X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Co do ubierania dzieciaszkow. To ja zakladam body z dl rekawem, do tego spiochy lub spodenki i skarpetki. A okrywacie jeszcze maluszkow kocykiem czy becikiem?
    Ja okrywam kocykiem z wełny merino tylko jak ma gołe nóżki tylko w skarpetkach.

niki640 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, ja małemu śpiewam, chodzę z nim po domu i opowiadam mu co widzi albo puszczam muzykę. Mało jeszcze kuma, wiec tez nie wiem czasami jak go zainteresować. Mówię do niego jak do dorosłego:)
    Ale tez ma czasami takie dni, ze nie chce byc sam i płacze na zasadzie "halo! Ja tu jestem, rzuć wszystko i baw sie se mna".

Wam tez dni tak szybko lecą? Ja nie byłam jeszcze "w mieście" od porodu i w zasadzie każdy moj dzien wyglada tak samo.. Oszaleć mozna!
    Pojechalabym na zakupy, ale z takim maluszkiem? :(

Gosiak, Angélique89 lubią tę wiadomość

• megg Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna dokładnie dziś myślałam to samo o świętach- dopiero co miałyśmy boże Narodzenie z brzuszkami a tu już Wielkanoc z maluszkami

My dziś mAmy dzień z cyc em non stop
    może ten skorozwojowy. ?

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo solarium to ja byłam wczoraj na 5 minut nie dla wyglądu ale żeby się odstresować..jakoś mnie to uspokaja zawsze..w poniedziałek będzie dopiero miesiąc po porodzie ale już nie plamię wiec poszłam..

A mój maluszek póki co jest cudowny, żadnych kolek,marudzenia itp mam jednak problemy z dwulatka gdyż wymusza wszystko płaczem, nudzi jej się w domu wiec balagani a ja tylko chodzę i sprzatam..czasem mam ochotę wrócić do pracy bo czuję się zupełnie bezwartościowa..to chyba jakiś baby blues..non stop płacze..mam pretensje do męża ze siedzę w domu 24h i juz chcialam przejść na mm aby nie czuć się uwiaznana ale póki co karmie..dla mnie dziecko po dziecku to chyba zbyt duże wyzwanie i jednego dnia jestem mega szczęśliwa a innego płacze i smece..to chyba te hormony:p

Podziwiam wszystkie matki które ogarniaja więcej dzieci jak np mistrzyni i jeszcze tak dzielnie sobie radzą..

Laureczka25
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja córeczka jest w szpitalu na intensywnej terapi :((
    Zachlysneła nam się dzisiaj szybko wezwaliśmy karetke no i zabrali ją..
    Podejrzewają zapalenie płuc
    Leży w inkubatorze biedna Została sama bez nas Możemy ją odwiedzać tylko od 10-12 i od 15-16.30 :(
    Wróciliśmy z mężem do pustego domu..
    Nie wyobrażam sobie już życia bez niej

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie przekłuwamy zostawia jej ta decyzje jak już dorośnie ;)
    angelcia wrote:
    mamy dziewczynek - kiedy przekluwacie uszka ksiezniczkom? :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydawało ze moja ma katar ale podobno to od ulewanie mi lekarz powiedział ze najważniejsze by nie było gorączki...
    *Sylwia wrote:
    Fedra - jak szczepiłas to dzeicko było w 100% zdrowe? tj bez katarku?

Kurde ja juz sama nie wiem wydaje mi się,że młody makatarek -bo ciagle jakoś tak charczy. Jak spi pokojnie to oddyhca normalnie ale czasami słysze bulgotanie i jest go więcej niżkiedyć. czywiście gruszka ani fridą nie jestem w stanie nic odciągnąć. Boję sie go szczepić w tym stanie...... A chciałam go zaszczepić do 15 kwietnia bo wtedy mamy czas żeby szczepić na rotawirusy. Póxniej będzie za późno...

Dziewczyny nalaktacje trezba pic baardzo duzo płynów.
    U nas dpukać nie ma problemów z kolkami. CZasami malutki się pręży, ale jak puści bąki jest ok

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy jak sie czujesz jesli nic Cie nie boli a szpilki nie przeszkadzają to czemu nie tylko może najpierw na krótko je załóż bo nie wiadomo jak kręgosłup zareaguje...
    dorocia2324 wrote:
    Mam moze takie glupie pytanie. Czy moge juz po CC (minely prawie 3 tyg) zalozyc szpilki? Bo tak mi ich brakuje.

dorocia2324 lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz może nie demonizujmy Twojej teściowej ;) obstawiam ze zapach jej babci nie pasuje ;) a teściowa nie używa mocnych perfum ???
    bella84 wrote:
    Fedra u mnie to raczej nie kolki a jakas niechec malej do tesciowej :/ wczoraj padalam po nieprzespanej nocy i chcialam by ona sie mala zajela bym ja odespala.. I mala u niej na rekach wiecznie plakala a na moich usypiala i tak w kolko co ja ja bralam to cisza a gdy tesciowa to ryyyyyk wiec ona pomyslala ze glodna mala... A ja sie zgodzilam na butle bo chcialam odpoczac i miec cisze i by mie bylo ryku.. Ale wyszlo tak ze mala dostala butle 20 min spokoju i ryk i kolejna butla i znowu 20 min spokoju i ryk i takim sposobem tesciowa dala jej do 11 tyle ml w butli co zwykle mala je przez caly dzien :/ efekt te,go taki ze dostala mega zaparc i byl armagedon do nocy od 13..:/ az mala padla.. Zamiast wiec potem butli przystawialam ja i sciagalam i wtedy kupka sie poluzowala brzuszek miekki sie zrobil i bylo lepiej.. Dzis wiec mala glownie na cycu jest i ja sie nia zajmuje.. I ... Bloga cisza jest.. Raz dalam jej na rece to byl ryyyk to tesciowa stwerdzila ze gazy mala mecza... Eh no nic wiec jestem uziemiona bo nie moge nigdzie wyjsc i zostawic malej z nia bo albo mala bedzie ciagle ryczec albo bedzie miala pakowane mm do oporu :/

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja ! O ludzie... Bardzo współczuję, najgorsze, że nie możecie przy niej być teraz. Bardzo mi przykro. Oczywiście będę bardzo mocno trzymać za Majeczke kciuki. Musisz sobie przetłumaczyć, że dobrze, że jest teraz pod stałą kontrolą i opieka lekarzy. Na pewno dbają tam o nią i szybko jej pomoga. Sciskam Was mocno.

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, duzo zdrowka dla małej!! I duzo siły dla Was!!
    Ty karmisz piersią? Nie możesz byc z mała cała dobę?

• Penelope Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, tak mi przykro. Miejmy nadzieję że Majeczka szybko do domku wróci w zdrowiu

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze jak znajdziesz chwilkę to napisz czy były jakieś wcześniejsze symptomy na zapalenie płuc ? U moich dziewczynek najpierw kaszel, potem katar, coraz więcej kataru, aż nie nadazalam odciagac, stan podgoraczkowy, mnóstwo wydzieliny z którą sobie nie radziły inaczej niż wymiotujac itp a u Ciebie zachlysniecie i przez to zapalenie płuc? Bezobjawowe?

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • PatrycjaP Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam śladowe ilości pokarmu więc karmie MM ale nawet gdybym karmila piersią to i tak nie mogłabym przy niej być z racji tego ze to oddział intensywnej terapi

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • Pia Gizela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem zadowolona z leżaczka Tiny Love.

U nas dziś dzień na cycku. W dodatku pogoda paskudna.

Szczepienie zaliczone. Jego kłuli,a mnie bolało :/
    Dostaliśmy receptę na Engerix. A na brzuszkowe sprawy Debridat. Jak nie pomoże to zmienić mleko na Bebiko Comfort. Jak to nie pomoże to trzeba będzie przeczekać :/

wit. k i d też mam w tych kapsułkach

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, przesyłam w takim razie duzo dobrej energi dla Ciebie! Dobrze, ze szybko zareagowaliscie i mała jest pod dobra opieka!!
    Trzymam kciuki, zeby Majeczka szybko wyzdrowiala i wróciła do domu !!

• Fedra Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Mała karmie potem przebieram pieluchę, zakładam body z dł rękawem spodenki i skarpetki potem idę narzucić kurtkę i zakładam buty i kurtkę i wracam do ubierania Małej zakładam buciki rękawiczki potem czapkę i n koncu kurteczkę i już wtedy zasypia owijam w kocyk i idziemy na dwór po wózek :)
    Lara 82 wrote:
    Mam pytanie jak idziecie na spacer to w którym momencie ubieracie dzieciaczki. Spacer tez jest u mnie trauma. Po 1 od rana nie mam jak sama się uszykowac na ten spacer bo młody na raczkach albo się karmimy.
    Potem jak zje i go przebiore to jest rozbudzony wiec jak zaczynam go grubo ubierać na spacer to juz są nerwy i płacze, wiec jak wsadze placzacego do wózka to najlepiej by było od razu wyjść, no ale ja nie ubrana i nie gotowa. No masakra powiem wam.

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, bardzo mi przykro! Zdrówka dla małej i szybkiego powrotu do domu! A dla was dużo sił! Najważniejsze, że jest pod dobrą opieką.

relg9vvjrtqik460.png

• PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni jutro będę wiedziała do dokładnie co i jak. Było to tak, że mała spała i nagle ulało się jej mlekiem ale też i wymiocinami zółtymi Wyleciało jej buzią i nosem. i nagle zaczła ciężko oddychać, oczy miała tak wielkie widziałam jak bardzo się męczy. próbowała płakać ale nie umiała, wszystko sprawiało jej trudność. żadnej mamie nie życze tego widoku.. Zadzwoniliśmy po pogotowie, karetka naszczescie przyjechała bardzo szybko, a w między czasie Pani w telefonie mówiła nam co mamy robić. Lekarz zbadał i powiedział, że jedziemy do szpitala. Że podejrzewają zapalenie płuc.
    Kataru wcześniej nie miała, gorączki też nie, czasami wydawało nam się, ze tak charczy. W szpitalu lekarz zapytał czy miała mała jakieś infekcje bądź podejrzenie infekcji. Powiedziałam, że podczas porodu wzrosło mi crp i zadecydowano szybko o cesarce żeby do małej nie przedostała się infekcja. Być może zdążyła się przedostać. Nie mam pojęcia, nie znam się na medycynie.. Lekarze w szpitalu po porodzie badali Maje i wszystko ok było .. Nie wiem. Ale cholernie już za nią tęsknie i bardzo się o nią boję

• Fedra Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie sie jakoś a My trzymamy kciuki za Mała zeby wszystko było ok...
    PatrycjaP wrote:
    Dziewczyny moja córeczka jest w szpitalu na intensywnej terapi :((
    Zachlysneła nam się dzisiaj szybko wezwaliśmy karetke no i zabrali ją..
    Podejrzewają zapalenie płuc
    Leży w inkubatorze biedna Została sama bez nas Możemy ją odwiedzać tylko od 10-12 i od 15-16.30 :(
    Wróciliśmy z mężem do pustego domu..
    Nie wyobrażam sobie już życia bez niej

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 2570 2571 2572 2573 2574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ