X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath kciuki za dobre wyniki. A jak mala dala rade z holterem? Nie przeszkadzal jej?

My dzis znowu caly dzien prawie poza domem. Wialo ale dalo sie przezyc :-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath kciuki i wspolczuje stluczki! Musiałaś przeżyc ogromny stres!

Ja wkladke redukcyjna wyjelam juz dawno z fotelika, bo moja córka waży 7kg, wiec byla mega scisnieta, stekala i plakala w foteliku, a teraz uwielbia jezdzic autem, gdzie wczesniej byl placz.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath dobrze, że wam nic nie jest.

Ja dzisiaj noc mam raczej nieprzespaną. Młody ma taki katar, że co 15 min się budzi... Nic nawet nie mam by mu podać. Jutro muszę się w coś zaopatrzyć, bo inaczej nie wyjdziemy z tego nigdy.

c7hyim7.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie moge odnalezc co sie wydarzylo cath. Ktos podpowie?

Oczywiscie nie nadrobie Was bo od wczoraj nie zagladalam bo jak moj P jest w domu to na laptopa nie mam kompletnie czasu.

Natanek robi sie coraz fajnieszy. Juz tak pieknie sie usmiecha i coraz bardziej interesuja go zabawki. Dopomina sie uwagi, sporo spi w dzien i lubi sobie lezec na macie. Czasem brzuszek zaboli, poplacze przy kupce ale tragedii nie ma.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • cath Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Cath trzymam kciuki za dobre wyniki z holtera.
    Dobrze, że wam się nic nie stało, samochód zapewne ubezpieczony.
    Kupiłaś sukienkę na chrzciny?

Pia dobrze, że nie piszesz o tym, co może być po dodatnim GBS;-)

Nasz zasypia.... Z wielkim trude.
    Dzisiaj sukces cały dzień na moim mleku, z butli tez, ale bynajmniej na moim :-)
    Oczywiście ze samochód ubezpieczony. Jadę dzis załatwić wszystko! Wiecie to niby tylko stluczka ale co przezylam to moje. Najwazniejsze ze nic się ni stało nam. No i dobrze ze nie z mojej winy. Bo by mnie zżarły wyzuty sumienia! Nowy samochód i jużdo robienia. Masakra!! Chociaż naprawa i tak bedzie spora bo obie pary drzwi do wymiany i jeszcze kolo. Zobaczymy jak to rzeczoznawca wyceni. Aaa sukienki nie kupiłam. Nie mam pokecia co założę. Juz nawet myślę o normalnej z tylu zapinanej a po prostu poproszę aby do karmienia jakies miejsce mi wyznaczyli bo przeciez bedzie tez Sewerynka z Wiktorkiem bo chrzestna bedzie Konstancji to dobrze by bylo aby dali nam nawet pokój i wtedy co sukienka w gore albo odpięty suwak i jedziemy! :)
    AsiaSzw wrote:
    Cath kciuki za dobre wyniki. A jak mala dala rade z holterem? Nie przeszkadzal jej?

My dzis znowu caly dzien prawie poza domem. Wialo ale dalo sie przezyc :-)

Wiesz co jej nie przeszkadzal. Bardziej mi przeszkadzal i nawet nie wiedziałam jak na ręce ja brać. Te kabelki wszystkie. Mam nawet zdjęcie w telefonie jak to wyglądało jak bede na komputerze to wstawie. Miala 7 tych elektrod podłączonych czyli rowna sie 7 kabelków i to urządzenie elektryczne w takim woreczku. No ja to nawet przy zmianie pieluch mialam problem! :/

derii84 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Ja wkladke redukcyjna wyjelam juz dawno z fotelika, bo moja córka waży 7kg, wiec byla mega scisnieta, stekala i plakala w foteliku, a teraz uwielbia jezdzic autem, gdzie wczesniej byl placz.
    Ja wkladke redukcyjna mam jeszcze bo konstancja lekko ponad 5 kg wazy :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a wg to u nas Konstancja zaczela powoli zabkowac. Ma dziaselka na dole spuchnięte i bardzo twarde. Je rączki z taka zawziętością ze jak jej piąstki z buzi wyciągam ryk niesamowity. Ale jak wlosy z powrotem to juz gites. I ślini sie jak pies!! Przebieram ja trzy razy dziennie bo tyle śliny wydziela! Zawsze jej gdzies bokiem leci. :) no i o zgrozo zaczela ciumkac kciuka!!! Juz smoczek be ale kciuk aja! Wiadomo za dnia przypilnuje ale w nocy nie raz się budzę a ona kciuk w buzi! Polozna powiedziała ze to od zębów bo smoczkiem sobie w buzi nie pojeździ i nie ulży. I albo przejdzie samo albo bedzie trzeba oduczać! :(

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas karmienie nr 1.

relg9vvjrtqik460.png

• Penelope Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. U mnie była siostra, wreszcie poznali się z Russellem. Zorganizowałam na szybko chrzciny i odbyły się w poniedziałek wielkanocny. Mój syn ma dwie chrzestne bo chrzestnego nie znalazłam. Poza tym u nas odpukać dobrze. Właśnie kończę karmić I dalej do spania

derii84, Lara 82, Laurka lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzisiaj cisza ;)
    Penelope, super, że się odezwałaś!
    Cath, kciuki za serduszko Konstancji!

Penelope lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Słoneczna, czytałaś art, który podesłałam o Sab Simplex?

Tak.
    Szczerze to sama kiedys pisalam o skladzie i zastanawialam sie czemu zamawiacie sab.. Ale kolezanka mowila ze tam jest tez dymetikon. W skaldzie ma jednak tylko simetikon.
    Przestalam dawac. W nocy byla proba i zyjemy;)) kolki chyba byly tylko na poczatku. Rano jak zawsze tylko prezenie na kupe. Sprawia mu to bol. Slyszlaam ze robi i dalej sie prezyl i stekal. Wzielam go na przewijak i wlozylam koncowke termometru w pupke. Poszloo:))
    I niunio od razu wesoly.

Od dzis bede dawac tylko floraktin probiotyk.
    Zobaczyny jak bedzie w dzien

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie dobrze cath. A samochod ten nowy? Dobrze ze nie stuknal w bok z Konstancja

Wiecie ze wczoraj chcialam robic brzuszki sle nie jestem w stanie sie podniesc? Nie sadzilam ze plecy mi wysiadly;))
    Dzis bede probowac .

Waga 65,5 ... Do czerwca musze chociaz do 60... A potem dalej...

atdcqtkf2affvuei.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nie wiem o co chodzi mojej księżniczce. Zasypia ok 22.30 a jest juz zmęczona o 20 wiec okrutnie placze. Ogolniejak jest
    Zmęczona nie może zasnąć to strasznie placze. A jak już zaśnie to tańczące rączki ja budzą. Pomyślałam że może woombi pomoże. Ma ktoś? Sprawdza się?

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Bedzie dobrze cath. A samochod ten nowy? Dobrze ze nie stuknal w bok z Konstancja

Wiecie ze wczoraj chcialam robic brzuszki sle nie jestem w stanie sie podniesc? Nie sadzilam ze plecy mi wysiadly;))
    Dzis bede probowac .

Waga 65,5 ... Do czerwca musze chociaz do 60... A potem dalej...
    Niestety nowy. Myślałam ze mąż nie zabije!!! Ale mowi ze nie mam sie przejmować przeciez to nie moja wina a to sie zrobi. No niestety drzwi do wymiany no ale co czasu nie cofne. Do serwisu Audi oddamy i tyle. Ubezpieczenie pokryje koszty a bedzie porządnie zrobiony. I wlasnie w ten bok stuknął gdzie Konstancja była. Ale pojechalam z nią do naszego lekarza obejrzał i mowi ze ok. To nie bylo duże uderzenie bardziej mocne otarcie. Ona nawet nie poczuła bo przespała całą stłuczkę i później na policje czekaliśmy 50 minut!!!! Skandal bo policja byla po drugiej stronie ulicy na pieszo byliby w 5 minut. Juz karetki nie wzywalam bo widzę ze moje dziecko spi jak policja odjechala pojechalam z nią do naszego i tyle. Obejrzał sprawdził czy wzrokiem wodzi i mowi ze gdyby np wymiotowała od razu so szpitala bo moze to byc wstrząśnienie mózgu ale przy takiej stluczce nie powinno nic byc. Ale nic jej nie jest jest taka jak zawsze <3

A wg jak mialam ta stłuczkę to policjant czujny bo jak stanęliśmy to otworzyłam drzwi malutkiej i ja wypielam z pasów tych z samochodu i tak w stronę powietrza. I policjant sie mnie pyta czy tak dziecko bylo w foteliku jak teraz. I wg alkomatem mnie nie zbadali a powinni! Przeciez to pierwsza czynność jaka robią po przyjeździe. Oczywiście nie piłam nic ale oni nie mogą zakladac ze jak kobieta jedzie z dzieckiem to ze nie jest pijana przeciez sa różne przypadki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 08:25

asia888 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, u nas noc fajna :-)

Ja z sukienka mam cczasu a czasu, oglądam sobie w necie, nawet mam faworytki , ale niestety nie wiem, jak wyglądać będę :-/
    Chrzestny wybrany jest, ale nie mamy matki chrzestnej :-P

Słoneczna nie martw się, bo u mnie to samo, wiec sama nie jesteś.

Wczoraj najadlam się czekoladek z marcepanem, głupota to moja specjalność, a dzisiaj wyrzuty, gorsza jak dzieckojestem :-(
    No nic trzeba wziąć byka za rogi i plan urzeczywistnić, bo same i kg nie spadną.

Życzę wam miłego dnia i pięknej pogody, u mnie oczywiście pochmurno i szaro.

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wszystkie :)

Cath wspolczuje, dobrze, ze nic się Wam nie stało, ale szkoda tez nowego auta...

W sobote ide do chrześnicy na roczek, już nie mogę się doczekać... Kurde! Majac dziecko chodze na więcej "imprez" niż bez. Oczywiście Mlodociana zostaje z Babcia, nie chce jej ciągać po mieszkaniach pełnych ludzi/dzieci. Zbyt dużo bodźców.

26.04 chrzciny - czekam tylko na czapeczkę ażurkową, która kupiłam w razie "w' (a raczej koniecznie potrzebna, bo nie zapowiada się na upał i możność noszenia samej opaski). Ogolnie Adrianna będzie miała stroj w kolorze ecru + jasny róż (marynarka minky od asanti for kids).

Najgorsze jest to, ze nie mamy fotografa.. wszyscy dobrzy z mojej okolicy nie maja wolnego terminu... co robic? :(

W ogole... zaczelam chodzic na solarium, czuje się o niebo atrakcyjniejsza (dobry zart...) mam zjarany cały tyłek, ze ledwo chodze. Zaklejam blizne plastrem, bo nie chce jej oparzyć.

Co do blizny - wrastają mi na niej włoski i to ropieje, a raczej wydostaje się taka bladoróżowa wydzielina z miejsca zakłutego włosa... :/

Jak latwo się domyslic pisze do Was, bo moje dziecie spi :D Poszla spac wczoraj o 21, obudzila się o 3 na jedzonko, następne było ok godziny 7 i tak po chwili aktywosci doszla do wniosku, ze z rana nie ma co robic i kima dalej ;)

Wczoraj byliśmy w Silesi i dziadki kupiłi małej lalkę-bobasa i jeździk samolocik z minnie mouse - delikatnie za wcześnie, ale widać, ze sa zakochani w Adulcu ;) już się zapowiedzieli, ze Ksiezniczka nie ma jeszcze konika na biegunach i musi go mieć - obłęd.

Chcialam kupic Adzie jakies lozeczko turystyczne, aby miała do dziadkow jak chodzi tam na noc. Podobaja mi się te 2-poziomowe, z pałąkiem z zabawkami, przewijakiem itp. Jakis polecacie? Na stronie smyka sa fajne za 300zł, ale w sklepie (Smyk Mega Story) nie widziałam ich... były same z graco za 750zl... Tyle kasy mi szkoda na cos, co jest używane raz po raz...

• Sue Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dalej goraczka i samopoczucie z dupy. Przystawiam małego do tej piersi, juz chyba rozbił ten zastoj.
    Ja czuje sie jak gowno, za przeproszeniem.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Hej. Nie wiem o co chodzi mojej księżniczce. Zasypia ok 22.30 a jest juz zmęczona o 20 wiec okrutnie placze. Ogolniejak jest
    Zmęczona nie może zasnąć to strasznie placze. A jak już zaśnie to tańczące rączki ja budzą. Pomyślałam że może woombi pomoże. Ma ktoś? Sprawdza się?
    Ja mam i mogę odsprzedać - moja kruszynka strasznie się złości jak ją w niego pakuję. Żałuję, bo ponoć potrafi zdziałać cuda.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierzesz ibuprom?

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiezniczka wstala ;) czas na poranna toalete, karmienie. zabawę i spacer :)

‹‹ 2733 2734 2735 2736 2737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ