Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja wlasnie na spacerze, siedze sobie na ławeczce i obserwuje bawiące sie dzieci sasiadow. Jest taka rodzinka - 4 dzieci i sa tak puszczone samopas:/
Rodzice puszczają mega głośno muze, a dzieci sie bawią na placu zabaw zawsze same.
No i mega czesto slysze, jak ta babeczka sie wydziera na te dzieciaki - troche masakra.
Dzis chłodniej, zaluje, ze nie wzięłam spiworka, bo kocyk to troche mało jak wiatr zawieje:/
Lara, moze warto małemu jakies badania zrobic? No bo Ty przecież diety pilnujesz, a mały mimo to ma takie brzuszkowe rewelacje
A mały normalnie beka po jedzeniu?
-
Dobra, zmieniam zdanie o tych dzieciach:)
Młodszy upadł i zaczal płakać i starszy do niego podbiegł i uściskał i zapytał "nic Ci nie jest?"
i pobiegł pod balkon zeby mamie powiedziec, zeby wyszła:)
Zdecydowanie Tomek musi miec rodzeństwo!Groszek, Gosiak, mala_mi1982, Topola, megg lubią tę wiadomość
-
No mój Misio po jablku właśnie ma rewolucje. Jak nikt.
Nawet po bigosie nie miał
Zapomniałam sie pochwalić, ze przeszliśmy na pampersy "trojki" i różnią ubranek 68
Dziewczyny kupujecie juz jakies zabawki oprócz grzechotek, gryzaczkow, mat edukacyjnych i czarno-białych książeczek??
Kobietki, które kp czy po pól roku wprowadzacie jakies przecierki czy moze wcześniej ?? -
Lara dzieki za info:) na slonecznym balkonie posadze surfinie a w zacienionym fuksje i niecierpki chyba;)
Bietka Frida jest slaba w porownaniu do katarku. Kup bo sie przyda. Moj ma nad ranem troche jeszcze ale jak mial gluty to dobrze ciagnelo.
Moj od ok 5 od kilku dni mocno steka jak na kupe ale to nie kolki. Nie placze
Wierci sie czasem przy cycku i zaczyna nagle plakac
Odparzyl mu sie tez tylek.
Ale co narzekac:))
-
Groszek wrote:Dziewczyny kupujecie juz jakies zabawki oprócz grzechotek, gryzaczkow, mat edukacyjnych i czarno-białych książeczek??
Kobietki, które kp czy po pól roku wprowadzacie jakies przecierki czy moze wcześniej ??
Co do zabawek, to nie kupuję na razie nic więcej, ponoć najlepszą zabawką na początku dla dziecka jest twarz rodzicahttp://dziecisawazne.pl/pierwsza-zabawka-dziecka-twarz-rodzica/
-
Lara podaj jedne kropelki. Ja podaje ten fliractin i odtsawiłam espumisan..podaj ze dwa dni ten probiotyk i zobaczysz czy jest poprawa, wiadomo kazdy organizm jest inny ale u nas widze roznice straszn,a.Maly juz podczas jedzenia popierduje
i na prawde w ciagu dnia bardzo czesto a i w nocy przez sen tez, jest duzo spokojniejszy, kreci sie tylko jak idzie kupa ale bez płaczu, po prostu tak smiesznie pcha:)
kłade tez troche na brzuszek wiec polecam-spróbujpowinno być oki. na szczescie ten floractin nie drogi, u nas ok 11zł, wiec jakby co to Ty mozesz wypic, bo to dla niemowląt jak i dla dorosłych:)
Lara 82 lubi tę wiadomość
-
no jeszcze dziś podam ten floractin. Staram się kłaść na brzuszku ale dziś to nie możliwe tak rozpacza. Albo cyc albo spi mi na ramieniu. Nawet nie mam sumienia go odkładać, a kręgosłup mi chyba pęknie bo to chłop już ponad 5 kg jak się ważyliśmy w piątek.
-
Pytalyscie o sterydy Tymkowe - nie pamiętam nazwy, ale nie byly wziewne tylko dożylne.
Kupiłam w końcu ten Katarek, jest świetny. Nie wyciąga z głębin nosa (chyba ze za krótko ciągnę kub za malą mocą odkurzacza), ale i tak ciągnie lepiej niż Frida.
Ja troche zaniedbalam ćwiczenia Tymka z podnoszenia glowki z leżenia na brzuszku. Ale tak mi go bylo żal w szpitalu, ze juz go nie meczylam. Teraz pewnie trzeba będzie nadrobić. Bo juz ładnie sie podnosił i pare razy przewrocil sie z brzucha na plecy, a teraz znów ma problem.
-
Dzięki Słoneczna za info
. Zaraz mąż pojedzie fo apteki i kupi, bo katar jest coraz większy. Już zaczyna się nim krztusić...
Ja też ostatnio kupiłam trójki, ale Staś ma za mała dupke na nie, więc na razie zostajemy przy 2.
W ogóle od kilku dni moje dziecko robi kupy, które mają bardzo dużo śluzu. Tak się zastanawiam od czego. Może to jakaś alergia albo od kataru? Heh... -
My zabwki mamy takie do zawieszania - szeleszczące , grzechoczace, z koleczkami, Tymek lubi. Inne zabawki musze wygrzebac z piwnicy jak wrócę do Krakowa.
Pieluchy mam dwójki ale są juz zdecydowanie ciasne. Kończę te paczke i przechodzę na trojki. Tymek wazy juz 5800 gByłby cięższy ale w szpitalu przez jakiś czas spadal z wagi.
Sloneczna ja daje probiotyk bo brał antybiotyk i 5 kropli wkraplam bezpośrednio dziecku co buzi.
Ja chciałam stosowac BLW przy starszym synu, ale nie wyszlo. Straszny niejadek byl. Potem przez pierwszych kilka miesięcy miałam jeden sloiczek zupki na 3 dni i tak polowe musiałam wyrzucić. Gotowac sie nie oplacalo.
Teraz juz nawet mi sie nie chce bawić w BLw.
Zupki wprowadze przed 6 miesiącem.
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Mój synek póki co wogóle zabawkami się nie interesuje. Trochę się przygląda zawieszce przy wozku albo zabawkom wiszącym przy macie, ale krótko. I to racja, że największą radochę ma jak się do niego uśmiecha i mówi albo powtarza dźwięki, które on wydaje.
Sue, ja też chcę rodzeństwo dla mojego dziecka. Z bratem czy siostrą zawsze jest raźniej i ma się kompana do zabaw. Też łatwiej uczyć dzielenia się np. Już nie mówiąc, że w dorosłym życiu zawsze kogoś się ma do pomocy. Ja i mój mąż mamy bardzo dobre stosunki z rodzeństwem i już mówiliśmh, że zrobimy wszystko żeby i nasze dzieci też miały. Nie podoba mi się jak się rodzeństwo kłóci o często nieistotne sprawy. Ja mojemu bratu nieba uchylę i nigdy nie pozwolę, żeby nas poróżniły pieniądze. Wole mu oddać wszystko, niech maWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 15:03
mala_mi1982, Groszek, megg lubią tę wiadomość