Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Słoneczna wczoraj była u mnie mama i powiem Ci że dużo teraz jest mądrości nowych ale stare sposoby też są dobre i już nie będę słuchać żadnych nowoczesnych książek tylko mamy i tyle.
Przywiozła glukozę i maczałyśmy mu smoczek w glukozie i jak już zasypiał przy cycku zamieniałam, oczywiście nic na siłę. Ale dzięki temu spał dwa razy dłużej odłożony, nie na cycu, a jak mu smoczek wypadł i zaczynał się wiercić to znów w glukozę i słodkie łapał jak nie wiem i spał dalej. A jak mu wypadł i dalej spał to ok.
Nic się nie stanie jak pociumka smoka, ma zaspokojony odruch ssania ja też ciumkałam przywiozła mama zdjęcia, a karmiła mnie do roku.słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Witajcie;) Mnie to ze 100 lat nie bylo!!!
Wszystko jest troche bardziej skomplikowane jak ma sie dwoje dzieci;) Rano biegne z dwojka do przedszkola na 8,20 a potem na 11,30 odebrac Alexa. No i tak 5 razy w tygodniu. Spacery mamy wiec codziennie. Wcale na nude nie moge narzekac;pp
Teraz Starszy je obiadek a Mlodsza spi na balkonie.
Nadal cycusiujemy. Nie jest zle. I na cale szczescie omijaja nas bole brzuszka!Wiem tylko ze nie moge jest nabiału bo Lenka po nim jest bardzo, bardzo marudna i niespokojna.
Ktory to maluszek mial odparzoną dupcie? Chyba Dorka twoj synek?
Moja Lena miala strasznie a strasznie zaczerwienienie;( Wygladala jakby ktos ja poparzyl. I u nas podziałał tylko krochmal i mąka ziemniaczana. Polecam bardzo takie babcine sposoby. Ja nigdy w nie nie wierzylam ale naprawde tylko KROCHMAL!!!! Z kremow zaden nam nie pomogł ani sudocrem, ani bapanthen, ani mitosyl;/ -
Bella ja odciagam jak tylko czuje ze mam bol. Czyli odciagalam jeszcze w pon z 3 razy wt 2 razy a teraz wczoraj odciagnelam z 10ml dzis juz wcale. A i zdecydowanie chodzi mi o zwisy
no i proponuje kupic Calme bo ja dasz inna flaszke to calmy juz nie bedzie chciala.
-
I jeszcże pytanie off topic czy kupowalas cos Branickiemu?
Angelcia pozwolilam sobie zgapic Twoj pomysl i mojemu ginowi ktory staral sie z nami o dzidziei prowadzil ciaze znoszac milion moich pytac sms itd itp kupilam zestaw watermana dlugopis i pioro z grawerka na obu imie- data a pod spodem dziekujemy!!!
:p byl bardzo zadowolony a w opakowanie wkleilam mu 2 foty wiec z tych fot byl chyba najbardziej happyi teraz mysle co kupic temu co porod odbieral... Bo slicznie szew zrobil goi sie ekegancko wiec mysle ze jemu moze flache kupie...
angelcia lubi tę wiadomość
-
Bella mi sie wczoraj zrobil zastoj ale taki ktorego nie czulam pod palcami tylko mialam czerwona piers w jednym miejscu.
A Branickiemu nic nie kupilam nawet mi przez mysl nie przeszlo. Hmm moze to przeanalizuje.
Mowie ci Bella pij szalwie. Nic sie nie robi. A po dostinexie zobaczysz ze szybko koniec bedziesz miala. -
Ok ale te zwisy robia sie gdy konczysz laktacje i odciagniesz sobie do samego konca?a nie gdy np karmisz i odciagasz do konca ale potem onai tak znowu sie przeciez napelnia.. ? Bo teraz jak mam zastoje iod iagam 775533 to na 33 juz nic nie leci nie raz... Wiec tak jakbym odciagala do konca...
-
Szalwie bede pic juz zakupilam... Tylko tych zastojow sie boje bo np teraz mam takiguziol w prawej piersi od wczoraj i nie chce zlezc
A i jeszcze kiedy brzuch mozna po cc cwiczyc? Zapomnialam gina spytac.. U mnie waga super juz tylko 2.5 kg na plus i ciagle leci w dolpewnie dlatego ze moja klucha lubi byc na raczkach noszona i bujana wiec jednak caly dzien mam wysilek... Tylko jeszcze miescie brzuvha by sie przydalo pocwiczyc...
-
My wlasnie wróciliśmy ze spaceru. Mały jeszcze Kima w wózku, a ja zdazylam zjesc obiad.
Słoneczna, to co mi poradziła położna mega sie sprawdza! Jak widzisz, ze Maciek nie je tylko sie bawi piersia, to mu ja zabierz i daj smoczka. Ja naprawdę Za czesto mu dawałam piers, przez co go brzuszek bolał. Jesli dziecko boli brzuch ma silna potrzebę ssania, a jak ciagle je, to problem sie nasila.
Cały weekend tak robiłam i mały spokojny i pogodny, a w piatek cały dzien marudzil. Spróbuj tez:)
Ja rumianek zawsze pije wieczorem i zauwazylam, ze mały nie ma problemów z kupka czy gazami w nocy.
Nie mogę pic tego femaltikeru, bo mam cały czas lewa piers jak kamień. Prawa jeszcze kiepska, ale mały sie najada, wiec ok
-
Probowalam wcosrsj podmienic piers na smoka i dupa.
Sprobuje z ta glukoza. Dzis zrobilam koperek ale nie chce i wypluwa. Bylam pol godz na dowrze i troche lepiej. To tak od wczoraj sie stalo.
Lara brzuszek chyba lepiej bo twk sie nie prezy i nie placze jak wtedy. Daj sab simplex tylko od wieczora do karmien a w dzien z jeden raz.
Myslicie ze moge zjesc troche swojskiej kielbaski?)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 16:37
-
Z tym smoczkiem, to trzeba próbować cały czas, za setnym razem załapie. U mnie tak było.
Mój rumianku też nie chce. Mam małą 5ml strzykawkę i jak je to mu wkładam pomiędzy kącik ust i powoli wstrzykuje np. lekarstwo. A mleko mm z butelki chwyta od razu. A rumianek chwycił za 6 razem może, jak był głodny. -
Kurcze dziewczyny mąż odebrał lek dla młodego w piątek no i zaczęliśmy podawać.
Wczoraj dziecko mi się takie spokojne zrobiło, że zaczęłam się aż bać co jest. Śpi, troszkę tylko pomarudzi. No i doczytałam, że w tym lekarstwie robionym w aptece jest substancja uspokajająca Natrivi Bromati no i mam schiza, że szkodzę małemu
Fakt, że ten lekarz jest pediatrą neurologiem z rewelacyjnymi opiniami, koleżanka która też stosowała u córki mówi, żebym się cieszyła, że działa, a nie marudziła bo u niej nawet to nie działało.
A ja mimo wszystko boję się, że robię krzywdę młodemu podając mu takie specyfiki, bo aż tak się uspokoił
W ogóle mam schiza jak cokolwiek mam mu dawać. Jestem taka rozżalona dlaczego jego spotkały te kolki, że szok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 17:13
-
Mamy mu podawać to przez 10 dni. Boję się, że taka substancja, źle zadziała na jego głowę i umysł, no i na układ nerwowy.
Cholera, ja wiem, że trochę schizuję, bo jak dziecko bierze antybiotyki to też mogą zaszkodzić na różne rzeczy bo przecież to też chemia:-(
Sama już nie wiem.