Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
angelcia wrote:Witam Was wszystkie
Cath wspolczuje, dobrze, ze nic się Wam nie stało, ale szkoda tez nowego auta...
W sobote ide do chrześnicy na roczek, już nie mogę się doczekać... Kurde! Majac dziecko chodze na więcej "imprez" niż bez. Oczywiście Mlodociana zostaje z Babcia, nie chce jej ciągać po mieszkaniach pełnych ludzi/dzieci. Zbyt dużo bodźców.
26.04 chrzciny - czekam tylko na czapeczkę ażurkową, która kupiłam w razie "w' (a raczej koniecznie potrzebna, bo nie zapowiada się na upał i możność noszenia samej opaski). Ogolnie Adrianna będzie miała stroj w kolorze ecru + jasny róż (marynarka minky od asanti for kids).
Najgorsze jest to, ze nie mamy fotografa.. wszyscy dobrzy z mojej okolicy nie maja wolnego terminu... co robic?
W ogole... zaczelam chodzic na solarium, czuje się o niebo atrakcyjniejsza (dobry zart...) mam zjarany cały tyłek, ze ledwo chodze. Zaklejam blizne plastrem, bo nie chce jej oparzyć.
Co do blizny - wrastają mi na niej włoski i to ropieje, a raczej wydostaje się taka bladoróżowa wydzielina z miejsca zakłutego włosa...
Jak latwo się domyslic pisze do Was, bo moje dziecie spiPoszla spac wczoraj o 21, obudzila się o 3 na jedzonko, następne było ok godziny 7 i tak po chwili aktywosci doszla do wniosku, ze z rana nie ma co robic i kima dalej
Wczoraj byliśmy w Silesi i dziadki kupiłi małej lalkę-bobasa i jeździk samolocik z minnie mouse - delikatnie za wcześnie, ale widać, ze sa zakochani w Adulcujuż się zapowiedzieli, ze Ksiezniczka nie ma jeszcze konika na biegunach i musi go mieć - obłęd.
Chcialam kupic Adzie jakies lozeczko turystyczne, aby miała do dziadkow jak chodzi tam na noc. Podobaja mi się te 2-poziomowe, z pałąkiem z zabawkami, przewijakiem itp. Jakis polecacie? Na stronie smyka sa fajne za 300zł, ale w sklepie (Smyk Mega Story) nie widziałam ich... były same z graco za 750zl... Tyle kasy mi szkoda na cos, co jest używane raz po raz...
angelcia co do łóżeczka to ja mam babydesign dream z przewijakiem i pałąkiem . dwu-poziomowe . bardzo fajne. mam dom dwukondygnacyjny i naa dole rozłożyłam to turystyczne i super się sprawdza . bardzo fajny jest przewijak. szybko się kłada i rozkłada jak wyjeżdzamy. polecamangelcia lubi tę wiadomość
-
Sue wrote:4 pampersy? U nas czasami 4 ida jeden za drugim, bo przewijam jak ma duzo siku, potem w czystego robi kupę i jak przewine, to za 10 minit idzie kolejna.
Nie wyobrażam sobie, ze dziecko miałoby leżeć w kupie
Pierwsze słysze, ze dziewczynki mniej siusiają
ja tez pierwsze słysze aby dziewczynki mniej susiały. my zużywamy srednio ok 10 może troszkę wiecej. -
A no i dziś 13 Piotrunia kończy 2 miesiące
I już jestem super gość. Trzymam grzechotkę w rączce, uderzam rączką w zabawkę na karuzelce. Gadam z mamą i potrafię się przekręcić z brzuszka na plecy.
No i jestem małym smerfem marudą przede wszystkim przez bolący brzuszek. Ale czekam z utęsknieniem jeszcze miesiąc i podobno ma być lepiej.
Ale i tak dam mamie popalić bo jestem ciekawy świata więc niech mnie nosi i nie zostawia samego w łóżeczku.
Gosiak, megg, mala_mi1982, słoneczna 85, Sue, Groszek lubią tę wiadomość
-
Mamy wyniki EKG Holtera!!!! Jest wszystko ok.
jest jeden tylko okres gdzie sa zaburzenia rytmu ale nie można nazwać tego patologia a wręcz taki jeden okres jest normą. I Konstancja bardzo meczy sie przy jedzeniu. Ale to tez nie jest patologia. Jedne dzieci tak maja inne nie
no i za 3/4 miesiące trzeba powtórzyć to badanie!
Kamień z serca!megg, Gosiak, mala_mi1982, AsiaSzw, Bietka, Lara 82, Groszek, Penelope, derii84, asia888 lubią tę wiadomość
-
Cath to super wiesci
Ja szczepie tymi na NFZ.
Nie wiem czy ona wiedziala co gada o tych pampersach bo dla mnie to jakas masakra. Ja sama tez nie raz jednego za drugim zmieniam bo przebiore a tu znow kupa idzie.
Inka wypita, ciasteczko zjedzone i na dzis koniec slodyczy. Trzeba sie niedlugo poruszacLara 82 lubi tę wiadomość
-
My 5w1 lub 6w1, ale raczej 5w1 + engerix. Będę jeszcze szczepić na pneumokoki i meningokoki. Rota raczej nie. No i szczepienia za jakiś czas, jak młody calkiem wyzdrowieje i nabierze sil.
4 pampki to strasznie malo. Mój starszy synek robił kupę raz na tydzień czasem 9 dni i pieluch szło zdecydowanie mniej. Ale nawet na samo siku idzie więcej niż 4 dziennie. Teraz przy Tymku zmieniam pampki bardzo czesto bo oprócz kup sa tez kleksy co chwile i choc pielucha sucha, to w kupie nawet malej nie daje mu leżeć.
derii84 lubi tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:Czemu kuponow juz nie rozdaja?;((
Dziewczyny jaki zegarek byscie polecaly mi? Maz chce mi kupic na urodziny 30 jakis super i porzadny ale ja sie nie znam;))mam i sa cudowne! Koszt rzędu od 300 do nawet 1000 zl
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Rudasek wrote:dobry dobry:)
Lara jak tam? jak samopoczucie Małego ?
No hej, no powiem Ci, że wieczorem było troszkę marudzenia, ale myślę, że coś go tam zakręciło to moje jabłko, ale przed kąpielą była kupa i było OK. Daliśmy jeszcze troszkę do picia rumianku z wodą przegotowaną.
No, a dziś rano już tak nie marudził jak wczoraj. No i właśnie strzelił drugą kupę
Ale te dwie wczorajszy i dzisiejsza poranna były mam wrażenie trochę rzadsze no ale to może po jabłku surowym bo nie jadłam wcześniej (tzn kiedyś zjadłam potem płakał więc już nie próbowałam do wczoraj).
No jak do teraz jest OK zobaczymy dalejNie chce zapeszać