X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ale slyszysz tak o ze charcze? Czy stetoskopem?
    Tak nic nie slysze. Psikam ta woda w sprayu, chyba mu lzej. A Ty co stosujesz? I ile u was trwa katar?

promoszka lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w nocy gorzej, czasem sie wybudza.

Kurcze ale jak lekarze kaza odciagac i wkraplac sol a przeciez na pewno cos splywa do gardla. Nie wiem. Jak nie bedzie poprawy to w pon postaram sie dojsc do lekarza.
    Glutki nie sa zielone i dzis jakby mniej ich odciagam.
    Najlepiwj odciagac po kichnieciu

atdcqtkf2affvuei.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja zakraplam wodę morska w sprayu i po minutcie odciagam aspiratorem do odkurzacza.
    Martwi mnie to moje dziecko. Dzisiaj dużo spala, więcej niz zwykle, a od 16 nic i dopiero padła po prawie 2 godz płaczu. Nie wiem czy ja cos bolalo czy to ze zmęczenia. Masakra, boje się ze będzie jak u MalejMi. Moja córka charcze od urodzenia, takie jakby chrapanie od czasu do czasu, wiec to akurat dla mnie nie jest wyznacznik, ze to chorba. No i pokasluje, malo bo może ze 3-5 razy na dzień, ale wydaje mi się ze to przez katar, bo jak nosem pociągnie mocniej to wtedy kaszlnie sobie.
    No i w dzień tez malo tego jest i tylko z jednej dziurki na przemian. A nad ranem juz młoda się strasznie wkurza. Szkoda mi jej okropnie...

MalaMi, Sloneczna, Asia ten katar u Was jest wodnisty czy gesty? Duże tego macie? Bo ja w dzień to takiego pojedynczego gluta gestego wyciagam i od razu ulga. (Sorry za opis) A za jakiś czas znowu słyszę ze bulgocze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 21:30

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Mala mi a ile trwal u niego katar? Odciagalas mu frida? Wkraplalas sol? Ja dzis kupilam sol w sprayu. A temp mierzylas codziennie? Bo w sumie poza glutami mial tylko spadek apetytu tak?
    Nie charczalo mu nic tak w klatce?

A i po jakim czasie od zielonych glutow poszlas do lekarza?

Jutro go oslucham;))

U nas to bylo tak, ze przeziebienie juz bralo Tymka tydzien wczesniej. Wezwalam lekarza, niby super ekstra I on powiedzial, ze wszystko jest ok, zeby Nic sie nie martwic, tylko nos oczyszczac I dawac wit. C. Martwic sie tylko w razie duzego kaszlu. Gosc mega uspil nasza czujnosc! Zla jestem strasznie.
    To przeziebienie mu przeszlo I zaczelo sie nowe. Ale ja sie nie martwilam za bardzo, stosowalam sie do rad lekarza... Czyli WIt. C I czyszczenie nosa.
    Nos zakraplalam albo swoim mlekiem albo woda morska, przewracalam maluszka na brzuch, potem jak troche splynelo to frida odciagalam. Katar mial jakies 3-4,dni. Temp zmierzylam raz I mial 37 st. Potem nie mierzylam, ale ja czuje jak ktos ma goraczke. Tymek nie mial goroczki, w dniu przyjecia do szpitala mial 37.2,st. Nic mu nie charczalo oprocz kataru w nosie/gardle. Poszlam do lekarza wlasnie po ok. 3-4,dniach kataru. Z objawow to wlasnie jeszcze ospalosc I co za tym idzie brak apetytu. Jak sie budzil na jedzenie to zasypial po paru lykach mleka I nie dalo sie go namowic na oproznienie piersi.
    Naprawde Nic nie wskazywalo na tak powazna chorobe. Dopiero wyszla na rtg...

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi, katar u Tymka byl raczej gesty, ale bywal tez rzadki.

Przepraszam, ze naszym przypadkiem sieje wsrod was panike. Mysle, ze trzeba byc czujnym, ale raczej niewiele dzieci z katarem laduje w szpitalu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 21:40

Asia83 lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas takie jasne glutki ale w sumie dZis odciagnelam malo. Slysze czasem ze jest sporo ale odciaganc sie nie da wiecej. Spi cicho .

atdcqtkf2affvuei.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj zaczal charczec jak mial z 2tyg, wczesniej nie a katar trwa juz ponad 2tyg, najpierw byl zolty i gesty. Teraz jak odciagam to niewiele tego jest w dzien, przezroczysty klejacy taki glutek, i bialy tez. Zakraplam aerozolem z wody morskiej i odciagam frida. Ale w nocy masakra nos zawalony na maxa i. Rano po nocy tez

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez tego nie da sie odciagnac jakos zeby nosek byl drozny, niewiele wychodzi

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi, dobrze wiedzieć co może się dziac, wiec nie martw się ze siejesz panike. Ja jestem wdzięczna, ze to opisalas. Będę czujna! Jutro poobserwuje. Jak dalej będzie tak spala, a wieczorem płacz to w pon do lekarza.

Asia, kup aspirator do odkurzacza. Super sprawa! Oczyszcza z glebin, a maluszek dodatkowo się uspokaja przy szumie odkurzacza ;) i nie boj się, to nie boli - ciągnie lekko, ale skutecznie :)

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 03:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie chce kipic, niestety tu niema., musze z polski sciagnac

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 03:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw tylko raz odciagalas dla ulgi przed dostinexem czy caly czas tak robisz ? Jaogolnie nie czuje bolacych piersi nawet jak dluzejnmalej nie dostawie... Za tonpotem jest zastoj i to juz czuje grrr:/ no nic za tydzien malzu wraca i wtedy zaczne dostinex oby pomoglo...
    Za to pochwale sie ze z nockami lepiej u nas: ) mala przesypia 3-3,5 h i od 3 dni zalicza tylo 2 nocne wstawania..myslecze jak przejde na mm na full to bedzie jeszczeclepiej :) teraz zaliczam drugie karmienie.. W pierwszym dalam ciala bo dala, cyca i zasnelam na siedzaco przez co wszystko sie przeciagnelo i cale karimienie plus pion 30 min zajelo 2 h.. Wiec geraz sie pilnuje i zaraz butla w ruch :) jejku niech te kolki sie skoncza bo staje sue wyrodna matka :( czasem jak tak ryczy mam ochotevja polozyc by sie wyplakala.. Reevmi opadaja z bezsilnisci... Pocieszajace hedynie jest to ze jak zastosuje 5 s to dzisla.. Szkoda tylko ze jak wylacze suszare to znowu ryyyyk :(

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze pytanko bo kodziewczyny pytanko bo karmie kala butelka medela calma i chce miec druga butle bo zawsze to rzadziej myje i wyparzam przy 2... Czy powinnam miec tez calme druga skoro mala d malego na niej? Czy nie ma znaczenia? Nie chce wydawac na druga butle a potem keszcze na calme znowu:/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nastraszylas mnie z tym african style bo nieraz jak odciagam 775533 to tez juz prawie na pustych piersiach tzn ze bede miala takie zwisy czy to chodzi o moment hak sie konczy z laktacja?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek tylko przy cycu od wczoraj. Placze to albo pieluche zmieniam albo klade przy cycu i tak dzien i noc;(
    W dzien jakby katarku nie slychac, tylko w nocy.
    Jestem nieprzytomna. Czy ktos tez tak ma? Nie spie od ok 5? Juz nawet nie pamietam.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak baluje i nawet nie napisze;))

Pia Gizela, Gosiak lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Moj synek tylko przy cycu od wczoraj. Placze to albo pieluche zmieniam albo klade przy cycu i tak dzien i noc;(
    W dzien jakby katarku nie slychac, tylko w nocy.
    Jestem nieprzytomna. Czy ktos tez tak ma? Nie spie od ok 5? Juz nawet nie pamietam.

Słoneczna u nas zawsze mały nie śpi/tylko przysypia na rękach od 4, czasem już od 3. I dziś też. Ja już wymiękam.

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas tez 4/5 juz nie spi i tak nosze, jezdze wozkuem. Dzis po 5 starego czasu pytam meza czy spi? Widze ze tak ale obudzil sie;) i mowie zeby przewinal bo ja nie dam rady!!!
    Wymiekam poprostu. On jest juz ciezki , ciagle go nisic, odbijac, otwieram stanik, zamykam, odbijam..otwieram , placz, zamykam itd...

atdcqtkf2affvuei.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie śpi od 3 :((

Kupa ryku od kilku dni.
    Mam dość, wyć mi się chce :( ehhh.....

relge6yd309xm1zq.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę,że nie tylko u nas...nie spała od 23.30 do ok.6 rano!! Od 9.30 znowu szaleje a teraz na cycu wisi...
    Mamy dzisiaj 5 tygodni,chyba pierwszy skok mamy..

A czytałam o tych skokach i Pola z "umiejętnościami"sięga po 10 tydzień :o

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ryk od rana/ az sama sie poplakalam bo juz nie mam sil. Tylko cycek ale tylko ciumka a je na poczatku. Boje sie ze mu takzostanie!!!
    U meza na rekach placze jak nigdy! Tylko ja musze! Teraz przysnal.
    Z katarkiem chyba troche lepiej i jak cos uda sie odciagnac to juz takie glutki zbite i cieniutkie.
    Mimo wszytsko jutro sie wybiore do lekarza jak mnie wpisza bo w nocy jest gorzej.
    Popoludniu jutro w inne miejsce z pepkiem .. Mam nadzieje ze ostatni raz.
    Chociaz nie wiem jak wyjde z domu jak on tak placze ciagle ;((

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 2662 2663 2664 2665 2666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ