Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ale slyszysz tak o ze charcze? Czy stetoskopem?
    Tak nic nie slysze. Psikam ta woda w sprayu, chyba mu lzej. A Ty co stosujesz? I ile u was trwa katar?

promoszka lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w nocy gorzej, czasem sie wybudza.

Kurcze ale jak lekarze kaza odciagac i wkraplac sol a przeciez na pewno cos splywa do gardla. Nie wiem. Jak nie bedzie poprawy to w pon postaram sie dojsc do lekarza.
    Glutki nie sa zielone i dzis jakby mniej ich odciagam.
    Najlepiwj odciagac po kichnieciu

atdcqtkf2affvuei.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja zakraplam wodę morska w sprayu i po minutcie odciagam aspiratorem do odkurzacza.
    Martwi mnie to moje dziecko. Dzisiaj dużo spala, więcej niz zwykle, a od 16 nic i dopiero padła po prawie 2 godz płaczu. Nie wiem czy ja cos bolalo czy to ze zmęczenia. Masakra, boje się ze będzie jak u MalejMi. Moja córka charcze od urodzenia, takie jakby chrapanie od czasu do czasu, wiec to akurat dla mnie nie jest wyznacznik, ze to chorba. No i pokasluje, malo bo może ze 3-5 razy na dzień, ale wydaje mi się ze to przez katar, bo jak nosem pociągnie mocniej to wtedy kaszlnie sobie.
    No i w dzień tez malo tego jest i tylko z jednej dziurki na przemian. A nad ranem juz młoda się strasznie wkurza. Szkoda mi jej okropnie...

MalaMi, Sloneczna, Asia ten katar u Was jest wodnisty czy gesty? Duże tego macie? Bo ja w dzień to takiego pojedynczego gluta gestego wyciagam i od razu ulga. (Sorry za opis) A za jakiś czas znowu słyszę ze bulgocze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 21:30

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Mala mi a ile trwal u niego katar? Odciagalas mu frida? Wkraplalas sol? Ja dzis kupilam sol w sprayu. A temp mierzylas codziennie? Bo w sumie poza glutami mial tylko spadek apetytu tak?
    Nie charczalo mu nic tak w klatce?

A i po jakim czasie od zielonych glutow poszlas do lekarza?

Jutro go oslucham;))

U nas to bylo tak, ze przeziebienie juz bralo Tymka tydzien wczesniej. Wezwalam lekarza, niby super ekstra I on powiedzial, ze wszystko jest ok, zeby Nic sie nie martwic, tylko nos oczyszczac I dawac wit. C. Martwic sie tylko w razie duzego kaszlu. Gosc mega uspil nasza czujnosc! Zla jestem strasznie.
    To przeziebienie mu przeszlo I zaczelo sie nowe. Ale ja sie nie martwilam za bardzo, stosowalam sie do rad lekarza... Czyli WIt. C I czyszczenie nosa.
    Nos zakraplalam albo swoim mlekiem albo woda morska, przewracalam maluszka na brzuch, potem jak troche splynelo to frida odciagalam. Katar mial jakies 3-4,dni. Temp zmierzylam raz I mial 37 st. Potem nie mierzylam, ale ja czuje jak ktos ma goraczke. Tymek nie mial goroczki, w dniu przyjecia do szpitala mial 37.2,st. Nic mu nie charczalo oprocz kataru w nosie/gardle. Poszlam do lekarza wlasnie po ok. 3-4,dniach kataru. Z objawow to wlasnie jeszcze ospalosc I co za tym idzie brak apetytu. Jak sie budzil na jedzenie to zasypial po paru lykach mleka I nie dalo sie go namowic na oproznienie piersi.
    Naprawde Nic nie wskazywalo na tak powazna chorobe. Dopiero wyszla na rtg...

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi, katar u Tymka byl raczej gesty, ale bywal tez rzadki.

Przepraszam, ze naszym przypadkiem sieje wsrod was panike. Mysle, ze trzeba byc czujnym, ale raczej niewiele dzieci z katarem laduje w szpitalu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 21:40

Asia83 lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas takie jasne glutki ale w sumie dZis odciagnelam malo. Slysze czasem ze jest sporo ale odciaganc sie nie da wiecej. Spi cicho .

atdcqtkf2affvuei.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj zaczal charczec jak mial z 2tyg, wczesniej nie a katar trwa juz ponad 2tyg, najpierw byl zolty i gesty. Teraz jak odciagam to niewiele tego jest w dzien, przezroczysty klejacy taki glutek, i bialy tez. Zakraplam aerozolem z wody morskiej i odciagam frida. Ale w nocy masakra nos zawalony na maxa i. Rano po nocy tez

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez tego nie da sie odciagnac jakos zeby nosek byl drozny, niewiele wychodzi

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi, dobrze wiedzieć co może się dziac, wiec nie martw się ze siejesz panike. Ja jestem wdzięczna, ze to opisalas. Będę czujna! Jutro poobserwuje. Jak dalej będzie tak spala, a wieczorem płacz to w pon do lekarza.

Asia, kup aspirator do odkurzacza. Super sprawa! Oczyszcza z glebin, a maluszek dodatkowo się uspokaja przy szumie odkurzacza ;) i nie boj się, to nie boli - ciągnie lekko, ale skutecznie :)

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 03:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie chce kipic, niestety tu niema., musze z polski sciagnac

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 03:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw tylko raz odciagalas dla ulgi przed dostinexem czy caly czas tak robisz ? Jaogolnie nie czuje bolacych piersi nawet jak dluzejnmalej nie dostawie... Za tonpotem jest zastoj i to juz czuje grrr:/ no nic za tydzien malzu wraca i wtedy zaczne dostinex oby pomoglo...
    Za to pochwale sie ze z nockami lepiej u nas: ) mala przesypia 3-3,5 h i od 3 dni zalicza tylo 2 nocne wstawania..myslecze jak przejde na mm na full to bedzie jeszczeclepiej :) teraz zaliczam drugie karmienie.. W pierwszym dalam ciala bo dala, cyca i zasnelam na siedzaco przez co wszystko sie przeciagnelo i cale karimienie plus pion 30 min zajelo 2 h.. Wiec geraz sie pilnuje i zaraz butla w ruch :) jejku niech te kolki sie skoncza bo staje sue wyrodna matka :( czasem jak tak ryczy mam ochotevja polozyc by sie wyplakala.. Reevmi opadaja z bezsilnisci... Pocieszajace hedynie jest to ze jak zastosuje 5 s to dzisla.. Szkoda tylko ze jak wylacze suszare to znowu ryyyyk :(

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze pytanko bo kodziewczyny pytanko bo karmie kala butelka medela calma i chce miec druga butle bo zawsze to rzadziej myje i wyparzam przy 2... Czy powinnam miec tez calme druga skoro mala d malego na niej? Czy nie ma znaczenia? Nie chce wydawac na druga butle a potem keszcze na calme znowu:/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nastraszylas mnie z tym african style bo nieraz jak odciagam 775533 to tez juz prawie na pustych piersiach tzn ze bede miala takie zwisy czy to chodzi o moment hak sie konczy z laktacja?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek tylko przy cycu od wczoraj. Placze to albo pieluche zmieniam albo klade przy cycu i tak dzien i noc;(
    W dzien jakby katarku nie slychac, tylko w nocy.
    Jestem nieprzytomna. Czy ktos tez tak ma? Nie spie od ok 5? Juz nawet nie pamietam.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak baluje i nawet nie napisze;))

Pia Gizela, Gosiak lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Moj synek tylko przy cycu od wczoraj. Placze to albo pieluche zmieniam albo klade przy cycu i tak dzien i noc;(
    W dzien jakby katarku nie slychac, tylko w nocy.
    Jestem nieprzytomna. Czy ktos tez tak ma? Nie spie od ok 5? Juz nawet nie pamietam.

Słoneczna u nas zawsze mały nie śpi/tylko przysypia na rękach od 4, czasem już od 3. I dziś też. Ja już wymiękam.

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas tez 4/5 juz nie spi i tak nosze, jezdze wozkuem. Dzis po 5 starego czasu pytam meza czy spi? Widze ze tak ale obudzil sie;) i mowie zeby przewinal bo ja nie dam rady!!!
    Wymiekam poprostu. On jest juz ciezki , ciagle go nisic, odbijac, otwieram stanik, zamykam, odbijam..otwieram , placz, zamykam itd...

atdcqtkf2affvuei.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie śpi od 3 :((

Kupa ryku od kilku dni.
    Mam dość, wyć mi się chce :( ehhh.....

relge6yd309xm1zq.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę,że nie tylko u nas...nie spała od 23.30 do ok.6 rano!! Od 9.30 znowu szaleje a teraz na cycu wisi...
    Mamy dzisiaj 5 tygodni,chyba pierwszy skok mamy..

A czytałam o tych skokach i Pola z "umiejętnościami"sięga po 10 tydzień :o

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ryk od rana/ az sama sie poplakalam bo juz nie mam sil. Tylko cycek ale tylko ciumka a je na poczatku. Boje sie ze mu takzostanie!!!
    U meza na rekach placze jak nigdy! Tylko ja musze! Teraz przysnal.
    Z katarkiem chyba troche lepiej i jak cos uda sie odciagnac to juz takie glutki zbite i cieniutkie.
    Mimo wszytsko jutro sie wybiore do lekarza jak mnie wpisza bo w nocy jest gorzej.
    Popoludniu jutro w inne miejsce z pepkiem .. Mam nadzieje ze ostatni raz.
    Chociaz nie wiem jak wyjde z domu jak on tak placze ciagle ;((

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 2662 2663 2664 2665 2666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ