X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo kremow z filtrem dla dzieci to my mamy taki. Jest suoer :)

http://m.patandrub.pl/item/333234

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri- pedicetamol.

A moze ja gardlo boli tylko np i ma goraczke, nie musi miec kataru.

atdcqtkf2affvuei.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnosnie lasera to mowilam ze karmie i dermatolog nic nie mowila ze nie mozna:-/ tak sie zastanawiam jak laser moze na mleko wplynac?

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobilam pranie, poznywqlam, umylam podlogi;) wykapalam sie, smaze nalesniki;)) ogarnelam kuchni i lazienke. Niedawno karmilam malego wiec moze zrobie troche plansz;)

Pia Gizela, Gosiak lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doczytalam ze moze zaburzyc laktacje lub ew przebarwienia, ale nie ma ten temat badan zadnych na ten temat i raz pisza ze mozna, innym razem ze nie, a innym ze nie mozna w okolicy piersi, ja robilam nogi bo przerwalam na czas ciazy i pachy... do mleka na 100% nie wnika a mysle ze 3 zabiegi na caly okres kp nie zaszkodza

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Sue Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pocwiczylam 45 minut, jutro atak na nogi i brzuch. Oj, ciezko bedzie wrócić do tej formy, co była!

Ide spać :)

• niki640 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chyba rozstęp mięśni brzucha bo ciągle wyglądam jakbym była w ciąży, jakiś 4-5 miesiąc, nawet jak brzuch wciągne to wystaje a zawsze byłam szczupła. Nie jest to flaczek tylko taki właśnie ciążowy albo jak bym się objadła bardzo a ważę tyle co przed ciążą :-(

Dziewczyny poczytajcie bo może któraś też tak ma a trzeba uważać na ćwiczenia, nie wszystkie można robić. Mnie mój brzuch trochę załamuje i tracę nadzieję że będzie wyglądał jak kiedyś. A i ta ciemna linia jest nadal.

http://m.sfd.pl/%5BART%5D_Rozst%C4%99p_mi%C4%99%C5%9Bni_brzucha_diastasis_recti_w_ci%C4%85%C5%BCy_i_po_porodzie.-t900427.html#

http://projekt-matka-polka.blogspot.com/2013/07/rozstep-miesni-brzucha-czyli-wada-ktora.html?m=1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 04:47

l22nvcqg251x40uy.png

201502024570.png

atdc3e5eopf5p6ow.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela no to jak tylko tyle pisza to mysle ze nie ma co sie martwic. Mi dziewczyny w salonoe odrazu powiedzialy ze nie zrobia mi lasera puki KP. Mysle ze duzo zalezy tez od osoby ktora ma robic...wiesz kasa kasa kasa...

Moje dziecko postanowilo o 3.30 zrobic kupe wiec sila rzeczy przy przewijaniu musze zapalic swiatlo i troche sie chlopak rozbudzil i meczy sie i mnie bo zasnac nie moze :/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, nie próbowałam jeszcze, ale wiem, że to by pewnie rozwiązało sprawę. Na razie miałam zagwostkę jak ją ubrać do chusty, bo jednak jest dużo cieplej niż w wózku. No i ja ją sporo noszę w domu, na spacerze chciałam trochę odpocząć nie ukrywam ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia rozumiem. My wczoraj w chuscie miekismy spidenki skarpetki i body takue cieniutkie.

Gosia co myslisz o tym kremie z filtrem sprawdzilas sobie?

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie na razie mam zagwostkę i jeszcze nie mam zdania na ten temat... Ale przyznasz, że to jest trochę "bez sensu"?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Ja zrobilam pranie, poznywqlam, umylam podlogi;) wykapalam sie, smaze nalesniki;)) ogarnelam kuchni i lazienke. Niedawno karmilam malego wiec moze zrobie troche plansz;)
    Widzisz Słoneczna, u Ciebie jest ta różnica, że jak mały zaśnie wieczorem, to śpi sam. U nas tak nie ma. Mała zasypia po 20:00 na rogalu do karmienia i tak z nią siedzę do jakiejś 22 zwykle przy jakimś filmie (gdybym odłożyła, byłby płacz) a potem razem idziemy się już kłaść razem i też samej jej nie mam szans zostawić za długo. Więc u mnie odpada wieczorne sprzątanie i gotowanie nawet.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo troche ;) ale jest fajowy

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, a z tymi kremami to nie chodzi o zapobieganie poparzeniom słonecznym? Mama mi mówiła, że trzeba dzieciątko zasłaniać od słońca, bo chwila moment i zaraz skóra się robi bordowa, więc może dlatego trzeba stosować kremy z filtrami. Tematu jeszcze nie zglebialam.

Jak ubieracie dzieci na spacer przy 17-20 stopniach na dworze?

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Gosia, z tym usypianiem Malutkiej i odkładaniem. Probowalas położyć przy niej jakiegoś miska ubranego w Twoja bluzkę lub koszule nocna? Moja mama stosowała taki trik na mnie, bo byłam taka sama jak Twoja Janeczka, że tylko mama się odsuwala to ja się budzilam. Więc moja mama kladla obok mnie dużego miska w jej bluzce i ja spalam dalej bo myślałam że to mama, bo czułam zapach :p ja czasem swojej kładę obok głowy swoją koszule nocna i śpi wtedy też.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    A Gosia, z tym usypianiem Malutkiej i odkładaniem. Probowalas położyć przy niej jakiegoś miska ubranego w Twoja bluzkę lub koszule nocna? Moja mama stosowała taki trik na mnie, bo byłam taka sama jak Twoja Janeczka, że tylko mama się odsuwala to ja się budzilam. Więc moja mama kladla obok mnie dużego miska w jej bluzce i ja spalam dalej bo myślałam że to mama, bo czułam zapach :p ja czasem swojej kładę obok głowy swoją koszule nocna i śpi wtedy też.
    Próbowałam ;) Nie działa

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja już mam tak ułożony harmonogram dnia, w końcu nie będzie tak spać do 18-tki :)
    Nie planuję sobie żadnych działań ambitnych i przez to nie jestem sfrustrowana jak mi się nie udaje ich zrealizować.
    Jestem cała dla niej.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady u nas maly mial wczoraj spodenki od dresikow i body i cienka bluzeczke

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, czyli bierzesz dzień takim, jaki jest i bardzo dobrze :D ja robię tak samo, żeby się nie denerwować. No i tak też zalecala mi położna, żeby nie planować.

Asia, czyli podobnie jak moja, tylko że body krótki rękaw. Czyli dobrze ubralam :p

Miałam dzisiaj straszny sen. Byłam na spacerze z Zoja i znalazłam w krzakach noworodka. Już ledwo dał radę płakać. Wzięłam go i zaczęłam karmić piersią. Masakra.

Gosiak lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady instynktmasz nawet we śnie ;)

Ja wczoraj młodemu zalożyłam dresy body i bluzę.

Co do wystawiania na słońce to ja co jakiś czas buźke młodego wystawiam podczas spaceru na cchwilę. Raz był za dlugo i po południu miał czerwona, ewidentnie oparzoną słońcem :/ teraz już to kontroluję

U mnie jak nie urok to sraczka ostatnio... W pt problem z lewą piersią a dzisiaj rano obudziłam się z wyczuwalnym guzem pod prawa. Kanalik mi się zatkal. Masowałam, przystawilam Stasia w pozycji spod pachy i nadal był. Zrobiłam też ciepły pprysznic na to miejsce i sciagnelam. Już trochrony lepiej, ale guz jest lekko wyczuwalny. Mam nadzieję, że nie będę teraz co chwilę mieć takich sytuacji...

c7hyim7.png
‹‹ 2808 2809 2810 2811 2812 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ