Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka ja chcę :)

Help!!! Któraś cierpi z powodu alergii? Mnie dziś wziął mega katar senny, kicham, gardło drapie. Biorę wapno. Coś można brać przy KP? Bo nie wiem czy iść do rodzinnego, czy się męczyć.

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Help!!! Któraś cierpi z powodu alergii? Mnie dziś wziął mega katar senny, kicham, gardło drapie. Biorę wapno. Coś można brać przy KP? Bo nie wiem czy iść do rodzinnego, czy się męczyć.
    Pia, olej z czarnuszki, mój tata tak się pozbył ataku alergii w kilka dni. Dodatkowo wspomaga laktację ;) http://www.akademiawitalnosci.pl/20-powodow-dla-ktorych-pokochasz-czarnuszke/

Pia Gizela, Lara 82 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć mamusie :)

miliony tematów, do kilku sie odniose :)

u nas Pola jak słyszy moje "AAA kotki dwa" to zasypia w mig :) i na bujaku jak bujam:)
    a z yt jej puszczamy zbiór: "kaczuchy","stary niedzwiedz","dziadek fajną farme miał","pieski małe dwa" itp. :)

co do ubioru w taką pogode to nie wiadomo co zakładać...niby ciepło ale wiatr zdradliwy..ale czapeczka cienka musi być :)

co do główki to mojej lata też jeszcze :) a zabawek nie chwyta (ale ciuchy,włosy i palce tak)

Kasia moja dopiero 4kg.jakoś, bo nadrabia straty..
    angelcia ja dbanie zaczęłam od pazurków, fryzjera i killera Chodakowskiej :P

nie moge nic na drugim forum napisać, bo nie mam 3 postów,bezsens ;/ ale dzieciaczki cudne macie wszystkie bez wyjątku :)

u nas jest cudnie (tfu tfu)Pola robi sie fajna papuśna, sporo je :P dzisiaj po wizycie z bioderkami wszystko ok :) noce przesypiamy, na zakupy jezdzimy, jak trzeba to z babcią zostanie już :)ale najwiecej czasu ze mna spedza :) mimo wszystko w domu porobione,ja ćwicze i jeszcze z T.mamy czas dla siebie :)
    17 maja mamy chrzciny :) kreacje zakupione,fryzjer załatwiony i czekamy :)

miłego wieczorku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 22:10

nick nieaktualny, megg lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia to pisz na priv jakie :)

c7hyim7.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    55 przysiadow wykonalam, melduje;))

Gosiak, Pia Gizela, Lara 82, dorocia2324, Sue, Penelope lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak dzięki ! Jutro mąż będzie szukał :)

Bietka jutro napisze co chce;)

Bietka lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Gosiak dzięki ! Jutro mąż będzie szukał :)
    Jakby nie znalazł, to ja zamawiałam na allegro:
    http://allegro.pl/alerbon-60-kaps-lagodzi-objawy-alergii-i5289025891.html

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ciekawe też której szkrab poerwszy powie mama ;)

A ja Wam powiem, że jak miałam roczek, to na urodzinach mówiłam już wierszyk :)

Gosiu ja tez :-)byłam drobniutkim dzieckiem ale juz mowilam jak szalona :-):-)
    Nikt nie mógł uwierzyć ze taka mała i tak gada :-)
    (To g.adanie do dziś mi zostało ;-) )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 22:32

Gosiak, mala_mi1982, megg lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na prywatnym niespodzianka ;)

edit: drugiej wiadomości wysłać nie mogę;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 22:24

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cY ktoras cwiczy wyzwanie 60 dni z Chodakowska? Oni juz zaczeli a ja chce jutro tylko wersje podstawowa. Kto tez cwiczy? Fajnie jakby ktos to ogarnial i mi mowil co danego dnia robic;p

atdcqtkf2affvuei.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    A ja dzis padam na twarz. Maly od wczoraj spalby ciagle na rekach i beczy takze juz padam a kregoslupa nie czuje. Jesli to skok to niech przejdzie bo dlugo nie pociagne.
    Kuba zauwazyl dzis ze ma nozki i fajnie nimi rusza w wannie :)
    Aga, u nas to samo...przechodzimy skok rozwojowy 12 tygodnia. Ale juz końcówka, wraca mój aniołek. Już dziś było nieźle. Prawie nie płakał i nie marudzil.

Poczytaj sobie bloga Omatkowariatko. Świetnie i z humorem opisuje swoje perypetie z dzieckiem, i jego rozwojem, w tym oczywiście skoki, czyli Kiedy aniołek zmienia się w potworka...
    http://omatkowariatko.pl/skok-rozwojowy/

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dziś poszalalam i kupilam palak do wózka i lusterko do auta benbat.

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    kiedy dzieciom zmienia sie kolor oczu?

moj nie łapie zabawek, powinien juz?
    Megg, u mojego Fryderyka powoli teczowka zmienia kolor. Jakiś czas temu miał kolor górskiego jeziora, a od tygodnia od środka robią się brązowe. Strasznie się cieszę, bo to znaczy że będzie miał oczy po mnie!! Mój P. ma niebieskie.

megg, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś Słonecznanzrobilam 20 przysiadow i nie wiem jak wy świecie rade ćwiczyć bo ja padam naprawdę. Może przez te nieprzespane noce.
    Mam zamiar codziennie robić 10 więcej. Ale dziś odkrylam ze bola mnie kolana niestety.
    W ogóle 2dni poszlam na długi spacer i juz nic w domu nie porobione. Bo przerwy z Piotrusiem zamiast wykorzystać na gotowanie obiadu wykorzystałam na uszykowanie się do wyjścia. Jutro chodziły w kolo domu bo niestety samo się nie zrobi wszystko.

relge6yd3cl8y0me.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

My mielismy miec dzis szczepienie co sie okazalo to pani sie pomylila i powinnismy przyjsc dopiero za 2 tyg. Zbadala Natanka i wszystko jest w porzadku. Zastanawiala sie czy by jednak nie zaszczepic ale tym bardziej jak jej powiedzialam, ze Kubus ma katar i kaszel to stwierdzilysmy ze poczekamy te 2 tyg bo moze od starszego cos zalapac.
    Wazyla malego z pampersem bo kupke ukrecil i na wadze bylo 6200g to odjela na pampersa i wpisala 6kg i mamy 60cm. Powiedziala, ze super na samej piersi przybral. Moj misio <3

megg, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś maz pojechał do H&M kupić smocze ubranko, i przywiózł niestety bez czapeczki nie zauważył.Musialam jechać do galerii wymienic , balam się jak nie wiem bo Piotruś dziś od 13 do 17 tylko raczki, okazało się ze go brzuch bolal. Nie było mnie godzinę, dali sobie rade, razem z tatusiem ukrecil Piotruś kupkę to się humor poprawił :-)

Niestety nie znaleziono czapeczki ani drugiego ubrania i wróciła z niczym :-(
    Uparlam się i muszę gdzieś kupić to ubranko no. W czasie mam tylko jeszcze jedno miejsce gdzie może być. Jak nie będzie to się poplacze.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegła ja tez jutro Ci napisze ok?

Bietka lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, ja tez zrobiłam 55 przysiadow ;)

Ja zaczęłam wyzwanie, ale nie od skalpela 2 tylko od 5 km biegu:)
    Nie mam tez jej płyty secret, wiec nie wszystko zrobie:/
    Dzis zrobiłam sobie zdjecia w bieliźnie - jeny, dramat totalny! Po mojej figurze, nad ktora pracowałam 2 lata nie ma śladu :(
    Mam piekne dziecko, wiem, ale mimo to łapę dola :(
    Jutro sie pomierze tez i za miesiac, 5.06 ponownie sie zwaze, zmierzę i zrobie zdjecia w tej samej bieliźnie.

Oszukał mnie ten, co powiedział "bedziesz karmic to samo spadnie". Spadnie to mi co najwyżej ciśnienie albo kurs franka.

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z okazji skończonych 12 tygodni zdjęcia na naszym forum. Rany, Ale ten czas pędzi.

Sue, to fajny pomysł z tymi zdjęciami. Bo napewno poprawia nam się figura, ale tego nie widzimy. Ja też nie jestem zadowolona z mojego wyglądu. Brzuch, pupa i uda...wciąż nie odzyskaly formy. Ale pracuje nad nimi.
    Też zrobię sobie fotki i się pomierze.

U mnie w parku jest 'parkowa silownia' - jak Mały zasnie to podjeżdżam tam i robię sobie trening. Czasem wykorzystuję ławeczki żeby zrobić wyciskanie tricepsa :-) na początku się krepowalam, chyba bardziej niż karmienia na tejże ławce...hihi...Ale mi przeszło, i teraz bez krepacji zabawiam się w parku!
    Uwielbiam Wrocław za pogodę!!

Sue, megg, marcela29, dorocia2324 lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, Słoneczna, a ja dziś drugi raz siłownia, po ostatniej w niedziele jakoś mało zakwasow miałam, na nogach prawie wcale. Dziś się spięłam jeszcze bardziej, 40 minut intensywnie, aż mi po skroniach ciekło momentami. Oczekuje jutro na zakwasy, w czwartek znowu. Może jutro w domu te przysiady z Wami porobię :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
‹‹ 2859 2860 2861 2862 2863 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ