X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Witam Was wszystkie :)

Cath wspolczuje, dobrze, ze nic się Wam nie stało, ale szkoda tez nowego auta...

W sobote ide do chrześnicy na roczek, już nie mogę się doczekać... Kurde! Majac dziecko chodze na więcej "imprez" niż bez. Oczywiście Mlodociana zostaje z Babcia, nie chce jej ciągać po mieszkaniach pełnych ludzi/dzieci. Zbyt dużo bodźców.

26.04 chrzciny - czekam tylko na czapeczkę ażurkową, która kupiłam w razie "w' (a raczej koniecznie potrzebna, bo nie zapowiada się na upał i możność noszenia samej opaski). Ogolnie Adrianna będzie miała stroj w kolorze ecru + jasny róż (marynarka minky od asanti for kids).

Najgorsze jest to, ze nie mamy fotografa.. wszyscy dobrzy z mojej okolicy nie maja wolnego terminu... co robic? :(

W ogole... zaczelam chodzic na solarium, czuje się o niebo atrakcyjniejsza (dobry zart...) mam zjarany cały tyłek, ze ledwo chodze. Zaklejam blizne plastrem, bo nie chce jej oparzyć.

Co do blizny - wrastają mi na niej włoski i to ropieje, a raczej wydostaje się taka bladoróżowa wydzielina z miejsca zakłutego włosa... :/

Jak latwo się domyslic pisze do Was, bo moje dziecie spi :D Poszla spac wczoraj o 21, obudzila się o 3 na jedzonko, następne było ok godziny 7 i tak po chwili aktywosci doszla do wniosku, ze z rana nie ma co robic i kima dalej ;)

Wczoraj byliśmy w Silesi i dziadki kupiłi małej lalkę-bobasa i jeździk samolocik z minnie mouse - delikatnie za wcześnie, ale widać, ze sa zakochani w Adulcu ;) już się zapowiedzieli, ze Ksiezniczka nie ma jeszcze konika na biegunach i musi go mieć - obłęd.

Chcialam kupic Adzie jakies lozeczko turystyczne, aby miała do dziadkow jak chodzi tam na noc. Podobaja mi się te 2-poziomowe, z pałąkiem z zabawkami, przewijakiem itp. Jakis polecacie? Na stronie smyka sa fajne za 300zł, ale w sklepie (Smyk Mega Story) nie widziałam ich... były same z graco za 750zl... Tyle kasy mi szkoda na cos, co jest używane raz po raz...

angelcia co do łóżeczka to ja mam babydesign dream z przewijakiem i pałąkiem . dwu-poziomowe . bardzo fajne. mam dom dwukondygnacyjny i naa dole rozłożyłam to turystyczne i super się sprawdza . bardzo fajny jest przewijak. szybko się kłada i rozkłada jak wyjeżdzamy. polecam

angelcia lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede szczepic 5 w 1 plus engerix i rotawirusy tez.

Lara 82 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    4 pampersy? U nas czasami 4 ida jeden za drugim, bo przewijam jak ma duzo siku, potem w czystego robi kupę i jak przewine, to za 10 minit idzie kolejna.
    Nie wyobrażam sobie, ze dziecko miałoby leżeć w kupie :/

Pierwsze słysze, ze dziewczynki mniej siusiają :)

ja tez pierwsze słysze aby dziewczynki mniej susiały. my zużywamy srednio ok 10 może troszkę wiecej.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepimy tymi na NFZ, ale na żółtaczkę mamy engerix a DTP mamy tez recepte na dtpa, bo szczepionka jest bardziej oczyszczona.

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i dziś 13 Piotrunia kończy 2 miesiące :-):-):-)

I już jestem super gość. Trzymam grzechotkę w rączce, uderzam rączką w zabawkę na karuzelce. Gadam z mamą i potrafię się przekręcić z brzuszka na plecy.

No i jestem małym smerfem marudą przede wszystkim przez bolący brzuszek. Ale czekam z utęsknieniem jeszcze miesiąc i podobno ma być lepiej.

Ale i tak dam mamie popalić bo jestem ciekawy świata więc niech mnie nosi i nie zostawia samego w łóżeczku. :-):-):-)

;-)

Gosiak, megg, mala_mi1982, słoneczna 85, Sue, Groszek lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, pogratuluj Piotrusiowi ode mnie! :)
    Janeczka z kolei o 7:30 skończyła 8 tygodni - teraz śpi grzecznie w chuście ;)

mala_mi1982, słoneczna 85, Lara 82, Groszek, derii84 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepilam 4w1+ Engerix i Rota

Edit oczywiście 5w1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 11:44

ug3715nmrb0zdbvc.png

• cath Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy wyniki EKG Holtera!!!! Jest wszystko ok. :D jest jeden tylko okres gdzie sa zaburzenia rytmu ale nie można nazwać tego patologia a wręcz taki jeden okres jest normą. I Konstancja bardzo meczy sie przy jedzeniu. Ale to tez nie jest patologia. Jedne dzieci tak maja inne nie :) no i za 3/4 miesiące trzeba powtórzyć to badanie!

Kamień z serca!

megg, Gosiak, mala_mi1982, AsiaSzw, Bietka, Lara 82, Groszek, Penelope, derii84, asia888 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lara ja 5w1

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry dobry:)

Lara jak tam? jak samopoczucie Małego ?

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath to super wiesci :):)

Ja szczepie tymi na NFZ.

Nie wiem czy ona wiedziala co gada o tych pampersach bo dla mnie to jakas masakra. Ja sama tez nie raz jednego za drugim zmieniam bo przebiore a tu znow kupa idzie.

Inka wypita, ciasteczko zjedzone i na dzis koniec slodyczy. Trzeba sie niedlugo poruszac ;)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela info na priv :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash a jak 4w1??

Chyba nie pojdziemy na spacerek dzis:((

ash lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu kuponow juz nie rozdaja?;((

Dziewczyny jaki zegarek byscie polecaly mi? Maz chce mi kupic na urodziny 30 jakis super i porzadny ale ja sie nie znam;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 5w1 lub 6w1, ale raczej 5w1 + engerix. Będę jeszcze szczepić na pneumokoki i meningokoki. Rota raczej nie. No i szczepienia za jakiś czas, jak młody calkiem wyzdrowieje i nabierze sil.

4 pampki to strasznie malo. Mój starszy synek robił kupę raz na tydzień czasem 9 dni i pieluch szło zdecydowanie mniej. Ale nawet na samo siku idzie więcej niż 4 dziennie. Teraz przy Tymku zmieniam pampki bardzo czesto bo oprócz kup sa tez kleksy co chwile i choc pielucha sucha, to w kupie nawet malej nie daje mu leżeć.

derii84 lubi tę wiadomość

• ash Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Ash a jak 4w1??

Chyba nie pojdziemy na spacerek dzis:((

Oczywiście 5w1

U nas leje jak nie wiem a mały taki marudny dzis. Chyba oszaleje bez spaceru!!!!!!

ug3715nmrb0zdbvc.png

• cath Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Czemu kuponow juz nie rozdaja?;((

Dziewczyny jaki zegarek byscie polecaly mi? Maz chce mi kupic na urodziny 30 jakis super i porzadny ale ja sie nie znam;))
    Polecam firmę Lorus! <3 mam i sa cudowne! Koszt rzędu od 300 do nawet 1000 zl

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja mam i mogę odsprzedać - moja kruszynka strasznie się złości jak ją w niego pakuję. Żałuję, bo ponoć potrafi zdziałać cuda.

Gosiu wysłałam wiadomość.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna a jaki styl zegarka? Sportowy czy na codzień?

Ja dostałam na urodziny zegarek MK i jestem bardzo zadowolona.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    dobry dobry:)

Lara jak tam? jak samopoczucie Małego ?

No hej, no powiem Ci, że wieczorem było troszkę marudzenia, ale myślę, że coś go tam zakręciło to moje jabłko, ale przed kąpielą była kupa i było OK. Daliśmy jeszcze troszkę do picia rumianku z wodą przegotowaną.

No, a dziś rano już tak nie marudził jak wczoraj. No i właśnie strzelił drugą kupę :-)

Ale te dwie wczorajszy i dzisiejsza poranna były mam wrażenie trochę rzadsze no ale to może po jabłku surowym bo nie jadłam wcześniej (tzn kiedyś zjadłam potem płakał więc już nie próbowałam do wczoraj).

No jak do teraz jest OK zobaczymy dalej :-) Nie chce zapeszać :-)

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 2735 2736 2737 2738 2739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ