X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazeczki kontrastowe?
    Lara a sciagasz pokarm swoj zeby maz karmil? Bo u nas dupa blada

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Ksiazeczki kontrastowe?
    Lara a sciagasz pokarm swoj zeby maz karmil? Bo u nas dupa blada
    Słoneczna nie ściągam, bo mnie to boli, poza tym jakoś nie jestem do tego przekonana aby trzymać to w zamrażalniku.

Nasz jest bardzo łapczywy (dlatego są kolki), bez problemu zje butlę z MM jak coś.
    Ale jemu nie chodzi często o jedzenie tylko o cyca, szczególnie jak go boli. To dla niego największa przyjemność i uspokojenie.
    Dlatego cieszę się, że mam pokarm i o niego walczę szczególnie teraz gdy mały ma kolki.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie sutków mnie też bolą nie są poranione, ale takie dziwaczne uczucie w nich mam.

Aha miałam pytać myślicie, że mi zanika pokarm, dawniej szczególnie w nocy jak z jednej piersi młody jadł to z drugiej czasem poleciało, a teraz już tak nie mam. I dlatego mam wrażenie, że mam go mniej ?

relge6yd3cl8y0me.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie..
    Moja Pola strasznie ulewa i wymiotuje po jedzeniu, nawet jak odbije,prawie po każdym jedzeniu (fakt że wisi na cycku ponad pół dnia) do tego jest wysypana na buźce plus dekolt i z tyłu kark... czy któraś z Was ma dziecko ze skazą białkową albo alergią pokarmową? jak się to objawiło? Bardzo proszę o pomoc, bo już tymi wymiotami strasznie się martwię, bo coś jest nie tak jednoznacznie a od lekarza dostałyśmy na razie debridat na jelitka...

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była u mnie położna, mały od 10 marca przytył poł kilo!! Przybiera wolniej na wadze, ale jak go zobaczyła, to powiedziała "Boże jaki on długi!!". Czyli Rośniemy wzdłuż ;)
    I wszystko jasne - nie mam żadnej grzybicy czy gronkowca - piers sie nie goi, bo mały ja za płytko łapał. Pokazała jak go przystawiac i musze cwiczyc. A co do prawej piersi - musze go przystawiac spod pachy, zeby rozkręcić laktacje.
    Powiedziała, ze mały powinien jesc rzadziej, ze problemy z brzuszkiem objawiają sie chęcią częstego ssania - dziecko nie jest głodne, wiec sie denerwuje, bo mleko leci.
    Ja złe robie, bo nie zawsze go odbijam. Mały musi częściej leżeć ba brzuchu i częściej w pionie. Poradziła, zeby kupic zab simplex. Powiedziała mi, ze problemy brzuszkowe to normalne dla tego wieku i przejdzie.

Pisalyscie o fotelikach samochodowych - mnie sie serce Kraja jak go widze jak taki pozginany jest. Dopóki nie podrośnie, to raczej nie bedziemy nigdzie daleko jeździć.

Rudasku, pytałam o to cmokanie - powiedziała, ze jak dziecko boli brzuszek, to chce sobie pociamkac cycka tudzież smoka, dlatego tak sie dzieje.

Lady, ja tez myslalam, ze któreś z Was jest cudzoziemcem, albo ma jakies korzenie:) niech Twój facet kupi wiatrówkę, bo bedą za nia faceci sie oglądać:)

A, położna mi powiedziała, ze dziecko powinno jesc z jednej piersi podczas jednego karmienia.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna dzięki! Kupię go i będę smarować:)

Lara mam to samo odczucie z piersiami i te same obawy z laktacją :(

My chyba pojedziemy na przejażdżkę, bo małego nic nie uspokaja poza cycem, a ziewa jak smok.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Sue to mojego boli brzucj juz 2 tyg...bo On od takiego czasu mniej wiecej cmoka i to codzinnie, brzuszek ma miekki, nie płacze tak jak na ból...ja mimo wszystko obstawiam zły nawyk po smoku, bo smoka ciumka i cyca tez :(

Dziekuje za informacje :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 17:26

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam powiedziec ze jak ktos uzywa pampersow i nie ma karty rossne z rossmana to warto wyrobic.
    Ja uzywam bialych pampersow i na paczce jumbo jest 10 zl znizki wiec warto

atdcqtkf2affvuei.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staś je mniej więcej co 3 h w ciągu dnia. Zdarza się, że jest głodny częściej, ale nie czesto.

Staś ma krostki na całym ciele. Pediatra na ten moment kazał nic z tym nie robić. Martwi mnie trochę jego buzka, bo często policzki robią mu sie czerwone, wysypane krostami. Ostatnio doszło do tego wysuszenie skóry. Kaszke na buczę też ma. Nie wiem co z tym robić, bo czasami jest bardziej intensywna innym razem mniej.

Sue konkretna wydaje się ta twoja polozna :)

U nas dzisiaj była ulewa z gradem. Na szczęście z młodym byliśmy już w domu :)

Dziś młodemu na sspacer zalozylam bodziaka na krótki rękaw, bluzkę z dl rękawie polarek, skarpetki spodenki i lekką czapeczkę. Przykryłam go tylko pisłucha flanelowa i daj spacerowalismy. Był cieply, więc to cchyba byl dobry zestaw.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 18:16

c7hyim7.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmimy sie z prawej piersi, nie boli a mały nie wierzga tylko je!! Sukces!!!
    I chyba dzis pierwsza kolka, bo tak strasznie płakał, pomagało bujanie.
    Mam nadzieje, ze mały sie przekona do pozycji klasycznej, bo spod pachy wygodne nie jest:/

• ash Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Chcialam powiedziec ze jak ktos uzywa pampersow i nie ma karty rossne z rossmana to warto wyrobic.
    Ja uzywam bialych pampersow i na paczce jumbo jest 10 zl znizki wiec warto

Nadal na jedynkach lecicie???
    My juz na dwójkami pampersach zielonych, bo dwójki dada to jakaś pomyłka! Sztywne i okropnie dupka sie odpaza!

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka, o kostki tez pytałam. Położna powiedziała, ze to moga byc pozostałości po rumieniu noworodkowym, zazwyczaj w tym wieku, w jakim jest Staś i Tomek to sie pojawia znow. Powiedziała, że samo zniknie.

Moj maż wyjechał, wroci w poniedziałek :( we wtorek mam gina, mam nadzieje, ze da zielone światło do <3, bo juz ciezko wytrzymać :)

• Groszek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue to duzo przytyl Dzidziuś... Pol kg od 10 marca.

Moj chyba z 300 gram właśnie od 10.03 (z 4400 na 4700)

Ja mam pampki 2, myślałam ze niedługo przejdę na 3 ale są strasznie wielkie.

W końcu spi mój Książę :-)

Caly dzień męczarni ale zasnal w końcu...

Z tymi karmieniami to jakas masakra :( ehh....

relge6yd309xm1zq.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue gratuluję sukcesu ;-)
    U nas tez lepiej z tym karmieniem, tzn Olaf zaczyna już sobie regulować, tak mi się wydaje, bo nie wisi cały czas na cycu. Z prawej tez je,ale mimo wszystko z tą prawą wciąż pod górkę mamy.
    Od tych bawarek juz mnie mdli

I co z tym specyfikiem na f (na nadprodukcje mleka)?. Bo nie wiem czy fatygowac teściowa, żeby mi kupiła i wysłała.

Dzisiaj ogarnialam z Olafkiem dom przed Świętami (kuchnia, łazienka i kurze), reszta jutro z mężem, bo w końcu w domu będzie

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    Nadal na jedynkach lecicie???
    My juz na dwójkami pampersach zielonych, bo dwójki dada to jakaś pomyłka! Sztywne i okropnie dupka sie odpaza!

my juz kupilismy trojki:)) sa troche wysokie ale juz uzywamy z trzeci dzien:) i na tych jest 10 zl taniej

balam sie ze jumbo paczki 90 szt dwojek juz nie wykorzystam

uzywamy bialych pampersow Premium

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 20:55

atdcqtkf2affvuei.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po tym femaltikerze nie widzialam różnicy ale pewnie to kwestia indywidualna...

1usajw4zbiudzgxg.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moj jak zawsze spi po 19 z 3 godz to teraz ciagle sie wybudza przez katarek;(

i siedze i czuwam nad nim.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba tez nie widze różnicy po tym femaltikerze. Widze, ze jak dobrze jem, regularnie i treściwie i duzo pije to jest fajnie.
    Ale jestem padnieta, mały zasnął o 20, chyba pojde tez spac, a po pierwszym karmieniu wezme go do łóżka :)

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my tez juz trójek używamy od 2 tyg prawie i są idealne. Dady tez mi się nie podobają. Mala wierzga nóżkami i się wkurza jak posika nawet trochę. No i tez pupke nam odparzaja :/

U nas katar jakby zanika. Śpi spokojnie.

Muszę kupić wózek drugi bo ten nam się rozwala przez ciaganie go po schodach. Wywalimy go do spania na taras, a nowy będzie na spacery. Jesteście zadowolone ze swoich wozkow? Jakie macie kola i ich rozkład?

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 03:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze u nas katar juz 3tydz i stres suje mnie to bardzo czuje sie bezradna i ze zawodze jako matka ogolnie straszniecmi smutno ostatnio :( chyba ten baby blues z opoznieniem mnie lapie.... I mam momety takiego leku ze malemu cos sie stanie :(

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
‹‹ 2658 2659 2660 2661 2662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ