SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje palmersem cały czas:)

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie smaruje, nawet w ciazy smarowałam jak sobie przypomniałam :)

jedyne co to musze moja mała fałdke zgubić, iec po wizycie u gina robie brzuszki i rolki idą w ruch:) Dziecko sprzedaje ojcu a ja na godzinke lece pośmigać :):) wiec czekam na wiosnę z utęsknieniem :)
    Jedyne co mnie smuci to to, ze nie wyjade na dwukołowej maszynie :( no ale czego sie nie robi dla Dziecka :*

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kolczyków to ja póki co nie będę przebijać. Bardziej myślałam za 2 lub 3 latka.
    My wczoraj wybraliśmy się na spacer z psami w chuscie. Młoda zadowolona, ja też bo mogłam psy potrzymac na smyczy :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wieczorem smaruje się olejem kokosowym a rano zwykłym nawilzajacym.
    Właśnie się zwazylam, zostało mi ponad 5 kg, ale po śniadaniu i z pełnym pecherzem. Mam wrażenie, ze połowa z tego to cycki.
    Do powrotu sylwetki daje sobie 3 miesiące- mamy wtedy wesele i muszę wyglądać dobrze :p

c7hyim7.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nasz Piotruś kończy dziś miesiac, i juz jest niemowlakiem nie noworodkiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 11:12

NASTA, dorocia2324, Rudasek, mala_mi1982, megg, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    A nasz Piotruś kończy dziś miesiac, i juz jest niemowlakiem nie noworodkiem

Nasz wczoraj 5 tyg :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla vWas ciocie :)

Pola <3
    4295bcb90db2c7d8med.jpg

Oto my przed spacerkiem :
    213c93cf1e1749f2med.jpg

A to na spacerku:
    bbdab0322d67b5d9med.jpg

Sue, dorocia2324, NASTA, ash, Lara 82, mala_mi1982, Penelope, Suri97, Fedra, asia888, Angélique89 lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam chyba kryzys laktacyjny:( mały płacze, wierzga mi przy piersiach, a piersi miękkie. A on chce jesc co godzinę!!

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis super w tej chuscie a plecy cie nie bolaly po spacerze? Ja sie zastanawiam caly czas ale boje sie o moj zdewastowany kregoslup :(

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Katis super w tej chuscie a plecy cie nie bolaly po spacerze? Ja sie zastanawiam caly czas ale boje sie o moj zdewastowany kregoslup :(
    Asia dobrze zawiazana chusta odciaza kregosłup wbrew pozorom :)
    mnie nic nie bolalo, wrecz lepiej sie chodzi bo chusta wymusza wyprostowana postawe :)

• Katiś Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    A ja mam chyba kryzys laktacyjny:( mały płacze, wierzga mi przy piersiach, a piersi miękkie. A on chce jesc co godzinę!!

Ja czytałam ze jak laktacgja sie unormuje to piersi nie sa juz twarde, i u mnie tak jest , piersi miekkie a laktatorem odciaglam wasnie 120 z obu

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam podpalać :( daje mi to jakiś spokój... Mniej jem przez to, tzn nie ciągnie mnie do jedzenia jak sobie zapale. Ciągle mam jakieś stresy - jak nie ten mój cholerny Mąż, to Ada - nie wiem niekiedy czego ona chce i tak sie jakoś wewnętrznie uspakajam.. Sportowcem roku to ja nie będe przy takich poczynaniach.. Dobrze, że pale to świństwo z daleka od dziecka i każdorazowo po tym nie mam z nią kontaktu... Fatalna ze mnie matka.

Co do rozstepow i solarium to u mnie na ta 'blade i stare' rozstepy solarium dobrze wplywalo, nie wiem z kolei jak wplynie na te świeze? Rane po cc zaklejac plastrem czy zostawic, niech tez sie 'jara'?

• Sue Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blizny na pewno nie możesz opalać!! Bo Ci sie zrobi taka czerwona. Ja bym odpuscila solarium dopóki rozstepy i blizna nie zbieleja :)

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez popalalam przed ciaza. Teraz mnie ciągnie bardzo, ale kp. Poza tym wstydzę sie palic przy starszym synku. Jakos tak wolalabym być w jego oczach matka idealna na razie. Wczesniej tez się przed nim ukrywalam z fajkami :)
    Ale Angelcia nie dziwie ci sie, ze popalasz. To jest tak cholernie przyjemne!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra - jak szczepiłas to dzeicko było w 100% zdrowe? tj bez katarku?

Kurde ja juz sama nie wiem wydaje mi się,że młody makatarek -bo ciagle jakoś tak charczy. Jak spi pokojnie to oddyhca normalnie ale czasami słysze bulgotanie i jest go więcej niżkiedyć. czywiście gruszka ani fridą nie jestem w stanie nic odciągnąć. Boję sie go szczepić w tym stanie...... A chciałam go zaszczepić do 15 kwietnia bo wtedy mamy czas żeby szczepić na rotawirusy. Póxniej będzie za późno...

Dziewczyny nalaktacje trezba pic baardzo duzo płynów.
    U nas dpukać nie ma problemów z kolkami. CZasami malutki się pręży, ale jak puści bąki jest ok

• ash Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue spokojnie. Kryzys laktacyjny trwa kilka dni. U mnie juz minął. Dostawiaj małego często do obu piersi, pij dużo i sie nie stresuj.

U nas odpukać tfu tfu Espumisan chyba działa. Idą takie bąki ze hej. A w nocy była taka kupa ze wyszła na plecy, całe śpiochy zafajdane!

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja mialam kryzys w weekend, Mlody nan stop chcial jesc bo głodny, z cyców nic nie lecciało...ale wtedy ewidentnie mnie piłam...cała niedziele siedzialam z wodą w reku i w poniedziałek popoludniu cyce ożyły, byłam w stanie sciagnać z jednego 120ml plus jeszcze Mały ciągnąl....pij duzo! :)
    ja wczoraj i dzis znów mam wrazenie ze mam mniej, ale jak mlody wypluje cyca to cała buzia w mleku i moj cyc tez, wiec pokarm mam...jak karmie co 3-4 to widze ze sa wieksze a jak Maly chce czesciej to tez mam takie flaczki miekkie :D

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

U nas odpukać tfu tfu Espumisan chyba działa. Idą takie bąki ze hej. A w nocy była taka kupa ze wyszła na plecy, całe śpiochy zafajdane![/QUOTE]

u nas też działa, choć wczoraj nie mogł Maly zrobić kupki cała noc...wiec rano mu dałam 10ml rumianku, wypił i pozniej sie osrał po pachy :D

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez espumisan dziala. Na szczęście musialam go użyć tylko 2 razy.

Ja zauwazylam, ze jak mala mi się rzuca i denerwuje przy piersi, poplakujac przy tym to biorę ja do odbicia, beknie sobie i dalej je. A wczesniej myslalam, ze to brzuszek boli, albo mleka malo. Także może u Was tez pomoże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 12:45

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój też się od wczoraj rzuca przy karmieniu, possie i robi się nerwowy, płacze. Nie wiem o co chodzi. Ja z nerwów nic prawie nie mogę odciągnąć, z dwóch piersi jakieś 40 ml. Niby piję dużo :/ Też się zastanawiałam czy to nie kryzys laktacyjny :/

U nas bączki idą, a kupy drugi dzień już nie ma :/

I na 14.30idziemy szczepić na gruźlicę.

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 2567 2568 2569 2570 2571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ