Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Słoneczna wczoraj była u mnie mama i powiem Ci że dużo teraz jest mądrości nowych ale stare sposoby też są dobre i już nie będę słuchać żadnych nowoczesnych książek tylko mamy i tyle.
Przywiozła glukozę i maczałyśmy mu smoczek w glukozie i jak już zasypiał przy cycku zamieniałam, oczywiście nic na siłę. Ale dzięki temu spał dwa razy dłużej odłożony, nie na cycu, a jak mu smoczek wypadł i zaczynał się wiercić to znów w glukozę i słodkie łapał jak nie wiem i spał dalej. A jak mu wypadł i dalej spał to ok.
Nic się nie stanie jak pociumka smoka, ma zaspokojony odruch ssania ja też ciumkałam przywiozła mama zdjęcia, a karmiła mnie do roku.
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Witajcie;) Mnie to ze 100 lat nie bylo!!!
Wszystko jest troche bardziej skomplikowane jak ma sie dwoje dzieci;) Rano biegne z dwojka do przedszkola na 8,20 a potem na 11,30 odebrac Alexa. No i tak 5 razy w tygodniu. Spacery mamy wiec codziennie. Wcale na nude nie moge narzekac;pp
Teraz Starszy je obiadek a Mlodsza spi na balkonie.
Nadal cycusiujemy. Nie jest zle. I na cale szczescie omijaja nas bole brzuszka!
Wiem tylko ze nie moge jest nabiału bo Lenka po nim jest bardzo, bardzo marudna i niespokojna.
Ktory to maluszek mial odparzoną dupcie? Chyba Dorka twoj synek?
Moja Lena miala strasznie a strasznie zaczerwienienie;( Wygladala jakby ktos ja poparzyl. I u nas podziałał tylko krochmal i mąka ziemniaczana. Polecam bardzo takie babcine sposoby. Ja nigdy w nie nie wierzylam ale naprawde tylko KROCHMAL!!!! Z kremow zaden nam nie pomogł ani sudocrem, ani bapanthen, ani mitosyl;/ -
Bella ja odciagam jak tylko czuje ze mam bol. Czyli odciagalam jeszcze w pon z 3 razy wt 2 razy a teraz wczoraj odciagnelam z 10ml dzis juz wcale. A i zdecydowanie chodzi mi o zwisy
no i proponuje kupic Calme bo ja dasz inna flaszke to calmy juz nie bedzie chciala.
-
I jeszcże pytanie off topic czy kupowalas cos Branickiemu?
Angelcia pozwolilam sobie zgapic Twoj pomysl i mojemu ginowi ktory staral sie z nami o dzidziei prowadzil ciaze znoszac milion moich pytac sms itd itp kupilam zestaw watermana dlugopis i pioro z grawerka na obu imie- data a pod spodem dziekujemy!!!
:p byl bardzo zadowolony a w opakowanie wkleilam mu 2 foty wiec z tych fot byl chyba najbardziej happy
i teraz mysle co kupic temu co porod odbieral... Bo slicznie szew zrobil goi sie ekegancko wiec mysle ze jemu moze flache kupie...
angelcia lubi tę wiadomość
-
Bella mi sie wczoraj zrobil zastoj ale taki ktorego nie czulam pod palcami tylko mialam czerwona piers w jednym miejscu.
A Branickiemu nic nie kupilam nawet mi przez mysl nie przeszlo. Hmm moze to przeanalizuje.
Mowie ci Bella pij szalwie. Nic sie nie robi. A po dostinexie zobaczysz ze szybko koniec bedziesz miala. -
Ok ale te zwisy robia sie gdy konczysz laktacje i odciagniesz sobie do samego konca?a nie gdy np karmisz i odciagasz do konca ale potem onai tak znowu sie przeciez napelnia.. ? Bo teraz jak mam zastoje iod iagam 775533 to na 33 juz nic nie leci nie raz... Wiec tak jakbym odciagala do konca...
-
Szalwie bede pic juz zakupilam... Tylko tych zastojow sie boje bo np teraz mam takiguziol w prawej piersi od wczoraj i nie chce zlezc

A i jeszcze kiedy brzuch mozna po cc cwiczyc? Zapomnialam gina spytac.. U mnie waga super juz tylko 2.5 kg na plus i ciagle leci w dol
pewnie dlatego ze moja klucha lubi byc na raczkach noszona i bujana wiec jednak caly dzien mam wysilek... Tylko jeszcze miescie brzuvha by sie przydalo pocwiczyc...
-
My wlasnie wróciliśmy ze spaceru. Mały jeszcze Kima w wózku, a ja zdazylam zjesc obiad.
Słoneczna, to co mi poradziła położna mega sie sprawdza! Jak widzisz, ze Maciek nie je tylko sie bawi piersia, to mu ja zabierz i daj smoczka. Ja naprawdę Za czesto mu dawałam piers, przez co go brzuszek bolał. Jesli dziecko boli brzuch ma silna potrzebę ssania, a jak ciagle je, to problem sie nasila.
Cały weekend tak robiłam i mały spokojny i pogodny, a w piatek cały dzien marudzil. Spróbuj tez:)
Ja rumianek zawsze pije wieczorem i zauwazylam, ze mały nie ma problemów z kupka czy gazami w nocy.
Nie mogę pic tego femaltikeru, bo mam cały czas lewa piers jak kamień. Prawa jeszcze kiepska, ale mały sie najada, wiec ok
-
Probowalam wcosrsj podmienic piers na smoka i dupa.
Sprobuje z ta glukoza. Dzis zrobilam koperek ale nie chce i wypluwa. Bylam pol godz na dowrze i troche lepiej. To tak od wczoraj sie stalo.
Lara brzuszek chyba lepiej bo twk sie nie prezy i nie placze jak wtedy. Daj sab simplex tylko od wieczora do karmien a w dzien z jeden raz.
Myslicie ze moge zjesc troche swojskiej kielbaski?
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 16:37
-
Z tym smoczkiem, to trzeba próbować cały czas, za setnym razem załapie. U mnie tak było.
Mój rumianku też nie chce. Mam małą 5ml strzykawkę i jak je to mu wkładam pomiędzy kącik ust i powoli wstrzykuje np. lekarstwo. A mleko mm z butelki chwyta od razu. A rumianek chwycił za 6 razem może, jak był głodny. -
Kurcze dziewczyny mąż odebrał lek dla młodego w piątek no i zaczęliśmy podawać.
Wczoraj dziecko mi się takie spokojne zrobiło, że zaczęłam się aż bać co jest. Śpi, troszkę tylko pomarudzi. No i doczytałam, że w tym lekarstwie robionym w aptece jest substancja uspokajająca Natrivi Bromati no i mam schiza, że szkodzę małemu
Fakt, że ten lekarz jest pediatrą neurologiem z rewelacyjnymi opiniami, koleżanka która też stosowała u córki mówi, żebym się cieszyła, że działa, a nie marudziła bo u niej nawet to nie działało.
A ja mimo wszystko boję się, że robię krzywdę młodemu podając mu takie specyfiki, bo aż tak się uspokoił
W ogóle mam schiza jak cokolwiek mam mu dawać. Jestem taka rozżalona dlaczego jego spotkały te kolki, że szok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 17:13
-
Mamy mu podawać to przez 10 dni. Boję się, że taka substancja, źle zadziała na jego głowę i umysł, no i na układ nerwowy.
Cholera, ja wiem, że trochę schizuję, bo jak dziecko bierze antybiotyki to też mogą zaszkodzić na różne rzeczy bo przecież to też chemia:-(
Sama już nie wiem.
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH