Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Moj wlasnie opróżnił jedna piers i spi w lezaczku;)
No i to jednak nie kryzys laktacyjny, mały piszczal i wierzgal, bo męczył go bączek. Popierdzial, walnął kupę i był spokój:)
Dziewczyny, zauwazylam, ze małemu na brzuszku sie pojawiły potowki, czymś to smarować czy po prostu wietrzyć? Ubieram go lekko, najwyraźniej trafił mi sie gorący egzemplarz.
Lara, tak myslalam o Tobie dzis - Tomek czasami płacze jak mu np gorąco, niewygodnie, ostatnio mu sie zawinęły body na plecach, płakał, ja nie wiedziałam o co mu chodzi, dopiero rozebralam, poprawiłam i cisza.
Moze małemu cos przeszkadza np w lozeczku? Tomek w dzien w lozeczk nie spi, a teraz w lezaczku mu dobrze. Nie chce Cie zdenerwować, bo pewnie takich złotych rad juz dostalas mnóstwo, ale rozumiem, ze taki płacz moze zmęczyć.Lara 82 lubi tę wiadomość
-
Sprawdzacie cieplote na karku? Wczesniej zakladalam body i pajac, teraz tylko pajac a kark cieply wiec ok.
Potowki wyszly na szyjce z tylu, chyba od czapeczki. Przemywam tylko woda przegotowana.
Moj troche dzis spal- Boze jak dobrze!!! Usmazylsm nalesniki;)
Moj lapczywue je, az czasem brakuje mu tchu i nadal je az zakaszle!!
Kupilam pampki biale jednak znowu bo wszystko mi wyciekalo a chyba nie jest dyza roznica w cenie. Za pampki biale 2 90 szt w rossmanie placilismy 56,99. A dady ile takie 2?
Bo tez sa 2 rodzaje dad. Biale i zolte. Biale fajne a zolte wyciekaja -
Przed wyjściem na spacer karmie małego i jak się da to go usypiam porządnie. Jak juz śpi z pól godziny to się szybko ubieram, szykuje wózek, młodego wrzucam w kombinezon ( który jest dość duży i nie wkladam malemu raczek w rekawki tylko zostają przy ciele ), zakładam mu czapkę i wychodzimy. Wszystko na śpiocha. I on spokojny i ja
Teraz jak bylo cieplej to musiałam zakladac kurteczke a nie kombinezon, ale tez się dalo. Jak idziemy na spacer, a nie śpi to robię to samo, ale juz jest mniej spokojnie
Lara 82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNie odzywalam sie jakis czas bo dziecie mnie calkowicie pochlania.
Moja Nelka obraca sie juz z boku na plecy i z kazdym dnien idzie jej to coraz sprawniej. Umie tez na chwile utrzymac zabawke podana do raczki.
My chyba przechodzimy teraz skok rozwojowy bo mala zaczela sie czesciej domagac jedzenia. Teraz potrafi jesc mniejsze porcje ale nawet co 2-3godz. Przez to troche mniej sypiam ale wazne ze wszystko prawidlowe jest. Dzwonilam do pediatry czy to ok ze zaczela sie tak nagle dopominac czesciej mleka i wlasnie pani wytlumaczyla mi ze taki zwiekszony apetyt jest zwiazany tym skokiem rowojowym w tym okresie wlasnie i ze moze sie dopominac nawet co godzine. No to mnie pocieszyla.
O tym ze Nelka sie juz swiadomie usmiecha do mnie chyba pisalam.
-
Ash, ja podaje bioaron k i bioaron D. Słyszałam, ze wit k moze powodować bóle brzuszka. U nas poki co jest ok, ale jak widze minę małego jak mu podaje witaminy, to umieram ze śmiechu, bo sie tak słodko krzywi i ma minę typu "to nie cycek!"
Gosiak lubi tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:Usg jamy brzusznej moj mial w szpitalu.
-
Co do potówek, ubierania, itp...
Ja mam tonę ubranek a teraz właściwie mała nosi tylko ciuszki z wełny merynosów, na początek miałam 5 bodziaków z długim rękawkiem i w domu właściwie tylko to + skarpetki z tej wełny, ew. półśpiochy.
Teraz zapolowałam jeszcze na kilka par bodziaków + kilka pajacyków - super się sprawdzają, dziecko się nie poci, nie jest ani za zimno ani za ciepło - jestem mega zadowolona.MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość
-
Sue nie jestem zła. Cos ty. Widzę ze mój nie potrafi być sam w godz. Aktywności , zastanawiam się co robić z nim wtedy?
Słoneczną, mnie nic nie wycieka. Rady mi nie bardzo pasują, są za ciężkie, pampersy zielone są oki. Ja i tak zmieniam często aby w kupcem nie leżał bo są odbarzenia, ale zdecydowanie więcej ruchu ma w pampersach.
Jak zakladasz i zaklejasz pampa to najpierw jedna strona potem zagladasz z drugiej siusiak w dol i dopiero zapinasz druga stronę. Tak musi być zapiete aby 2 palce weszły miedzy brzuszek. No i potem poprawiał falbanki kolo nóżek aby były na wierzchu.