Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
kasia_1988 wrote:Dziewczyny kiedyś polecalyscie piling z kawy ale jak go zrobić i gdzie nakładać w jaki sposób?
ja robię gęstą papkę na oko z kawy mielonej nieparzonej, olejku migdałowego/oliwki, żelu pod prysznic i cynamonu. Najwięcej daję kawy, cynamon i żel w małych ilościach, oliwki ciut więcej, ale ogólnie dość gęstą papkę robię.kasia_1988 lubi tę wiadomość
-
A co to za jajka po szkocki?
Moj maly spi ponad 2 h a byl taki marudny i tylko na cycu np ponad godz..
I tylko u mnie chce dzis byc na rekach i tak sie wtula. To ten skok,??
Co do przyjazdu to cos tam maja przywiezc ale ja j tak musze samano i sprzatanie.. Bo to wszedzie chodza;)
W sob jedziemy wozkiem swiecic jajka;)) -
Przepis na jajka po szkocku: http://www.justmydelicious.com/2013/03/jajka-po-szkocku-na-wielkanoc.html. Mało roboty, a treściwe
No ja mimo wszystko nie wiem jak się obrobię. Niby sprzątanie, stół naszykować a nie wiem jak to zrobię.słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Asia i jak Ignas na mm??
Moj sie obudzil, przewinelam go, zjadl i dalej spi. Moze przesunal swoja pore spania z z19?
Sprawdzam temp i ma 36,9 i nigdy wiecej jak 37 to chyba nie jest chory. Apetyt tez ma.
Martwie sie czy to od kataru taki byl dzis placzliwy czy to ten skok -
Sloneczna od wczoraj jestesmy na Nutramigenie. Nie chce zapeszac ale nie mam do czego sie przyczepic. Nawet sesje w studio dzis zrobilismy. Kocyk obsrany
haha
Krosty z polikow zeszly i spi spokojnie w nocy.
Sloneczna a ty w ko cu dostalas ten macierzynski??
słoneczna 85, Pia Gizela lubią tę wiadomość
-
nasz chyba tez sobie przesunał godziny spania..w ciagu dnia drzemki po 15 minut i teraz padł... no ciekawe...
aa, polecam czysty slod jeczmienny zamiast femaltikera, ja wlasnie zamawiam, bede wpierdzielac jak małpa kitna pokarm, bo Mały coraz wiecej potrzebuje, a my ostatnio na rezerwie...
Slneczna moze byc ten skok, dzieci roznie sie zachowuja... jedne chca sie przytulac wlasnie jak Twoj Maćko
moj o wszystko płacze, z zartow do płaczu...bardzo mu niedaleko.
my dzis nigdzie nie bylismy, bo 5 stopni tylko na zewnatrz -
Moj tez dzis ciagle plakal odkad odeszlismy od cycka. Wszytsko zle bylo. U meza w ogole dzis nie chcal bo tez plakal. Moze to wlasnie to
Powoem wam ze taka jestem jakss nieswoja. Nawef wlosow nie chce mi sie umyc i czuje sie grubo i nieatrakcyjnie..
-
Groszku my tez dzis nie wychodzilismy bo chlodno.
Caly czas mam w glowie mala mi - ciekawe jak oni w szpitalu?
Tylko on mowila ze gluty zielone byly nie?no i brak apetytu
U mnie je jak zawsze, temp brak ale katarek jest.
No nic zobacyzmy jak jutro bedzie -
To i ja spróbuję olejem kokosowym posmarowac buzkę młodego.
Moje dziecko dzisiaj nadzwyczaj marudne i nie spiace cały dzień. Mam nadzieję, że chociaż w nocy sobie odbijeaaa no i ciągle głodny;)
Miałam dzisiaj chalke zrobić, ale nawet nie miałam kiedy.
-
Sloneczna, ja caly czas was podczytuje, tylko pisac nie man co
Tymus jest super grzeczny, w ogole nie placze, potrafi Sam polezec, ale najbardziej lubi jak sie go nosi w pionie. Nie chce was "mamy dzieci placzacych" wkurzac, to sie nie udzielam
Bierzemy z Tymciem antybiotyk, ja tez.bo okropnie chorowalam.
Okazalo sie tez, ze mielismy zapalenie spojowek. Nie mam pojecia skad. A ten bialy jezyk mu lecza, ze to niby plesniawka. Ja jednak ciagle nie.jestem o tym przekonana. Ale nie za bardso chce podwazac zdanie.lekarza, ktory naprawde jest super.
Tymus jest codziennie wazony I na maminym szpitalnym cycku od.przyjscia do szpitala w 4 dni przytyl 340 g. Czyli jest od porodu 2 kg ciezszy
Ze szpitalnych zabiegow Tymek najbardziej lubi inhalacje. Wlaczam inhalator, mijaja 3,sekundy a maly spiNie wiem co oni mu tam dolewaja, niby ma byc sol fizjologiczna
Ogolnie czujemy sie dobrze, Tymus coraz zdrowszy. Ale czy na swieta wyjdziemy to nie wiem. Mowia, ze takie maluszki musza byc na 100% zdrowe zeby je wypuscic.
Sloneczna, Tymek najpierw kichal, mial przezroczysty katar, a potem dopiero zielony. Kaszel malutki, taki ze mozna go bylo wrecz pomylic z odkrztuszaniem mleka czy sliny...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 20:39
derii84 lubi tę wiadomość
-
Bella nic sie nie bandazowalam i nie odciagam na maxa tylko troszke do ulgi. Jak odciagniesz na maxa to wiesz jak twoje piersi beda wygladac? " African style " wiem cos na ten temat bo mama mi 15 lat temu tez tak poradzila i hmm pare lat mi zajelo doprowadzic cycki do ladu. A dostinex mialam 2 tabl jedna wzielam w pon i teraz w ten pon tez biore.
Sloneczna trzymam kciuki w takim razie. Ja juz dostalam kolejny przelew na szczesciesłoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Mala mi a ile trwal u niego katar? Odciagalas mu frida? Wkraplalas sol? Ja dzis kupilam sol w sprayu. A temp mierzylas codziennie? Bo w sumie poza glutami mial tylko spadek apetytu tak?
Nie charczalo mu nic tak w klatce?
A i po jakim czasie od zielonych glutow poszlas do lekarza?
Jutro go oslucham;)) -
LadyDi wrote:K nie podaje - dostała po porodzie. A D podaje - 5 kropli dziennie. A Ty?
No od dzisiaj już nic, a podawalam K z D,i to na własną rękę, ale tylko przez 3dni
Dopiero 14 kwietnia mamy wizytę z Helse sister i ona w końcu coś mu da, tzn zaleci. Na szczęście ja jem Wit i oby cokolwiek do Nunusia mojego trafialo