X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ashhhh dzieki ci o Pani !!!

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • kasianadine Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaP wrote:
    Kasiuu u mnie dalejj nic.. wszystko stoi w miejscu brak skurczy :(
    szpital wporzadku ale mam juz dosc czekania
    jestem w chorzowie w szpitalu a mieszkam w jastrzebiu czyli blisko mieszkammy :)

odezwij sie co u ciebie !!!!!!

No ja też dalej w dwupaku. Ja mieszkam w Kuźni Raciborskiej i mam Racibórz najbliżej.
    Wczoraj i dzisiaj dostałam zastrzyk pb1 a dzisiaj pierwsze podejście z oxy, niestety nieudane. Jutro znów zastrzyk i w sobotę druga próba oxy.
    A jak u Ciebie? Czym próbują wywołać??
    Jestem ciekawa ile rtch podejść będzie...
    Chciałabym żeby mnie niespodziewanie poród zaskoczył a nie takie czekanie na skurcze. ..

kasianadine
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez juz brakuje wanny ;(
    Moje dziecko dzis je jak szalone!! Zmieniłam pozycje karmienia, nie karmię go już na leżąco i sutki nie bolą, a on mi nie zasypia.
    Jutro ważenie, oby przybrał!!

• Sue Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, Patrycja trzymam kciuki, żeby akcja sie rozpoczęła sama :*

PatrycjaP, kasianadine lubią tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój dziś stwierdził, że nawet po mm spać nie będzie dłużej niż godzina. Nie wiem co mu jest :( teraz mąż go nosi a on dalej ryczy :(

relg9vvjrtqik460.png

• PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasianadine wrote:
    No ja też dalej w dwupaku. Ja mieszkam w Kuźni Raciborskiej i mam Racibórz najbliżej.
    Wczoraj i dzisiaj dostałam zastrzyk pb1 a dzisiaj pierwsze podejście z oxy, niestety nieudane. Jutro znów zastrzyk i w sobotę druga próba oxy.
    A jak u Ciebie? Czym próbują wywołać??
    Jestem ciekawa ile rtch podejść będzie...
    Chciałabym żeby mnie niespodziewanie poród zaskoczył a nie takie czekanie na skurcze. ..

U mnie tylko te zastrzyki póki co ?
    Dlaczego nieudana proba z oxy ?
    Mi też juz cierpliwość się konczy..
    U mnie ciezko z tym cisnieniem zwiekszyli dawke tabletek bo nadal wysokie
    A wczoraj Maja miała za wysokie tętno i podali mi na to relanium
    Boże jak cudownie się spało ! w zyciu bym nie pomyslala ze w szpitalu można tak pospac heh :)

Sue dziękuje :*

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko wlasnie padlo. Tatus posmyral go po pleckach i spi.

Ja grzecznie sie odmeldowuje i zycze wszystkim przespanej nocy sobie takze.

Dziewczyny w dwupaku zycze wam szybkiej akcji i samoistnie :-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue dziękuje. Bardzo bym chciała

Po podłączeniu oxy moja mała zareagowała spadkiem tętna i była szybka akcja by tętno przywrócić.
    Pi pół godzinie znów podłączyli oxy i już było lepiej. Skurcze 40% rozwarcie nie postępowało więc stwierdzili, że poczekamy jeszcze. Tym bardziej, że wody i łożysko są ok.
    M
    ale bym chciała, żeby wody mi w nocy odeszły albo skurcze przybyły.
    Tutaj liczą mi czas po terminie od Usg więc jest 6 dni a nie z OM czyli 99 dni, a jak u Ciebie?

kasianadine

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie 99 tylko 9 dni miało byc:-D

kasianadine
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Słoneczna nasz smoczek czasami weźmie, ale za to sama nie wiem jaką butelkę kupić bo mam z aventu tą od laktatora i nasz nie ma szans żeby się napił z butelki. Nawet jakbym chciała mu coś podać to nie ma szans z butelką.
    A może nie lubi tego smoczka od butelki moja np nie lubi smoczków w butelkach loki toleruje jedynie te co były przy laktatorze z TT lub Nuby to takie szerokie smoczki imitujące pierś Mamy :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli masz ściągnięte szwy i nic się z rana nie dzieje to możesz wejść do wanny :)
    Oj pamietam ta moja pierwsza kąpiel w wannie trwała chyba godzinę :)
    AsiaSzw wrote:
    Dzewczyny jak myslicie czy po cc moge wejsc juz sobie do wanny troche posiedziec czy nadal tylko prysznic?? Tak mi brakuje wygrzania sie takiego..

AsiaSzw lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj dzis ogarnął butelkę medeli:) i jestem mega szczesliwa, bo bede mogła odciagnac mleko i iść np do kosmetycxki niebawem :)
    My kończymy oglądać kuchenne rewolucje i idziemy spac :)

Musze nastawić budziki na karmienia :)

Ciekawe jak tam Katiś i Polka, o 19 miała byc godzina 0 jesli chodzi o kolki:)

W miarę spokojnych, bez płaczu nocy mamuśkom, nierozpakowanym szybkich akcji! Niech sie dzieje!!

Fedra lubi tę wiadomość

• bella84 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia mi mowiono ze kapieli narazie nie lepiej....

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie mam pytanie,  bo mam małą karmić cycem no i mam mleko walczymy o wage a mała mi już śpi i śpi,teraz od 3h i nie wiem czy wybudzać ją czy czekać aż sama zechce? Ładnie dzisiaj ciągła bo ma co ale jednak sporo spała też..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko, ja bym wybudziła. Ja dałam spac małemu i spadł mi bardzo z wagi. Generalnie takie dzieci powinny jesc maksymalnie co 4h.
    Ja wlasnie zaraz bede wybudzac mojego krolewicza, bo juz od 21:15 śpi jak zabity.

• Laurka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dwa pytania do Was dziewczyny.

1. do wszystkich: Czy prowadzicie notatki odnosnie karmienia i kupek waszych dzieciaczkow? Bo mi dali w szpitalu taka tabelke do notowania (ktora mi nie podpasowala, wiec rozpisalam wlasny system) i na kazdej wizycie lekarka pyta ile kupek na dzien, ile mokrych pieluch, ile razy jadla na dobe i jak dlugo. Wiec kurcze notuje kazda rzecz skrupulatnie, ale uciazliwe to jest mocno. Czy Wy tez cos takiego robicie?

2. do mam karmiacych piersia: Czy nadal bierzecie jakies suplementy diety? Bo mi kazali dalej brac te same piguly prenatalne, bo przy KP wg tutejszych ekspertow nalezy sie suplementowac.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    U mnie w szpitalu to samo. I tak robimy dalej.
    Wczoraj wieczorem próbowaliśmy włożyć mała w woombie, niestety - ledwo dało się to zapiać, Janeczce się bardzo nie podobało, a my mieliśmy wrażenie, ze pod szyją ją to uwiera. Zrobiła sie czerwona i zaczęła kwękać, więc zdjęliśmy i pozostał rożek - tak jak w szpitalu. Przespała prawie 5h w nocy, więc wynik super jak dla mnie.

Zamiast woombie polecam SwaddleMe. Ma rzepy i mozna samemu dostosowac jak ciasno sie owinie. No i bobas sie z tego nie rozkopie. Dla mnie genialna sprawa.

Zmierzylam dzisiaj Lune od czubka glowy do stop i wyglada na to, ze wydluzyla sie o 2 cm ;]

W ten weekend w koncu powinnam miec dojarke. W przyszlym tygodniu musze zaczac wprowadzac butelke. Eeehhh.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Odpadł nam pępuś ;)
    Nasza Natalka dzisiaj pierwszy raz płakała w nocy. Dokładnie godzine po jedzeniu, byla czerwona, prężyła się. Pomogły ręce taty, tulenie i smoczek. Teraz wisi na piersi i sobie przysypia. Wczoraj polozna pokazala mi fajne pozycje do karmienia. Wczesniej bałam soe, ze cos jej zrobie, obchodziłam sie z nia zbyt delikatnie i było nam niewyfodnie przy karmieniu. Czy sa tutaj jakies dzieci, ktore nigdy nie odbijaja po jedzeniu? W moim przypadku to piers i butelka. Połozna twierdzi, ze taki hej urok, potrafi ladnie jesc, nie łyka powietrza. Nie wiem co o tym sadzic.

Ja juz kilka razy pisalam, ze mojej corci sie nie odbija w ogole. Dalam sobie z tym spokoj. Widac tak juz ma.

Luna nie cierpi przebierania i zmiany pieluchy. Rzadko kiedy znosi to spokojnie. Najczesciej okropnie krzyczy.

Januszkowa lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    U nas spokojna noc, zbudziłam małego na karmienie po północy to dostał cycka i mm, o 4 był tylko cyc, o 6.30 cyc i mm.

Powiem wam, że od wczoraj jak podaje mm mały jest spokojniejszy. Może faktycznie się nie najadł? Może to efekt nasilającej się żółtaczki? Nie wiem sama. W każdym bądź razie mamy więcej siku.

Mamy, które dokarmiają mm. Ile wasze dzieciaczki zjadają mm? Mi zalecali, żeby jadł z jednej i drugiej piersi i jeszcze 60 ml mm, ale on zje 20-40 mm. I jeszcze uleje mu się.

Mm jest bardziej ciezkostrawne to i dzieci spia po nim dluzej, bo wiecej energii idzie na trawienie.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka a gdzie kupilas to swaddle me?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
‹‹ 2466 2467 2468 2469 2470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ