Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Pia u mnie bolalo tez bardzo ale domyslam sie ze u Ciebie jeszcze gorzej po naturalbym porodzie i nacieciu ;/ my probowalismy raz krotko bo bolalo potem drugi raz na nastepny dzien tez obcieralo mimo tony zelu i potem 2 dni przerwy i na 3 ci znowu i bylo lepiej
teraz znowu orzerwa byla 1 dn i dzis znowu az wroce do bezbolesnej formy ;p dodatkowo my uzywamy gumek bo na srednio moge hormony i to tez niestety obciera wiec 2 razy pierwsze bylo na tzw refleks
-
No mój mis spał do 8 ja wymknelam mu się z łóżka o 6.30 ogarnelam co nieco, sniadanko, ubranko itd. Wstał zjadł, a teraz hipnotyzuje go karuzela w lozeczku aby poszła kupka, bo jak zwykle bez takich zabiegów ciężko. Leży i gada do karuzeli, a mama cały czas myśli o tym dzisiejszym szczepieniu.
-
Asiu Szw jak by mi się przydał fryzjer który do mnie do domu przyjedzie. Wyglądam juz strasznie, a tu perspektywy fryzjera nie widzę. Muszę poszukać w cz-wie kogoś kto do domu przyjedzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 09:46
-
Słuchajcie mam juz dość czkawki u mojego Piotrusia. Tylko trochę pogada juz go łapie wasze dzieci tez tak maja?
A potem juz nie jest fajnie bo się denerwuje, ta czkawka. Ile jeszcze ona będzie trwać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 09:00
-
Lady ale na piersi czy na mm? Matko to moze z moim cis nie tak ze nie spi w dzien tylko drzemki.
Kupy na dal robi czesto a wy piszecie 2-3. Nasal jest rzadka bo dzis akurat walnal kupe jak siegalam po nowego pampersa.zasral wszystko.
Przebralismy i zostawilam go na chwile a przychodze a on caly ulany.. Znowu przebralismy)
Ciagle slysze w nocy wydzieline. Troche sie juz martwie. Moze sprobuje bez mleka krowiego? A mleko sojowe mozna do kawy??
Moze sprobowalabym tak. Czytam ze mleko krowie moze zesluzowac wlasnie.
-
Słoneczna mój dokładnie tez jeszcze sra kilka razy, w sumie dużo nam pamkow schodzi, tez rzadkie robi, wiec dwoje dzieci, nie mające ze sobą styczności,mają tak samo, poprostu taka natura
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Sloneczna, u nas tez prawie co karmienie jest kupa. Nie zdarzyła sie jeszcze sytuacja, ze mi sie obsral po pachy jak piszecie czasami.
A co do zasluzowania, to polecam Ci kasze jaglana. Kup sobie i jedz np na sniadania z jabłkiem gotowanym. U mnie jal mały miał katarek to jadlam i teraz gilow brak:) poza tym, przy problemach z kupka tez jaglanka pomagała:)
Powiem Wam co zaobserwowałam. Od kilku dni wróciłam do mojej przed i ciążowej diety, czyl razowe pieczywo, sałatki i mały ma sliczna cerę, puszcza baki bez prężenia a kupa idzie bez wysiłku. Jem takie sałatki do jakich ciągnęło mnie w ciazy (tylko bez cebuli niestety). I małemu nic nie jest! A ja durna warzyw surowych sie bałam jesc!słoneczna 85, Gosiak, asia888, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
-
Sue ale na wodzie ta kasze i jablko tylko?
Sue ja jem marchew surowa - scieram na surowke z jablkiem ostatnio. Papryke na kanapke i salate tez. Zyjemy. Kupe rano steka jak stekal:)) ale jak wsadze mu koncowke termometru to o d razu robi;))
Nic nie chudne a nie jem slodyczy. Moze mi tak zostanie?...
Wszytsko przez to ze lezalam ostatnie 2 mies ciazy praktycznie. Rozstepy i kg..
Ululalam malego w wozku. Mysle bede jezdzic az zasnie!!! No i spi juz ze 20 min. Przeciez musi spac:( -
Sue na mojego jaglanka mię działa, a jem często właśnie z jablkiem
Ogólnie z katarem już lepiej:) e nocy go nie budził, ale jeszcze odkurzaczem potrafię wyciągnąć sporo.
Ja mleko krowie odstawilam tydzień temu i mam wrażenie, że buzka się poprawiła. Za tydzień spróbuje coś mlecznego zjeść i będę obserwować zmiany.
Ja już cebulę jadłam. Młody mię zareagował negatywnie
Ja jem sporo warzyw zwłaszcza pieczonych.
LadyDi Staś zasypia ook 21 i zazwyczaj budzi się 3:30 lub 4:30, potem już 7-8. Więc też długo dosyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 10:07
-
Dziewczyny wpadłam się WAM pochwalić. Mam dorosłą córkę. spała dzisiaj pierwszy raz w swoim pokoiku ( tak to spała u nas w sypialni w dostawce ). wykąpana o 19.10 nakarmina, przeczytana bajka przez Tatę i o 19.50 spała . szok . spała do 2.30 . pozniej jedzonko, kolejne o 5,30 i 8,45. troszkę się pobawiła i teraz własnie usnęła... rany... jak fajnie.
co do mleka to w Lidlu jest mleko bez laktozy . Firmy Milbona , 1,5%tłuszczu lactose freesłoneczna 85, asia888, Lara 82, megg, Topola lubią tę wiadomość
-
Asia jeszcze troche karmie a to dlatego ze nagle po 8 tyg meki zastpje ustaly i nawet jak nie odciagam ani nic nie robie 10 h to poza tym ze mleko sobie samo wylatuje troche kroplami to sie zupelnie nic nie dzieje
zaden zastoj ani nic
wiecprzedluzam kp do 3 msca bo w sumie moge mala dostawic gdy ona ma potrzebe cyca uspac cycem i nie musze odciagac non stop
od iagam sobie ze 3 x tylko dziennie po 20 min by miec zawsze butle jedna dla niej wieksza
Lara 82 lubi tę wiadomość