Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
PatrycjaP wrote:Kasiuu u mnie dalejj nic.. wszystko stoi w miejscu brak skurczy
szpital wporzadku ale mam juz dosc czekania
jestem w chorzowie w szpitalu a mieszkam w jastrzebiu czyli blisko mieszkammy
odezwij sie co u ciebie !!!!!!
No ja też dalej w dwupaku. Ja mieszkam w Kuźni Raciborskiej i mam Racibórz najbliżej.
Wczoraj i dzisiaj dostałam zastrzyk pb1 a dzisiaj pierwsze podejście z oxy, niestety nieudane. Jutro znów zastrzyk i w sobotę druga próba oxy.
A jak u Ciebie? Czym próbują wywołać??
Jestem ciekawa ile rtch podejść będzie...
Chciałabym żeby mnie niespodziewanie poród zaskoczył a nie takie czekanie na skurcze. ..
kasianadine -
kasianadine wrote:No ja też dalej w dwupaku. Ja mieszkam w Kuźni Raciborskiej i mam Racibórz najbliżej.
Wczoraj i dzisiaj dostałam zastrzyk pb1 a dzisiaj pierwsze podejście z oxy, niestety nieudane. Jutro znów zastrzyk i w sobotę druga próba oxy.
A jak u Ciebie? Czym próbują wywołać??
Jestem ciekawa ile rtch podejść będzie...
Chciałabym żeby mnie niespodziewanie poród zaskoczył a nie takie czekanie na skurcze. ..
U mnie tylko te zastrzyki póki co ?
Dlaczego nieudana proba z oxy ?
Mi też juz cierpliwość się konczy..
U mnie ciezko z tym cisnieniem zwiekszyli dawke tabletek bo nadal wysokie
A wczoraj Maja miała za wysokie tętno i podali mi na to relanium
Boże jak cudownie się spało ! w zyciu bym nie pomyslala ze w szpitalu można tak pospac heh
Sue dziękuje :* -
Sue dziękuje. Bardzo bym chciała
Po podłączeniu oxy moja mała zareagowała spadkiem tętna i była szybka akcja by tętno przywrócić.
Pi pół godzinie znów podłączyli oxy i już było lepiej. Skurcze 40% rozwarcie nie postępowało więc stwierdzili, że poczekamy jeszcze. Tym bardziej, że wody i łożysko są ok.
M
ale bym chciała, żeby wody mi w nocy odeszły albo skurcze przybyły.
Tutaj liczą mi czas po terminie od Usg więc jest 6 dni a nie z OM czyli 99 dni, a jak u Ciebie?kasianadine -
Lara 82 wrote:Słoneczna nasz smoczek czasami weźmie, ale za to sama nie wiem jaką butelkę kupić bo mam z aventu tą od laktatora i nasz nie ma szans żeby się napił z butelki. Nawet jakbym chciała mu coś podać to nie ma szans z butelką.
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Jeśli masz ściągnięte szwy i nic się z rana nie dzieje to możesz wejść do wanny
Oj pamietam ta moja pierwsza kąpiel w wannie trwała chyba godzinęAsiaSzw wrote:Dzewczyny jak myslicie czy po cc moge wejsc juz sobie do wanny troche posiedziec czy nadal tylko prysznic?? Tak mi brakuje wygrzania sie takiego..AsiaSzw lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
A moj dzis ogarnął butelkę medeli:) i jestem mega szczesliwa, bo bede mogła odciagnac mleko i iść np do kosmetycxki niebawem
My kończymy oglądać kuchenne rewolucje i idziemy spac
Musze nastawić budziki na karmienia
Ciekawe jak tam Katiś i Polka, o 19 miała byc godzina 0 jesli chodzi o kolki:)
W miarę spokojnych, bez płaczu nocy mamuśkom, nierozpakowanym szybkich akcji! Niech sie dzieje!!
Fedra lubi tę wiadomość
-
Mam dwa pytania do Was dziewczyny.
1. do wszystkich: Czy prowadzicie notatki odnosnie karmienia i kupek waszych dzieciaczkow? Bo mi dali w szpitalu taka tabelke do notowania (ktora mi nie podpasowala, wiec rozpisalam wlasny system) i na kazdej wizycie lekarka pyta ile kupek na dzien, ile mokrych pieluch, ile razy jadla na dobe i jak dlugo. Wiec kurcze notuje kazda rzecz skrupulatnie, ale uciazliwe to jest mocno. Czy Wy tez cos takiego robicie?
2. do mam karmiacych piersia: Czy nadal bierzecie jakies suplementy diety? Bo mi kazali dalej brac te same piguly prenatalne, bo przy KP wg tutejszych ekspertow nalezy sie suplementowac.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Gosiak wrote:U mnie w szpitalu to samo. I tak robimy dalej.
Wczoraj wieczorem próbowaliśmy włożyć mała w woombie, niestety - ledwo dało się to zapiać, Janeczce się bardzo nie podobało, a my mieliśmy wrażenie, ze pod szyją ją to uwiera. Zrobiła sie czerwona i zaczęła kwękać, więc zdjęliśmy i pozostał rożek - tak jak w szpitalu. Przespała prawie 5h w nocy, więc wynik super jak dla mnie.
Zamiast woombie polecam SwaddleMe. Ma rzepy i mozna samemu dostosowac jak ciasno sie owinie. No i bobas sie z tego nie rozkopie. Dla mnie genialna sprawa.
Zmierzylam dzisiaj Lune od czubka glowy do stop i wyglada na to, ze wydluzyla sie o 2 cm ;]
W ten weekend w koncu powinnam miec dojarke. W przyszlym tygodniu musze zaczac wprowadzac butelke. Eeehhh.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Januszkowa wrote:Odpadł nam pępuś
Nasza Natalka dzisiaj pierwszy raz płakała w nocy. Dokładnie godzine po jedzeniu, byla czerwona, prężyła się. Pomogły ręce taty, tulenie i smoczek. Teraz wisi na piersi i sobie przysypia. Wczoraj polozna pokazala mi fajne pozycje do karmienia. Wczesniej bałam soe, ze cos jej zrobie, obchodziłam sie z nia zbyt delikatnie i było nam niewyfodnie przy karmieniu. Czy sa tutaj jakies dzieci, ktore nigdy nie odbijaja po jedzeniu? W moim przypadku to piers i butelka. Połozna twierdzi, ze taki hej urok, potrafi ladnie jesc, nie łyka powietrza. Nie wiem co o tym sadzic.
Ja juz kilka razy pisalam, ze mojej corci sie nie odbija w ogole. Dalam sobie z tym spokoj. Widac tak juz ma.
Luna nie cierpi przebierania i zmiany pieluchy. Rzadko kiedy znosi to spokojnie. Najczesciej okropnie krzyczy.Januszkowa lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Pia Gizela wrote:U nas spokojna noc, zbudziłam małego na karmienie po północy to dostał cycka i mm, o 4 był tylko cyc, o 6.30 cyc i mm.
Powiem wam, że od wczoraj jak podaje mm mały jest spokojniejszy. Może faktycznie się nie najadł? Może to efekt nasilającej się żółtaczki? Nie wiem sama. W każdym bądź razie mamy więcej siku.
Mamy, które dokarmiają mm. Ile wasze dzieciaczki zjadają mm? Mi zalecali, żeby jadł z jednej i drugiej piersi i jeszcze 60 ml mm, ale on zje 20-40 mm. I jeszcze uleje mu się.
Mm jest bardziej ciezkostrawne to i dzieci spia po nim dluzej, bo wiecej energii idzie na trawienie.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya