Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
słoneczna 85 wrote:Fedra a czy te sczepionki na nfz nie sa gorszej jakosci?? Tak jak z engerixem ( byl lepszy niz euvax szpitalny)
Czytałam dużo odszczepieńcami NFZ i z tego co widzę w mojej przychodni maja dobre szczepionki zreszta nie bardzo rozumiem tej nagonki lepsze gorsze szczepionki bo wydaje mi sie ze jesli były by złe to by ich nie dopuścili do użytku, w każdym razie mojej nic po nich niejest nie ma gorączki zachowuje sie jak zawsze...
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Ja chyba nie mam instynktu macirzynskiego, młody od rana drzew gembe, spał 40min i koniec i nadal się drze. Jestem u kresu sił. Nie mam juz sił, leży i się drzew i tyle a ja patrzę bo nie mam pojęcia co zrobić.
Żadnych dzieci więcej, no fucking way!!!!!!! -
Bela niechce być złym prorokiem ale chyba sprawdza sie to co mówiłam Ci wcześniej ze u Was bedą kolki
współczuje...
bella84 wrote:Dziewczyny pomocy mam od poludnia problem z corcia.. Ciagle placze... Probowalam spowijania kolysania wyciszania i dawalam butelke i pobutelce cisza na 20 min i ryk ..dostala dzis tyle jesc i ciagle placze i placze juz nie mam sily, nie dsc ze w nocy od 00 spalam lacznie 2 godziny i to po godzinie to juz mi glowa peka od ryku ale mniejsza o to bo martwie sie co jej jest, je, temperatury nie ma .. Mniej kupek zrobila bo 3 dzisiaj i to jedna po paru godzinach... A i dodam ze jak skladalam pieluszke to taki sluz byl..moze powinnam pediatre wezwac? Kurcze martwie sie o nia.. Do tego kurwa moja mama jednak mnie zarazila i juz mnie gardlo drapie
boje sie ze zaraze mala.. Chodze w mase zce ale i tak sie boje
2015 Nati
2017 Suzi -
Napisze dla Mam kolkowych co u Nas pomogło i widać znaczna poprawę...
Przedewszystkim nie zmieniałam kropli co chwila...
Rano dostawała esputicon a wieczorem espumisam podobno jest to to samo ale esputiconu daje sie mniej kropli ( ja wkrapias Małej bezpośrednio do paszczy)...
Do tego w ciagu dnia woda lub herbatka z kopru...
Nasza ulewa po każdym zjedzeniu nawet 30 ml wiec Enfamil premium zmieniliśmy na Enfamil AR dla dzieci ulegających różnica jest taka ze ten drugi ma konsystencje kaszki przez co wolniej płynie przez smoczek a co za tym idzie Natka je wolniej i nie łyka tak powietrza...
Kolejna zasada to regularność posiłków czyli 90 ml na 3 godz 120 ml na 4 godz czyli 30 ml na godz bo tyle jest w stanie strawić dziecko mm, trzeba pamietać ze dzieci z kolka często domagają sie jedzenia bo ssanie przynosi im ulgę niestety trzeba to przedrzymski jesli minie godz a dziecko dalej płacze wtedy zrobić 30 ml...
Kolki to meczaca sprawa ale po ponad 3 tyg walki wyżej opisanym sposobem naprawde widać poprawę Młoda już sie tak nie drze i jest spokojniejsza...
Oczywiście każdy musi znaleść swój sposób ale widzę ze rutyna i konsekwencja dużo dająmegg lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Co do szczepień byłam zwolenniczka skojarzonych ze to lepiej dla dziecka ze mniej ukłuć itp...
Ale w przychodni zmieniłam zdanie kiedy pielęgniarka spytała czym szczepimy powiedziałam ze chyba refundowanymi strasznie sie skrzywiła tłumacząc ze będę musiała przyjść za 6 tyg znowu i za kolejne 6 tyg znowu, ale ja nie odebrałam tego jako troski miałam odczucie ze kasa przelatuje jej koło nosa tak jakby im płacono za zaszczepione dzieci szczepionkami skojarzonymi już sam fakt ze mieli szczepionki rożnych firm w rożnych przedziałach cenowych mocno mnie zastanowił...
A co do kłucia Młoda dostała zastrzyk w rękę i oba uda i ewidentnie nie robiło jej różnicy czy ukuli ja dwa razy czy 3 razy darła sie tak samo
A i dodatkowo teraz zaszczepiłam na rotawirusy za 6 tyg kolejna dawka potem będziemy szczepić na kolejna rzecz by nie brać wszystkiego na raz...
No i u Nas w przychodzi większość dzieci szczepiona jest refundowanymi...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
A i apropo pępka przypilnujecie sobie tego tematu bo jesli pępek wystaje nadal na zewnątrz i nie schował sie do środka powiedzcie o tym lekarzowi zeby to obejrzał u Nas pępek sie nie schował i trzeba było kleić plastrami specjalnymi by nie było przepukliny...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Ja Dady używam 3 od razu przeszliśmy na nie z jedynek, ale kupiłam tez 3 z bambino (niewszedzie można je kupić) są tańsze nawet od dad bo za 48 szt płace niecałe 22 zł ale właśnie te bambino najbardziej mi pasują, jeszcze przetestuje baby dreamy 3 i zobaczymy co z tego bedzie...
A z odparzeniom szybko dasz sobie radejak u Nas zrobiła sie czerwona pupka z chrostkami po jedych chusteczkach nawilżających z Dady to posmarowałem kremem na odparzenia z Musteli (próbkę dostałam w szpitalu) i na drugi dzień już nic nie było
Lara 82 wrote:No i zajebiste pieluszki dada odparzyly mu dupe, a zmieniał co 2 godz. Mniej więcej.17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Nie moge sie nadziwic jakie te Wasze bobasy duze w porownaniu z moja corcia. I pieluszki nadal w rozmiarze noworodkowym mamy.
Nie wiem co sie z mala dzieje, cos slabo mi dzisiaj je. Przystawiam czesto, bo niby chce, a chwile possie i przestaje. Przyszla dzisiaj butelka Medela Calma to ja wyprobuje i chyba sie zlamie i podam mm, bo chce, zeby jadla a nie tak nosem krecila. Moze maly eksperyment nie zaszkodzi.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Przykro mi Lara, ze tak to wyglada, ale nie zadreczaj sie. Wyrosnie z tego. Dzieci ze wszystkiego wyrastaja i kazdy okres w koncu mija (a wtedy pojawiaja sie nowe problemy
)
Moja malutka drze sie tylko przy przeijaniu, czasami wrecz histerycznie, jakby to najwieksza tragedia byla. Ale wiem, ze nic jej nie jest i ze krzywda jej sie nie dzieje, bo jak tylko zalozymy sucha pieluszke i tylek i nozki znowu ma w ubrankach, to natychmiast sie uspokaja jak gdyby nigdy nic!08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Pia Gizela wrote:Mały lubi siedzieć w wodzie
Jest tylko mega płacz przy wyciąganiu z wody.
Jeju, u nas tak samo. W wodzie cisza, a na reczniku obdzieranie ze skory dopóki się cycem nie zapchaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 06:15