Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wniosek o dowód złożony, udało się dostać pesel "na Jankę", bo kolejka po pesele ogromna i zapytałam pani od dowodów czy się orientuje czy po pesel można ew. zadzwonić - a ona zobaczyła tatę jak nosi Janeczkę, spytała o dane, weszła do systemu i mi podała
P.S. Mam dziś złote dziecko normalnie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 12:22
Lara 82, słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość
-
Deri, dziekuje juz czuje sie dobrze :*
Tomek od ponad godziny spi w foteliku, chyba niepotrzebnie sie bałam podróży:) cos mu sie śni fajnego, bo sie usmiecha ciagle.
Śni mu sie pewnie rzeka, taka rzeka pełna mleka:)mala_mi1982, słoneczna 85, Gosiak, derii84, Fedra lubią tę wiadomość
-
hej Dziewczynki
My dzis robilismy kolejne podescie do USC i w koncu sie udalo załatwić ślub...ufff
a Maly zamiast tam drzeć buzke i pogonic te babki to spał w najlepsze
Potem mi sie osrał po pachy ze musialam go wykąpać..a teraz kima juz 2h we wózku
a to mój mały Myśliciel
http://wrzucaj.net/images/2015/04/16/11149043955882597779251632237911n.jpgSue, Lara 82, Gosiak, słoneczna 85, Penelope, dorocia2324, derii84, Suri97, megg, Fedra lubią tę wiadomość
-
W ogole czytałam wczoraj Tomkowi wieczorem (czytam mu wiersze Brzechwy, bo zawsze je lubiłam, a teraz łamie sobie na nich jezyk) i akurat padło na Kumę
I jest tam tekst "siedziała Kuma przy gumnie". Co ja przeczytałam?
Oczywiście, ze siedziała kuma przy gównie
A tak w ogole, to co to jest gumno?Lara 82, słoneczna 85, dorocia2324, Fedra lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny!
Podczytuje Was ale nei pisze bo najzwyczajniej nie mam czasu!
Teraz moj starszy synek ma ferie to moze nadrobie zaleglosci;)
Chcialam sie zapytac czy Dorcia wyleczlas juz to odparzenie???
Ja jem wsumie niewiele. Nie jem nabialu bo Mala miala byla niespokojna po tym. Poczekam az skonczy 3 miesiace i wtedy zaczne jesc wiecej;) Narazie i tak jest super. Wieczorny rytm mamy opanowany. Malutka chodzi spac rowno ze starszym synkiem - o 20-stej oboje spia. I najlepsze jest to ze Lenka budzis ssie dopiero o 5 rano! Potem zje, przebiore ja i spi do 7,30ok;) Jestem mega happy! Karmienie piersia jest super i nie trzeba z lozka wychodzic!
A mamusie co karmicie piersia- czy zamierzacie dopajac maluszka woda w lato? Kurcze u mnie jest juz w okolicach 30stopni i chyba zaczene mała dopajac bo przeciez samemu chce sie pic a co dopiero takiemu maluchowi;/ Wiem ze dzieci karmionych naturalnie sie nie dopaja niczym ale inaczej sobie nie wyobrazam.
Moja Lenka wazy juz 5,880kg i mierzy 61 cm;)
W piatek miala szczepienie- u nas sie szczepi w posladki- biedna sie uplakala;/ Dostala taka szczepionke- PREVENAR- to jest na pneumokoki i dostałą jeszcze INFARIX HEXA- to ta szczepionka skojarzona. Byly miejsca po wklociu torszke spuchniete, ale obylo sie bez goraczki. Jedynie czego nie dostała to szczepionki na gruzlice bo nigdzie jej nie mozna dostac;///
A to moja kluseczka i moj syneczek;)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5fd639d3a0a3.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c332427cfed4.jpg
Pozdrawiam ze slonecznej Francji!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 12:41
Gosiak, Lara 82, mala_mi1982, Penelope, dorocia2324, derii84, Suri97, megg, przedszkolanka:), Fedra lubią tę wiadomość
-
Sue, też od kilku dni czytam. Siostra przywiozła mi kartonowe książki z wierszami. Mam : Lokomotywa, Słoń trabalski, zoo, Zosia samosia, okulary. Czytam małemu jak siedzi na bujaku lub u mnie na kolanach. Moduluję głosem I On naprawdę się skupia na mnie. Zawsze to jakaś aktywność
WSue wrote:W ogole czytałam wczoraj Tomkowi wieczorem (czytam mu wiersze Brzechwy, bo zawsze je lubiłam, a teraz łamie sobie na nich jezyk) i akurat padło na Kumę
I jest tam tekst "siedziała Kuma przy gumnie". Co ja przeczytałam?
Oczywiście, ze siedziała kuma przy gównie
A tak w ogole, to co to jest gumno?Pia Gizela, Sue, Fedra lubią tę wiadomość
-
Pia ja ubieram Malego w body na długi rekaw lub krótki plus bluzeczka i mam taka kurteczko-bluze takiego misia:) do tego dresiki, buciki i czapa
i apaszka:) i oczywiscie przykrywam jeszcze cienkim kocykiem, choć dziś mu było za gorąco
http://wrzucaj.net/images/2015/04/16/DSC03649.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 14:08
dorocia2324, Pia Gizela, Penelope, Lara 82, kasia_1988, Suri97, megg, Fedra lubią tę wiadomość
-
Sue wrote:A tak w ogole, to co to jest gumno?
2. «plac w stodole z twardo ubitej ziemi, na którym młóciło się zboże cepami»
3. «podwórze wraz z budynkami gospodarskimi»Sue, Fedra lubią tę wiadomość
-
Francuska25 wrote:Czesc dziewczyny!
Podczytuje Was ale nei pisze bo najzwyczajniej nie mam czasu!
Teraz moj starszy synek ma ferie to moze nadrobie zaleglosci;)
Chcialam sie zapytac czy Dorcia wyleczlas juz to odparzenie???
Ja jem wsumie niewiele. Nie jem nabialu bo Mala miala byla niespokojna po tym. Poczekam az skonczy 3 miesiace i wtedy zaczne jesc wiecej;) Narazie i tak jest super. Wieczorny rytm mamy opanowany. Malutka chodzi spac rowno ze starszym synkiem - o 20-stej oboje spia. I najlepsze jest to ze Lenka budzis ssie dopiero o 5 rano! Potem zje, przebiore ja i spi do 7,30ok;) Jestem mega happy! Karmienie piersia jest super i nie trzeba z lozka wychodzic!
A mamusie co karmicie piersia- czy zamierzacie dopajac maluszka woda w lato? Kurcze u mnie jest juz w okolicach 30stopni i chyba zaczene mała dopajac bo przeciez samemu chce sie pic a co dopiero takiemu maluchowi;/ Wiem ze dzieci karmionych naturalnie sie nie dopaja niczym ale inaczej sobie nie wyobrazam.
Moja Lenka wazy juz 5,880kg i mierzy 61 cm;)
W piatek miala szczepienie- u nas sie szczepi w posladki- biedna sie uplakala;/ Dostala taka szczepionke- PREVENAR- to jest na pneumokoki i dostałą jeszcze INFARIX HEXA- to ta szczepionka skojarzona. Byly miejsca po wklociu torszke spuchniete, ale obylo sie bez goraczki. Jedynie czego nie dostała to szczepionki na gruzlice bo nigdzie jej nie mozna dostac;///
A to moja kluseczka i moj syneczek;)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5fd639d3a0a3.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c332427cfed4.jpg
Pozdrawiam ze slonecznej Francji!
Fajnie, ze sie odezwalas
Tak odparzenie opanowane i teraz mamy juz tylko piekna pupke. Zmienilam pieluchy na te z rossmana i jak byly odparzenia to przemywalam woda przegotowana i smarowalam bepanthenem. Teraz uzywamy juz chusteczek nawilzanych i pampersow z rossmana.
Szczerze to ja sie nie zastanawialam nad dopajaniem maluszka, nie wiem czy sie powinno przy kp czy nie.
Super, ze Lenka tyle przesypiaNo i jak fajnie rodzenstwo wyglada razem
-
Rudasek- moja mala gdybym tak ubrała to by sie wsciekla;/ Ona strasznie nie lubi jak jej jest gorąco. Ona chyba z tych zimnolubnych;)
Jak bylo chlodniej- w sensie w lutym to miala tylko body na dlugi rekaw, spodnie i kombinezon no i kocyk. A teraz to dlugi rekawek, spodnie i kamizelka. Czapki nie toleruje to moje dziecko;/ Musze kupic jakas cieniutka bo troszke u nas zawiewa ostatnio.
No ale przedwczoraj bylo prawie 30st wiec mala miala tylko spodnie i body na krotki rekaw.
Ooo.. tak to wyglda mniej wiecej-
Pia Gizela, dorocia2324, LadyDi, Lara 82, Suri97, mala_mi1982, megg, Fedra lubią tę wiadomość