X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Tymek niezadowolony jest tylko "w drodze" z wanienki na ręcznik, czyli krótko :) a jak juz go szczelnie owinę ręcznikiem, to jest blogi spokój :)

• Groszek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :-)

U nas ponowil sie schemat spania :-)

20.30- 1.30- 6.00

:-) jakby tak juz zostalo to byloby milo :-)

relge6yd309xm1zq.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi1982 wrote:
    U nas Tymek niezadowolony jest tylko "w drodze" z wanienki na ręcznik, czyli krótko :) a jak juz go szczelnie owinę ręcznikiem, to jest blogi spokój :)

zazdroszcze! Tez tak probowalam, ale niestety nie robi to na niej żadnego wrażenia. Chyba musi się przyzwyczaić po prostu.

Groszek, u mnie podobnie ;)

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Ja chyba nie mam instynktu macirzynskiego, młody od rana drzew gembe, spał 40min i koniec i nadal się drze. Jestem u kresu sił. Nie mam juz sił, leży i się drzew i tyle a ja patrzę bo nie mam pojęcia co zrobić.

Żadnych dzieci więcej, no fucking way!!!!!!!

Lara, nigdy nie mow, ze nie masz instynktu albo nie wiadomo co jeszcze. Jestes cudowna mama i nie mysl inaczej!! Wierze, że jestes zmeczona płaczem Piotrka, tym bardziej, że nic mu nie dolega. To minie, niektóre dzieci tak maja.
    Moze trafiło Ci sie high bede baby, tu masz artykuł o tym

http://dziecisawazne.pl/high-need-babies-wyjatkowe-dzieci/

Życze duzo siły, wszystkim mamom, ktorych dzieci tak czesto płaczą.
    Tomek miał jeden taki dzien, to płakałam razem z nim, bo juz nie wiedziałam co zrobic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 08:34

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis karmienie 23.30-3.30-5.30-6.30 i tu juz bylo marudzenie i koniec spania.
    Teraz zjadl i mam nadzieje, ze pospi troche ale zobaczymy.
    Ja juz po sniadanku, biore sie za ogarnianie.

Moj czasem wrzeszczy przy przebieraniu, czasem nie. Jak jest bardzo glodny i go przebieram to wtedy nie ma mowy o spokoju. Kapiel lubi, jak jest polozony na recznik to zazwyczaj jest krzyk.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas karmienie 20:30, 1:00, 4, 6 i teraz :)
    Juz mały ubrany, gotów by podbijać świat:) teraz ma godzinę miungwy, czyli marudzi jak tylko chce wstac i zrobic sobie śniadanie. Moje dziecko ma radar jakis, bo zawsze zaczyna marudzic jak ja chce jesc :)
    Powoli wyrasta z 56, generalnie najbardziej lubie te rzeczy z hm, bo mam jakies inne,
    To sie rozciągają i mały ma potem dekolt po pępek.

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    u nas tez byl wczoraj płaczliwy dzien. albo spał ale płakał, ale nawet nie wiem jak to okreslic, niby płacz a krzyk, jakby chcial cos powiedziec, sama nie wiem...Cyca nie chciał i taki zmeczony byl cały dzien. Nocke przespał ładnie 21-1:40-5 :) o 7 wstał, zjadł i teraz poszedł dalej w kime..pewnie tez pogoda tak działa, u nas tak ciemno ze swiatło swiece, głowa mnie juz boli, tragedia :( ide robić lekka kawke::)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    U nas karmienie 20:30, 1:00, 4, 6 i teraz :)
    Juz mały ubrany, gotów by podbijać świat:) teraz ma godzinę miungwy, czyli marudzi jak tylko chce wstac i zrobic sobie śniadanie. Moje dziecko ma radar jakis, bo zawsze zaczyna marudzic jak ja chce jesc :)
    Powoli wyrasta z 56, generalnie najbardziej lubie te rzeczy z hm, bo mam jakies inne,
    To sie rozciągają i mały ma potem dekolt po pępek.

Sue u nas jest to samo..jak przychodzi pora naszego posiłku to wtedy jest wariactwo Małego :) teraz mi zasnał to na szybko jadłam bo nie wiem ile ta sielanka potrwa :) choć podobno jak ma dziecko rączki w piąstki podczas snu to bedzie dłuzej spało :) tym sie sugeruje i u nas sie sprawdza, godzinka minimum :) wiec mozna cos ogarnąć w tym czasie:)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jej, ja się wykąpałam, wydepilowałam, czuję się jak boginii ;) taki luksus :D Teraz mój aniołek śpi przy cycu a ja włączam seriale do nadrobienia. Śniadanie zjedzone, może uda się później ugotować kompot z jabłek i jaglankę na obiad.
    No i od poniedziałku albo wtorku (straciłam rachubę) kolejny kilogram mi zleciał w dół.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 09:29

słoneczna 85, Angélique89 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku nadzieje mi dajesz bo ja mojego wlasnie tule do snu i tak patrze ze raczki ma w piastki :-) oby pospal bo ja musze odciagnac pokarm i umyc sie. Chetnie na spacer bym poszla ale nie ze smalcem na glowie...

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly troche polezal a teraz na raczkach bo zaczal marudzic. Zdazylam wiekszosc ogarnac. Zostalo mi odkurzanie, umyc podloge, pranie poskladac, kolejne powiesic i obiad podszykowac. No i na gorze ogarnac ale to najwyzej pozniej.

Mi tez dzis chce sie spac i glowa mnie boli, z pewnoscia ta pogoda dobija czlowieka.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zostało 7kg do zgubienia, ale czuję się już jak MŁODY BÓG w porównaniu do stanu ciążowego. Za dwa tygodnie zaczynam biegać, bo nie wyobrażam sobie w lecie chodzić w oversize'owych koszulkach ze względu na fałdę. Z rozstępiakami się już częściowo pogodziłam, byle zbledły (mam nadzieję, ze seanse na solarium pomogą, ale to też zacznę tak za 2 tygodnie po 7 minut co drugi dzień - dla mnie mało, bo zawsze chodziłam na 15, ale zachowam zdrowy umysł po tej operacji).

Kurcze, tyle razy zaczynałam pisac o moim porodzie, ale w koncu Wam nie wysłałam, wiecznie przy tym ryczę jak bóbr :(...

Któraś z Was wróciła do nałogu jakim są papierosy? Taka moja ciekawość, bo chyba któraś z Was paliła/podpalała?

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue nie wiem czy high need baby czy nie ☺ dopiero się przekonam.
    Wiem ze boli go brzuszek i dlatego tak sie dzieje. Nie może gazów puscic i bardzo go to boli. Dalismy wczoraj espumisan i dziś rano tez zobaczymy co będzie.
    Ja nie mogę znieść ze go to tak boli, juz wole żeby mnie bolalo, jak się wypierdzi i kupkę zrobi jest aniolkiem, śmieje się i ładnie śpi.

W ogóle jak leży na brzuszku głowę przekłada z boku na bok, a jak go nosiły i zaczynam mówić to się odchyla tak fajnie i trzyma sztywno głowę i patrzy kto do niego mówi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 09:56

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara probowalas tych rurek windi ? One naprawde sa super. Moj maly dzis w nocy tez tak plakal nie mogl sie zalatwic rurka zalatwila sprawe w 2 minuty.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia muszę kupić, napisze mężowi, dziś wlozylam termometr w pupke żeby temp. Zmierzyć, to taki fauny pierś poszedł i kupka ze szok.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój właściwie nie krzyczy, chyba że coś na prawdę mu nie pasuje. Przewijanie i kąpiel zazwyczaj przebiegają bezproblemowo :)

Moje dziecię jadło o 21 wczoraj i dzisiaj dopiero o 5:30. Nie wiem czy to normalne, ale w nocy patrzyłam kilka razy i spał cały czas. Nawet po tych 8 godzinach nie jadł zachlannie bardzo.

Lara te myśli miną zobaczysz! Mmusisz dac sobie trochę czasu. Ja też tak myślałam, mimo, że moje dziecko nie krzyczy mocno

c7hyim7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamy dziewczynek - kiedy przekluwacie uszka ksiezniczkom? :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie będę przekłuwać. Jak dorośnie i będzie sama chciała, to przekłujemy. Ja sama założyłam pierwsze kolczyki w wieku 10 lat.

Suri97, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki smarujecie czyms brzuszki? Bo mi sie konczy taki balsam do smarowania z babydream dla kobiet w ciazy na rozstepy. I nie wiem co teraz kupic. Chcialabym cos na rozstepy i ujedrniajacego. Co polecacie?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, ja paliłam przed ciążą i nie ukrywam - teraz troche mnie ciągnie. Ale karmie piersią, wiec nie bede truć siebie i dziecka. Mam nadzieje, że nie wrócę do nałogu, bo prowadziłam zdrowy tryb zycia, biegalam i popalalam. To było głupie i mam nadzieje, ze uda sie pokonać chęć :)
    A z tym solarium na rozstepy to nie jest chyba dobry pomysł, wydaje mi sie, ze wlasnie rozstepow nie powinno sie opalać, ale to poczytaj jeszcze, albo spytaj dermatologa/kosmetyczki.

‹‹ 2566 2567 2568 2569 2570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ