SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna wczoraj była u mnie mama i powiem Ci że dużo teraz jest mądrości nowych ale stare sposoby też są dobre i już nie będę słuchać żadnych nowoczesnych książek tylko mamy i tyle.

Przywiozła glukozę i maczałyśmy mu smoczek w glukozie i jak już zasypiał przy cycku zamieniałam, oczywiście nic na siłę. Ale dzięki temu spał dwa razy dłużej odłożony, nie na cycu, a jak mu smoczek wypadł i zaczynał się wiercić to znów w glukozę i słodkie łapał jak nie wiem i spał dalej. A jak mu wypadł i dalej spał to ok.

Nic się nie stanie jak pociumka smoka, ma zaspokojony odruch ssania ja też ciumkałam przywiozła mama zdjęcia, a karmiła mnie do roku.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolejne moje suty odpoczęły i mogłam je posmarować maścią na dłużej bo już mnie tak bolały.bliskość bliskością, ale trzeba znaleźć złoty środek.

No i będę go przepajać rumiankiem bo to lepiej dla jego brzuszka.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna a Maciusia boli brzuch czy tak po prostu ryczy?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie;) Mnie to ze 100 lat nie bylo!!!

Wszystko jest troche bardziej skomplikowane jak ma sie dwoje dzieci;) Rano biegne z dwojka do przedszkola na 8,20 a potem na 11,30 odebrac Alexa. No i tak 5 razy w tygodniu. Spacery mamy wiec codziennie. Wcale na nude nie moge narzekac;pp

Teraz Starszy je obiadek a Mlodsza spi na balkonie.

Nadal cycusiujemy. Nie jest zle. I na cale szczescie omijaja nas bole brzuszka!;) Wiem tylko ze nie moge jest nabiału bo Lenka po nim jest bardzo, bardzo marudna i niespokojna.

Ktory to maluszek mial odparzoną dupcie? Chyba Dorka twoj synek?

Moja Lena miala strasznie a strasznie zaczerwienienie;( Wygladala jakby ktos ja poparzyl. I u nas podziałał tylko krochmal i mąka ziemniaczana. Polecam bardzo takie babcine sposoby. Ja nigdy w nie nie wierzylam ale naprawde tylko KROCHMAL!!!! Z kremow zaden nam nie pomogł ani sudocrem, ani bapanthen, ani mitosyl;/

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja raz miala odparzenia na dupce tonsmarowalam grubiej bephantenem i zeszly w 1 dzien ale nie bykybjakies spore wiec moze dlatego tez szybciej sie udalo je zwalczyc...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja odciagam jak tylko czuje ze mam bol. Czyli odciagalam jeszcze w pon z 3 razy wt 2 razy a teraz wczoraj odciagnelam z 10ml dzis juz wcale. A i zdecydowanie chodzi mi o zwisy :/ no i proponuje kupic Calme bo ja dasz inna flaszke to calmy juz nie bedzie chciala.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ze ja koncze karmienie piersia wiec powiedzmy juz mi nie bedzie zalezalo na utrzymaniu tego ssania :)
    Asia a zastoje Ci sie nie robia? Bo wlasnie tego najbardziej sie boje :( ja mam je co 3 dni :(

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcże pytanie off topic czy kupowalas cos Branickiemu?
    Angelcia pozwolilam sobie zgapic Twoj pomysl i mojemu ginowi ktory staral sie z nami o dzidziei prowadzil ciaze znoszac milion moich pytac sms itd itp kupilam zestaw watermana dlugopis i pioro z grawerka na obu imie- data a pod spodem dziekujemy!!!
    :p byl bardzo zadowolony a w opakowanie wkleilam mu 2 foty wiec z tych fot byl chyba najbardziej happy :) i teraz mysle co kupic temu co porod odbieral... Bo slicznie szew zrobil goi sie ekegancko wiec mysle ze jemu moze flache kupie...

angelcia lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella mi sie wczoraj zrobil zastoj ale taki ktorego nie czulam pod palcami tylko mialam czerwona piers w jednym miejscu.
    A Branickiemu nic nie kupilam nawet mi przez mysl nie przeszlo. Hmm moze to przeanalizuje.
    Mowie ci Bella pij szalwie. Nic sie nie robi. A po dostinexie zobaczysz ze szybko koniec bedziesz miala.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok ale te zwisy robia sie gdy konczysz laktacje i odciagniesz sobie do samego konca?a nie gdy np karmisz i odciagasz do konca ale potem onai tak znowu sie przeciez napelnia.. ? Bo teraz jak mam zastoje iod iagam 775533 to na 33 juz nic nie leci nie raz... Wiec tak jakbym odciagala do konca...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i rozumiem ze po zazyciu dostinex jak odciagasz to juz nie mozna tego mleka podac dziecku?

Groszek lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalwie bede pic juz zakupilam... Tylko tych zastojow sie boje bo np teraz mam takiguziol w prawej piersi od wczoraj i nie chce zlezc :(
    A i jeszcze kiedy brzuch mozna po cc cwiczyc? Zapomnialam gina spytac.. U mnie waga super juz tylko 2.5 kg na plus i ciagle leci w dol :) pewnie dlatego ze moja klucha lubi byc na raczkach noszona i bujana wiec jednak caly dzien mam wysilek... Tylko jeszcze miescie brzuvha by sie przydalo pocwiczyc...:/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wlasnie wróciliśmy ze spaceru. Mały jeszcze Kima w wózku, a ja zdazylam zjesc obiad.

Słoneczna, to co mi poradziła położna mega sie sprawdza! Jak widzisz, ze Maciek nie je tylko sie bawi piersia, to mu ja zabierz i daj smoczka. Ja naprawdę Za czesto mu dawałam piers, przez co go brzuszek bolał. Jesli dziecko boli brzuch ma silna potrzebę ssania, a jak ciagle je, to problem sie nasila.
    Cały weekend tak robiłam i mały spokojny i pogodny, a w piatek cały dzien marudzil. Spróbuj tez:)

Ja rumianek zawsze pije wieczorem i zauwazylam, ze mały nie ma problemów z kupka czy gazami w nocy.

Nie mogę pic tego femaltikeru, bo mam cały czas lewa piers jak kamień. Prawa jeszcze kiepska, ale mały sie najada, wiec ok :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Probowalam wcosrsj podmienic piers na smoka i dupa.
    Sprobuje z ta glukoza. Dzis zrobilam koperek ale nie chce i wypluwa. Bylam pol godz na dowrze i troche lepiej. To tak od wczoraj sie stalo.
    Lara brzuszek chyba lepiej bo twk sie nie prezy i nie placze jak wtedy. Daj sab simplex tylko od wieczora do karmien a w dzien z jeden raz.

Myslicie ze moge zjesc troche swojskiej kielbaski?;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 16:37

atdcqtkf2affvuei.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie przymierzam do bialej pieczonej kielbaski

moj dzis caly dzien spi a ja zamiast sie cieszyc to strasznie sie denerwuje bo to nie w jego stylu, nigdy nie spal w dzien noje sie ze to przez te przeziebienie

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze to te skoki ??? Bo ak wypada 5 tydz

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue a rumianek tez hipp czy taki zwykly pijesz? Ja pije koperek hipp i lactosan

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym smoczkiem, to trzeba próbować cały czas, za setnym razem załapie. U mnie tak było.

Mój rumianku też nie chce. Mam małą 5ml strzykawkę i jak je to mu wkładam pomiędzy kącik ust i powoli wstrzykuje np. lekarstwo. A mleko mm z butelki chwyta od razu. A rumianek chwycił za 6 razem może, jak był głodny.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny mąż odebrał lek dla młodego w piątek no i zaczęliśmy podawać.
    Wczoraj dziecko mi się takie spokojne zrobiło, że zaczęłam się aż bać co jest. Śpi, troszkę tylko pomarudzi. No i doczytałam, że w tym lekarstwie robionym w aptece jest substancja uspokajająca Natrivi Bromati no i mam schiza, że szkodzę małemu :-(

Fakt, że ten lekarz jest pediatrą neurologiem z rewelacyjnymi opiniami, koleżanka która też stosowała u córki mówi, żebym się cieszyła, że działa, a nie marudziła bo u niej nawet to nie działało.
    A ja mimo wszystko boję się, że robię krzywdę młodemu podając mu takie specyfiki, bo aż tak się uspokoił

W ogóle mam schiza jak cokolwiek mam mu dawać. Jestem taka rozżalona dlaczego jego spotkały te kolki, że szok. :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 17:13

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy mu podawać to przez 10 dni. Boję się, że taka substancja, źle zadziała na jego głowę i umysł, no i na układ nerwowy.

Cholera, ja wiem, że trochę schizuję, bo jak dziecko bierze antybiotyki to też mogą zaszkodzić na różne rzeczy bo przecież to też chemia:-(

Sama już nie wiem.

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 2663 2664 2665 2666 2667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ