X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to o 3ciej karmienie nr 1 u nas. Ale o 23 jadł, a po północy zasnął. A ja pospałam!

Ja podzielam zdanie i odczucia Sue co do ilości pokarmu. Szczególnie jeśli dużo piję.

LadyDi my mamy X-landera kolor Australia. Jestem na razi zadowolona ;) Łatwo się prowadzi, jest skrętny. Koła ma pompowane, bo wózka z takimi szukaliśmy.

LadyDi lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    Kurcze u nas katar juz 3tydz i stres suje mnie to bardzo czuje sie bezradna i ze zawodze jako matka ogolnie straszniecmi smutno ostatnio :( chyba ten baby blues z opoznieniem mnie lapie.... I mam momety takiego leku ze malemu cos sie stanie :(

uszy do góry :) jesteś najlepsza dla swojego maluszka!

asia888 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, może warto przejsc się do lekarza? Może cos da.
    U nas katar 3 dzień i tez jest to stresujące dla mnie. I smutne, ze mala się tak męczy :(

Pia, dzięki :) kola ma 3 czy 4?

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie mam problem.
    Wczoraj w nocy coś sie stało i Grzes nie chciał ssać! Walczyłam z nim ponad 1,5h i w końcu zaczął ssać i jeść. To samo było wczoraj cały dzień. Przetrwy między karmieniami były 5h. Teraz go karmiłam i walczyłam od 2:50 zjadł po 4. Nie wiem co sie stało tak nagle. Może to mój stres. Wczoraj jeszcze bardziej sie zestresowałam tym że nie je. Jutro przychodzi do mnie doradca laktacyjny, dzisiaj kupiłam laktator medela mini electric - nie umiem chyba tego uzywać bo po zjedzeniu prawie nic mi nie wyciaga....

No ja niestety jak jestem sama to źle sie odżywiam i to ma chyba wpływ:-(. Ale najgorsze jest to że nie mam kiedy ugotowac sobie porządnego obiadu. Musze się za siebie wziąć.... żeby pobudzic laktację.

U Grzesia najprawdopodobniej alergia ale nie na mleko krowie. Jak jestem u rodziców ponad tydzień to jest dobrze, jak wracam do trójmiasta to jest żle. Pediatra mówiła żeby zastanowic sie jakie są różnice w jedzeniiu. I poza tym że gorzej sie odżywiam to na pewno jem inny chleb i wędliny..... W czwartek odstawiłam chleb ale po wczorajszych akcjach musze doporwadzić moja laktacje i ssanie do porządku więc zarzuciałm...

• Bietka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi my mamy baby design lupo comfort. Wózek ma pompowane koła, skretne z przodu. Dużą gondole i kosz na zakupy. Jest w miarę lekki i bbardzo zwrotny. Jedną ręką bez obaw można prowadzić.
    Jestem z niego jak na razie bardzo zadowolona. Jedynym minusem jest to, że amortyzatory ma słabe i na wertepach lekko trzęsie.

Witam się z pierwszego nocnego karmienia :)

Ja lek, że coś zrobię małemu też miałam, ale na szczęście to minęło. Asiu myślę, że jak każda z nas Robisz wszystko ja potrafisz najlepiej a to się liczy. Czasami ma prawo coś nie wyjść, w końcu w roli mam jesteśmy pierwszy raz :) same się dopiero uczymy pewnych rzeczy.

LadyDi, asia888 lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, u mnie wczoraj była położna, bo mały tez zaczal protestować, tylko w moim przypadku to przy jednej piersi.
    Sprobuj moze innej pozycji - u mnie dziecko spokojnie je na leżąco i spod pachy. Ponoc w drugim miesiacu zycia zdarzają sie takie akcje i czasami samo przechodzi.
    Moze byc tak, ze boli go ucho, wtedy ssanie sprawia bol, ale to płakałby cały czas. Możesz mu dotknąć ucha od strony policzka jak jest to takie skrzydełko (wiesz o co mi chodzi?). Wczoraj ta położna tak sprawdzała u Tomka :)
    A co do jedzenia - ja wystarczy, ze gorzej zjem i juz widze różnice. Staram sie szykować jedzenie jak mały spi jeszcze po spacerze albo wieczorem. No i płynów duzo - 2-3litry to minimum.

Tomuś zjadł o 3:30 i 6:45:) czyli spał od 20 do 3:) nie obudził sie na karmienie o 1, czyżby juz mu niepotrzebne?
    Teraz zjadł i spi jeszcze. Ładnie rano baczki szły i kupa, dziecko uśmiechnięte, wiec moze dzis dzien bedzie lepszy niż wczoraj.

No i wyobraźcie sobie, ze jak wstalam do niego w nocy, to spał na drugim boku, z drugiej strony łóżeczka totalnie rozkopany. Nogi zimne jak lody, a temu koc przeszkadza. Wzięłam go do siebie i tam juz z kołdra nie walczył:)

• Sue Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash, wszystkiego najlepszego!! Wcxoraj zapomnialam życzeń zlozyc:/ wszystkiego co najwspanialsze, spełnienia marzen, szczescia i milosci:) no i niech malenstwo rośnie zdrowo :*

ash lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, ja tez ostatnio miałam takie mysli, jak mały płakał mi przy piersi. Tym bardziej jak płakał u mnie na rękach a u P nie. Wczoraj jak tak go brzuszek bolał, jak go przytuliłam mocno i on sie uspokoił i widziałam, ze mu dobrze tak blisko mnie, to mi przeszły takie mysli. Widze, ze jak lezy w lezaczku chwile sam to jest spokój, patrzy sobie na zabawki i cos do nich gada, a jak tylko podejdzie to macha rekami i nogami i minę ma typu "co robisz, weź mnie na rece" i zaczyna tak miauczec :)

Ty moze tego nie zauważysz, ale dla Twojego dziecka jestes teraz najważniejsza osoba na świecie!! I jestes najlepsza mama jaka moze miec. Nigdy w to nie możesz wątpić.

Pociesze Cie, ze chyba każda z nas ma takie mysli, zwłaszcza jak dziecko płacze.

• derii84 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc standardowa, 1,3.30,5,6.30. Teraz zasypia, troszkę zjadł, pousmiechal się i zmęczony odpływa w krainę snu, ale nie na długo ;-) ja juz bawarke popijam.
    U nas tez lepiej jakby z tym katarem, ale mój Nunus nie był już pełne dwa dni na dworze:-( ta pogoda u nas tragiczna, świeci słońce, a wiatr mroźny i w porywach do 70km/h.

Zauważyłam, że jak Olafek dostanie 60ml lub więcej mm,to i kup nie mamy, tylko jedna góra dwie, ale wtedy po pachy robi biedaczek.

LadyDi my mamy tako captiva mohican multicolor. Jestem z niego zadowolona, wygodny, duża gondola, wysokie zabezpieczenia przed wiatrem, duża pojemna torba, koszyk na zakupy także pojemny, lekko się prowadzi,koła pompowane, dwa przednie skrętne wg życzenia. Jedyny minus dla mnie to to,że jest dość ciężki, ale ja mam do pokonania dosłownie 5 schodów, wiec rade daje, z resztą zawsze mogę wózek pod domem zostawi. Mnie skusila przede wszystkim cena,i fakt, że z firmy tako wózek miał mój pierworodny (troje dzieci odjechał i nadal cały) oraz córci mojego brata także służy wózek firmy tako (city). Naprawdę polecam z czystym sumieniem

Pia tez patrzyłam na tego x-landers x-landera bo był akurat w promocji jak mąż wybierał nasz, zastanawialiśmy się wtedy pomiędzy tym a tym :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 08:06

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii ja w Danii mieszkam - pogoda podobna. Od środy na dworze nie bylismy. No i ja teraz tez mam wózek firmy tako tylko ze model natalia - dostalismy go od koleżanki, wiec wysłużony juz trochę, a poprzez to ze jest ciagany po schodach to amortyzator pękł i kola się rozlataly. Jak się go prowadzi to zjeżdża na jedna stronę, a kola ma nie skrętne wiec się więcej nawkurzam na tym spacerze niż to warte. No i sam w sobie jest ciężki a z moja 6cio kilowa córka to juz w ogóle :/
    Planuje kupić drugi wózek, tylko się nad kołami zastanawiam, czy brać 3kolowca czy 4 kolowca ze skretnymi kołami z przodu.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wozek jedo fyn memo i jestem bardzo zadowolona. U nas bardzo duzo jezdzi jedo tylko rozne modele i super lekko sie prowadzi, duzy kosz na zakupu, kola pompowane i 4.
    Ja mam kolor 356 special edition;p

Moj maly malo spal w nocy- nie spal 3-5. Nosilam, jezdzilam wozkiem..
    Nad ranem tez. Ok 7 zasnal na 40 min i ja tez.

Ciezko..

atdcqtkf2affvuei.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a może to skok rozwojowy? U nas mieliśmy już pierwszy z 10. Dorwalam przypadkiem tako kalendarz i akurat pasowały objawy i czas. Tyle, że u nas skok objawił sie nadmierna chęcią bycia przy cycku.
    Sto lat mnie tu nieobyło. Taka jestem ciekawa co u Was ale o nadrabianiu mogę zapomnieć.
    Wysyłam Wam wszystkim buziaki. Tęskniłam :-)

relgwn15ilhiioyg.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny artykuł :)

http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/03/patronaz-i-wizyta/

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszolanko u mnie uczulenie takie jak u Was, buzua, dekold, krostki z czyms bialym w srodku. Ulewa i wymiotuje raz dziennie srednio. Odstawilam nabial, juz prawie nic nie jem. Nie wiem co sie dzieje. Karmie piersia i dokarmiam enfamilem. Bylam u pediatry wczoraj, ale go nie zastalam. Dopuero w pin.:/

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Di my mamy wòzek Camarelo Q Sport i jest rewelacyjny. Koła mega skrętne,jak chcesz zablokować to możesz z przodu(ja tak jeżdze a mąż bez blokady),amortyzowany super,zwłaszcza jak ja taka mała to lekki dodatkowo :) no i zaleta jest że jest wysoki-dobry dla niskich i wysokich :)

Januszkowa no właśnie tez mleko i ser od wczoraj odstawiłam bo dużo go jadłam i piłam i zobaczymy...lekarka mòwiła ze to trądzik...a wymioty obserwuje bo mało przybiera i odstawiłam sciaganie(po butli nie odbija i wymiotuje) a teraz tylko cyc,bek i jest ok...czyli tu może przyczyna :o

LadyDi lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Tomek pierwszy raz dzis wyciągnął rączkę po zabawkę w kołysce:) gadał sobie do niej i potem zaczal uderzać:)

• derii84 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi a podajesz Zojce witaminy K i D??

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój misiu też już gawoży, usmiecha się już do nas świadomie i potrafi trzymać w rece zabawkę. Ostatnio nawet gryzak ciumciał sam. Takie proste rzeczy a ile radości :-)

relgwn15ilhiioyg.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj jakis marudny:( temp nie ma ale sie boje. Placze czesciej. Moze znowu brzuch? Katar go meczy. Pewnie pojade wofmzkiem w pon do pediatry jak sie dodzwonie..

W nocy tylko ja wstaje, maz nie. Jak go nosi i maly zaczyna plakac to mi go oddaje bo pewnie chce cyca.. I tak ciaglye wyjmuje. Zalamka:(( juz nawet nie mam sil plakac. Nie wiem jak to bedzie;(

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ze mna jest cos nie tak, ja sie chyba nie nadaje na matke :/

U mnie w domu co wieczor Ada wojuje, robi cyrki, wrzeszy w nieboglosy i mysle, ze ma kolke.. a u tesciowej? NIC! KUZWA NIC! Ani zajakniecia... co jest? ;(

‹‹ 2659 2660 2661 2662 2663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ