Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jestem od dwóch dni jakaś padnięta. Nie mogę sobie znaleźć miejsca, wszędzie mi źle.
I jeszcze ten głód. Nie przypominam sobie sprzed ciąży uczucia głodu, chyba bardzo rzadko mi się zdarzał, a teraz cały czas jeść i jeść Będę wielorybem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 16:28
-
Januszowa ja tez wcześniej myślałam, że będę wielorybem. teraz już się przyzwyczaiłam do tej myśli Jem teraz więcej mącznych i mniej zdecydowanych smaków, co mi się wcześniej nie zdarzało, ale patrząc na wagę nie ma tragedii bo od początku przytyłam około 1,5 kg.
Dzisiaj dowiedziałam się, że moja rodzona siostra ma termin porodu 5 dni przede mną... bardzo się ucieszyłam, będziemy wymieniać się doświadczeniami Tylko, że ona na stałe w Anglii mieszka więc nie będziemy się widziały...Januszkowa, MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra lubią tę wiadomość
-
Asia, zazdroszczę, ja od 5:30 na nogach, 9 godzin w pracy. Dzis rozmawiałam z kierownikiem odnośnie tych godzin przy kompie. Bo mysle, ze to nie chodzi o prace przy monitorze i falach jakiśtam tylko o siedzenie w wymuszonej pozycji.
Zreszta, 2 inne babki u mnie w firmie pracowały tylko przy laptopie i wychodziły po 4 godzinach.
Trzeba przestrzegać swoich praw
Wracam do domu, mysle co na obiad. Na sama mysl o jedzeniu jest mi jednak niedobrze.
A łożyska bym nie zjadla. Never!
-
Anusia811 wrote:Śliczne macie te brzuszki
Rosną nam maluszki
LadyMK ja też mam 11.08 USG miałaś wcześniej robione? Bo widzę że też na NFZ
hej, miałam już, najpierw w 6 tygodniu- ale poszłam prywatnie, a potem w szpitalu w 8tygodniu. Serduszko odnotowane
W szpitalu byłam z powodu podejrzenia hipoglikemii, ale po 2 dniach mnie wypuścili, bo nie mieli glukometra i nie znają się na cukrzycy.Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Oglądam właśnie Wydarzenia o babie (sorry, innego określenia nie mam), która wyrzuciła swoje dziecko (wcześniaczek) przez siatkę/płot. Aż się poryczałam jak bóbr, jak tak można zrobić... brak słów ;(
-
wkręciła mi któraś krupnik!
i teraz narzeczony leci do sklepu po składniki...Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
-
Anusia811 wrote:LadyMK rozumiem to nie dobrze ze nie sprawdzili Ci poziomu cukru bo zeby wiedziec jak z hipoglikenia. Lepiej bylo by sprawdzic wszystko.
Z resztą... po zjedzeniu mleka z ryżem + cukier, bułki słodkiej, herbaty z cukrem, po godzinie cukier miałam 80 i ich zdaniem to dobry wynik- tylko nie pytali co jadłam.
Miałam potem robione w przychodni obciążenie glukozą 50g, ale nie miałam glukozy samej, więc nie było porównania. Po godzinie po obciążeniu miałam cukier 78.Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
-
przedszkolanka:) wrote:Cvel tsh ładne masz a ft4 w jakich jednostkach? Bo ja mam chyba inne,bo dużo mniejszy wynik
http://www.iv.pl/images/29114869453704949512.jpg
pmol/l cokolwiek to znaczy -
MistrzyniWKochamCieMisiu
jak nie zlozysz deklaracji to zostajesz automatycznie w zusie
jak zlozysz to w ofe
deklaracje odbiera sie w zusie i tam w sumie tylko wypelniasz swoje imie nazwisko dokument tozsamosci i adres a z tylu piszesz ofe w jakim chcesz zostac, mozesz wybrac inne ofe niz to w jakim jestes teraz, tam masz wszystkie nazwy wypisane
i albo oddajesz pani w okienku albo do takiej maszyny podchodzisz
wniosek wzielam od pani z informacji
-
Asiaa1201 wrote:Ale mi gorąco!! Rozpuszczam się!!
jak infekcja? cos zrobilas i pomoglo?
-
sluchajcie jak to jest z tym porodem lotosowym tzn z pepuszkiem malenstwa? skoro pepowina sama usycha i odpada to co sie dzieje z pepkiem? jakis supelek przeciez sie wiaze przy odcinaniu a w tej sytuacji jak to wyglada?
-
Tez się zastanawiałam co z tym pępkiem, ale chyba bym się nie zdecydowała na taki poród. Wolę normalnie wszystko. A słyszalyście o tym, że przez pierwsze 3 miesiące dziecko powinno być z rodzicami, bo widok każdej innej osoby to stres i lęk dla niemowlaka.
-
LadyDi wrote:Tez się zastanawiałam co z tym pępkiem, ale chyba bym się nie zdecydowała na taki poród. Wolę normalnie wszystko. A słyszalyście o tym, że przez pierwsze 3 miesiące dziecko powinno być z rodzicami, bo widok każdej innej osoby to stres i lęk dla niemowlaka.