
Sue wrote:Tomek mi spadł z wagi
zryczalam sie jak głupia, ze zła ze mnie matka, ze własnego dziecka nie potrafię nakarmić ;(
I musze go dokarmiać! Żółtaczka schodzi za wolno, wszystko nie tak!!!
Teraz go bede co 2 godziny budzić na cycka!
Źle, źle, źle..... ;(Głowa do góry chociaż wiem , że łatwo się mówi ale wiem , że zaraz będzie lepiej !!!!
-
Pia Gizela wrote:My właśnie leżymy na brzuszku - oczywiście ryk
agaaa - u nas podobnie - mały albo je, albo płacze, albo śpi (tylko mało). Nie wiem czy to normalne. Myślałam, że on ma jakieś chwile dłuższego spokoju.
Jedyne czym potrafie go uspokoić to cyc. Nie wiem dlaczego.
Pia, u nas jest identycznie. Moja mama mówi, że ja też taka byłamWygląda na to, że nasze maluchy są jakieś bardzo wrażliwe i szczególnie trudno im przystosować się do warunków poza brzuchem.
Dla mnie najgorsze jest to, że mały nie płacze tylko wydziera się tak aż się zanosi - jakby ktoś go ze skóry obdzierał. No i nie da się na spokojnie nic przy nim zrobićJak się budzi to od razu ryk, bo chce jeść... No ale przecież nie będę go karmić z osraną pieluchą albo kąpać po jedzeniu.
Wczoraj ryczałam razem z nim. Teraz mam jeszcze męża w domu, ale od poniedziałku wraca do pracy i pracuje dużo więc nie wiem, jak to będzie bo zostaję kompletnie sama -
Pytanie do dziewczyn, które znają się na chustach, nosidłach....co sądzicie o nosidełakach mei-tai ? http://pl.lennylamb.com/articles/2_noside%C5%82ko_mei-tai
Po USG bioderek dostalam zalecenie żeby nosić w chuscie lub nosidle i mam takie nosidełko bo je po prostu dostalam i zastanawiam się czy jest sens kupować chustę bo tania tez nie jest. Co sądzicie ? -
Stokrota, te nosidła są super, ale od ok. 6 miesiąca. Wszystkie nosidła resztą - nawet te, które są niby dla niemowląt i mają wkładkę niemowlęcą - to jest ponoć pic trochę na wodę. Kilka doświadczonych osób mi to mówiło.
Dla takich maluszków najlepsza jest jednak chusta.Stokrota :) lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, nie uwierzycie, ale jesteśmy już w domu. Wypisali nas dzisiaj rano, koło 11 byliśmy już w domku, nie wierzę po prostu, że ten koszmar się już skończył.
Moja największa obawa się nie sprawdziła - Janeczka ładnie je z piersi. Bałam się, że te 5 dni na smoku ją rozleniwi i będziemy mieć poważny problem. Ssie jak wariatka - jest taka kochana a ja taka szczęśliwa
Mała jest całkowicie zdrowa, zero żółtaczki, od 11 była aktywna, najlepiej jej przy cycku, o 13 zasnęła.
Nawet nie wiecie jak się cieszęmonika_, monika_, ash, Katiś, LadyDi, Aagnieszkaa, angelcia, Bietka, Patrycja20, megg, Stokrota :), Fedra, Penelope, Angélique89 lubią tę wiadomość
-
Gosiak nareszcie!!!! Bardzo sie cieszę!!!!
My małego spowijamy pieluszką flanelową, zdecydowanie spokojniejszy jest i ładnie spi.
Bez spowinięcia nie ma szans na karmienie!
Zastanawiam sie czy nie kupić woombie wlasnie....Gosiak lubi tę wiadomość
-
Właśnie siedzę na pedicure hybrydowym i powstrzymuje się aby nie pisać do męża mojego który został z Lili jak mała...
Od porodu to nasze pierwsze takie długie rozstanie. Kosmetyczkę mam pod domem.
Mleczko ściągnęłam w razie w. Juz jestem uzależniona od mojego szkraba. -
Lili ma 2 tyg i 5 dni a dalej jest troszkę żółta na twarzy i oczkach. Sądzicie ze powinnam umówić się do lekarza z nią? Ktoś z Was ma jeszcze jakiś ślad po zoltaczkE? Na ciałku nie jest żółta.
W 12 dobie była u lekarza i mówiła babeczka ze odnosnie zoltaczki jest spoko. Nie dała żadnych zaleceń.
Powinnam się martwić?
Ja zamówiłam tule. Dzisiaj ma przyjść.
Gosiu super wiadomość.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 14:31
-
Sue wrote:Aga, wlasnie wczoraj o Tobie myslalam, ze pewnie nie masz czasu tu zajrzeć. Ja jak w sobote zostałam sama to do mnie dotarło, ze wszystko sie teraz bedzie kręcić wokół maluszka. Nawet prysznic brałam lezy otwartych drzwiach, na szybciocha, zeby w razie w szybko do niego pobiec.
Przenieś sie do Wro, to sie bedziemy umawiać na wspólne spacerki po pergoli
Tomek dzis tez pieknie spał w nocy, bo jadł o 23, pozniej przewijanie i kolejne dokarmienie cyckiem o 24, a pozniej o 4!!
I teraz wstał 7:45:) czyli w nocy sie obudził tylko raz, a właściwie ja go obudzilam, bo by spał dalej!
Katis, moj tez czasami tak ma- raz śpi 4h, a innym razem wola jesc co 2! To chyba normalne, w końcu karmimy na żądanieale byloby super!! Musimy tylko kupic drugie lozeczko, materac, przewijak I wanienke
Sue lubi tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego