X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Dziewczyny kiedyś polecalyscie piling z kawy ale jak go zrobić i gdzie nakładać w jaki sposób?

ja robię gęstą papkę na oko z kawy mielonej nieparzonej, olejku migdałowego/oliwki, żelu pod prysznic i cynamonu. Najwięcej daję kawy, cynamon i żel w małych ilościach, oliwki ciut więcej, ale ogólnie dość gęstą papkę robię.

kasia_1988 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to za jajka po szkocki?;)

Moj maly spi ponad 2 h a byl taki marudny i tylko na cycu np ponad godz..
    I tylko u mnie chce dzis byc na rekach i tak sie wtula. To ten skok,??

Co do przyjazdu to cos tam maja przywiezc ale ja j tak musze sama ;) no i sprzatanie.. Bo to wszedzie chodza;)
    W sob jedziemy wozkiem swiecic jajka;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepis na jajka po szkocku: http://www.justmydelicious.com/2013/03/jajka-po-szkocku-na-wielkanoc.html. Mało roboty, a treściwe :)

No ja mimo wszystko nie wiem jak się obrobię. Niby sprzątanie, stół naszykować a nie wiem jak to zrobię.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawilam fotki na drugie forum :)

Laski mam do oddania herbatke bocianek. Wypilam z niej moze z 3 saszetki. Moze jestescie zainteresowane?

megg lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz dziś ma dzień śpiocha, miał 2 drzemki, ale obie dzięki spacerom.

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia i jak Ignas na mm??

Moj sie obudzil, przewinelam go, zjadl i dalej spi. Moze przesunal swoja pore spania z z19?
    Sprawdzam temp i ma 36,9 i nigdy wiecej jak 37 to chyba nie jest chory. Apetyt tez ma.
    Martwie sie czy to od kataru taki byl dzis placzliwy czy to ten skok

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna od wczoraj jestesmy na Nutramigenie. Nie chce zapeszac ale nie mam do czego sie przyczepic. Nawet sesje w studio dzis zrobilismy. Kocyk obsrany :) haha
    Krosty z polikow zeszly i spi spokojnie w nocy.

Sloneczna a ty w ko cu dostalas ten macierzynski??

słoneczna 85, Pia Gizela lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z macierzynskim cisza.. Bede dzwonic w pon. U nas inny oddzial wiec moze jeszcze nie uzupelnili. Boje sie ze jednak bede miec kontrole no ale przeciez zasilek mialam chorobowy.. Wiec chyba wedy powinni kontrolowac.
    Sama nie wiem ...

atdcqtkf2affvuei.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasz chyba tez sobie przesunał godziny spania..w ciagu dnia drzemki po 15 minut i teraz padł... no ciekawe...

aa, polecam czysty slod jeczmienny zamiast femaltikera, ja wlasnie zamawiam, bede wpierdzielac jak małpa kit :D na pokarm, bo Mały coraz wiecej potrzebuje, a my ostatnio na rezerwie...

Slneczna moze byc ten skok, dzieci roznie sie zachowuja... jedne chca sie przytulac wlasnie jak Twoj Maćko :)

moj o wszystko płacze, z zartow do płaczu...bardzo mu niedaleko.

my dzis nigdzie nie bylismy, bo 5 stopni tylko na zewnatrz :(

relge6yd309xm1zq.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez dzis ciagle plakal odkad odeszlismy od cycka. Wszytsko zle bylo. U meza w ogole dzis nie chcal bo tez plakal. Moze to wlasnie to

Powoem wam ze taka jestem jakss nieswoja. Nawef wlosow nie chce mi sie umyc i czuje sie grubo i nieatrakcyjnie..

atdcqtkf2affvuei.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia a tylko dostinex bralas czy tez odciagalas na maxa plus bandaz na 12 h? Ile tab dostinexu? Tylko jedna w poniedzialek czy cos wiecej?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku my tez dzis nie wychodzilismy bo chlodno.
    Caly czas mam w glowie mala mi - ciekawe jak oni w szpitalu?
    Tylko on mowila ze gluty zielone byly nie?no i brak apetytu

U mnie je jak zawsze, temp brak ale katarek jest.
    No nic zobacyzmy jak jutro bedzie

atdcqtkf2affvuei.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja spróbuję olejem kokosowym posmarowac buzkę młodego.

Moje dziecko dzisiaj nadzwyczaj marudne i nie spiace cały dzień. Mam nadzieję, że chociaż w nocy sobie odbije :) aaa no i ciągle głodny;)

Miałam dzisiaj chalke zrobić, ale nawet nie miałam kiedy.

c7hyim7.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to tez nie tryskam optymizmem patrzac na to jak wygladam po porodzie.. Wszystko jakies takie okleple jakby ktos powietrze spuscil eh no nic trzeba bedzie spuac tylek i brac sie za siebie niedlugo

Peeling z kawy-kawa cukier sol i olej :)

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna, ja caly czas was podczytuje, tylko pisac nie man co ;)

Tymus jest super grzeczny, w ogole nie placze, potrafi Sam polezec, ale najbardziej lubi jak sie go nosi w pionie. Nie chce was "mamy dzieci placzacych" wkurzac, to sie nie udzielam ;)

Bierzemy z Tymciem antybiotyk, ja tez.bo okropnie chorowalam.

Okazalo sie tez, ze mielismy zapalenie spojowek. Nie mam pojecia skad. A ten bialy jezyk mu lecza, ze to niby plesniawka. Ja jednak ciagle nie.jestem o tym przekonana. Ale nie za bardso chce podwazac zdanie.lekarza, ktory naprawde jest super.

Tymus jest codziennie wazony I na maminym szpitalnym cycku od.przyjscia do szpitala w 4 dni przytyl 340 g. Czyli jest od porodu 2 kg ciezszy :)

Ze szpitalnych zabiegow Tymek najbardziej lubi inhalacje. Wlaczam inhalator, mijaja 3,sekundy a maly spi :) Nie wiem co oni mu tam dolewaja, niby ma byc sol fizjologiczna ;)

Ogolnie czujemy sie dobrze, Tymus coraz zdrowszy. Ale czy na swieta wyjdziemy to nie wiem. Mowia, ze takie maluszki musza byc na 100% zdrowe zeby je wypuscic.

Sloneczna, Tymek najpierw kichal, mial przezroczysty katar, a potem dopiero zielony. Kaszel malutki, taki ze mozna go bylo wrecz pomylic z odkrztuszaniem mleka czy sliny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 20:39

derii84 lubi tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella nic sie nie bandazowalam i nie odciagam na maxa tylko troszke do ulgi. Jak odciagniesz na maxa to wiesz jak twoje piersi beda wygladac? " African style " wiem cos na ten temat bo mama mi 15 lat temu tez tak poradzila i hmm pare lat mi zajelo doprowadzic cycki do ladu. A dostinex mialam 2 tabl jedna wzielam w pon i teraz w ten pon tez biore.

Sloneczna trzymam kciuki w takim razie. Ja juz dostalam kolejny przelew na szczescie :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi a ile trwal u niego katar? Odciagalas mu frida? Wkraplalas sol? Ja dzis kupilam sol w sprayu. A temp mierzylas codziennie? Bo w sumie poza glutami mial tylko spadek apetytu tak?
    Nie charczalo mu nic tak w klatce?

A i po jakim czasie od zielonych glutow poszlas do lekarza?

Jutro go oslucham;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    K nie podaje - dostała po porodzie. A D podaje - 5 kropli dziennie. A Ty?

No od dzisiaj już nic, a podawalam K z D,i to na własną rękę, ale tylko przez 3dni
    Dopiero 14 kwietnia mamy wizytę z Helse sister i ona w końcu coś mu da, tzn zaleci. Na szczęście ja jem Wit i oby cokolwiek do Nunusia mojego trafialo

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi czyli szybka poprawa :-) to bardzo dobre wiadomości, cieszę się. Wielkanoc spedzicie w domu na szczęście :-*

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna u Twojego tez tak charczy w klatce ?

Dziewczyny u waszych maluchow tez ten katar nasila sie w nocy ? W dzien duzo lepiej, w miare normalnie ddycha itd a w nocy masakra z tym katarem tak nos zapchany furczy i bulgocze

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
‹‹ 2661 2662 2663 2664 2665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ