X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna wczoraj była u mnie mama i powiem Ci że dużo teraz jest mądrości nowych ale stare sposoby też są dobre i już nie będę słuchać żadnych nowoczesnych książek tylko mamy i tyle.

Przywiozła glukozę i maczałyśmy mu smoczek w glukozie i jak już zasypiał przy cycku zamieniałam, oczywiście nic na siłę. Ale dzięki temu spał dwa razy dłużej odłożony, nie na cycu, a jak mu smoczek wypadł i zaczynał się wiercić to znów w glukozę i słodkie łapał jak nie wiem i spał dalej. A jak mu wypadł i dalej spał to ok.

Nic się nie stanie jak pociumka smoka, ma zaspokojony odruch ssania ja też ciumkałam przywiozła mama zdjęcia, a karmiła mnie do roku.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolejne moje suty odpoczęły i mogłam je posmarować maścią na dłużej bo już mnie tak bolały.bliskość bliskością, ale trzeba znaleźć złoty środek.

No i będę go przepajać rumiankiem bo to lepiej dla jego brzuszka.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna a Maciusia boli brzuch czy tak po prostu ryczy?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie;) Mnie to ze 100 lat nie bylo!!!

Wszystko jest troche bardziej skomplikowane jak ma sie dwoje dzieci;) Rano biegne z dwojka do przedszkola na 8,20 a potem na 11,30 odebrac Alexa. No i tak 5 razy w tygodniu. Spacery mamy wiec codziennie. Wcale na nude nie moge narzekac;pp

Teraz Starszy je obiadek a Mlodsza spi na balkonie.

Nadal cycusiujemy. Nie jest zle. I na cale szczescie omijaja nas bole brzuszka!;) Wiem tylko ze nie moge jest nabiału bo Lenka po nim jest bardzo, bardzo marudna i niespokojna.

Ktory to maluszek mial odparzoną dupcie? Chyba Dorka twoj synek?

Moja Lena miala strasznie a strasznie zaczerwienienie;( Wygladala jakby ktos ja poparzyl. I u nas podziałał tylko krochmal i mąka ziemniaczana. Polecam bardzo takie babcine sposoby. Ja nigdy w nie nie wierzylam ale naprawde tylko KROCHMAL!!!! Z kremow zaden nam nie pomogł ani sudocrem, ani bapanthen, ani mitosyl;/

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja raz miala odparzenia na dupce tonsmarowalam grubiej bephantenem i zeszly w 1 dzien ale nie bykybjakies spore wiec moze dlatego tez szybciej sie udalo je zwalczyc...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja odciagam jak tylko czuje ze mam bol. Czyli odciagalam jeszcze w pon z 3 razy wt 2 razy a teraz wczoraj odciagnelam z 10ml dzis juz wcale. A i zdecydowanie chodzi mi o zwisy :/ no i proponuje kupic Calme bo ja dasz inna flaszke to calmy juz nie bedzie chciala.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ze ja koncze karmienie piersia wiec powiedzmy juz mi nie bedzie zalezalo na utrzymaniu tego ssania :)
    Asia a zastoje Ci sie nie robia? Bo wlasnie tego najbardziej sie boje :( ja mam je co 3 dni :(

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcże pytanie off topic czy kupowalas cos Branickiemu?
    Angelcia pozwolilam sobie zgapic Twoj pomysl i mojemu ginowi ktory staral sie z nami o dzidziei prowadzil ciaze znoszac milion moich pytac sms itd itp kupilam zestaw watermana dlugopis i pioro z grawerka na obu imie- data a pod spodem dziekujemy!!!
    :p byl bardzo zadowolony a w opakowanie wkleilam mu 2 foty wiec z tych fot byl chyba najbardziej happy :) i teraz mysle co kupic temu co porod odbieral... Bo slicznie szew zrobil goi sie ekegancko wiec mysle ze jemu moze flache kupie...

angelcia lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella mi sie wczoraj zrobil zastoj ale taki ktorego nie czulam pod palcami tylko mialam czerwona piers w jednym miejscu.
    A Branickiemu nic nie kupilam nawet mi przez mysl nie przeszlo. Hmm moze to przeanalizuje.
    Mowie ci Bella pij szalwie. Nic sie nie robi. A po dostinexie zobaczysz ze szybko koniec bedziesz miala.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok ale te zwisy robia sie gdy konczysz laktacje i odciagniesz sobie do samego konca?a nie gdy np karmisz i odciagasz do konca ale potem onai tak znowu sie przeciez napelnia.. ? Bo teraz jak mam zastoje iod iagam 775533 to na 33 juz nic nie leci nie raz... Wiec tak jakbym odciagala do konca...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i rozumiem ze po zazyciu dostinex jak odciagasz to juz nie mozna tego mleka podac dziecku?

Groszek lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalwie bede pic juz zakupilam... Tylko tych zastojow sie boje bo np teraz mam takiguziol w prawej piersi od wczoraj i nie chce zlezc :(
    A i jeszcze kiedy brzuch mozna po cc cwiczyc? Zapomnialam gina spytac.. U mnie waga super juz tylko 2.5 kg na plus i ciagle leci w dol :) pewnie dlatego ze moja klucha lubi byc na raczkach noszona i bujana wiec jednak caly dzien mam wysilek... Tylko jeszcze miescie brzuvha by sie przydalo pocwiczyc...:/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wlasnie wróciliśmy ze spaceru. Mały jeszcze Kima w wózku, a ja zdazylam zjesc obiad.

Słoneczna, to co mi poradziła położna mega sie sprawdza! Jak widzisz, ze Maciek nie je tylko sie bawi piersia, to mu ja zabierz i daj smoczka. Ja naprawdę Za czesto mu dawałam piers, przez co go brzuszek bolał. Jesli dziecko boli brzuch ma silna potrzebę ssania, a jak ciagle je, to problem sie nasila.
    Cały weekend tak robiłam i mały spokojny i pogodny, a w piatek cały dzien marudzil. Spróbuj tez:)

Ja rumianek zawsze pije wieczorem i zauwazylam, ze mały nie ma problemów z kupka czy gazami w nocy.

Nie mogę pic tego femaltikeru, bo mam cały czas lewa piers jak kamień. Prawa jeszcze kiepska, ale mały sie najada, wiec ok :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Probowalam wcosrsj podmienic piers na smoka i dupa.
    Sprobuje z ta glukoza. Dzis zrobilam koperek ale nie chce i wypluwa. Bylam pol godz na dowrze i troche lepiej. To tak od wczoraj sie stalo.
    Lara brzuszek chyba lepiej bo twk sie nie prezy i nie placze jak wtedy. Daj sab simplex tylko od wieczora do karmien a w dzien z jeden raz.

Myslicie ze moge zjesc troche swojskiej kielbaski?;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 16:37

atdcqtkf2affvuei.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie przymierzam do bialej pieczonej kielbaski

moj dzis caly dzien spi a ja zamiast sie cieszyc to strasznie sie denerwuje bo to nie w jego stylu, nigdy nie spal w dzien noje sie ze to przez te przeziebienie

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze to te skoki ??? Bo ak wypada 5 tydz

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue a rumianek tez hipp czy taki zwykly pijesz? Ja pije koperek hipp i lactosan

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym smoczkiem, to trzeba próbować cały czas, za setnym razem załapie. U mnie tak było.

Mój rumianku też nie chce. Mam małą 5ml strzykawkę i jak je to mu wkładam pomiędzy kącik ust i powoli wstrzykuje np. lekarstwo. A mleko mm z butelki chwyta od razu. A rumianek chwycił za 6 razem może, jak był głodny.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny mąż odebrał lek dla młodego w piątek no i zaczęliśmy podawać.
    Wczoraj dziecko mi się takie spokojne zrobiło, że zaczęłam się aż bać co jest. Śpi, troszkę tylko pomarudzi. No i doczytałam, że w tym lekarstwie robionym w aptece jest substancja uspokajająca Natrivi Bromati no i mam schiza, że szkodzę małemu :-(

Fakt, że ten lekarz jest pediatrą neurologiem z rewelacyjnymi opiniami, koleżanka która też stosowała u córki mówi, żebym się cieszyła, że działa, a nie marudziła bo u niej nawet to nie działało.
    A ja mimo wszystko boję się, że robię krzywdę młodemu podając mu takie specyfiki, bo aż tak się uspokoił

W ogóle mam schiza jak cokolwiek mam mu dawać. Jestem taka rozżalona dlaczego jego spotkały te kolki, że szok. :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 17:13

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy mu podawać to przez 10 dni. Boję się, że taka substancja, źle zadziała na jego głowę i umysł, no i na układ nerwowy.

Cholera, ja wiem, że trochę schizuję, bo jak dziecko bierze antybiotyki to też mogą zaszkodzić na różne rzeczy bo przecież to też chemia:-(

Sama już nie wiem.

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 2663 2664 2665 2666 2667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ