X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ash Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest jakaś mama karmiąca wyłącznie piersią, która nie podaje witaminy K+D?
    U nas straszliwe kolki po niej, zrobiłam przerwę na 2 dni i dziecko szczęśliwe i pogodne.
    Jestem prawie zdecydowana przerwać podawanie vit.
    Od 4 płakał non stop z przerwami na 10 minutowe drzemki.
    Jak nie dałam witamin to spał pieknie do 8:30 i był cały dzien pogodny.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Groszek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja :-)

Cath dobrze ze wszystko z Wami ok i jesteście cale, autko sie zrobi.

Ja tez się czuje jak g...

Robiłam trening z mel b wczoraj. Pośladki ok... Ale brzuszki zrobiłam aż dwa.

Tez rozglądam sie za sukienka, siostra mojego B.ma w czerwcu wesele..

Trzeba zrzucić 3 kg. A szczególnie brzuchol...

Tylko jak to zrobić zdrowo przy kp zeby nie stracić pokarmu?

Smutno mi sie ostatnio zrobilo jak babcie mojego B.mi powiedziały

"noo..dupa urosla"
    "teraz to wyglądasz jak taka prawdziwa mamuuusia"

Eh :(
    Boje sie ze tych kg juz nie zrzucę a przy następnej ciąży będę startować z tej wagi i znowu cos zostanie na plusie. To juz bedzie dużo tych kg.
    Głupie myśli mam

Kurcze jedzenia tez odmówić sobiee nie potrafię a słodycze kocham!

Sue a moze pod cieplym prysznicem rozmaauj bo moze jakis kanalik zapchany i od tego sie zrobilo jakies zapalenie? Dostaw Malego a potem laktatorem troszkę. Może w tej piersi gdzie Tomek nie chcial pic sie zrobil zastój jakiś??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 09:24

relge6yd309xm1zq.png
  • Sue Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wczoraj wzięłam na noc, Muszę iść do sklepu po kapustę i ibuprom, bo mi sie skonczyl.
    Dzis ma byc ładnie tez, ale chyba zostanę w lozku.

• Sue Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash, u nas to samo z witaminami. Jak dawałam wit k to zawsze było prężenie sie rano i trudności ze zrobieniem kupy.
    Wit D daje, ale nie codziennie.

Ponoc tylko u nas podaje sie witaminy bez wyraźnego wskazania, w Skandynawii chyba wit k jest tylko na recepte.

Gosiak lubi tę wiadomość

• Madziulka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    Heja :-)

Cath dobrze ze wszystko z Wami ok i jesteście cale, autko sie zrobi.

Ja tez się czuje jak g...

Robiłam trening z mel b wczoraj. Pośladki ok... Ale brzuszki zrobiłam aż dwa.

Tez rozglądam sie za sukienka, siostra mojego B.ma w czerwcu wesele..

Trzeba zrzucić 3 kg. A szczególnie brzuchol...

Tylko jak to zrobić zdrowo przy kp zeby nie stracić pokarmu?

Smutno mi sie ostatnio zrobilo jak babcie mojego B.mi powiedziały

"noo..dupa urosla"
    "teraz to wyglądasz jak taka prawdziwa mamuuusia"

Eh :(
    Boje sie ze tych kg juz nie zrzucę a przy następnej ciąży będę startować z tej wagi i znowu cos zostanie na plusie. To juz bedzie dużo tych kg.
    Głupie myśli mam

Kurcze jedzenia tez odmówić sobiee nie potrafię a słodycze kocham!

Sue a moze pod cieplym prysznicem rozmaauj bo moze jakis kanalik zapchany i od tego sie zrobilo jakies zapalenie? Dostaw Malego a potem laktatorem troszkę. Nóż w tej piersi gdzie Tomek nie chcial pic sie zrobil zastój jakiś??
    Groszku wróc do nas :) Cos sie ostatnio nie odzywasz :P

Groszek lubi tę wiadomość

relgh371ly1mtto9.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    Czy jest jakaś mama karmiąca wyłącznie piersią, która nie podaje witaminy K+D?
    U nas straszliwe kolki po niej, zrobiłam przerwę na 2 dni i dziecko szczęśliwe i pogodne.
    Jestem prawie zdecydowana przerwać podawanie vit.
    Od 4 płakał non stop z przerwami na 10 minutowe drzemki.
    Jak nie dałam witamin to spał pieknie do 8:30 i był cały dzien pogodny.
    Chyba AsiaSzw nie podaje. Ja od jakiegoś czasu też nie i jest duża różnica w samopoczuciu.
    Poczytałam trochę na ten temat i ciekawe jest to, że w wielu krajach się nie podaje tych witamin na początku - nie tylk tych słonecznych.
    http://dziecisawazne.pl/suplementacja-witamin-k-d-po-porodzie-czy-jest-konieczna/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama biorę witaminę D w dużej dawce.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeeeesc mamusie :)
    Pola dziś kończy 10 tyg <3
    W sobotę wybraliśmy się na naszą wieś do Wielkopolski, ok 180 km. Pola przesłała całą drogę, jedno karmienie ale już pod koniec trasy. Na miejscu pięknie. Spała sobie w wózku, obserwowała świat, a o 14 zaczęła się masakra. Ryk i łzy. Kolki. Na szczes ie miałam ze sobą leki to jej dałam, ale mało co pomagały. Ręce nie, cyc nie, wózek nie. Trzema było wracać do domu. W drodze powrotnej malutka tak płakała ze serce się krajalo, a to jeszcze ja prowadziłam bo mój T nie ma prawa jazdy.

Z resztą Pola od 3 dni była marudna. Nie chciała sama leżeć, tylko ręce a i też był ryk. Dziś o niebo lepiej :) radosna, siedziała sama w hustawce, nakarmilam i usnela teraz w wózku bez płaczu. Może to skok był??

Penelope lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podaję od czasu do czasu wit, jak idę na spacer i młody dostaje słoneczka trochę to odpuszczam. Moja pediatra w ogóle powiedziała, żeby od kwietnia przestać dawać witaminy.

dziewczyny, które byłyście u neurologa dziecięcego z maluchami powiedzcie mi czy poszłyście ze skierowaniem od pediatry? jak tak to n jakiej podstawie? bo ja dzisiaj idę do pediatry i chcę dostać takie skierowanie. Tylko nie wiem, czy od tak dla sprawdzenia czy wszystko ok mi da?

c7hyim7.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i chyba mam owulacje, ciekawe kiedy okres będzie.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka, u nas podejrzenie obniżonego napiecia miesniowego, dostaliśmy skierowanie od pediatry.
    Mysle, ze jesli poprosisz o skierowanie to racze Ci da, pediatrzy raczej wolą dmuchać na zimne.
    My tez odlweklismy szczepienia, robimy je po wizycie.

• cath Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    A i chyba mam owulacje, ciekawe kiedy okres będzie.
    Katiś ja mam okres od piątku! I ten kto mowil ze po porodzie bedzie miej mnie brzuch bolał okłamał mnie! Umieram normalnie a leci ze mnie tyle jak nigdy! :/ i nic nie słabnie a dzis jest 4 dzien!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka ja dostalan od pediatry. Poprosilam bo pwoeodzialam ze ak mowili w szpitalu i na sr;)) i dala:)) i ide 23 kwietnia.

Ja podaje wit ale mi ivita k+ d i jest lepiej niz jak dawalam osobno.. A moze zbieg okolicznosci ze kolki sie skonczyly?

Jednak mysle ze witaminy podac trzeba ale kazdy robi jak uwaza

atdcqtkf2affvuei.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja witaminki podaje ale mlody nie ma po nich problemow z brzuszkiem.

Sue wspolczuje Ci zlego samopoczucia i bolu piersi.

Cath wspolczuje stluczki, na pewno strachu sie najadlas. Wazne, ze wszystko dobrze sie skonczylo.

Ja tez musze przystopowac ze slodyczami bo tak mnie do nich ciagnie, ze masakra. Od dzis zaczynam cwiczyc silna wole ;) No i zaczne delikatnie cwiczyc to znaczy rozciagac sie i tanczyc. Ze spacerku dzisiaj nici bo tak wieje, ze glowe chce urwac :(

Musze Wam cos powiedziec. W sobote byli u nas znajomi z 6tyg coreczka (tydz mlodsza od Natanka) i pod koniec spotkania praktycznie jak juz wychodzili to zaczelysmy jeszcze temat o pampersach i jamowie, ze mi schodzi dziennie kolo 8-10 sztuk a ona mowi, ze jej tylko 4 bo to jest dziewczynka i tyle nie robi siku. Powiem Wam szczerze ze dopiero po jakims czasie doszlo do mnie co powiedziala. 4 pampersy? Czyli to dziecko prawie nie sika i nie robi kupki czy lezy usikane i usrane? Masakra.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, przylaczam sie do Ciebie...tez mam strasznie bolesna @
    Nie wiem kogo nie boli ale jest okropnie. Leje sie jak z kranu, u mnie juz 6 dzień. Zalalam nawet przescieradlo w nocy :(

Jabwitaminyvpodaje, tez mysle ze trzeba..nie zauwazylam żeby po tym kolki byly.
    A po 3 miesiącu kwasy Omega trzeba podawac

relge6yd309xm1zq.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, dorcia.. 4 to ja moze przez noc zmienie....
    Tez mam okolo 10 pampersów dziennie.

No na dziecku to na pewno oszczędzać nie będę !!

relge6yd309xm1zq.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ten pierwszy okres jest tragiczny! :/ jeszcze żeby zmniejszala sie ilość ale nie jest coraz więcej! :/ wrrr

4 pampki? Wow!!! U nas tez okolo 10 dziennie chociaż to zalezy od dnia bo są dni ze Konstancja potrafi 3 pampersh pod rząd zasrakać w ciagu 15 minut :D ale są takie dni ze jak gdzies jedziemy na caly dzien czy to zakupy, czy spacer nad morze to wiadomo ze mniej ją przebieram bo czasem nie ma gdzie :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Katiś ja mam okres od piątku! I ten kto mowil ze po porodzie bedzie miej mnie brzuch bolał okłamał mnie! Umieram normalnie a leci ze mnie tyle jak nigdy! :/ i nic nie słabnie a dzis jest 4 dzien!

Potwierdzam! Wcale nie boli mniej. A i znam przypadek, ze boli bardziej :/

Groszek, derii84 lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 pampersy? U nas czasami 4 ida jeden za drugim, bo przewijam jak ma duzo siku, potem w czystego robi kupę i jak przewine, to za 10 minit idzie kolejna.
    Nie wyobrażam sobie, ze dziecko miałoby leżeć w kupie :/

Pierwsze słysze, ze dziewczynki mniej siusiają :)

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny hej,

My jutro szczepienie troszkę później, ale tak się boję.

W szpitalu młody był szczepiony na gruźlicę i engerixem na żółtaczkę.

A teraz cały czas się waham co wybrać 6w1 czy 5w1 i engerix.

Jak szczepiliście proszę dajcie znać pilnie????

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 2734 2735 2736 2737 2738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ