Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lara ja ma i aventu i tt i dzis 30 ml zjadl. Czyli glodny nie jest. Nie chce dawac mm. Tylko juz mam dosc. W prawej piersi podraznil mi brodawke, podgryzl czy cos;) i teraz sie mecze.
Mowicie zeby smarowac olejem- ok posmaruje a on juz placze wiec od razu zmywam.
Mowie wam dzis ciagle plakalam bo juz nie mam sil. Tylko leze z cyckami na lozku. Dobrze ze mamy mi zup nagotowaly to tylko podgrzewam a dla meza teraz moj mrozony prowiant jak znalzl..
-
nick nieaktualnywyrpóbowalismy własnie te rurki windi i kurcze bez efektu.... nie wiem czy w tym momencie nie było gazów (fakt wczesniej troche pierdział) ale to co mnie znowu zmartwiło to to że wypłynęła rzadka kupka - po prostu woda......
Asia Szw - chyba ty to stosowałaś jak było u ciebie? -
Cześć Mamusie!! chciałam się Was zapytać czy któraś jest może zainteresowana ciuszkami dla dzidziusiów na początek. galeria pod linkiem:
https://plus.google.com/photos/112178496790922368579/albums/6119699613495454529?authkey=CMvj756c_LXV8QE
oczywiście ceny do uzgodnieniacały czas coś wygrzebuję z szafy, z czego mój Antek wyrósł, więc będę na bieżąco dodawać.
W komentarzach przy każdym zdjęciu są ceny i rozmiary.
Pozdrawiam! -
Dziewczyny chyba dopadl mnie kryzys laktacyjny w piersi w ktorej byl zastoj pokarm praktycznie zanikl w drugiej tez mega slabo... Do tego po 2-3 h od poprzedniego karmienia piersi sa poprostu miekkie... A wczesniej po takim czasie byly nabrzmiale... Jest coraz gorzej wiec nie wiem czy moja przygoda z karmieniem nie dobiega konca
-
słoneczna 85 wrote:Dziewczyny nie nadrobie. Jestem juz na skraju!!
Caly dZien w lozku. Jeden cyc, drugi i krzyk, znowu pierwszy i drzemka 5-10 min i to samo. Dzis nie spal w ogole oprocz drzemek. Maz mi kanapki rano przynosil bo nie mialam jak zjesc
Albo jem jak maz przewija...
Dzis pierwszy raz usiadlam od porodu . Ciagle placze i mam dosc. On ciagle chce jesc;((
Zrobilam dzis mm ale wciagnal tylko 30 ml, myslalam ze moze jest glodny.
Nie wiem..( nawet nie mam jak umyc wlosow. Umylam i susze na raty..
Dziewczyny a jak moj ma 8 dni to kiedy moge isc na spacer? Bo roznie mowiaz moze to go troche ureguluje, ze tak sie wyraze.
Czy ktoras tez ma taki problem??
Dodam ze smoka nie chce.
My byliśmy dzis na spacerze pierwszy raz. Od poniedziałku był werandowany.
Maciuś ma ewidentne potrzebę bliskości. Przytulając,glaszcz i szepcz mu do uszka. U nas przeszło, teraz ładnie po jedzonka spi sam w kołysce w salonie, a ja na relaksie oglądam tv i jem kolacje.
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny u mnie okres połogu dobiegł końca (ustawowe 6 tyg.
) a wizytę u gina mam dopiero 10.03. Zastanawia mnie jak mozna zabezpieczać się karmiąc piersią....Mozna stosować piguły lub plastry ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 20:04
-
Któraś z Was pisała ze jak boli dziecko brzuszek to trzeba zrobić kompot z jabłek i wypić. chyba taka informacja mi mignela. Jak zrobić ten kompot? Czy rzeczywiście jest skuteczny.
Bella spróbuj herbatek na laktacje i farmaltiker.
stokrotka podobno są jakieś tabletki dla kobiet karmiących.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 20:17
-
Kasiuu u mnie dalejj nic.. wszystko stoi w miejscu brak skurczy
szpital wporzadku ale mam juz dosc czekania
jestem w chorzowie w szpitalu a mieszkam w jastrzebiu czyli blisko mieszkammy
odezwij sie co u ciebie !!!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 20:19
-
Ja gotuje sobie kompot z jablek bo w sumie nie wiem juz sama czy mozna surowe. Jedna mowila ze tak a druga ze nie.
Ja obieram ze 3 jablka, i tak nad garnkiem kroje sobie w plasterki i zalaewM woda - ok 2 l jakos pewnie i daje z 2 lyzeczki cukru,. Gotuje az jablka beda miekkie. Pije taki garnek dziennie
kasia_1988, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Pia, mojemu żółtaczka też nie do końca zeszła. Jeszcze ma żółtawe oczy
Normalnie każą karmić swoim mlekiem jak najwięcej. Ale moja położna powiedziała to co mówisz, że żeby się pozbyć żółtaczki to właśnie trzeba by odstawić dziecko od piersi na jakiś czas. Więc może coś w tym jest. Ja nie odstawiłam i żółtaczka nam do końca nie przeszła
Pia u nas ostatni spacer to też był ryk z 15 min. Potem na rekach padł. Ale za to od wczoraj mi w domu w wózku zasypia. Więc jest nadzieja
Lara, mojemu też się strasznie łuszczyła skóra po porodzie. Ja wlewałam olejek migdałowy do kąpieli i po paru razach wszystko zeszło. Polecam.
Jeżeli chodzi o dietę, to ja jem wszytsko. I nie zauważyłam, żeby mój syn miał jakieś większe problemy brzuszkowe niż wasze dzieci. Pierdzi, beka, kupy sadzi, trochę postęka, a matka najedzona to matka szczęśliwa i dziecko zadowolone
Słoneczna, ja miałam tak z pierwszym synkiem. Tylko cyc, nie mogłam się ruszyć od niego. U mnie pomogło jedno - przeczekanie tego etapu. Niestety
Penelope, niestety nie każde dziecko śpi w wózkuMój starszy syn nie spał wcale w wózku (może kilka razy na wieeele spacerów). I nie mogłam odejść dalej niż kawałek od domu, bo zaraz była afera i trzeba było nosić na rekach
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
OvuFriend
-
Sylwia ja uzywam tych rurek 2 razy dziennie. Tak wyplywa rzadka kupka. Nie widzisz tego normalnie w pieluszce bo pampers wchlania cala wode ale to normalna kupka noworodka. Z gazami roznie. Akurat mojemu zazwyczaj schodza.
Bella nie wiem co ci doradzic w tej kwestii. Wiem ze herbatwk probowalas no wiec nic wiecej do glowy mi nie przychodzi. Chetnie oddam ci polowe mojej laktacji. Bo musze juz zaczac mrozic na zas tyle dziennie produkuje.