Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
słoneczna 85 wrote:Ksiazeczki kontrastowe?
Lara a sciagasz pokarm swoj zeby maz karmil? Bo u nas dupa blada
Nasz jest bardzo łapczywy (dlatego są kolki), bez problemu zje butlę z MM jak coś.
Ale jemu nie chodzi często o jedzenie tylko o cyca, szczególnie jak go boli. To dla niego największa przyjemność i uspokojenie.
Dlatego cieszę się, że mam pokarm i o niego walczę szczególnie teraz gdy mały ma kolki. -
Odnośnie sutków mnie też bolą nie są poranione, ale takie dziwaczne uczucie w nich mam.
Aha miałam pytać myślicie, że mi zanika pokarm, dawniej szczególnie w nocy jak z jednej piersi młody jadł to z drugiej czasem poleciało, a teraz już tak nie mam. I dlatego mam wrażenie, że mam go mniej ? -
dziewczyny mam pytanie..
Moja Pola strasznie ulewa i wymiotuje po jedzeniu, nawet jak odbije,prawie po każdym jedzeniu (fakt że wisi na cycku ponad pół dnia) do tego jest wysypana na buźce plus dekolt i z tyłu kark... czy któraś z Was ma dziecko ze skazą białkową albo alergią pokarmową? jak się to objawiło? Bardzo proszę o pomoc, bo już tymi wymiotami strasznie się martwię, bo coś jest nie tak jednoznacznie a od lekarza dostałyśmy na razie debridat na jelitka... -
Była u mnie położna, mały od 10 marca przytył poł kilo!! Przybiera wolniej na wadze, ale jak go zobaczyła, to powiedziała "Boże jaki on długi!!". Czyli Rośniemy wzdłuż
I wszystko jasne - nie mam żadnej grzybicy czy gronkowca - piers sie nie goi, bo mały ja za płytko łapał. Pokazała jak go przystawiac i musze cwiczyc. A co do prawej piersi - musze go przystawiac spod pachy, zeby rozkręcić laktacje.
Powiedziała, ze mały powinien jesc rzadziej, ze problemy z brzuszkiem objawiają sie chęcią częstego ssania - dziecko nie jest głodne, wiec sie denerwuje, bo mleko leci.
Ja złe robie, bo nie zawsze go odbijam. Mały musi częściej leżeć ba brzuchu i częściej w pionie. Poradziła, zeby kupic zab simplex. Powiedziała mi, ze problemy brzuszkowe to normalne dla tego wieku i przejdzie.
Pisalyscie o fotelikach samochodowych - mnie sie serce Kraja jak go widze jak taki pozginany jest. Dopóki nie podrośnie, to raczej nie bedziemy nigdzie daleko jeździć.
Rudasku, pytałam o to cmokanie - powiedziała, ze jak dziecko boli brzuszek, to chce sobie pociamkac cycka tudzież smoka, dlatego tak sie dzieje.
Lady, ja tez myslalam, ze któreś z Was jest cudzoziemcem, albo ma jakies korzenie:) niech Twój facet kupi wiatrówkę, bo bedą za nia faceci sie oglądać
A, położna mi powiedziała, ze dziecko powinno jesc z jednej piersi podczas jednego karmienia.przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Kurcze Sue to mojego boli brzucj juz 2 tyg...bo On od takiego czasu mniej wiecej cmoka i to codzinnie, brzuszek ma miekki, nie płacze tak jak na ból...ja mimo wszystko obstawiam zły nawyk po smoku, bo smoka ciumka i cyca tez
Dziekuje za informacje :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 17:26
-
Staś je mniej więcej co 3 h w ciągu dnia. Zdarza się, że jest głodny częściej, ale nie czesto.
Staś ma krostki na całym ciele. Pediatra na ten moment kazał nic z tym nie robić. Martwi mnie trochę jego buzka, bo często policzki robią mu sie czerwone, wysypane krostami. Ostatnio doszło do tego wysuszenie skóry. Kaszke na buczę też ma. Nie wiem co z tym robić, bo czasami jest bardziej intensywna innym razem mniej.
Sue konkretna wydaje się ta twoja polozna
U nas dzisiaj była ulewa z gradem. Na szczęście z młodym byliśmy już w domu
Dziś młodemu na sspacer zalozylam bodziaka na krótki rękaw, bluzkę z dl rękawie polarek, skarpetki spodenki i lekką czapeczkę. Przykryłam go tylko pisłucha flanelowa i daj spacerowalismy. Był cieply, więc to cchyba byl dobry zestaw.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 18:16
-
słoneczna 85 wrote:Chcialam powiedziec ze jak ktos uzywa pampersow i nie ma karty rossne z rossmana to warto wyrobic.
Ja uzywam bialych pampersow i na paczce jumbo jest 10 zl znizki wiec warto
Nadal na jedynkach lecicie???
My juz na dwójkami pampersach zielonych, bo dwójki dada to jakaś pomyłka! Sztywne i okropnie dupka sie odpaza! -
Bietka, o kostki tez pytałam. Położna powiedziała, ze to moga byc pozostałości po rumieniu noworodkowym, zazwyczaj w tym wieku, w jakim jest Staś i Tomek to sie pojawia znow. Powiedziała, że samo zniknie.
Moj maż wyjechał, wroci w poniedziałekwe wtorek mam gina, mam nadzieje, ze da zielone światło do
, bo juz ciezko wytrzymać
-
Sue to duzo przytyl Dzidziuś... Pol kg od 10 marca.
Moj chyba z 300 gram właśnie od 10.03 (z 4400 na 4700)
Ja mam pampki 2, myślałam ze niedługo przejdę na 3 ale są strasznie wielkie.
W końcu spi mój Książę
Caly dzień męczarni ale zasnal w końcu...
Z tymi karmieniami to jakas masakraehh....
-
Sue gratuluję sukcesu
U nas tez lepiej z tym karmieniem, tzn Olaf zaczyna już sobie regulować, tak mi się wydaje, bo nie wisi cały czas na cycu. Z prawej tez je,ale mimo wszystko z tą prawą wciąż pod górkę mamy.
Od tych bawarek juz mnie mdli
I co z tym specyfikiem na f (na nadprodukcje mleka)?. Bo nie wiem czy fatygowac teściowa, żeby mi kupiła i wysłała.
Dzisiaj ogarnialam z Olafkiem dom przed Świętami (kuchnia, łazienka i kurze), reszta jutro z mężem, bo w końcu w domu będzie -
ash wrote:Nadal na jedynkach lecicie???
My juz na dwójkami pampersach zielonych, bo dwójki dada to jakaś pomyłka! Sztywne i okropnie dupka sie odpaza!
my juz kupilismy trojki:)) sa troche wysokie ale juz uzywamy z trzeci dzien:) i na tych jest 10 zl taniej
balam sie ze jumbo paczki 90 szt dwojek juz nie wykorzystam
uzywamy bialych pampersow Premium
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 20:55
-
No my tez juz trójek używamy od 2 tyg prawie i są idealne. Dady tez mi się nie podobają. Mala wierzga nóżkami i się wkurza jak posika nawet trochę. No i tez pupke nam odparzaja
U nas katar jakby zanika. Śpi spokojnie.
Muszę kupić wózek drugi bo ten nam się rozwala przez ciaganie go po schodach. Wywalimy go do spania na taras, a nowy będzie na spacery. Jesteście zadowolone ze swoich wozkow? Jakie macie kola i ich rozkład?