X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka ja chcę :)

Help!!! Któraś cierpi z powodu alergii? Mnie dziś wziął mega katar senny, kicham, gardło drapie. Biorę wapno. Coś można brać przy KP? Bo nie wiem czy iść do rodzinnego, czy się męczyć.

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Help!!! Któraś cierpi z powodu alergii? Mnie dziś wziął mega katar senny, kicham, gardło drapie. Biorę wapno. Coś można brać przy KP? Bo nie wiem czy iść do rodzinnego, czy się męczyć.
    Pia, olej z czarnuszki, mój tata tak się pozbył ataku alergii w kilka dni. Dodatkowo wspomaga laktację ;) http://www.akademiawitalnosci.pl/20-powodow-dla-ktorych-pokochasz-czarnuszke/

Pia Gizela, Lara 82 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć mamusie :)

miliony tematów, do kilku sie odniose :)

u nas Pola jak słyszy moje "AAA kotki dwa" to zasypia w mig :) i na bujaku jak bujam:)
    a z yt jej puszczamy zbiór: "kaczuchy","stary niedzwiedz","dziadek fajną farme miał","pieski małe dwa" itp. :)

co do ubioru w taką pogode to nie wiadomo co zakładać...niby ciepło ale wiatr zdradliwy..ale czapeczka cienka musi być :)

co do główki to mojej lata też jeszcze :) a zabawek nie chwyta (ale ciuchy,włosy i palce tak)

Kasia moja dopiero 4kg.jakoś, bo nadrabia straty..
    angelcia ja dbanie zaczęłam od pazurków, fryzjera i killera Chodakowskiej :P

nie moge nic na drugim forum napisać, bo nie mam 3 postów,bezsens ;/ ale dzieciaczki cudne macie wszystkie bez wyjątku :)

u nas jest cudnie (tfu tfu)Pola robi sie fajna papuśna, sporo je :P dzisiaj po wizycie z bioderkami wszystko ok :) noce przesypiamy, na zakupy jezdzimy, jak trzeba to z babcią zostanie już :)ale najwiecej czasu ze mna spedza :) mimo wszystko w domu porobione,ja ćwicze i jeszcze z T.mamy czas dla siebie :)
    17 maja mamy chrzciny :) kreacje zakupione,fryzjer załatwiony i czekamy :)

miłego wieczorku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 22:10

angelcia, megg lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia to pisz na priv jakie :)

c7hyim7.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    55 przysiadow wykonalam, melduje;))

Gosiak, Pia Gizela, Lara 82, dorocia2324, Sue, Penelope lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak dzięki ! Jutro mąż będzie szukał :)

Bietka jutro napisze co chce;)

Bietka lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Gosiak dzięki ! Jutro mąż będzie szukał :)
    Jakby nie znalazł, to ja zamawiałam na allegro:
    http://allegro.pl/alerbon-60-kaps-lagodzi-objawy-alergii-i5289025891.html

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ciekawe też której szkrab poerwszy powie mama ;)

A ja Wam powiem, że jak miałam roczek, to na urodzinach mówiłam już wierszyk :)

Gosiu ja tez :-)byłam drobniutkim dzieckiem ale juz mowilam jak szalona :-):-)
    Nikt nie mógł uwierzyć ze taka mała i tak gada :-)
    (To g.adanie do dziś mi zostało ;-) )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 22:32

Gosiak, mala_mi1982, megg lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na prywatnym niespodzianka ;)

edit: drugiej wiadomości wysłać nie mogę;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 22:24

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cY ktoras cwiczy wyzwanie 60 dni z Chodakowska? Oni juz zaczeli a ja chce jutro tylko wersje podstawowa. Kto tez cwiczy? Fajnie jakby ktos to ogarnial i mi mowil co danego dnia robic;p

atdcqtkf2affvuei.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    A ja dzis padam na twarz. Maly od wczoraj spalby ciagle na rekach i beczy takze juz padam a kregoslupa nie czuje. Jesli to skok to niech przejdzie bo dlugo nie pociagne.
    Kuba zauwazyl dzis ze ma nozki i fajnie nimi rusza w wannie :)
    Aga, u nas to samo...przechodzimy skok rozwojowy 12 tygodnia. Ale juz końcówka, wraca mój aniołek. Już dziś było nieźle. Prawie nie płakał i nie marudzil.

Poczytaj sobie bloga Omatkowariatko. Świetnie i z humorem opisuje swoje perypetie z dzieckiem, i jego rozwojem, w tym oczywiście skoki, czyli Kiedy aniołek zmienia się w potworka...
    http://omatkowariatko.pl/skok-rozwojowy/

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dziś poszalalam i kupilam palak do wózka i lusterko do auta benbat.

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    kiedy dzieciom zmienia sie kolor oczu?

moj nie łapie zabawek, powinien juz?
    Megg, u mojego Fryderyka powoli teczowka zmienia kolor. Jakiś czas temu miał kolor górskiego jeziora, a od tygodnia od środka robią się brązowe. Strasznie się cieszę, bo to znaczy że będzie miał oczy po mnie!! Mój P. ma niebieskie.

megg, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś Słonecznanzrobilam 20 przysiadow i nie wiem jak wy świecie rade ćwiczyć bo ja padam naprawdę. Może przez te nieprzespane noce.
    Mam zamiar codziennie robić 10 więcej. Ale dziś odkrylam ze bola mnie kolana niestety.
    W ogóle 2dni poszlam na długi spacer i juz nic w domu nie porobione. Bo przerwy z Piotrusiem zamiast wykorzystać na gotowanie obiadu wykorzystałam na uszykowanie się do wyjścia. Jutro chodziły w kolo domu bo niestety samo się nie zrobi wszystko.

relge6yd3cl8y0me.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

My mielismy miec dzis szczepienie co sie okazalo to pani sie pomylila i powinnismy przyjsc dopiero za 2 tyg. Zbadala Natanka i wszystko jest w porzadku. Zastanawiala sie czy by jednak nie zaszczepic ale tym bardziej jak jej powiedzialam, ze Kubus ma katar i kaszel to stwierdzilysmy ze poczekamy te 2 tyg bo moze od starszego cos zalapac.
    Wazyla malego z pampersem bo kupke ukrecil i na wadze bylo 6200g to odjela na pampersa i wpisala 6kg i mamy 60cm. Powiedziala, ze super na samej piersi przybral. Moj misio <3

megg, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś maz pojechał do H&M kupić smocze ubranko, i przywiózł niestety bez czapeczki nie zauważył.Musialam jechać do galerii wymienic , balam się jak nie wiem bo Piotruś dziś od 13 do 17 tylko raczki, okazało się ze go brzuch bolal. Nie było mnie godzinę, dali sobie rade, razem z tatusiem ukrecil Piotruś kupkę to się humor poprawił :-)

Niestety nie znaleziono czapeczki ani drugiego ubrania i wróciła z niczym :-(
    Uparlam się i muszę gdzieś kupić to ubranko no. W czasie mam tylko jeszcze jedno miejsce gdzie może być. Jak nie będzie to się poplacze.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegła ja tez jutro Ci napisze ok?

Bietka lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, ja tez zrobiłam 55 przysiadow ;)

Ja zaczęłam wyzwanie, ale nie od skalpela 2 tylko od 5 km biegu:)
    Nie mam tez jej płyty secret, wiec nie wszystko zrobie:/
    Dzis zrobiłam sobie zdjecia w bieliźnie - jeny, dramat totalny! Po mojej figurze, nad ktora pracowałam 2 lata nie ma śladu :(
    Mam piekne dziecko, wiem, ale mimo to łapę dola :(
    Jutro sie pomierze tez i za miesiac, 5.06 ponownie sie zwaze, zmierzę i zrobie zdjecia w tej samej bieliźnie.

Oszukał mnie ten, co powiedział "bedziesz karmic to samo spadnie". Spadnie to mi co najwyżej ciśnienie albo kurs franka.

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z okazji skończonych 12 tygodni zdjęcia na naszym forum. Rany, Ale ten czas pędzi.

Sue, to fajny pomysł z tymi zdjęciami. Bo napewno poprawia nam się figura, ale tego nie widzimy. Ja też nie jestem zadowolona z mojego wyglądu. Brzuch, pupa i uda...wciąż nie odzyskaly formy. Ale pracuje nad nimi.
    Też zrobię sobie fotki i się pomierze.

U mnie w parku jest 'parkowa silownia' - jak Mały zasnie to podjeżdżam tam i robię sobie trening. Czasem wykorzystuję ławeczki żeby zrobić wyciskanie tricepsa :-) na początku się krepowalam, chyba bardziej niż karmienia na tejże ławce...hihi...Ale mi przeszło, i teraz bez krepacji zabawiam się w parku!
    Uwielbiam Wrocław za pogodę!!

Sue, megg, marcela29, dorocia2324 lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, Słoneczna, a ja dziś drugi raz siłownia, po ostatniej w niedziele jakoś mało zakwasow miałam, na nogach prawie wcale. Dziś się spięłam jeszcze bardziej, 40 minut intensywnie, aż mi po skroniach ciekło momentami. Oczekuje jutro na zakwasy, w czwartek znowu. Może jutro w domu te przysiady z Wami porobię :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
‹‹ 2859 2860 2861 2862 2863 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ