Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ależ ta moja córka dziś rozgadana. Tylko buuuu, guuuuu, Gąsawa, łuuuuu,
laski to współczuję bolacego okresu, ja nadal czekam, ale jakoś mi się nie spieszy .
powiedzcie czy tylko moje dziecko chce już siedzieć?! Uwielbia siedzieć na kolanach, wiadomo trzymam ja tak na pół lezaco ale cwaniara się podnosi.Pola
Hania -
Polozylam go do lezaczka i sam sie uśpił
moze sie troche zdrzemnie, to bedzie pogodniejszy. Rano wstał taki wesoły:)
Laurka, Ty to masz przeżycia:/ najpierw maz i wyrostek, teraz to. Jak sie czujesz? Zdrowka duzo! Ponoc bol przy pęcherzyku żółciowym jest cholerny!
Swoją droga, podobnie jak wyrostek robaczkowy jest to kolejna rzecz, ktora jest nam niepotrzebna.
Plecy mnie bolą totalnie, tak mnie łamie w kościach. P ma dzis cały dzien proby, a ja nawet nie mam siły, zeby małego nosić
-
Moj tez nie chce siadać, nawet go nie sadzam, bo sie boje o kręgosłup. No i najlepiej mu pionowo jak go nosze, ale tez tak nie chce,chyba, ze do odbicia.
Słoneczna, Tomek czasami ma takie dni, ze chce jesc co godzinę, ale zazwyczaj je w dzien co dwie-trzy a w nocy 4-5 godzin potrafi przespać.
Włosy mi wypadająnormalnie garściami lecą,
Macie jakies sprawdzone specyfiki na to? AsiaSzw?
-
To dzis zrobie piers z ryzem i curry
Laurka wspolczuje operacji i w ogole biedna jestes kochana...
Maly wstal o 12.30, zjadl, ulalo mu sie konkretnie i od tej pory marudzenie. Teraz troche przysnal na rekach, pewnie jak go odloze to bedzie krzyk.
Sue wlosy po porodzie niestety wypadaja i nic nie da sie z tym zrobic. Kazda to czeka predzej czy pozniej. -
Sloneczna moja Luna jest nienazarta! Chyba musi przechodzic okres intensywnego wzrostu, bo ja nie wiem! Wczoraj jadla non-stop od 23:30 do 1:30. Byla piers jedna, druga, potem butelka, potem znowu cycki. A jak tylko chcialam odlozyc, to zaraz zaczynala wkladac cale piastki do buzi i zuc raczki! A wczesniej caly wieczor karmilam co godzine.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Kapusta wyciąga stan zapalny, daje ulgę...
Mi ktos polecił serie seboradin z apteki na wypadanie włosów.
Mój nie siada, jeszcze z brzuszka na plecki sie nie odwraca. Ale gimnastyka rak i nog jak ta lala. Złości sie na zabawki :p krzyczy strasznie :p
Byliśmy na tym wietrze w wózku. Spal Misio godzinę, potem zjadl i sie do mnie przytulił. Spal na plecach (uwaga) 2 godziny!!
-
Cześć dziewczyny
Znów mnie nie było ale ja nie ogarniam...
Mój mały w dzień spi max po 20 minut i mamy problemy z karmieniem. Z gazami się uporaliśmy - sab simplex naptrawdę pomaga ale to coś innego go męczy i jest podejrzenie, że ma patolgiczny refluks i dlatego tak się wije i wrzeszczy przy karmieniu. Do piątku nie wiedziałam, że jest coś takiego jak refluks ukryty czyli bez ulewania a tu jemu jedzenie cofa się do przełyku wywołując pieczenie stąd szarpanie przy karmieniu i wrzaskA nie śpi bo to go dręczy i jest ciągle niedojedzony.
Dopiero teraz objawy się zaczęły układać:
- krztuszenie nawet 1.5h po jedzeniu
- wypicie 40 ml mleka i szarapanie wrzask plus odmawianie dalszego jedzenia mimo że dalej szuka
- chrypa i ciągle zapchany nosek mimo, że glotów brak
Jutro idziemy do pediatry a w poniedziałek do gastrologa. Ale już jestem mega przerażona, bo czytałam, że na to nie ma za bardzo lekarstwa. Musi wyrosnąć.
Tylko jak go karmić?
Staramy się często i na raty, żeby go nie zrazić do butli, ale czasem jak tylko kładę go w pozycji do karmienia to już płacze. Tylko jak jest bardzo głodny to nie protestuje i wtedy zje z 60ml, potem płacz.
Powiem Wam, że nie myślałam, że tak może wyglądać macierzyństwo... -
Sue wrote:Rudasku, ale to nie zmniejszy ilości mleka w piersi?
Nie..to po prostu przynosi ulge:) o mleko sie nie bój
Jak tak czytam Wasze posty to kurcze nasze dziecko jest na prawde grzeczny. W wiekszości spi..jak nie spi i jest najedzony i przebrany to sie non stop smieje, gada do siebie albo po prostu lezy i ma wszystko gdzieśpraktycznie w ogole nie płacze chyba ze mokro a ja długo nie zauwaze, albo głodny..to popłacze minute zanim Go wezme, wystawie cyca itd
no i płacze np jak chce mu sie spac a ja mu przeszkadzam np gadajac do niego, głaszczac czy cos...musi byc zostawiony sam sobie wtedy uklada sie wygodnie i zasypia
mala_mi1982 lubi tę wiadomość
-
Rudasek wrote:Nie..to po prostu przynosi ulge:) o mleko sie nie bój
Jak tak czytam Wasze posty to kurcze nasze dziecko jest na prawde grzeczny. W wiekszości spi..jak nie spi i jest najedzony i przebrany to sie non stop smieje, gada do siebie albo po prostu lezy i ma wszystko gdzieśpraktycznie w ogole nie płacze chyba ze mokro a ja długo nie zauwaze, albo głodny..to popłacze minute zanim Go wezme, wystawie cyca itd
no i płacze np jak chce mu sie spac a ja mu przeszkadzam np gadajac do niego, głaszczac czy cos...musi byc zostawiony sam sobie wtedy uklada sie wygodnie i zasypia
Zazdroszczę. Mnie to już sił brak, ale zniosę każde marudzenie, ale szarpanie przy jedzeniu to dla mnie jakiś cios... Jest mi strasznie źle, że coś co powinno być przyjemnością i dla mnie i dla niego sprawia nam tyle problemów