X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu mogę do was napisać!

Jakaś masakra, w Wielką Sobotę spalił mi się laptop, a dziś zdechł mój notebook :/ Został mi tylko Iphone, a na nim pisać nie lubię. Wiec tylko was czytałam ;)
    Teraz dorwałam laptopa męża :)

Penelope, dobrze, że się odezwałaś :) A jak z wagą małego i twoim samopoczuciem?

Laurka, zdowiej!

AsiaSzw, a nie zaszkodzi się dzieciaczkowi jeśli to nie pleśniawka, bo ja u mojego jakąś białą kropkę na podniebieniu zobaczyłam i nie wiem czy to to. Aftin kupiłam w razie W.

U nas dziś dzień płaczka, a raczej wyjca. Nawet w chuście miał niespokojne spanie. Ale po kąpieli jadł, jadł, jadł. I zasnął snem twardym zanim wypił mm.

Ja zjadłam kolację, wykąpałam się i idę spać ;)

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia on ma wiecej takich. Jakby biale krostki na dziaslach. Mysle ze sie nie zaszkodzi a wole tak niz czekac az sie rozsieje na cala jame ustna. Do tego od wczoraj troche sie deberwuje przy jedzeniu a plesniawki bola wiec to moj drugi znak. Zobacze. Powinno zejsc w ciagu 2-3dni

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Ja po szczepionce dałam cyca i się uspokoił

Mój też nosi pieluchy 3 .a gdzie promocja pampers. ?

W kauflandzie są w promocji gigant paki. Wychodzi jedna pieluszka trojka za 51 gr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 22:27

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz odebrał w końcu tableta to mogę więcej pisać. Uciekaj spać bo mis juz zasnął wiec myślę ze mam 2 godz do karmienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 22:27

relge6yd3cl8y0me.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Rudasku moje dziecko strzeliło dziś 3 kupę :-) Już normalnej konsystencji :-)

Super...a bąki robi?
    bo u mnie wręcz bombardowanie, smiejemy sie przy tym mega a Mały tez :) ma radoche jak pierdzi :)
    u mnie dziś tez 3 kupki :) jedna po pachy :)

Co do szczepienia to ja tez sie bałam ze bedzie masakra..Maluszek nam płakał tym bardziej ze u nas w przychodni nie dawania cyca, trzeba złapać dziecko tak jak pielegniarki każa, napiąć raczke i nózke zeby miesien był napiety i One kłują...Staś ryczał ale w momencie wyciagniecia ostatniej igły ucichł u tatusia w ramionach i juz było git. zero skutków ubocznych-ani goraczki, ani opuchlizny:) jedyne co to byl ospały ale tylko w dzien szczepionki. DZiewczynki musicie przezyć, wiem ze to boli ale nas tez tak kłuli...bedzie oki :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka normalnie czasem jak czytam twoje posty to aż nie wierze. masakra jakąś, wracaj szybko do zdrowia. A usuwali ci to laparoskopowo, bo tak to jeszcze rozumiem powrót do pracy ale jeśli normalnie operacja to jak tymasz zamiar pracować? No masakra.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z bakami to jest tak ze młody musi się rozluźnić. Ma gdzieś problem z oddawaniem bąków, np. Jak jest na raczkach nie piernie. Dopiero jak jest wyluzowany czyli np. Ze mną na przewijaku lub zahipnotyzowany pozytywka z karuzeli jak leży i patrzy lub dziś jak leżał na macie edukacyjnej i mu grało to strzelił kupkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 22:28

relge6yd3cl8y0me.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 03:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie karmi?:) u nas szal bo pierwsze nocne karmienie sie wlasnie skonczylo amala do tego czasu az 5 h spala :)
    Cudooownie bo juz 3 dzien pieknie spi.. Pierw po 4 h teraz 5 no szal ;)
    Cath wspolczuje stluczki ale najwazniejsze ze Wam sie nic nie stalo... Auta wiadomo ze szkoda jak nowe no ale Wy jestescie najwazniejsze i Wasze zdrowie;)
    Stokrota zel do bzykania to feminum zel ;) jest bardzo fajny polecam ;) u mnie juz latwiej wychodzi serduchowanie ;)
    Ciekawi mnie kiedy bedzie moja pierwsza @ ;)
    U mnie juz tylko 1 kg zostal do lansu :p jupiii :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa mam juz dosc, na prawde!!! Mloda nie spi od 21 i ciagle wyje.. zaraz wyjde z siebie i stane obok, bo to juz jest niemozliwe! :/

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia spokojnie:* dasz radę! Wierze w ciebie!

Ja karmię:)

Bella dzięki za przypomnienie nazwy. Muszę kupić. Bo pierwsza próba bolała masakrycznie. I blizna mnie boli:/

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw nie wątpię w twoje rozpoznanie;) Pytam tylko czy mojemu by nie zaszkodził Aftin jeśli to nie pleśniawka.

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 03:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 2 karmienie :)
    Mały spał od 21 do 1 i teraz do 3:30:)
    W trakcie karmienia oczywiście poszła kupa w czysty pampers :)
    Juz kima, wiec i ja sie odmeldowuję :)

• Sue Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, spokojnie :*
    Paradoksalnie ona teraz pewnie płacze ze zmęczenia. Ja zauwazylam, ze im Tomek bardziej jest zmęczony tym mu trudniej zasnac.
    A o której ją kąpiesz i probujesz uśpić?

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po karmieniu i przebieranku, młody uśmiechnięty nie będzie spał. Choć zauważyła ze mnie po 4 to tez juz się nie chce. Patrzy co mama w tablecie pisze i wierzba nóżkami chyba juz na kupę. Zazdroszcze Sue ze tak strzeli kulę przy jedzeniu, no mój ma problem i musi nieźle kombinowac.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelciu spokojnie a próbowała masazu, może ja brzuszek boli, może kupki nie może zrobić. Może gazy nie mogą odejść?

relge6yd3cl8y0me.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia wspolczuje... To kolki u malutkiej,?

U nas pol godz wisku teraz bylo i rzucania sie przy robieniu kupy.. I tak co rano, biedne te maluszki :(

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No biedne strasznie, najważniejsze u mojego to go wyluzowac wtedy nie zaciska tak mięśni i mniej płacze choć to trudne jak juz zacznie się płacz.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra wachal cysia wachal i zasnął to je tez spróbuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 07:38

relge6yd3cl8y0me.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zasnal o 19, karmienie po północy i teraz skonczylam. Padl przy cycu, odwrocilam go na brzuchol wiec :D i spiiii...

Boli mnie lewy cycek, tak dziwnie jakos :O kluje... A Mlody jadl z niego właśnie

relge6yd309xm1zq.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia a probowalas metody 5 s? Moze sprlbuj spowinac dzidzke ciasno pieluszka tetrowa pokolusaj i lacz suszarke ;) i zobacz czy sie uspokoi , jesli tak to kup szumisia i wlaczaj zamiast suszary ;) to naprawde dziala ;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
‹‹ 2740 2741 2742 2743 2744 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ