X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nikt nie da rady przyjechać bo pracują. Ja mogę go nosić, lulać itd. tylko nie mogę przeżyć jak go karmię i on tak się szarpie, płacze a potem chce znów i znów płacze :(

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa, a co powiedział pediatra?

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga sprobuj chusty. Przyzwyczai sie.

Gosia jade w czwartek na warsztaty chustowania z Ignasiem do Gdanska glownego. Moze masz ochote tez?

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Aga sprobuj chusty. Przyzwyczai sie.

Gosia jade w czwartek na warsztaty chustowania z Ignasiem do Gdanska glownego. Moze masz ochote tez?
    O, a na którą są? W ten czwartek chyba nie dam rady - mamy USG bioderek, potem jadę załatwiać nowy dowód osobisty i dopiero odbieram pesel Janeczki, a potem jadę założyć kartę w przychodni gdzie Janeczka ma mieć badanie słuchu.
    Ja zresztą na razie się boję jeździć sama autem z moim dzieckiem. Boję się, że zacznie płakać i nie będę mogła się zatrzymać, żeby ją uspokoić i będzie jakaś masakra....
    Mój M. bierze urlop na czwartek.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    Czy jest jakaś mama karmiąca wyłącznie piersią, która nie podaje witaminy K+D?
    U nas straszliwe kolki po niej, zrobiłam przerwę na 2 dni i dziecko szczęśliwe i pogodne.
    Jestem prawie zdecydowana przerwać podawanie vit.
    Od 4 płakał non stop z przerwami na 10 minutowe drzemki.
    Jak nie dałam witamin to spał pieknie do 8:30 i był cały dzien pogodny.

Ash ja,i nie podaje. Z resztą tutaj nie dają, podają tylko Wit D lub tran. Jutro dokładnie się dowiem

ash, Gosiak lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna lubi grzechotki i intensywnie gapi sie na zabawki teraz oraz naklejki na scianie i wiatraki na suficie, hihi. Na macie na brzuszku nadal nie znosi lezec, od razu placze. Szyjke cwiczy jak klade ja na klacie/ramieniu do odbekniecia. Wtedy odpycha glowke jak mistrzyni.

Wkladke nadal mamy w foteliku, bujaczku i wozku. Jutro sie dowiemy u pediatry ile mloda wazy. To, ze urosla to widzimy golym okiem, bo dluga sie robi.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia na 13.30
    To moze za 2 tygodnie bo w nastepny czwartwk nie bedzie. A jutro nauka wrzucania dziecka na plecy :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Ash a nie wiesz czy w promenadzie sa takie zegarki zeby zobaczyc??

Tak patrze to on ok 700 zl kosztuje.

:) w tym sklepie na przeciwko sephory
    Moj syn ma kolejny skok rozwojowy! Oszaleje. Od 14 wyje non stop, na rękach, w łóżeczku, na macie ....non stop!
    Mąż wlasnie wrócił i go przejął a ja wyszłam połazić po osiedlu.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie odkryłam, kolejną rzecz. Młody 3 dni z rzędu od 17 do 18 spał na spacerze. Dziś nie byliśmy bo wieje jak cholera i zimno. I już mi się teraz nie chciało bo sama się przeziębię. No i bawimy się z młodym, a on coraz bardziej marudny i marudny i cyc i cyc. No ale gdzieś mu nie leżało spanie przy cycu, szarpie mi się, wyrywa no już mówię co jest. W końcu wzięłam do odbicia to aż ulał taki przejedzony. Wkurzyłam się wsadziłam do wózka, popłakiwał, zaczęłam śpiewać i usnął :-) Śpi już 25 min.

Zauważyłam, że musi mieć wieczorem taką drzemkę przed kąpaniem bo inaczej jest nieznośny.

W ogóle to Piotruś ma problemy z zasypianiem, nie ma mowy aby usnął sam :-(
    Nauczył się zasypiać przy moim cycku w tym już jest mistrzem. Myślę, że będę miała z tym problem. Bo np. jak go wezmę na kolana i tylko bujam to wie, że to ja i szuka cycka od razu.
    Teraz zasnął w wózku ale widać, że był mocno zmęczony.

Muszę coś wymyślić bo ja nie wiem jak on będzie spał w łóżeczku już się boję, że to mało realne, no a wcześniej czy później chciałabym spać z mężem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 19:12

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku moje dziecko strzeliło dziś 3 kupę :-) Już normalnej konsystencji :-)

Rudasek lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.radiozet.pl/Rozrywka/O-tym-sie-mowi/Dziecko-zasypia-w-42-sekundy.-Film-na-YouTube.-Hit-Internetu!-00003593 ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu jak ja się strasznie boję jutrzejszej szczepionki :-(
    Wasze dzieci normalnie zniosły?
    Było jakieś co nie płakało?

Ja to go chyba do cycka przystawię i karze dawać zastrzyk, no ale czy potem nie będzie miał traumy przy cycku.

Normalnie jak pomyślę, że ma go boleć to jestem przerażona, a jeszcze bardziej boję się czy wszystko potem będzie OK :-(

relge6yd3cl8y0me.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie tych szczepionek boje :(

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż kupił w promocji pampersy zielone 3 i właściwie to mogą być po prostu bardziej zapięte są.
    Ale już to są jakieś active coś tam? tyle rodzai tego jest, że szok :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy jutro do pediatry i zobaczymy. Kuba ma wzmożone napięcie mięśni karku i mamy z tego tytuiłu rehabilitację. Dziś pierwszy raz była pani rehabilitantka i chciała po ćwiczeniach zobaczyć jak Kubuś je bo to napięcie też może przeszkadzać i moje dziecko z jednym odbiciem wciągnęło 150 ml. Teraz pytanie - przypadek czy rozluźnienie mięśni?
    Czasem sobie myślę, że te dzieci powinny mówić :)
    A Kuba dziś zaliczył 4 drzemki po 20 minut i tyle. Powiem Wam, że chyba ja więcej snu potrzebuję niż on.
    Teraz tata usypia na matracyku pod kątem.

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Agaa, a co powiedział pediatra?

Do pediatry idziemy jutro. Do tej pory wszyscy utrzymywali, że to przez kolki, ale już jestem pewna, że nie, bo odkąd podaję sab simplex Kubuś pięknie się odgazowuje i nie slyszę już tych paskudnych bąków, więc ewidentnie chodzi o coś innego.

951c9e183b.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    Teraz tata usypia na matracyku pod kątem.
    Może niech spróbuje tego :D
    http://www.radiozet.pl/Rozrywka/O-tym-sie-mowi/Dziecko-zasypia-w-42-sekundy.-Film-na-YouTube.-Hit-Internetu!-00003593

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po szczepionce dałam cyca i się uspokoił

Mój też nosi pieluchy 3 .a gdzie promocja pampers. ?

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze zapas eco dwójek na jakiś miesiąc, ale u nas są ok, jeszcze mamy spory zapas jak zapinamy pieluszkę. Następne zakupy - to będą już trójki. Chyba, że już wielorazówki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 20:33

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak do ra ta metoda. Ja czasem w formie zabawy malemu tak robie :-)

My mamy chyba plesniawki :-/ te zdjecia na google sa juz tak hardcorowe ze nie idzie tego porownac, ale pamietam ze starszy tez mial. Teraz dzis cos mnie zaniepokoilo na podniebieniu wiec Aphtin poszedl w ruch bo jesli to "to" to wczesne stadium bardzo i chwala za to.

Agaa no to ciekawe co pediatra wam powie. Moj starszy mial refluks jak byl maly ale starszy od naszych maluchow wiec bral leki i szybko zadzialaly, ciekawe jak leczy sie takie malenstwa.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 2739 2740 2741 2742 2743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ