X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o olej kokosowy to witamina d, która podaje malej jest na bazie właśnie tego oleju. :)

Była u mnie położna. Mala wazy 6 kg i mierzy 62cm. Znamie, które ma na plecach nazywa się mongolskie znamię i pojawia się u dzieci, które maja korzenie azjatyckie. Szok :D ciekawe czy u mnie czy u mojego W. przodkowie byli z Azji. No i w naszej części Europy takie znamię ma 1,9% dzieci. Takie dzieci maja proste, ciemne włosy, skośne oczy i ciemna karnację, czyli opis mojej Zoji jak znalazł :) Trafiło sie mojej córce ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 14:01

Lara 82, Sue, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi ona na zdjęciu trochę na taką azjateczkę wygląda :) Włoski czarne, buzia śniada, oczka lekko skośne (?)...będzie miała powodzenie ;) a co to za znamię ?

Lara 82 lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 27 marca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi ona na zdjęciu trochę na taką azjateczkę wygląda :) Włoski czarne, buzia śniada, oczka lekko skośne (?)...będzie miała powodzenie ;) a co to za znamię ?

1usajw4zbiudzgxg.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady no ja mowilam - dziwilam sie ze Twoj maz nie jest jakims cudzoziemcem;)) naprawde;)

Pia!!! Zapomnialam powiedzuec- u nas luszczyla sie glowa, strasznie jak zdejmowalam czapke to sucha skora jak lupiez. Smarowalam olejem koko i nic, oliwka baby dream i nic i istatnio po kapieli linomagiem ale tym aptecznym biala tubka z zuelonym- takie tluste no i sie poprawilo i nic sie nie luszczy. Glowka jak nowa;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybkie pytanko;) ile pieczecie rybe w folii i w ilu st?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    Czy Wasze dzieci tez puszczają banki przez usta?? Taka niby piana??

Boże, mój od 6 nie śpi nic a nic...:(

Grszku Sylwia już o to pytała. Tak mój też zaczął się jakoś ślinić i bańki puszcza. Szczególnie jak stara się jakiś dźwięk z siebie wydać, takie agggguuu i do tego tak języczkiem mieli :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się podoba Pola jak wypycha język :) chyba odkryła ze go ma:)
    Słoneczna ja piekę na oko, więc Ci nie doradze

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png

Wysłany: 27 marca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko od 3 godzin spi w łóżeczku....to jest NIE MO ŻLI WE !!! A może to ja śpię i mi się to śni ? Przeciez ona nie sypia w dzień dłużej niż 20 min i nie śpi niegdzie indziej jak tylko na rękach czy na klacie....niech mnie ktoś uszczypnie...Tylko chodze co chwile i sprawdzam czy oddycha mimo, że monitor włączony ;)

1usajw4zbiudzgxg.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj nie puszcza baniek;)

Groszku przyzwyczajaj do gondolki bo w foteliku to tak jakby siedzialy dzieciaki wiec kiepsko. Moj w wozeczki lubi:)
    Znowu je. Ja go ciagle karmie na zadanie- w dzien bardzo czesto, w nocy wstaje co 2-3 h

Jestem uwiazana. A u was jak??

atdcqtkf2affvuei.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też karmię. Dziś Pola dała mi pospac: 21-2-6 więc nie ma źle. Katar mnie wykończy. Tak mi sucho w gardle masakra. Oczy lzawia, albo to przez nie już mi katar wychodzi.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna, mialas nosa :)

To znamię mongolskie to taki siniak na plecach. Nie boli tylko wygląda jak siniec. Pierwszym razem położna myślała ze mala jest bita :o no ale i tak się będziemy musieli tlumaczyc jak ktoś to zobaczy. Znika to do 5 roku życia.
    Ciekawa jestem jak będzie wyglądała jak będzie starsza i jakie będzie moje drugie dziecko :)

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ćwiczeń to ja na razie nie dam rady. Dopóki nie opuszczą go bóle brzuszka, a tym samym ja będę mogła przespać coś nocy. A mój młodzieniec zostanie z tatą na dłużej bez marudzenia.

Mi zostało do wagi z przed ciąży 7 kg i też stanęło w miejscu do tego mam problemy z 2 teraz. W ciąży nie miałam. Też mnie mega boli przy 2. Chyba też ten proktis kupię.

Trochę brzucha zostało, więc tu muszę się skoncentrować. Pocieszający jest fakt, że nie mam ani jednego rozstępu. A całą ciążę oliwiłam się tylko raz dziennie konkretnie po kąpieli oliwką z Babydream.:-)

relge6yd3cl8y0me.png

Wysłany: 27 marca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki siniak na udzie z tyłu od urodzenia. Ale azjatyckich cech wyglądu nie mam ;) Chyba na udzie się nie liczy w takim razie ;p

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi ja tez bylam pewna ze Ty albo Twoj mąż macie pochodzenie azjatyckie :) hihi nieźle:-)

Zachustowalam mojego Malego terroryste a on dalej w chuście nie śpi :( chyba mamy kolejny skok rozwojowy, od kilku dni jest nie do wytrzymania... Jak można nie spac od samego bladego świtu??

Gabrysio ma drobnego naczyniaczka na plecach, w szpitalu tego nie bylo widac, dopiero w domu to dostrzeglam.

relge6yd309xm1zq.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Znowu je. Ja go ciagle karmie na zadanie- w dzien bardzo czesto, w nocy wstaje co 2-3 h

Jestem uwiazana. A u was jak??

Ja też tak mam, dlatego wczoraj była taka zamota z moją wizytą u gina. Bo jak jemu się cyca zachce to nic nie pomoże awantura jak cholera. :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Ja mam taki siniak na udzie z tyłu od urodzenia. Ale azjatyckich cech wyglądu nie mam ;) Chyba na udzie się nie liczy w takim razie ;p

A masz ciemna karnację? Bo czytalam, ze to tez u osób z ciemna karnacja występuje. Może to jakieś inne znamię?
    Te mongolskie plamy to na plecach i w okolicy posladkow wystepuja.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png

Wysłany: 27 marca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taka lekko śniadą karnację chociaż moi rodzice obydwoje bladzi i rodzeństwo też :D Własnie ja mam na udzie tak pod tyłkiem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 14:37

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi no Zojka rzeczywiście jak azjatka :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was puszcza szumy dziecku ??

Zastanawiam się czy Gabryś nie ogluchnie :( masakra!!

Myślałam tez zeby kupic "owieczke w podróży " z CloudsB ktora szumi i posiada jeszcze inne melodyjki..

Moze ktos ja ma??

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedwczoraj Ada wieczorem byla aniolem - nawet jej nie budzilam, nie kąpalam. Jednak wczoraj wrzaski, ale łagodniejsze i krotsze.

Dzisiaj idzie do babci na noc i wraca w niedziele. Odpoczynek. Chyba pójdę z tego powodu pobiegać - a zapewne łatwo nie będzie, bo formę to ja mam, ale do jedzenia. Do wagi sprzed ciązy brakuje mi 5,8kg.

Kocham tę kruszynę, ale ona mi strasznie serce łamie. Patrzac na mnie płacze, nie usmiecha sie do mnie (bo do innych to jak najbardziej) mam po prostu wrażenie, że własne dziecko mnie nienawidzi, a ja sie przeciez tak staram... Mowie do niej łagodnie, opowiadam, nucę, śpiewam, noszę, bujam, kołyszę...

"Wszędzie dobrze, ale z dala od matki najlepiej".

Wpadnijcie dziewczyny do biedronki i kupcie swoim pociechom ksiązeczki dla dzieci - 8zł/szt. Oplaca sie :)

‹‹ 2657 2658 2659 2660 2661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ