Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
AsiaSzw wrote:Aga sprobuj chusty. Przyzwyczai sie.
Gosia jade w czwartek na warsztaty chustowania z Ignasiem do Gdanska glownego. Moze masz ochote tez?
Ja zresztą na razie się boję jeździć sama autem z moim dzieckiem. Boję się, że zacznie płakać i nie będę mogła się zatrzymać, żeby ją uspokoić i będzie jakaś masakra....
Mój M. bierze urlop na czwartek. -
ash wrote:Czy jest jakaś mama karmiąca wyłącznie piersią, która nie podaje witaminy K+D?
U nas straszliwe kolki po niej, zrobiłam przerwę na 2 dni i dziecko szczęśliwe i pogodne.
Jestem prawie zdecydowana przerwać podawanie vit.
Od 4 płakał non stop z przerwami na 10 minutowe drzemki.
Jak nie dałam witamin to spał pieknie do 8:30 i był cały dzien pogodny.
Ash ja,i nie podaje. Z resztą tutaj nie dają, podają tylko Wit D lub tran. Jutro dokładnie się dowiemash, Gosiak lubią tę wiadomość
-
Luna lubi grzechotki i intensywnie gapi sie na zabawki teraz oraz naklejki na scianie i wiatraki na suficie, hihi. Na macie na brzuszku nadal nie znosi lezec, od razu placze. Szyjke cwiczy jak klade ja na klacie/ramieniu do odbekniecia. Wtedy odpycha glowke jak mistrzyni.
Wkladke nadal mamy w foteliku, bujaczku i wozku. Jutro sie dowiemy u pediatry ile mloda wazy. To, ze urosla to widzimy golym okiem, bo dluga sie robi.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
słoneczna 85 wrote:Ash a nie wiesz czy w promenadzie sa takie zegarki zeby zobaczyc??
Tak patrze to on ok 700 zl kosztuje.
Sąw tym sklepie na przeciwko sephory
Moj syn ma kolejny skok rozwojowy! Oszaleje. Od 14 wyje non stop, na rękach, w łóżeczku, na macie ....non stop!
Mąż wlasnie wrócił i go przejął a ja wyszłam połazić po osiedlu.
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
A ja właśnie odkryłam, kolejną rzecz. Młody 3 dni z rzędu od 17 do 18 spał na spacerze. Dziś nie byliśmy bo wieje jak cholera i zimno. I już mi się teraz nie chciało bo sama się przeziębię. No i bawimy się z młodym, a on coraz bardziej marudny i marudny i cyc i cyc. No ale gdzieś mu nie leżało spanie przy cycu, szarpie mi się, wyrywa no już mówię co jest. W końcu wzięłam do odbicia to aż ulał taki przejedzony. Wkurzyłam się wsadziłam do wózka, popłakiwał, zaczęłam śpiewać i usnął
Śpi już 25 min.
Zauważyłam, że musi mieć wieczorem taką drzemkę przed kąpaniem bo inaczej jest nieznośny.
W ogóle to Piotruś ma problemy z zasypianiem, nie ma mowy aby usnął sam
Nauczył się zasypiać przy moim cycku w tym już jest mistrzem. Myślę, że będę miała z tym problem. Bo np. jak go wezmę na kolana i tylko bujam to wie, że to ja i szuka cycka od razu.
Teraz zasnął w wózku ale widać, że był mocno zmęczony.
Muszę coś wymyślić bo ja nie wiem jak on będzie spał w łóżeczku już się boję, że to mało realne, no a wcześniej czy później chciałabym spać z mężemWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 19:12
-
Boziu jak ja się strasznie boję jutrzejszej szczepionki
Wasze dzieci normalnie zniosły?
Było jakieś co nie płakało?
Ja to go chyba do cycka przystawię i karze dawać zastrzyk, no ale czy potem nie będzie miał traumy przy cycku.
Normalnie jak pomyślę, że ma go boleć to jestem przerażona, a jeszcze bardziej boję się czy wszystko potem będzie OK -
Idziemy jutro do pediatry i zobaczymy. Kuba ma wzmożone napięcie mięśni karku i mamy z tego tytuiłu rehabilitację. Dziś pierwszy raz była pani rehabilitantka i chciała po ćwiczeniach zobaczyć jak Kubuś je bo to napięcie też może przeszkadzać i moje dziecko z jednym odbiciem wciągnęło 150 ml. Teraz pytanie - przypadek czy rozluźnienie mięśni?
Czasem sobie myślę, że te dzieci powinny mówić
A Kuba dziś zaliczył 4 drzemki po 20 minut i tyle. Powiem Wam, że chyba ja więcej snu potrzebuję niż on.
Teraz tata usypia na matracyku pod kątem. -
Sue wrote:Agaa, a co powiedział pediatra?
Do pediatry idziemy jutro. Do tej pory wszyscy utrzymywali, że to przez kolki, ale już jestem pewna, że nie, bo odkąd podaję sab simplex Kubuś pięknie się odgazowuje i nie slyszę już tych paskudnych bąków, więc ewidentnie chodzi o coś innego. -
Gosiak do ra ta metoda. Ja czasem w formie zabawy malemu tak robie
My mamy chyba plesniawkite zdjecia na google sa juz tak hardcorowe ze nie idzie tego porownac, ale pamietam ze starszy tez mial. Teraz dzis cos mnie zaniepokoilo na podniebieniu wiec Aphtin poszedl w ruch bo jesli to "to" to wczesne stadium bardzo i chwala za to.
Agaa no to ciekawe co pediatra wam powie. Moj starszy mial refluks jak byl maly ale starszy od naszych maluchow wiec bral leki i szybko zadzialaly, ciekawe jak leczy sie takie malenstwa.