X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś miałam jeszcze kiedyś napisać, ty jesz nadal zupkę pomidorową?
    Ja uwielbiam ale wszystko odstawiłam z obawy przed bólami brzuszka. Jem tylko gotowane mięso, cienkie rosołki lub zupki marchewkowe czy np.z odrobinką kopru, bez przypraw itd. Powiem Wam, że boję się cokolwiek innego ruszyć.

Ze słodyczy to tylko herbatniki i biszkopty, a taką mam ochotę na czekoladę, że szok.
    I ogólnie cały czas jestem głodna :-(, bardziej mi się chce jeść niż w ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 18:35

relge6yd3cl8y0me.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    Dziewczyny, nie mam już siły. Mój mały jak tylko się obudzi to chce jeść. Od dziś koniec ze zmianą pieluszki przed jedzeniem, teraz będzie po jedzeniu, bo tego wrzasku nie da się wytrzymać. Ale nie wiem kurcze co mam zrobić z kąpielami :( Chciałam go brać trochę wcześniej zanim się obudzi, żeby go wykąpać. Ale ostatno śpi jak zając więc to chyba niemożliwe. Przecież nie będę go kąpać po jedzeniu. A wczoraj to zrobił taki wrzask w wannie aż się zanosił. Skończyło się na ochlapaniu i karmiłam go bez pampersa, owiniętego w ręcznik. Czy któraś z Was ma jakiś pomysł na kąpiel? Jak kąpiecie swoje maluchy?
    Ja kapie Mala po jedzeniu jest wtedy spokojna :)

A przewijam przed karmieniem jak widze ze juz sie ybudza szybko zmieniam pieluche i nim dobrze otworzy oczka butelka w gotowasci, nie moge jej przebierac po karmueniu bo mocno ulewa wtedy...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Megg, ja rano i przed kapaniem klade na brzuszku, ale na chwile, bo Tomek jeszcze tego nie lubi i płacze.

Fedra, a próbowałaś małej zmienic mleko? Moze to mleko powoduje kolki? Moze lekarz Ci cos poleci? Wiem, ze pediatrzy czasami nawet przepisuja jakies mm na receptę.
    Wczesniej bla na nan pro i to byla porazka teraz jest na enfamilu...
    Jutro mamy wizyte u pediatry to sie bede dowiadywac co i jak...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie odbijania mój też bardzo rzadko odbija, ale podobno powinno się odbijać dziecku każdy mi tak truje, a co ja zrobię jak mąż potrafił nosić godzinę i nic. Wczoraj poczytałam o technikach odbijania i wiecie kilka razy już nam się udało. Na ramieniu bardzo wysoko, tak że brzuszek na ramieniu leży i tam taki mini ucisk powstaje, rączki za ramieniem i masuję plecy od pupy ku główce tak delikatnie ale energicznie i się da.
    Choć myślę, że czasem po prostu nie ma czym odbić.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też kilka razy kapaliśmy i zawsze najpierw troszkę nakarmiłam potem kąpiel a potem dojadł i spanie jak tralala, ale muszę przyznać że ostatnio miał zły humor i nawet lekkie karmienie nie pomogło.

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella moj jest tylko na moim pokarmie. Nie daje mm.
    Mm mial moj pierwszy synek bo mial nietolerancje.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jem zupę pomidorowa ale nie często :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Odstawić pierś przy żółtaczce ???? Kurcze....mi radzono żeby przy żółtaczce właśnie jak najczęściej przystawiać do piersi bo podobno wtedy bilirubina szybciej się rozkłada.

Bo podobno ta żółtaczka co mu się zrobiła, to z mojego mleka :(

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, a skąd takie wnioski?

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa ja bym nie mogła karmić bez pampersa, tylko w ręczniku. My kąpiemy co drugi dzień no więc mamy za sobą 4 kąpiele, za każdym razem osrał i osikał ręcznik po kąpaniu :-):-):-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, jak wychodziliśmy ze szpitala miał bilirubinę 8, wczoraj 12 i ten ciągły spadek wagi. w wypisie z izby przyjęć mamy wpisane żółtaczka spowodowana inhibitorami w mleku matki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 18:12

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie jutro miedzy 15 a 17 przychodzi położna. Jak mały nie przybrał nic, to sobie w łeb strzele! Dziś jadł już 10 razy, budzi sie co 2h na jedzenie i juz nie przysypia przy cycu tylko ssie te książkowe 15minut. Dziś nie dam mu mm, wole go co godzinę przystawiac do piersi.
    W ogole, wkurza mnie to, ze lekarze, położne tak szybko wpychają mm. Przez co podburzaja nasza wiarę w to, że potrafimy wykarmić własne dzieci. Zamiast poradzic cos przy kp, sprawdzic co robimy złe, to wpychają mm, zeby sie tabelki zgadzały.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie nadrobie. Jestem juz na skraju!!
    Caly dZien w lozku. Jeden cyc, drugi i krzyk, znowu pierwszy i drzemka 5-10 min i to samo. Dzis nie spal w ogole oprocz drzemek. Maz mi kanapki rano przynosil bo nie mialam jak zjesc
    Albo jem jak maz przewija...
    Dzis pierwszy raz usiadlam od porodu . Ciagle placze i mam dosc. On ciagle chce jesc;((
    Zrobilam dzis mm ale wciagnal tylko 30 ml, myslalam ze moze jest glodny.

Nie wiem..:(( nawet nie mam jak umyc wlosow. Umylam i susze na raty..

Dziewczyny a jak moj ma 8 dni to kiedy moge isc na spacer? Bo roznie mowiaz moze to go troche ureguluje, ze tak sie wyraze.
    Czy ktoras tez ma taki problem??
    Dodam ze smoka nie chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 18:25

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, a jakbyś robiła tak jak Katis? Ona chyba podawała wode przegotowaną 10ml Poli.

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Do mnie jutro miedzy 15 a 17 przychodzi położna. Jak mały nie przybrał nic, to sobie w łeb strzele! Dziś jadł już 10 razy, budzi sie co 2h na jedzenie i juz nie przysypia przy cycu tylko ssie te książkowe 15minut. Dziś nie dam mu mm, wole go co godzinę przystawiac do piersi.
    W ogole, wkurza mnie to, ze lekarze, położne tak szybko wpychają mm. Przez co podburzaja nasza wiarę w to, że potrafimy wykarmić własne dzieci. Zamiast poradzic cos przy kp, sprawdzic co robimy złe, to wpychają mm, zeby sie tabelki zgadzały.

mnie też się tak wydaje. to dla nich wygodne chyba. a my same sobie...

jedynie myślę czyby małego faktycznie wodą nie przepoić.

nie odstawię go zupełnie na 24h, to już lepsze zalecenia ze szpitala, że najpierw cyc, potem mm.

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:

mnie też się tak wydaje. to dla nich wygodne chyba. a my same sobie...

jedynie myślę czyby małego faktycznie wodą nie przepoić.

nie odstawię go zupełnie na 24h, to już lepsze zalecenia ze szpitala, że najpierw cyc, potem mm.

relg9vvjrtqik460.png

• maja35 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia ja tez walcze z zóltaczka. Ale nic mi nie mówili o odstwieniu piersi. Dokarmiam mała tez nanem ze wzgledu na spadek tej wagi.
    Dzisiaj lekarka mi powiedziala,ze mam karmic mala co 3 godziny i najpierw 20 min z piersi a potem mam sciagnac pokarm i dokarmic z butelki ok 50ml. tyle,ze nie mam az tak duzo mleka żeby za kazdym razem sciagnac wiec bede na przemian dokarmiala nanem byle by tylko zaczela przybierac na wadze.Dzisiaj scisle sie stosuje do zalecen i zobacze jaka waga bedzie jutro.Jak widac mala chyba w koncu najedzona,bo smacznie spi a tak ciagle marudzila.Jak karmilam dziaiaj mala to zwrocilam uwage czy mala przelyka.Kolezanka mi mowila,ze jak przełknie 100 razy to jest najedzona i ze mam karmic z 2 piersi i nastepne karmienie zaczac od tej piersi na ktorej sie skonczylo,to wtedy jest wartosciowsze i tluste mleko a tak dawalam jej do tej pory wode i ona mi plakala.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela, zakładam że będzie twardo spał , dzieci w wózkach zawsze śpią, tak jak i w samochodzie :) bądź dobrej myśli :) Mój po spacerze godzinnym po powrocie do domu jeszcze minimum dwie godziny śpi w wózku :) w
    Pia Gizela wrote:
    a ja się boję spacerów, on nam będzie ryczał pewnie :D

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna nasz smoczek czasami weźmie, ale za to sama nie wiem jaką butelkę kupić bo mam z aventu tą od laktatora i nasz nie ma szans żeby się napił z butelki. Nawet jakbym chciała mu coś podać to nie ma szans z butelką.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja, to mamy podobnie.
    ja będę karmić piersią plus mm. mam nadzieję, że to da efekt.
    o tym tłustszym i wartościowszym mleku też słyszałam coś, dobrze, że mi przypomniałaś.

moje dziecko popłakało sobie, zjadło o 18 z jednego cycka i śpi. nie wiem co robić. o 16 karmiłam z obu piersi, ale mm już nie zjadł. teraz tylko z jednej i śpi. nawet bez zająknięcia go przeniosłam do łóżeczka.

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 2464 2465 2466 2467 2468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ