Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
a moje dziecko sztamę z tata trzyma, pojechalam po spodnie i na depilacje laserowa, a moje dziecko przespalo cala moja nieobecnosc-2godz!! nawet nie jadla mleka sciagnietego, wiec moj M wypoczywal zamiast skorzystac z okazji i szykowac salatke na wieczor dla gosci:-/ aby weszlam mała wstala i własnie je
co do kremu ja juz uzywam 50 bo slonce mocne juz i nawet ja mam zaczerwieniana twarz po spacerze wiec co dopiero taki maluszek"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Słoneczna, nasza też musi być noszona - chce dużo widzieć po prostu. Dzisiaj poszliśmy do Auchan - mamy jakieś 1,5km - niosłam ją, podziwiała świat, zasnęła po jakichś 20 minutach i potem już spała - zrobiliśmy zakupy w Auchan, potem jeszcze spacer zaliczyliśmy. We dwójkę tak można, jak chodzę sama to już mam większego stresa, ale cóż...
słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość
-
Mnie też raźniej z mężem na spacerze. Ja dokończyłam prasowanie, mycie podłóg, odkurzanie, nastawiłam pranie i zmywarkę, pomalowałam paznokcie, ubrałam sukienkę i czekam na moich chłopaków, bo chcę z nimi pospacerować.
A nasz kot chyba na dobre zaczął sezon "wygrzewanie do słońca"Gosiak, dorocia2324, Lara 82, Sue, Fedra lubią tę wiadomość
-
Asiu Atos dokładnie nie umiem tego opisać, ale jak patrzysz jak dziecko leży albo jak je nosisz to ma taką wygięta pozycję na wysokości brzuszka w taki łuk.
U nas dlatego na lewym już mniej nosimy bo właśnie wtedy bardziej się wygina, ale strona ciała to chyba u dziecka może być różna.
No i nasz robi rzadką kupę ale ile się przy tm nastęka to szok.
Ja też podaję probiotyk tylko floractin, jest bardzo duża różnica to fakt kupki są nawet 3 dziennie.
Ale np. nie mogę zrozumieć dlaczego jak śpi to nie może puścić baka i popłakuje. A jak leży wyluzowany to strzeli kupę z takimi bąkolami i nawet nie piśnie.
No ale teraz to naprawdę jest super w porównaniu do tego co było i oby wszystko szło ku lepszemu bo naprawdę on się męczy i ja nie mogę na to patrzeć tak mi przykro wtedy. -
no ja dziś też poodkurzałam, pomyłam naczynia, obiad na 2 dania, podłogi w niektórych pomieszczeniach, pranie.
Młody dziś rano miał dwie drzemki, jedna 25 min. a druga 40. Potem przyjechała babcia to się bawili przez 1,5 h. Byliśmy na spacerze 1,5h spał (uważam to za sukces)
A teraz leży i gada z zającami przy suficieWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 17:55
słoneczna 85, megg lubią tę wiadomość
-
No i zdecydowanie moje dziecko nie toleruje jabłek(przynajmniej na razie). Dzisiaj widziałam w nocy brzuszkowy problem. A wczoraj ugotowałam sobie po miesiącu chyba przerwy, kompot z jabłka i je też zjadłam.
Spróbuje z gruszki ugotować może będzie lepiej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 17:57
-
Słoneczna zawsze jadłam jabłka i je dobrze tolerowałam, choć bączki po nich miałam i może szybciej do WC. Jak byłam w ciąży absolutnie nie mogłam jabłek bo momentalnie dostawałam kolkowych bóli.
Wiem, że polecają bo ja nawet wczoraj zauważyłam więcej mleka w cycach i też myślę, że to po tym kompocie. Ale wczoraj to była naprawdę próba z pełną premedytacją. I już jestem na 100% pewna, że po jabłkach nie jest dobrze. Naprawdę to już była kolejna próba i już mam pewność. Jest lepiej niż wcześniej, bo wcześniej bardzo płakał, ale jeszcze dobrze nie jest. Za tydzień kolejna podobna próba. -
Lara, dokladnie atos-to asymetryczny toniczny odruch szyjny jest to odruch fizjologiczny ktory powiniem wygasnac 4-6mc zycia, kiedy dziecko odwroci glowe na bok to konczyny po tej stronie sie prostuja, a po drugiej zginaja i dziecko uklada sie w taki luk, jezeli odruch nie wygasnie to rzutuje negatywnie na dalszy rozwoj
Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Suri, ja nie wiem co to może być. Ale zaczęłabym od paracetamolu.
Słoneczna, nie perfekcyjna, ciasta nie zrobiłam
Naszemu też często zdarza się ostatnio płakać na spacerach i trzeba na rękach nosić.
Ciekawe jak tam Rudaskowe imprezowanie
Angelcia a wasze przygotowania do chrzcin?
I w końcu mam komputer!!! Mąż tydzień instalował wszystkie aplikacje -
Hej laski.
Gosiak a probowalas isc na zakupy w chuscie? Ja ostatnio codziennie wychodze z malym w chuscie.dzis zjechalismy na spacer do parku oliwskiego i tez zawiazalam malego w chuste. Super sprawa.
Marcela a czy ty dowiadywalas sie czy laser mozesz przy KP bo z tego co wiem to nie mozna, bo ja chcialam sobie zrobic zabiegi po porodzie to wszedzie pisze ze KP jest przeciwwskazaniem
u nas dzis grillowo.
a chrzciny mamy 28 czerwca