X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu mogę do was napisać!

Jakaś masakra, w Wielką Sobotę spalił mi się laptop, a dziś zdechł mój notebook :/ Został mi tylko Iphone, a na nim pisać nie lubię. Wiec tylko was czytałam ;)
    Teraz dorwałam laptopa męża :)

Penelope, dobrze, że się odezwałaś :) A jak z wagą małego i twoim samopoczuciem?

Laurka, zdowiej!

AsiaSzw, a nie zaszkodzi się dzieciaczkowi jeśli to nie pleśniawka, bo ja u mojego jakąś białą kropkę na podniebieniu zobaczyłam i nie wiem czy to to. Aftin kupiłam w razie W.

U nas dziś dzień płaczka, a raczej wyjca. Nawet w chuście miał niespokojne spanie. Ale po kąpieli jadł, jadł, jadł. I zasnął snem twardym zanim wypił mm.

Ja zjadłam kolację, wykąpałam się i idę spać ;)

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia on ma wiecej takich. Jakby biale krostki na dziaslach. Mysle ze sie nie zaszkodzi a wole tak niz czekac az sie rozsieje na cala jame ustna. Do tego od wczoraj troche sie deberwuje przy jedzeniu a plesniawki bola wiec to moj drugi znak. Zobacze. Powinno zejsc w ciagu 2-3dni

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Ja po szczepionce dałam cyca i się uspokoił

Mój też nosi pieluchy 3 .a gdzie promocja pampers. ?

W kauflandzie są w promocji gigant paki. Wychodzi jedna pieluszka trojka za 51 gr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 22:27

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz odebrał w końcu tableta to mogę więcej pisać. Uciekaj spać bo mis juz zasnął wiec myślę ze mam 2 godz do karmienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 22:27

relge6yd3cl8y0me.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Rudasku moje dziecko strzeliło dziś 3 kupę :-) Już normalnej konsystencji :-)

Super...a bąki robi?
    bo u mnie wręcz bombardowanie, smiejemy sie przy tym mega a Mały tez :) ma radoche jak pierdzi :)
    u mnie dziś tez 3 kupki :) jedna po pachy :)

Co do szczepienia to ja tez sie bałam ze bedzie masakra..Maluszek nam płakał tym bardziej ze u nas w przychodni nie dawania cyca, trzeba złapać dziecko tak jak pielegniarki każa, napiąć raczke i nózke zeby miesien był napiety i One kłują...Staś ryczał ale w momencie wyciagniecia ostatniej igły ucichł u tatusia w ramionach i juz było git. zero skutków ubocznych-ani goraczki, ani opuchlizny:) jedyne co to byl ospały ale tylko w dzien szczepionki. DZiewczynki musicie przezyć, wiem ze to boli ale nas tez tak kłuli...bedzie oki :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka normalnie czasem jak czytam twoje posty to aż nie wierze. masakra jakąś, wracaj szybko do zdrowia. A usuwali ci to laparoskopowo, bo tak to jeszcze rozumiem powrót do pracy ale jeśli normalnie operacja to jak tymasz zamiar pracować? No masakra.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z bakami to jest tak ze młody musi się rozluźnić. Ma gdzieś problem z oddawaniem bąków, np. Jak jest na raczkach nie piernie. Dopiero jak jest wyluzowany czyli np. Ze mną na przewijaku lub zahipnotyzowany pozytywka z karuzeli jak leży i patrzy lub dziś jak leżał na macie edukacyjnej i mu grało to strzelił kupkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 22:28

relge6yd3cl8y0me.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 03:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie karmi?:) u nas szal bo pierwsze nocne karmienie sie wlasnie skonczylo amala do tego czasu az 5 h spala :)
    Cudooownie bo juz 3 dzien pieknie spi.. Pierw po 4 h teraz 5 no szal ;)
    Cath wspolczuje stluczki ale najwazniejsze ze Wam sie nic nie stalo... Auta wiadomo ze szkoda jak nowe no ale Wy jestescie najwazniejsze i Wasze zdrowie;)
    Stokrota zel do bzykania to feminum zel ;) jest bardzo fajny polecam ;) u mnie juz latwiej wychodzi serduchowanie ;)
    Ciekawi mnie kiedy bedzie moja pierwsza @ ;)
    U mnie juz tylko 1 kg zostal do lansu :p jupiii :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa mam juz dosc, na prawde!!! Mloda nie spi od 21 i ciagle wyje.. zaraz wyjde z siebie i stane obok, bo to juz jest niemozliwe! :/

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia spokojnie:* dasz radę! Wierze w ciebie!

Ja karmię:)

Bella dzięki za przypomnienie nazwy. Muszę kupić. Bo pierwsza próba bolała masakrycznie. I blizna mnie boli:/

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw nie wątpię w twoje rozpoznanie;) Pytam tylko czy mojemu by nie zaszkodził Aftin jeśli to nie pleśniawka.

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 03:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 2 karmienie :)
    Mały spał od 21 do 1 i teraz do 3:30:)
    W trakcie karmienia oczywiście poszła kupa w czysty pampers :)
    Juz kima, wiec i ja sie odmeldowuję :)

• Sue Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, spokojnie :*
    Paradoksalnie ona teraz pewnie płacze ze zmęczenia. Ja zauwazylam, ze im Tomek bardziej jest zmęczony tym mu trudniej zasnac.
    A o której ją kąpiesz i probujesz uśpić?

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po karmieniu i przebieranku, młody uśmiechnięty nie będzie spał. Choć zauważyła ze mnie po 4 to tez juz się nie chce. Patrzy co mama w tablecie pisze i wierzba nóżkami chyba juz na kupę. Zazdroszcze Sue ze tak strzeli kulę przy jedzeniu, no mój ma problem i musi nieźle kombinowac.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelciu spokojnie a próbowała masazu, może ja brzuszek boli, może kupki nie może zrobić. Może gazy nie mogą odejść?

relge6yd3cl8y0me.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia wspolczuje... To kolki u malutkiej,?

U nas pol godz wisku teraz bylo i rzucania sie przy robieniu kupy.. I tak co rano, biedne te maluszki :(

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No biedne strasznie, najważniejsze u mojego to go wyluzowac wtedy nie zaciska tak mięśni i mniej płacze choć to trudne jak juz zacznie się płacz.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra wachal cysia wachal i zasnął to je tez spróbuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 07:38

relge6yd3cl8y0me.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zasnal o 19, karmienie po północy i teraz skonczylam. Padl przy cycu, odwrocilam go na brzuchol wiec :D i spiiii...

Boli mnie lewy cycek, tak dziwnie jakos :O kluje... A Mlody jadl z niego właśnie

relge6yd309xm1zq.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia a probowalas metody 5 s? Moze sprlbuj spowinac dzidzke ciasno pieluszka tetrowa pokolusaj i lacz suszarke ;) i zobacz czy sie uspokoi , jesli tak to kup szumisia i wlaczaj zamiast suszary ;) to naprawde dziala ;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
‹‹ 2740 2741 2742 2743 2744 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ