X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba się zdrzemnę. skoro on może spać, to i ja może też ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 18:37

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Pia Gizela, zakładam że będzie twardo spał , dzieci w wózkach zawsze śpią, tak jak i w samochodzie :) bądź dobrej myśli :) Mój po spacerze godzinnym po powrocie do domu jeszcze minimum dwie godziny śpi w wózku :) w

oby!

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja ma i aventu i tt i dzis 30 ml zjadl. Czyli glodny nie jest. Nie chce dawac mm. Tylko juz mam dosc. W prawej piersi podraznil mi brodawke, podgryzl czy cos;) i teraz sie mecze.
    Mowicie zeby smarowac olejem- ok posmaruje a on juz placze wiec od razu zmywam.
    Mowie wam dzis ciagle plakalam bo juz nie mam sil. Tylko leze z cyckami na lozku. Dobrze ze mamy mi zup nagotowaly to tylko podgrzewam a dla meza teraz moj mrozony prowiant jak znalzl..

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyrpóbowalismy własnie te rurki windi i kurcze bez efektu.... nie wiem czy w tym momencie nie było gazów (fakt wczesniej troche pierdział) ale to co mnie znowu zmartwiło to to że wypłynęła rzadka kupka - po prostu woda......
    Asia Szw - chyba ty to stosowałaś jak było u ciebie?

• CookieCookie Znajoma

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie!! chciałam się Was zapytać czy któraś jest może zainteresowana ciuszkami dla dzidziusiów na początek. galeria pod linkiem:

https://plus.google.com/photos/112178496790922368579/albums/6119699613495454529?authkey=CMvj756c_LXV8QE

oczywiście ceny do uzgodnienia :) cały czas coś wygrzebuję z szafy, z czego mój Antek wyrósł, więc będę na bieżąco dodawać.
    W komentarzach przy każdym zdjęciu są ceny i rozmiary.

Pozdrawiam! :)

ckaigywl60jihsii.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba dopadl mnie kryzys laktacyjny w piersi w ktorej byl zastoj pokarm praktycznie zanikl w drugiej tez mega slabo... Do tego po 2-3 h od poprzedniego karmienia piersi sa poprostu miekkie... A wczesniej po takim czasie byly nabrzmiale... Jest coraz gorzej wiec nie wiem czy moja przygoda z karmieniem nie dobiega konca :(

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Dziewczyny nie nadrobie. Jestem juz na skraju!!
    Caly dZien w lozku. Jeden cyc, drugi i krzyk, znowu pierwszy i drzemka 5-10 min i to samo. Dzis nie spal w ogole oprocz drzemek. Maz mi kanapki rano przynosil bo nie mialam jak zjesc
    Albo jem jak maz przewija...
    Dzis pierwszy raz usiadlam od porodu . Ciagle placze i mam dosc. On ciagle chce jesc;((
    Zrobilam dzis mm ale wciagnal tylko 30 ml, myslalam ze moze jest glodny.

Nie wiem..:(( nawet nie mam jak umyc wlosow. Umylam i susze na raty..

Dziewczyny a jak moj ma 8 dni to kiedy moge isc na spacer? Bo roznie mowiaz moze to go troche ureguluje, ze tak sie wyraze.
    Czy ktoras tez ma taki problem??
    Dodam ze smoka nie chce.

My byliśmy dzis na spacerze pierwszy raz. Od poniedziałku był werandowany.

Maciuś ma ewidentne potrzebę bliskości. Przytulając,glaszcz i szepcz mu do uszka. U nas przeszło, teraz ładnie po jedzonka spi sam w kołysce w salonie, a ja na relaksie oglądam tv i jem kolacje.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash ciagle go glaszcze:)
    Znowu je.

Bella,
    Na laktacje moze herbatke sprobuj. Nie poddawaj sie z kp. Ja mam z herbapolu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 19:25

atdcqtkf2affvuei.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam herbapolu, smakuje mi nawet :)

Słoneczna głowa do góry! Bedzie lepiej, zobaczysz.
    Jak wyjdziecie na spacer to bedzie spał i spał!

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie okres połogu dobiegł końca (ustawowe 6 tyg. ;)) a wizytę u gina mam dopiero 10.03. Zastanawia mnie jak mozna zabezpieczać się karmiąc piersią....Mozna stosować piguły lub plastry ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 20:04

1usajw4zbiudzgxg.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was pisała ze jak boli dziecko brzuszek to trzeba zrobić kompot z jabłek i wypić. chyba taka informacja mi mignela. Jak zrobić ten kompot? Czy rzeczywiście jest skuteczny.

Bella spróbuj herbatek na laktacje i farmaltiker.

stokrotka podobno są jakieś tabletki dla kobiet karmiących.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 20:17

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiuu u mnie dalejj nic.. wszystko stoi w miejscu brak skurczy :(
    szpital wporzadku ale mam juz dosc czekania
    jestem w chorzowie w szpitalu a mieszkam w jastrzebiu czyli blisko mieszkammy :)

odezwij sie co u ciebie !!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 20:19

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gotuje sobie kompot z jablek bo w sumie nie wiem juz sama czy mozna surowe. Jedna mowila ze tak a druga ze nie.
    Ja obieram ze 3 jablka, i tak nad garnkiem kroje sobie w plasterki i zalaewM woda - ok 2 l jakos pewnie i daje z 2 lyzeczki cukru,. Gotuje az jablka beda miekkie. Pije taki garnek dziennie

kasia_1988, Lara 82 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, mojemu żółtaczka też nie do końca zeszła. Jeszcze ma żółtawe oczy :) Normalnie każą karmić swoim mlekiem jak najwięcej. Ale moja położna powiedziała to co mówisz, że żeby się pozbyć żółtaczki to właśnie trzeba by odstawić dziecko od piersi na jakiś czas. Więc może coś w tym jest. Ja nie odstawiłam i żółtaczka nam do końca nie przeszła ;)

Pia u nas ostatni spacer to też był ryk z 15 min. Potem na rekach padł. Ale za to od wczoraj mi w domu w wózku zasypia. Więc jest nadzieja ;)

Lara, mojemu też się strasznie łuszczyła skóra po porodzie. Ja wlewałam olejek migdałowy do kąpieli i po paru razach wszystko zeszło. Polecam.
    Jeżeli chodzi o dietę, to ja jem wszytsko. I nie zauważyłam, żeby mój syn miał jakieś większe problemy brzuszkowe niż wasze dzieci. Pierdzi, beka, kupy sadzi, trochę postęka, a matka najedzona to matka szczęśliwa i dziecko zadowolone ;)

Słoneczna, ja miałam tak z pierwszym synkiem. Tylko cyc, nie mogłam się ruszyć od niego. U mnie pomogło jedno - przeczekanie tego etapu. Niestety :(

Penelope, niestety nie każde dziecko śpi w wózku :) Mój starszy syn nie spał wcale w wózku (może kilka razy na wieeele spacerów). I nie mogłam odejść dalej niż kawałek od domu, bo zaraz była afera i trzeba było nosić na rekach ;)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota kup durexy;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • OvuFriend

Wysłany: 26 lutego 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość wyedytowana przez administratora forum z powodu łamania zasad regulaminu.

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja uzywam tych rurek 2 razy dziennie. Tak wyplywa rzadka kupka. Nie widzisz tego normalnie w pieluszce bo pampers wchlania cala wode ale to normalna kupka noworodka. Z gazami roznie. Akurat mojemu zazwyczaj schodza.

Bella nie wiem co ci doradzic w tej kwestii. Wiem ze herbatwk probowalas no wiec nic wiecej do glowy mi nie przychodzi. Chetnie oddam ci polowe mojej laktacji. Bo musze juz zaczac mrozic na zas tyle dziennie produkuje.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Stokrota kup durexy;))
    Haha !!! :) No właśnie zstanawiam się czy na tym sie nie skończy ;)

cath, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzewczyny jak myslicie czy po cc moge wejsc juz sobie do wanny troche posiedziec czy nadal tylko prysznic?? Tak mi brakuje wygrzania sie takiego..

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja juz sie kąpalam normalnie w wannie. Nie za długo, ale polezalam trochę.

ug3715nmrb0zdbvc.png

‹‹ 2465 2466 2467 2468 2469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ